La France (50)
Raspunsuri - Pagina 7
didita spune:
Mai fetelor , da' ce lenese ne facuram... am ajuns in pagina a 4-a!
N-ati mai scris si voi nimic, ca mie imi place sa citesc
Eu incerc sa ma mobilizez sa fac cate ceva, dar nu prea am tragere de inima. Si nici soarele nu l-am mai vazut de o buna bucata de timp, si de frig era sa murim cu totii si multe alte belele de nu ne mai arde de prostioare.
didita
cait spune:
'neata si un week-end placut tuturor..
Didita ai dreptate toata lumea e ocupata pe aici nu mai intra nimeni.
Si pe aici a inceput ploaia ca doar avuram destul soare pana acum.
V-am lasat ca nu mai am nimic de zis..din pacate
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
redi spune:
Buna ziua si bine v-am gasit !
Sunt noua in forum .Locuiesc in Versailles ,am un baietel de trei anisori si inca nu lucrez nimic ,ma ocup doar de el tot timpul.
Imi pare bine ca am gasit forumul asta,dar sunt cam nula in informatica ,asadar fiti indulgente ,va rog .
Va spun bon weekend ,pe curand !
Corina spune:
Buna dimineata fetele!!
Nu am intrat saptamina asta pentru ca de luni am inceput si eu scoala!Am reusit testele si fac un curs de assistante de vie sociale la Greta.Deocamdata sint in primul ciclu ,care dureaza 9 saptamini iar apoi voi da din nou examen ca sa intru in cursul principal.Partea pe care o fac acum e mai mult o remise ą niveau ,dar e bine .Se pare ca voi fi platita de CNASEA ,nu stiu inca cit si in plus mi-am gasit si stagiu!
In rest ,Anna e iarasi bolnava(bronsita si otita) !Avem data deja pentru operatie de polipi ,deci ne vom distra!
Cam atit ,pupici
emoison spune:
Corina,uite aici pentru CNASEA
http://www.cnasea.fr/accueil/cadre_domaines.html
Pupam Anna si tinem pumnii pentru operatie.
Si Bertrand a fost in spital, si-a luxat degetul mic de la mina stinga si-a iesit capatul osului din articulatie: scoala a chemat SAMU, apoi anestezie generala ca sa-i traga degetul la loc. Acum are atela, ridem de el ca a avut noroc ca nu era degetul mare, si-acum se poate totusi juca cu Gameboy-ul...
Cait,soarele a mai venit si pe la noi...
Redi,bun venit, sintem aproape vecine, eu stau linga Chartres!
PS la capitolul acte pentru cetatenie, incerc sa fac rost de copii legalizate din Ro...
Bon weekend!
lorena_andreianu spune:
Fetelor, va pupacim. Cam o luna o sa fim fara net... Trecem de la Neuf la Free... sa vedem ce-o sa iasa...
Redi, bine ai venit printre noi! Si eu sunt la 3 statii de tren de Versailles!
Corina, bafta multa Annei la operatie! Pupici de la noi!
Pe curand.
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
liliprejbeanu spune:
Servus māndrutelor
Bun venit Redi si sa-ti creasca mare pustiul .
Elena īn cazul nostru traducerile legalizate ale certificatelor de nastere ale parintilor au fost suficiente (traduse RO->FR si legalizate prin notariat in RO). Curaj si rabdare cu administratia!
Ma poate careva sfatui in legatura cu obtinerea pasapoartelor romānesti pentru cetatenii romāni cu domiciliu in strainatate? Noi ne gāndim cu sotiorul c-ar fi timpul sa ne facem pasapoarte cu aceeasi adresa ca dupa 7 ani de casnicie inca tot la adresele de celibatari figuram.
Puteti sa-mi impartasiti din experienta voastra cresa/nounou. Caut un od de garda potrivit pentru un bebelus de 6 luni. Pro si contra cresa/nounou? Tarife nounou?
Va multumesc si va pup
Liliana 38+ in asteptarea unui pui de om
File din povestea unui pui de om
emoison spune:
Lili,eu mi-am facut pasaport acum un an si ceva (deci e "model nou"), intre timp am primit cartea de 10 ani. In ianuarie am fost la ambasada la Paris (cu altele), si-am intrebat ce si cum trebuie ca sa am domiciliul in strainatate.Le-am zis ca pasaportul meu are un an si ca nu as vrea sa-l schimb. Mi-a spus ca se aplica o vigneta in pasaport...
Imi trebuiau certificatul de nastere, cel de casatorie romanesc (adica, in cazul meu, transcris), copie dupa cartea de 10 ani si 35 de euro.
Mai stiam si ca daca aveti cartea de 10 ani,puteti face pasaportul prin ambasada. In cazul meu, nu o aveam inca, l-am facut prin procura (in Ro) si am mai si cotizat in plus pentru adeverinta de identitate, plus ca de la ambasada iti spune ca nu e nevoie sa trimiti pasaportul ca fac ei o copie legalizata (contra cost, bien sur). In schimb in tara la serv. pasapoarte cer musai pasaportul vechi in original, pe care-l anuleaza...
anka-maria spune:
Salut, pup noile venite si le doresc succes cu integrarea.
Io am tot urmarit stirile din ultima vreme si m-am tot minunat, a inebunit catzeaua. Cica ne paste o greva generala, nu ma gandesc decat ca n-am ajuns inca la impozite si cand o sa reusesc probabil or sa fie in greva.
La mine la scoala nici pomeneala de greva, probabil si din cauza ca suntem grande ecole. Pe langa noi toate universitatile sunt inchise.
Ne-au renovat biroul si acum pute a vopsea de trazneste, vineri ma luase cu dureri de cap. Bine macar ca in felul asta nu-l mai simt pe colegul meu sconcs.
Azi m-a mai lovit o veste teribila, cica ai mei nu mai au voie sa puna pe Eurolines pachet cu mancare. La vama sunt cautati atent si este aruncata mancarea. Pai da' cozonacii ce treaba au cu gripa aviara???? Daca ma lasa astia de Paste fara cozonaci, atunci nu raspund de faptele mele.
just me
gabgabriela spune:
Redi,bine ai venit !
Corina, si fata mea cea mare a facut operatie de polipi la 3, 5 ani.Facuse 2 otite la o sapt de interval (abia terminase cu antibioticele).Bafta Annei !
Nici eu nu-s in regula cu actele romanesti .Mai precis ,pasaportul si buletinul sunt expirate de mult.Am vrut sa-mi transcriu actul de casatorie in Romania (dureaza o luna) si cand am aflat cat costa aici procura (intre 200si 250 euro),am lasat-o balta .
Elena, tu cum ai facut cu procura ptr pasaport?Eu auzisem ca se poate face si de aici ,la un notar in Romania ,dar nu stiu detalii.
liliprejbeanu, am vazut la TVI la emisiunea "notarul dv" ca se vor simplifica conditiile de atribuire a pasapoartelor romanilor cu domiciliul in strainatate ,dar nici eu nu cunosc noile prevederi !Caci si pe mine m-ar interesa.Ca pot sa te sfatuiesc e sa ii faci bebelusului (pana face un an)certificat de nastere la Ambasada.Eu nu am stiut si nici una din fete nu-l are .Iar acum e mult mai complicat ,in tara ! !Si asa nu pot avea nici pasaport romanesc...
Iar cu alegerea nounou cresa...ce sa-ti spun .ai avantaje si dazavantaje de ambele parti.Daca poti sa-l dai la cresa si programul lor iti convine, ar fi poate de preferat !Fiecare face cum poate.
Va pup pe toate;