La France (50)
Raspunsuri - Pagina 6
emoison spune:
Fetelor, voua v-a cerut sistematic copie dupa actele de nastere ale parintilor, cind ati cerut cetatenia franceza?
Eu am depus actele luni, (am mers si cu monsieur de minutza, nu pentru mare lucru, ca ni le-a luat la accueil du tribunal, tipa de la service nationalités lipsea..). Azi primesc scrisorica ca nu le place extrasul de mariage si ca dans la mesure où vous fournisez un extrait plurilingue de votre acte de naissance, il est nécessaire de fournir également les actes de naissance de vos parents(am certificat de nastere model nou, nu vad legatura, am impresia ca ii enerveaza ca-i in mai multe limbi??,...)
Nu prea vad legatura, adica daca ar fi numai in franceza, nu le-ar mai trebui actele de nastere ale parintilor??
Luni ma duc iar, voiam sa stiu si parerea voastra...
didita spune:
anka-maria, anul asta (2006)se declara veniturile de anul trecut (2005), iar la banca iti cer avizul de acum doi ani (2004). Daca nu erai in fr in perioada respectiva nu cred ca e posibil sa faci ceva. Oricum cel mai bine iti spun tantile de la impozite.
Cei care lucreaza isi iau liber daca au probleme si la impozit si la primarie si la orice alta administratie ...
didita
Mik spune:
Elena, confirm : si mie mi-au cerut actele de nastere/deces ale parintilor traduse si legalizate.
Pentru cel mare cind i-am facut la carte d'identité ne-au cerur extrasele de act de nastere al tatalui si ale bunicilor ! (asta ca-mi fusese lene sa-mi cer nationalitatea).
Mik.
gabgabriela spune:
Buna seara tuturor,
Cu ceva intarziere,de cand am intrat pe forum, va "prezint" mica mea familie.Sunt acolo toate evenimentele de care v-am vorbit.
Elena,
Se vede treaba ca acum cer mai multe acte ptr cetatenie.Mie ,in 1998 mi-au cerut decat certificatul de casatorie al parintilor.(aveau acolo datele si locul lor de nastere )si le-au ajuns atunci
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/gabipapaianni/album?.dir=fe50&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//fr.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Numai bine !
emoison spune:
Mik si Gabriela, chestia e ca nu ma asteptam, certificatele parintilor nu erau pe lista cu acte...Trebuie musai certificatele in original, sau merge si cu alte abureli gen copie dupa actele primare care au stat la baza inregistrarii certificatului meu de nastere?
Tatal meu e inca in viata, dar nu cred ca mi-ar da certificatul lui de nastere nici mort; daca e pe-asa, cred ca mai amin, oricum, am cartea de 10 ani...
nadine2004 spune:
Gabi, ce fete mari! Sa-ti traiasca! Communion este botezul la catolici sau ce?
Fata mea a spus mama(ma rog silabele ma ma, dar eu am auzit doar cuvantul) acum cateva zile! E haioasa foc! Culmea, cand nu sunt langa ea, incepe sa se smioarcaie si ma striga: mama:)!
Elena, esti sigura ca nu merge cu o copie de pe certificat, sa ti-o faxeze tatal tau?
Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
http://www.dropshots.com/nadvin2003
lu.more spune:
Buna dimineata
Gabi, frumosi copii... Sa-ti traiasca, si felicitari pentru comuniune!
Nadine, stai asa, ca-i doar inceputul, cu ma-ma... tine bine minte momentele astea, sunt unice...
Despre communion eu am inteles - dau o explicatie simplista -ca asa cum la ortodocsi, imediat dupa, sau la o saptamana de la botez are loc "confirmarea", la catolici este "la première communion". L-am intrebat pe preot cand cu botezul lui Seb...
Intelegem mai bine Aici
Elena, eu am avut toate aceste acte in copie legalizata + traducere legalizata, toate facute in Romania. Originalele doar le-am aratat cand am depus dosarul.
Sunt necesare pentru ca dupa ce obtii cetatenia franceza dosarul e trimis la Nantes la serviciul de stare civila pentru straini sau francezi nascuti in alta parte, si actele parintilor servesc la stabilirea filiatiei. E musai, dar e folositor, fiindca pe urma, cand ai nevoie de un act de nastere, hop! scrisorica la Nantes si ceri cate exemplare vrei. Nu mai e nevoie sa te trambalezi cu certificatul romanesc si sa explici ca (stai sa vezi ca) nu-l am decat pe acesta si nu-l pot instraina...
O zi frumoasa, fetelor!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
Mik spune:
Gabi, sa-ti traiasca fetitele ! Cea mica iti seamana foarte bine. O intrebare (da' nu esti obligata sa-mi raspunzi) : esti din Iasi ?
La mine se indreapta vremea ! Daca ar fi asa si in week-end ce bine ar fi.
Pupici la toate.
Mik.
gabgabriela spune:
Mik,
Nu sunt din Iasi ,dar petreceam toate vacantele de vara la bunici la 40 km de Iasi ,la Bivolari.Am multe verisoare si verisori in Iasi ,dar am cam pierdut legatura.
Imi place mult orasul, ba chiar am dat prima oara la Drept acolo !Credeam eu ca am mai multe sanse sa intru!Tu crezi, cand am avut nivelul...am intrat si la Bucuresti !
Eu sunt din Ploiesti.Mama e din Iasi si o cheama Cantemir de D-ra cum se zice aici !
Dar tu esti din Iasi ?
Va salut pe toate
Mik spune:
Gabi sunt din Iasi. Din poze semanai bine cu cineva care lua acelasi tramvai cu mine spre Copou, cind eram la liceu.
Bonne nuit à toutes !
Mik.