Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 8
tania-z spune:
fetelor, multumim pentru urari 
sunteti niste mamici pe cinste!
si ma incanta atmosfera de acum de pe forum.
Inca nu am recuperat tot ce ati scris la subiectul asta, dar am intrat sa pun poze de la botez, la care BB Stefan a fost de o cumintenie exemplara (si-a uimit proprii parinti
).
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriela_ranga/album?.dir=/43d1
Va pupam pe toate!
Tania & BB Stefan (17.12.2005)
anda77 spune:
tania, scumpel foc stefanut. si cu urechile alea care ii ieseau din sapca
si am vazut-o si pe ami si pe fetita ei grasunica. eu pe pitica n-am vazut-o "pe viu", dooar in poze la prietena mea acasa. cate kg are stefan? pare pufos.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
silvia_d spune:
anda,da,bineinteles ca are!!!are un cortizon mic,acolo!!!
dar,de unde diagnost.de dermatita atopica?
cine ti l-a dat??
mara95 spune:
La botezul nostru, preotul a bagat-o in apa pe Flavi doar pana la gat, la final a stropit-o cu apa pe cap, chiar daca am facut slujba acasa. Emotii am avut cand s-a dus sotul sa-l ia pe preot de la biserica si a gasit un ditamai lacat pe usa bisericii.Femeia care tocmai inchidea i-a zis ca pana la ora 4 nu mai e nici un botez(noi avandu-l la 11).Suna sotul preotul paroh care-i spune sa nu-si faca nici o problema:"Se rezolva!Doamne ajuta!".
Pls, nu ma uitati cu intrebarea despre ceara indesata din ureche. Am stomacul ca un ghem de teama sa nu fi facut ceva rau.
dordia2000 spune:
1. Salata de ton cu paste
Se fierb una punga de paste (melcisori sau spirale) si se spala si se lasa la scurs. Se amesteca pastele cu::: 2 conserve de ton maruntit, 2 ardei grasi mai mari taiati fideluta ca la salata, 2 cepe taiate solzisori, patrunjel si maioneza cam 5-6 linguri!!!
2. Salata de peste afumat
Se iau cam 2 pesti afumati (batog) si se curata de oase si pielita. Se pun la fiert cam 8-10 cartofi mari in coaja si apoi se taie un pic mai mari ca la salata beuf. Se mai taie la fel niste castraveciori acrii niste ceapa(cam 2 maricele)taiata solzisori si masline bucatele (eu cumpar rondele). Se amesteca cu maioneza si cu patrunjel si se papa!!!
3. Salata de peste marinat (inventie proprie)
Se ia peste marinat si se curata de pielita si oase si se face franjuri sau taiat marunt. se taie ceapa solzisori sau ceapa verde, marar si se amesteca cu un pic de ulei. Pofta buna!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
ilenutza spune:
DORDiA,, sa stii ca nici victor nu are muci cand doarme sau cand mananca.oricum ,
parca s-a mai ameliorat situatia!
pentru raspuns!
Noki, al meu asa face, da' are 2 luni jumate!, deci nu se pune- cred!
si as vrea sa tin postul, dar cred ca nu pot din cauza alaptatului!poate tin miercurea si
vinerea cum trebuie!eu am multe carti cu retete de post iar ianinte nu mancam aproape deloc
carne, dar mancam legume si fructe la greu!
nici eu nu tin cont de program cu alaptatul, daca vea si la 2 h ii dau, si am avut niciodata
prob. cu burtica, dar cu foamea da1![]()
cristina, sarmalele de post merg si cu orez si stafide, sau orez cu ciuperci!dar pe forum nu
te-ai uitat?lasa nu fii trista, un preot mi-a spus sa nu incarc copilul cu masa de dulce in
post pentru botez!( if y know what I mean)
poate ma uit prin cartile mele si iti mai dau vreo idee!
ilenutza si bb victor - 22 dec
tania-z spune:
Anda multumim!
, a fost chiar haios cu sapca aia.
BB Stefan nu e chiar asa de grasun, pare pufos, dar are doar 5,6 kg.
Fetitza lui Ami e o dulce si o pufoasa si e alaptata exclusiv, asta ca sa le incurajez pe mamicile care inca mai pot practica "curat" sportul asta...rezultatele sunt super!
Eu mai am inca probleme cu fitzele lui bebe la san, ca si in cazul lui Noki, mananca fff putin, intre 60 si 100 ml la o masa (suge) si apoi ori refuza completarea ori mai bea cam 30 ml maxim.Asa ca nu ma astept ca cine stie ce progrese cu greutatea luna asta. In schim, vad ca de ieri dimineata suge exclusiv la san...Doamne sa-i tina naravul!
CRISTINA, baga si ceva cu ciuperci, ca iese delicios (ciuperci cu maioneza de-aia de post, de exemplu) sau vinete.
Tania & BB Stefan (17.12.2005)
joy04 spune:
buna dimineata la pranz.
TANIUTZA frumos foc Stefanel. Are niste sprancene perfecte.
ADELINA, imi place poza aia "cadou de la tati"...piticu pare asa de mic in patul ala imens....
LAVI, nasa imi zise ca asa trebuie echilibrat cantarul...ca nu are tara ssa dai de la 0. Asa ca arata 300g...deci eu cantaresc bb-ul apoi scad 300g. Eu credeam ca trebuie sa-l reglezi sa fie 0 cu chestia aia de pe el cu tot - adica aia pe care sta bb- dar ei l-au reglat fara si cand au pus-o au constatat ca trebuie sa i-a in calcul cele 300g...in fine. una peste alta dr nu mi l-a cantarit bine atunci. reiesea ca a luat intr-o luna numai 300g...pe cand sunt de fapt cca 550g.
Asta este.
IDEI DESPRE CUM SCAPAM DE CONSTIPATIE?????
Ca sambata a facut saracutzu dar de atunci iar se chinuie de numai poate. si nici nu doarme, decat gemand, se trezeste tipand la fiecare part...I-am dat ceai si ieri si azi un picut indulcit ca altfel nu l-a vrut si nimic...cu termometru URLA cand il pun in fundulet si nu stiu de ce. ca doar i-am luat temperatura de 2-3 ori pana acum, plus ca de 2 ori l-am mai stimulat sa faca kk si nu a plans...
Sa-i pun astazi iar supozitor? sau sa incerc cu 1-2 lingrite porto? as incerca cu porto, dar vroiam sa stiu daca efectul este imediat sau trebuie mai multe zile ca nu-l mai las sa se chinuie.
Nici nu doarme cum trebuie...eu nu fac nimic in casa ca are somnul f usor.
E ora 13:50 si eu nu am facut nimic ca 2 ore am sta cu el in brate...skin to skin ca l-am tinut fara pempers si a facut pe mine....apoi i-am dat papa si de 1.5 ore doarme, dar cred ca s-a trezit de 10 ori in timpul asta...
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
mirabilis spune:
Joy, incearca asa: incalzeste un scutec si leaga-i burtica cu el, mai strans, si sa-l pui pe burtica. Pune-i un supozitor cu glicerina (pentru copii). De la farmacie ia niste Debridat sirop (de fapt sunt niste granule peste care se adauga apa) si da-i de 2-3 ori pe zi cate 2,5 ml. Sper sa faca, saracutzul.
corap spune:
venit de la doctor. dat antibiotice (ephamox),si un lugu-lugu de ficat, un lugu-lugu de gat. m-a informat ca am si coleserol gramada, mi-a zis sa ma hodinesc si sa ma mai duc miercuri dimineata sa ma ecografieze.
diseara vine soacraaaaaaaaaa

. eh, ce sa fac, rau cu rau, da'mai rau fara rau...
si tre sa-l trimit pe gabi la pediatra sa ia reteta pentru vaccin 

acu ma culc.
mai apar.
a... cu postul & dezlegarile... asta tine mai mult de preot decat de Dumnezeu. si cum ei n-au fost insarcinati si nici n-au alaptat vreo zi in viata lor, nu mi se pare ca ar avea vreun drept sa se bage...
eu stiam ca "batranii, copii, bolnavii" sunt scutiti de post de catre "Autoritate", fara intermediul intermediarilor.
- asa ca preotul care zice sa nu manance bb inainte de botez cred ca isi cam depaseste atributiile. in plus, mi se pare totusi ca Dumnezeu tine prea mult la oameni ca sa-i forteze sa-si afecteze sanatatea prin ceva - inclusiv prin post. (adik dak alaptezi si nu bei lapte si nu mananci branzeturi te joci un pic cu viata ta- vb mai ales de efectele in timp, gen osteoporoza, si cu cea a copilului). una e sa te purifici, alta e sa atentezi la sanatatea ta (scuze pt ultima expresie, total neinspirata, da'am circ. aten. - am febra)