Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

misto reteta de maioneza fara ou. numai ca si laptele praf e tot de dulce, asa ca nu merge cam deloc... dar se gaseste insa de cumparat facuta din chimicale, foarte gustoasa.
eu iau file de peste, il prajesc dat prin faina in ulei incins, si torn peste el un sos facut pe aragaz din : zeama de lamaie, unt si condimente pt peste, in proportii variabile, in functie de gust.
ce-ai zice cristino, invitatii tai de niste aperitive din soia ?
am vazut la stiri de dimineata : chiftele de soia, poateu vegetal, ba si salam ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Anda ce scrie in SuperBebe despre dermatita atopica (eczama) e compot diluat fata de ce scrie in carte. Ar fi bine sa citesti si tu.

In principiu e o reactie alergica(raspuns exagerat al sist imunitar) si poate fi la: detergenti, cosmetice, balsam de rufe, praf, par de animal, fum de tutun; se recomanda creme-preparat la farmacie - fara parfum sau colorant.

Ca tratament si in carte zice de creme cu corticosteroizi, plus vaselina si alti emolienti (cum e si Atoderm-ul) ca sa previi.

Vestea buna e ca la majoritatea copiilor dispare in timp.

Mi-ar placea sa citesti si tu.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

NOKI dar la 6 cand s-a trezit tu NU I-AI DAT SA SUGA? Nati mai face faza ca daca ii e foame si intarzii sa-i dau, dupa aia cand ii dau e nervoasa si face mofturi - adica suge putin si apoi urla si nu mai vrea nici chip.

Mai fata, daca se trezeste la 3 ore, da-i sa suga, indiferent de program - batu-l-ar gaia de program! Adica ea a papat la 3. In 3 ore, laptele de la o masa se digera si e loc pt unul nou. Daca doarme si e noapte, inteleg sa n-o scoli (daca somnul e mai tare ca foamea). Dar 6 e deja dimineata si daca ea s-a trezit inseamna ca mai voia.

Scuze pentru mustruluiala dar e din drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Am incercat sa-i curat urechiusele lui bb si nu sta si pace.Da din cap intruna, il misca intr-o parte si alta si apoi plange.Pentru ca avea un mic bobulet de ceara pe margine, am incercat sa-l iau cu un betisor de vata si n-am reusit decat sa-l bag mai adanc.E posibil sa nu iasa singur si sa se stranga ceara in interior?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

bei, vreau retete. macai vad ce-as fi in stare sa fac.
dar tineti cont ca:
1. nu ma ajuta nimeni, trb sa ma descurc singura...
2. is cam 15, max 20 persoane (stiu deja cam cine o sa se "scuze")
3. sa se prepare relativ repede si usor, ca talent de improvizat n-am.

daca ma lamuriti cum e cu maioneza(mie nu-mi place de cumparat, mereu mi-o fac eu...), merge salata beuf fara carne, salata de ton, salata de fasole verde cu usturoi, salata de vinete...
ma gandeam la niste sarmale de post facute cu soia granulata, n-am incercat, poate stie cineva...
la aperitive, legume, masline, icre, peste marinat..???

o sa-i "salatzesc" de=-o sa-i ia zgaia

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by silvia_d
Nu vreau sa fiu rea,dar mi-a zis dr.pediatra care vine la bebe ca au fost cazuri de candida si infectii din cristelnitza!

"Si-asa-mi vineeee cateodata
Sa dau cu cutitu'n chiatra!"

Mai precis imi vine sa fac botezul "dincolo de lantul carpatic", la Alba Iulia (acolo am botezat-o si pe Silvia), ca in Ardeal se ia dupa obiceiul catolic si nu se cufunda copilul in cristelnita ci il tine nasa in pielea goala deasupra cristelnitei iar preotul ii toarna apa sfintita pe cap de 3 ori, dintr-un vas - curat presupun.

Plus ca in acest caz pasez si toata problema organizarii.

Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

nu,pe bune,Lavi,kiar asha mi-a zis!
dar eu m-am gandit ca acea cristelnita daca are ag in ea=asta e anti-septic,deci...si cat ii tine pe bebici acolo!??nici 3 secunde...da'ma rog,asha a zis,asha va spun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

silvia, poate se "activeaza" la apa calda ce n-a murit de la argint

dienutza, chiar chiftelute de soia n-am chef... ca ia mult timp prajitul. mie imi place sa fierb la presiune si sa gatesc la rece, nu sa mor langa aragaz...

anda, pai dintre invitati sigur nu tine nimeni post... da' io ce sa fac daca lu tati i s-a pus pata?? o sa-i iasa prin piele, ca ii pun sort sa se invete minte alta data sa mai aiba pretentii la bucatarie
ai mai, dar din ce-mi amintesc copiii, mamele care alapteaza si calatorii nu erau scutiti de post??

dordia, astept retete, ca io-s carnivora din fire, daca mananc legume... ma ia o foameee...

mara, gasisem si eu aia, dar are lapte... ce-mi place mie postul la catolici... doar ce presupune sacrificare nu se mananca!

lavi, notat reteta... si io care voiam sa caut reteta aia a ta de drob cu ciuperci... da' are ou

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

silviaaa.. da' tot n-am inteles daca face neopreolu' ceva nasol. atopica sau nu, ce-o fi...

mama di tutti, stiu, am asprit normele de curatenie in casa.

cristina, mai poti frige niste ciupercute pe o plita, dar naspa e ca asta nu poti face din timp, tb. chiar inainte sa vina musafirii. adica poti, dar le servesti reci. laptele din soia mie nu-i place, chiftele si mezelurile din soia sunt horror, branza tofu, in schimb, e f. buna! adica mie imi place. poti s-o folosesti la diverse aperitive. poti sa umpli si ciupercutele cu ea.

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Cristina, kiar toti invitatii maninca de post?
1.Salata de beof se poate si fara carne!
2.Mai incearca niste pateuri umplute cu spanac!Daca nu poti sa faci coca, se gaseste in magazine gata preparata (din cite mi-aduc eu aminte)! Umplutura e simpla: toci spanacul(fresh) marunt, putina ceapa si sare de lamiie!
3. Silvia mi-a zis de pilule clasice ca nu prea se recomanda inceperea unei folii fara ciclu, cica ar deregla sistemul hormonal, de-asta pe toate prospectele scrie ca se ia fie in prima zi de ciclu fie in a 3-a zi!Deci eu, voi pune( asta cind "o voi pune") ovule Pharmatex iar cind vine ciclu o sa-l intarc(daca nu s-o opri laptele singurel pina atunci)si trec pe pilulele clasice!

Dordia, mi-a placut kestia cu incetarea mucilor odata cu oprirea caldurii!

Lavi, si eu sunt incintata de botezul in stil catolic!Nu ma incinta ideea sa-l cufunde in apa!Noi asa o sa facem , dar la vara!

Mi-au placut enorm poeziile ptr copilasi din contul comun!Alina

Ce m-am bucurat cu postarea " Alunelului" Ca uitasem ultimile doua versuri!(Parca Ina??)

Mi-a venit in minte " In padurea cu alune aveau casa doi pitici>>> Stiu ca vine pupaza si de acolo nu mai stiu sa fac rima cu celelate animale(soricelul, broscuta....)

Mai , daca planuiti al doilea bebe , haideti sa-I proiectam in acelasi timp ca sa ne intilnim pe forum la urmatoarea Odisee!

Me o foameeeeee, si nu prea pot minca orice ca m-am stricat intentionat la stomac, am baut ceai de crusin, ca faceam kk cu singe de la constipatie, si acum mi-am pus niste cartofi la cuptor sa-i infulec cu brinza de vaci!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65676&whichpage=4" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput