40 cu + sau - (cap.6)
Raspunsuri - Pagina 11
gabibarta spune:
multa sanatate tuturor bolnavilor!!!
Lulu, la psiholog am ajuns din cauza unor probleme de comunicare- Lili e cam prea mult ramasa in urma, e vorbareata, dar foloseste un limbaj si un vocabular care corespunde unui copil de 2 ani. In plus, ea traieste in lumea ei imaginara, am fost un pic speriata daca nu cumva e un caz apropiat de autism. Rezultatele evaluarii au fost cam interesante, deci copilul nu prea vorbeste probabil din cauza mediului multilingv, asta o incurca rau de tot, insa dezcoltarea ei nonverbala e la nivelul copiiilor de 6-8 ani.
Chestiile cu "rea" "proasta" "miroase urat" etc le-a invatat de la Robert, asa se mai "alinta" copiii intre ei cand au impresia ca nu le aude nici un adult Oricum doamna a spus ca in 35 de ani de experienta nu a mai avut un caz asemanator, Lili nu va fi niciodata as in literatura, insa la capacitatile si rabdarea ei poate va fi de ex. un informatician f. bun...
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
adrienne12 spune:
Gabi eu zic sa nu iti faci griji prea mari din cauza fetizei. Informaticienii o duc binsor ca sa zic asa (io-s unul din ei si crede-ma ca la capitolul rabdare stau prost), apoi incurajeaz-o sa citeasca. Poate daca citeste isi va da drumul si la vorba (parere). Cit am fost mica sa stii ca eu ma bilbiiam teribil, in special cind aveam de a face cu sit. sau oameni necunoscuti. Nu-ti spun cit am suferit din cauza asta, porecle etc... M-au dus ai mei la logoped am invatat sa-mi controlez respiratia dar cnd eram stresta tot nu mai intelegea nimeni ce spun. Asa ca incet incet cind aveam situatii stresante pur si simplu nu vorbeam... Ei bine a trecut. La adolescenta a disparut pur si simplu. Nu stiu ce a fost. Poate asa e si la fetitza ta.
gabibarta spune:
Mersi Adrienne.
Faza cu cititul s-ar putea sa mearga mai incolo, acum insa nu are rabdare sa-i citesc nici macar 1-2 randuri dintr-o carte. Si daca cartea e cu imagini, imediat isi "citeste" ea ce are de gand:))))
Asa in general, copiii vostri citesc?
polux spune:
Am intrat doar sa va salut si sa va urez weekend placut.
Si sa va aduc pe prima pagina ca erati tare departe.
Pupici
Liliana
monagan spune:
de la mine. Vad ca nu mai apuc sa stau de vorba cu voi. Ce sa-i faci.!!!!!!!! Inca nu mi-am terminat treaba la calculator, ca deh e pe bani, asa ca acu fiind intr-o pauza am intrat rapid.
sa aveti o seara buna in continuare.
adrienne12 spune:
Gabi fiu-meu a citit cind era mic in Romania. Aici n-a mai citit. Fetitza prietenului meu insa citeste pe rupte mai mult decit I se cere la scoala. De altfel si scrie povesti pt. copii si deseneaza si ilustratii. Va doresc si eu weekend placut.
gabibarta spune:
MG, spor la treaba!!!!
Adrienne, nu stiu ce sa zic... in orice caz nu depinde de anturaj. Si eu, si mama tot timpul citim, deci ar avea exemple destule... Copilului ii place istoria, mama foarte inspirata i-a cumparat o carte de istorie cu multe ilustratii, e gen Larousse, numai daca o deschizi, te vrajeste, e atat de frumoasa. Nu cred ca a deschis-o de vreo 2-3 ori. Merg aprox. odata pe luna la biblioteca, il iau cu mine, il las la raionul de copii sa-si aleaga ceva, tot nimic...
Ce faceti in weekend? noi incercam sa ajungem azi la piscina daca nu va fi tare frig, iar maine poate iesim in parc sau la zoo...
lu.more spune:
Va doresc si eu un week end placut!
Noua ne zambeste in sfarsit soarele, dupa ce ieri am avut emotii ca iar o sa ma tina vremea in casa.
Anca o sa plece la o prietena de azi la pranz pana duminica dupa amiaza, iar noi avem program de plimbare pe afara cu niste prieteni. Azi. Maine, inca nu stim.
Trebuie sa organizam ziua de nastere a Ancai, peste o saptamana. Vrea sa-si invite prietenii la o "catarare in copaci", ca si anul trecut, trebuie sa rezervam si maimuta nu ne-a dat inca lista/nr. de persoane... Ca, cica daca Jason nu vine, nu vine nici Johnatan, iar daca vine Sabrina, musi s-o ia si pe Belinda cu ea.
Va pppppuuuuupppp!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
noemi marian spune:
Neata,fetele
v-am citit,dar n-am scris pt ca am avut pb 'tehnice' la .
Hemoroizolor mei nu le prieste statul pe scaun si cum eu asta fac toata ziua s-au revoltat.Asa ca a trebuit sa limitez anumite pozitii si sa ma tratez.Tre sa va scriu pe rind ca ati fost harnicute cit n-am mai dat pe-aici.Am sa va iau in ordinea nr de pe tricou.
Adrienne, nu te mai chinui.Risti sa-ti faci praf parul si sa ramii si fara el.Asta este dezavantajul culorii negre la par.Nu poti face nika sa-i schimbi culoarea,dar poti sa-l distrugi incercind.Si-ar fi pacat.
Cit despre feciorasul tau....Grea boala!Ii va trece cindva.Adolescentii au 'calitatea' de a arde repede si din cite spui tu el este adolescentul tipic.Cit despre a te trezi bunica,cred ca ei stiu mai multe decit credem noi(cu mici exceptii) asa ca nu-ti fa pb.
Mik imi pare rau ca te chinuie boala copiilor.Nu este pe lumea asta nik mai cumplit zic eu.Va doresc insanatosire grabnica pt ca stiu ca si tu esti la fel de bolnava ca ei.
Gabi tie iti voi povesti despre baietelul unei prietene care pina la 4 ani nu a scos o vorba.Ii mina si-i aduna pe toti prin semne.Iti dai seama cit erau de disperati.Copilul nu a zis nici macar mama sau tata.Pina intr-o zi cind si-a surprins strabunicul intrind in curte,strabunic pe care nu-l vazuse de aproape 1 an.A intrat fugind in casa si a spus:'Mama,bunica,bunicu,Nomi a venit Tata Mosu la noi in vizita'.Ne-a picat fata la toti,mai ales ca toata fraza avea dictie si claritate.N-a stilcit nici o vorbulita.
Lu grea situatie cu petrecerea aia.Iti doresc nervi tari si multa rabdare.
Cit despre noi ne-am calmat.Am noroc,zic eu,cu faptul ca berbantul meu este ambitios.Pb este ca eu l-am prevenit si n-a prea tinut cont de spusele mele.A zis ca am gura spurcata.Acu a inceput sa-si revina pt ca asta a fost oferta vietii lui si n-a vrut s-o rateze si face tot posibilul sa fie bine.Stiu ca nu tre sa las farasul din mina
inca.Va mai avea momente de panica si voi avea nevoie de el sa-l adun.In rest il las in pace.
Va si va doresc we placut