Mamici de mai-iunie 2006 (45)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by ama_kaly

ina zi-mi si mie cum sta treaba cu taiatul muschilor la cezariana.Am inteles ca unii dr taie si muschii, iar altii doar ii dau la o parte si in cazul asta refacerea e mai rapida.Pai nici eu nu vreau sa imi taie muschii, ce fac o intreb pe dr care-i treaba cu muschii daca ea ii taie sau nu ?Si daca zice ca ii taie zau ca imi skimb dr si la 9luni daca e nevoie!!M-am bulversat de tot acum..Tu trebuie sa stii mai multe!

io 32+ cu Seby

Poze mami si bebe
Poze noi burtica si hainute Seby

Bebe

Ama, eu stiu ca se dau cumva la o parte muschii putin. Eu zic sa o intrebi pe dr ta si am sa il intreb si eu pe Nayel ca sa aflu exact. Uite, pana atunci mai caut pe net info si daca gasesc ceva iti zic. Sau poate ne ajuta si DianaR cu informatii

Ioana 30 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Fetele io stiu ca se dau muschii la o parte ca altfel refacerea este mult mai dificila si mai inestetica ulterior. Un bun dr are mare grija cu muschiuletii din zona la cezariana. Sper ca nu ma aberez dar am citit ceva despre asta ....

io 27+ cu Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

ina multumesc frumos!!Asta o sa fie primul lucru pe care o sa il intreb..eu acum stau la Buzau, ma duc doar la controale la Bucuresti si cand o sa nasc..Saptamana asta sper sa ajung la un control la dr si sa vb cu ea.
De gradinita, ai procedat foarte bine ca ti-ar fi fost oricum greu cu doi copii mici sa te descurci singura.N-o sa aibe probleme daca e un copil comunicativ, poate chiar o sa-i placa sa fie in preajma copiilor toata ziua!
io 32+ cu Seby Poze mami si bebe
Poze noi burtica si hainute Seby Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Uite ce am gasit:

Are abdominal muscles cut during a CS?
No, not usually and when they are it should be in the direction of the muscle, so that the fibre of the muscle should on the whole remain intact.

It is rare to use a knife or other cutting implement other than for the skin and for small incisions in the peritoneum (the membrane that lines the abdominal cavity) and the wall of the uterus which are then extended "bluntly" - usually using a finger.

So, usually the skin is cut, the abdominal/rectus muscles underneath are separated, then a small cut is made in the peritoneum which is then torn apart further (and may or may not be repaired). Then a small cut is also made in the uterus which is also enlarged by tearing. There is good evidence that tissue that has been torn rather than cut heals better.

Sau

Firstly, the skin is reflected (cut and pulled back), then the layer that covers the abdominal muscles (the peritoneum) is reflected too. The surgeon then makes a small hole in the rectus sheath (the covering of the rectus muscle or the six-pack muscles) and then, with the help of the assistant, they put their fingers in the small opening, and rip the rectus muscles along a natural weakness in the muscle, the linea alba. The bladder is pushed down either by the assistant's hands or a retractor, and the covering of the uterus is reflected away. Then an incision is made in the uterus - this incision has to be made very gradually, in order to prevent cutting into the baby. The waters will then shoot out, and then it's time to go fishing for the baby.

Sper ca citesti in engleza. Sursele sunt (utile pentru toate informatiile pe care le mai doriti despre cezariana!):

http://www.caesarean.org.uk/FAQ.html

http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A974333

Deci, ideea este ca teoretic nu ar avea de ce sa iti taie muschii, ei numai se clampeaza.

Ioana 30 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

quote:
Originally posted by carminabulina

inaiona, m-am intalnit cu roandre si am luat body-ul de la ea. Am mai scris asta si pe 1 martie dar cred ca nu ai citit.
In alta ordine de idei sa va scriu una noua auzita recent: cica gravidele nu au voie sa consume miere. Stiti ceva despre aceasta interdictie? Ar fi foarte trist daca e adevarat ca eu am mancat vreo 2 borcane decand sunt gravida. Dar despre cuptorul cu microunde? Dar nu chestii alarmiste ci daca stiti ceva concret. Eu am folosit si cuptorul cu microunde pt. ca nu mi l-a interzis nimeni...daca nu citeam eu intamplator probabil ca nu aflam niciodata.

[poze carmina

intalnire burtici

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Buna!
Ce stiu eu este ca mierea (poliflora) contine nu stiu ce energizanti si din acea cauza cred, nu ar trebui sa mancam miere.Dar stai linistita ca si eu am mancat foarte multa miere si chiar nu cred ca are ceva. Daca ar fi sa ne luam dupa toate povestile, nu mai mancam si nu mai facem nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Apropos de saltelutza, din ce e bine sa fie confectionata? ca am vazut ca pot fi din burete dar si din alte nebunii ...

io 27+ cu Ana

Mergi la inceput

ina am citit si m-am lamurit.Muschii trebuie doar dati la o parte, nicidecum taiati!Merci frumos! Maine ma duc la dr la control daca termina sotul meu treaba si o sa intreb ce si cum!
io 32+ cu Seby Poze mami si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Cica cele mai bune saltelutze sunt alea din fibre de cocos...Nu-mi aduc aminte unde am citit

viviana 29w2d

Mergi la inceput

shoricutza asta cu salteaua e alta mare dilema!Da nu sunt dispusa nici sa dau pe saltea mai mult decat pe patut ca sa fie din nuca de cocos sau mai stiu eu ce..io 32+ cu Seby Poze mami si bebe

Mergi la inceput

ina te mai stresez putin! Stiu ca si tu stai in Ploiesti si ai nascut la Bucuresti..dupa ce ai iesit din spital cu bebe, ai plecat imediat la Ploiesti?Cum a fost drumul cu masina pana acolo cu operatia de cezariana si bebe mic?Iar pe Katja in ce ai tinut-o in masina ca era prea mica pentru scaun de masina, eu ma gandeam sa il pun in cosuletul ala din nuiele!io 32+ cu Seby Poze mami si bebe

Mergi la inceput