Cat de gospodine trebuie sa mai fie fetele?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"...fetelor deschideti bine ochii inainte sa va puneti pirostriile, ca omul dupa 20 de ani greu se mai schimba,"

De ce nu scrii pe romaneste..... virsta sotului trebuie sa fie undeva intre 18-20.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by Nadia1976
ne ajutam unul pe celalalt atat cum putem: poate unul aduce mai multi bani in casa, dar poate celalalt face mai multa treaba in casa... oare nu asta e casnicia??? Daca nu-atunci ce e???

misto lege a compensatiei! la fel de misto ca si definitia casniciei! observ ca se merge pe ideea, subinteleasa de altfel, ca barbatu aduce banu, iar femeia "face mai multa treaba in casa" (depasita si asta, ca si fata mare ); pe langa faptul ca nu e deloc echitabil - pt. ca pot munci amandoi acelasi nr. de ore/zi - , ce se-ntampla cand femeia e aia care aduce mai multi bani in casa? in cazu asta, barbatu tine casa, considerand ca e de datoria lui, ca sa echilibreze balanta? mira-m-as!
in fine, ideea era ca fusese o metafora (ca de gluma vad ca nu mai stie nimenie!) chestia cu slava pe plantatie, da vad ca multe v-ati atacat si v-ati scuzat. daca nu ma-nsel, s-a plecat de la asta: "Nu mi se pare parca corect ca cineva sa astepte asta (si altele de genul asta)pur si simplu de la tine doar pt ca esti fata. Sau e corect?", nu de la intrebarea daca gatim sau nu pentru sotii nostri si, daca da, de ce si daca parintii lor stie!
cine se scuza se acuza!

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by olguttza

quote:
ne ajutam unul pe celalalt atat cum putem: poate unul aduce mai multi bani in casa, dar poate celalalt face mai multa treaba in casa... oare nu asta e casnicia??? Daca nu-atunci ce e???

misto lege a compensatiei! la fel de misto ca si definitia casniciei! observ ca se merge pe ideea, subinteleasa de altfel, ca barbatu aduce banu, iar femeia "face mai multa treaba in casa" (depasita si asta, ca si fata mare ); pe langa faptul ca nu e deloc echitabil - pt. ca pot munci amandoi acelasi nr. de ore/zi - , ce se-ntampla cand femeia e aia care aduce mai multi bani in casa? in cazu asta, barbatu tine casa, considerand ca e de datoria lui, ca sa echilibreze balanta? mira-m-as!

daca femeia aduce mai multi bani in casa, barbatu' e complexat de kestia asta si trebe musai sai o trimita SI la cratita, ca sa demonstreze ca, totusi, el e masculu'!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

Am intilnit si eu femei care faceau mai TOT in casa, de placere au ba, erau multumite si ele si ei, familia era ok, mai ok decit multe altele in care el punea mina la treaba.
Intr-una din aceste familii in care ea era roata carului mare in gospodarie, sotul mergea la munca, ca si ea, dar pe linga toate astea, era pionul principal legat de scoala copiilor, sedinte, activitati sportive.mama habar nu avea de lectii.In plus, el era de o caldura si atentie covirsitoare,blajin, un romantic incurabil.. dar nu si-ar fi putut praji un ou...
Ma gindeam, eu care cer ajutor si ma astept sa vina de la sine, daca as prefera asa ceva in fata sotului meu(acum ex) care ajuta dar era rece ca o sopirla moarta.
Mi-am raspuns categoric:DA!

Sa stiti ca nu toti barbatii care nu se baga in treburi casnice dau cu parul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
Originally posted by olguttza

quote:

in fine, ideea era ca fusese o metafora (ca de gluma vad ca nu mai stie nimenie!) chestia cu slava pe plantatie, da vad ca multe v-ati atacat si v-ati scuzat. daca nu ma-nsel, s-a plecat de la asta: "Nu mi se pare parca corect ca cineva sa astepte asta (si altele de genul asta)pur si simplu de la tine doar pt ca esti fata. Sau e corect?", nu de la intrebarea daca gatim sau nu pentru sotii nostri si, daca da, de ce si daca parintii lor stie!
cine se scuza se acuza!

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Olgutza, ori nu m-am exprimat eu bine si nu se intelege, ori nu ai inteles tu ce am vrut eu sa spun, si anume: 'Legea casniciei' e ca ne ajutam unul pe altul Nu spuneam ca daca aduce bani nu trebuie sa faca nimic in casa; ci doar ca fiecare face ce si cat poate... ma rog, poate m-am exprimat eu confuz...

Winners don't quit; quitters don't win.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by She
Sa stiti ca nu toti barbatii care nu se baga in treburi casnice dau cu parul.

Si asta e valabil si pentru femei?
Sau nu?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Eu am stat cu sotul meu inainte de casatorie aproape un an de zile. A FOST CEL MAI GREU AN DIN VIATA MEA. Nu stiam sa fac mai nimic PRACTIC,doar teoretic. Asa ca am inceput sa invat sa fac mancare, curatenie, sa spal (la mana ca nu aveam masina automata). Nu am acceptat ajutor de la nimeni : nici de la el nici de la mama mea care cu ani in urma ma tot batea la cap sa invat sa fac mancare si toate celelalte ca barbatul meu v-a da vina pe ea ca nu m-a invatat.
Acum stiu sa fac dar nu pot sa spun ca imi face placere tot timpul. cand sunt odihnita le fac cu placere, cand nu...
Sotul meu ACUM ma ajuta, de cand avem si un copil dar inainte nici farfuria nu si-o pune in chiuveta, iar cand ii spuneam soacra-mii il certa si spunea ca acasa nu facea asa...
Acum totul e in regula ne ajutam cum putem in functie de timpul fiecaruia.

Daca mi-ar fi impus cineva toate astea as fi fugit mancand pamantul. Eu am invatat pentru ca asa am vrut eu.

Criss si Andrada (12.09.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaczm spune:

E foarte adevarat ceea ce spunea una dintre fete ca la inceputul relatiei multe femei fac pe Mister Proper, din pacate e si cazul meu, ca urmare sotul meu s-a obisnuit sa nu faca mare lucru in casa, din pacate in cea mai mare parte a timpului nimic. Cu doi copii mici, si multe altele pentru a duce o viata decenta nu e usor si uite asa se distrug unele relatii. Oboseala si frustarea isi spun incet, incet cuvantul... E foarte adevarat ca e foarte important si cum au fost crescuti... Eu vad dupa baiatul meu cel mare, are 5 ani, am incercat sa-l implic si incepe sa-i placa sa faca una alta, ex. "ma ajuta sa spal vase, chiar daca dupa aceia trebuie sa spal totul in jurul chiuvetei, bate carnea pt. snitele si inca cu ce placere o bate, iar cand il laud infloreste de fericire" Cred ca e important cum sunt crescuti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

fetele, am citit cam din 2 in 2 ce s-a scris pe aici.

dar titlul "cat de gospodine trebuie sa mai fie fetele?" mi-a placut si vreau sa comentez si eu. de multe ori aud in jurul meu comentarii de genul "eu la cratita? nuu!", spus oarecum cu mandrie si admiratie de sine. adica daca nu stai la cratita (nu faci mancare) esti mai moderna si mai smechera? mie una imi place sa fac mancare, e adevarat ca nu mari complicatiuni (semipreparatele si microundele sa traiasca!), dar stau si migalesc la salatele si la sosuri sambata de sambata.

asa ca eu cam stau la cratita (dar e frumoasa, de inox )

nunta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

O intamplare veche si ADEVARATA:

Ea si el s-au casatorit in facultate. Ea a ramas gravida. Nimeni altcineva n-a fost incantat de moment. El s-a angajat. Ea, nu. Ea si el au ramas sa locuiasca in casa parintilor lui.
Ea a nascut. Nimeni altcineva n-a fost emotionat. Ea nu se intelegea deloc cu mama lui.
El ramanea la servici dupa program ca sa se joace pe calculator. Ea si mama lui gateau separat, in aceeasi bucatarie. El prefera sa manance de la mama lui.
Ea nu a mai suportat si i-a cerut sa ii amenajeze o incapere de la demisol drept bucatarie. Si totusi...
El ramanea la servici dupa program ca sa se joace pe calculator. Copilul nu intra in interesele lui.
Ea nu a mai suportat si i-a cerut sa se mute separat, in chirie. O vreme s-au despartit. Apoi el a acceptat. Si totusi...
Ea si el locuiau cu chirie, intr-o garsoniera. Ea s-a angajat dar pe un salariu mult mai mic ca al lui. El ramanea la servici dupa program ca sa se joace pe calculator. Copilul nu intra in interesele lui. Casa nu intra in interesele lui.
Ea nu a mai suportat si i-a cerut sa o ajute. Ca urmare...
El a decis ca chiria trebuia sa o plateasca ea pentru ca fusese dorinta ei sa se mute in chirie. Din leafa ei nu ar mai fi ramas mare lucru, deci, avea nevoie de bani ca sa se intretina. Bani de la el... Asa ca a aparut LISTA DE ECHIVALENTE IN BANI A TREBURILOR CASNICE. Pe care ea este obligata sa le faca pentru ca nu ar avea altfel bani de mancare. Si totusi...
Traiesc "fericiti" impreuna si astazi.

Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)

Mergi la inceput