Mamici de sept-oct 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 8
anangel_lexi spune:
Adriana_mica, tinem pumnii la doctor. Sunt sigura ca e totul bine.
Pentru fetele care se ocupa de listuta, ar fi frumos sa punem linkul asta sub listuta, ce ziceti?
http://health.discovery.com/centers/pregnancy/video/video.html
Editez ca sa-i raspund lui Cricor: da eu mi-am luat sutien din acela de alaptat, dar nu pentru ca asa l-am vrut ci pentru ca numai din acela aveau. Nu ma mai incapea nici un sutien din cele normale pe care le aveam si-mi trebuia oricum unul, nu pot sa stau nici fara. Si am luat si eu ce-am gasit si ce mi s-a potrivit. Eu oricum deja dinainte de sarcina aveam cupa C, sper sa nu ajung la E
.
Fetelor, era cineva interesata de nasterea in apa dar nu mai stiu cine. Eu am 2 prietene in Victoria, si ieri am vorbit cu una din ele si am intrebat-o de clinica asta. Mi-a spus ca nu mai e clinica la ei in oras. Doctorul care se ocupa de asta lucreaza in Fagaras si locuieste in Rupea deci intr-unul din aceste 2 localitati exista si clinica de nasteri in apa. Dar n-a stiut sa-mi spuna exact unde. Oricum daca mai aflu ceva legat de asta, va spun.
12
I wish I were an angel...
Poze diverse
Prima poza a lui bebe
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060918/dt/7/k/6d15/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev260pr_.png
osna spune:
buna fetelor,
Tanima, bine ai venit in club!
azi asa vreme urata am avut afara ca nu mai puteam sa stau in picioare de somn si parca toti sunt impotriva mea.de dimineata m-a trezit un nenea ce a venit sa vada de termopanele de la apartament si usa de la terasa cat de bne se inchid.cand am terminat si eu mancare a si am zis ca acuma trag sigur un pui de somn ma suna sotul pe mobil ca fixul am avut grija sa-l scot din priza.mai dormi daca poti!
de ciuda mi-am copt o pizza si am halit-o pe toata.
sa aveti o zi minunata si sa ne aduceti vesti bune.noi joi mergem din nou la control sa-l masoare pe bebe si sa-mi ia sange pentru analiza de sindrom down(aici se face contra cost si noi am fost de acord cand ne-a intrebat daca dorim sa o facem).
nicolstoy spune:
INTERESANT, INTERESANT.....
Emisiune pe TVR1:Sanatate pentru toti.Din pacate este chiar in acest moment (18:35), dar se pare ca este si maine dimineata in reluare de la ora 8:00.Subiectele sunt:sarcina, nastere, copil.Invitatii sunt :Victoria Limban (daca i-am retinut corect numele, de la Active Center parca), dr. A Simionescu si dr Carstoveanu (si eu am dat intamplator peste emisiune).Asa ca daca aveti cum, poate vedeti emisiunea maine dimineata.
V-am pupat.
Nicol si Vladut http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicolstoy/my_photos
try spune:
Tamina, iti faci prea multe probleme.Bedrosmart are dreptate, daca e ca sarcina asta sa aiba un final nefecit e foarte putin probabil sa impiedici sa se intample asta stand acasa. Medicii recomanda statul acasa, dar n us-a constatat ca ar avea un efect evident. Cred ca de cele mai multe ori e pentru psihicul pacientei: crezand ca daca stai acasa poti impiedica eventuale probleme.
Progesteronul/urtogestanul are mai multa valoare decat evitarea oricarui efort fizic. Desi nici el nu face minuni, ci doar ajuta acolo unde problemele sarcinii sunt legate de inconsecventa in productia hormonala. Incepand cu sapt. 12-14 placenta preia functiile hormonale (pana atunci noi producem acesti hormoni) si ca urmare de-aia se si adminsitreaza progesteronul/utrogestanul doar pana la sf. primului trim. Stiu ca e greu sa pieri o sarcina si banueisc ca e de 10 ori mai greu cand ai pierdut 2 consecutiv, insa ma tem ca statul acasa nu e o solutie de un real ajutor. Iti doresc din tot sufletul sa fie bine de data asta.
Sephora, si eu am avut episoade de oboseala din cele pe care le descrii, dar acu mau disparut. Ma simteam de parca alergasem o tura de casa i n30 de secunde. Era inexplicabila oboseala mea la niste eforturi asa de mici, dar astea sunt semne ale sarcinii, nu va faceti probleme.
Anagel, sa nu te grabesti sa cumperi sutiene de pe acum (unul ti-ajunge, ti-ai facut damblaua ![]()
). Daca sanii cresc cum cresc pe timpul sarcinii ,sa vezi ce sani faci dpa ce vine laptele. Cu siguranta nu vei mai putea folosi sutienu lce l-ai luat acum la alaptare. E foarte important ca sutienul de alaptare sa-l cumparati dupa ce va vine laptele. Confortul celor 2 doamne e si el important pt. productia de lapte.
Noi am fost sambata la eco, bebe e numai unul (aveam ceva obsesii cum ca pot avea gemeni), bebe era ok, 2,14 cm si inimioara ii batea ok. Mi-a demonstrat si ca stie sa se miste (a facut-o de 2 ori), dar din tot corpul, nu cum misca mai tarziu, doar di nanumite parti ale corpului. M-am linistit ca totul e bine (astept totusi rezultatele de la eco - aici se transmit raportul ecografiei la ginecolog, mie mi s-a spus doar verbal ca e totul ok). Urmatoarea eco o s-o mai fac la 18-20 sapt., cea morfologica.
Dar pana atunci o sa fac triplu test la 16 sapt.
.......in 8+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
_Ralu_ spune:
nicol, am vazut si eu emisiunea! am dat din intamplare peste ea!
fetelor care sunt interesate de nasterea in apa, din ce-am citit si dupa leg ce le-am facut dupa ce am citit si ce-ati scris voi, acel medic care practica acest gen de nastere se afla la spitalul orasenesc din orasul rupea. stiu ca acolo au nascut sotia lui mihai budeanu de la 3sud est si nasa lor de cununie si a fetitei lor - de botez. am mai citit pe ici pe colo cum ca n-ar fi atestat legal, dar nu bag mana-n foc, doar ce-am auzit. ce-i drept l-am auzit o data la tv (b1tv - emisiunea "ne priveste") pe dr benedict ancar de la polizu, cum ca in romania nu exista nicaieri posibilitatea de a naste subacvatic. cel putin legal. si totusi...nu stiu ce sa zic!
oricum daca mai aflu ceva concret, va anunt!
ce ne facem fetelor? abia cand am zis si noi ca a venit primavara...vine iar iarna. cica inca 3 sapt cel putin! din noaptea asta. ufffff! si eu care ma bucuram ca azi e ziua soacra-mii si implicit si baba ei, si e urat afara! si baba mea e pe 8! sa vezi atunci viscole!![]()
cam slabuta azi miscarea pe forum!
pufymic, ce-i cu tine? chiar asa rau te simti? sper ca totusi ne citesti! sper ca sunteti bine, si tu si alessio!
putzuruca spune:
Pupici fetelor,
Nicolstoy, am vazut si eu emisiunea intamplator, pt ca nu prea ma uit pe TRV1 dar a fost f interesanta. Pe Dr Carstoveanu il stiu din Spitalul Marie Curie, e super profesionist si f dedicat muncii sale. Am facut un curs despre reanimarea bebelusului la nastere cu acest dr. E foarte documentat si face specializare f des in strainatate.
Adriana-mica, stiu ca ai emotii dar sigur vei veni cu vesti bune de la eco. Iti inteleg starea de neliniste pt ca si eu am avut aceiasi experienta ca si tine anul trecut iar acum inca ma mai inunda nesiguranta, dar e bine ca ne putem sprijini una pe cealalta. Bafta, bafta, bafta, atat tie cat si celorlalte gravidute cu probleme in antecedente.
9+
Cricor spune:
Lexi, da, groaznica chestia asta cu marirea marimii la sutien,pe mine personal a fost singurul lucru care m-a deranjat cand am fost gravida si apoi dupa ce am nascut. Ca eram ca un elefant (elefantel, ma rog, ca n-am fost foarte mare) nu mi se parea ceva anormal (in euforia mea continua, mi se parea ca sunt chiar gratiosa
), dar marimea D la sutien ma enerva cumplit. Eu cat am fost insarcinta mi-am luat sutiene normale marime mai mare.
Adriana-mica, succes la doctor si sa vii cu amanunte cat mai repede.
Try, cum se numeste triplu test aici maternal serum screening?
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Adriana mica spune:
Buna seara,
Am intrat sa impartasesc cu voi vestile bune: bebe creste, inimioara ii bate cu putere, avem manute(cu degetele) si picioruse. Parea ca nu sta locului o clipa, s-a rotit la un moment dat, a dus manuta la fata. Avem 28.5 mm, corespunzator varstei de 9 saptamani si 5 zile (deci este mai "grasunel" cu 3 zile decat dupa UM)
Concluzia: totul este ok. Continuam tratamentul si ne vedem peste inca 2 saptamani
Apropo, avem si filmulet, dar este cam mare (46MB) si pe Yahoo nu am reusit sa il download-ez. Tati este topit tot, mai ales ca a participat la echo si a vazut totul in timp real.
Multumesc de incurajari, la fel va doresc si voua.
Adriana
Vine barza
Pozici
andra2005 spune:
Buna burtici !
Tare harnicute ati fost azi la scris
...ma bucur ca prea a fost pustiu forumul in zilele de weekend !
Apoi, continui cu ce e mai important :
Nicolstoy si Tanima bine ati venit, sa aveti sarcini usoare usoare si bebei sanatosi si mincaciosi !
]
Tanima, vad ca esti in 6 saptamini, deci esti apropiata cu mine.Eu azi (dupa calculele mele nestiintifice
) intru in 7 saptamini si cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa duc sarcina cu bine pina la sfirsit.Din propria mea experienta, iti zic ca starea asta de teama si neliniste nu iti aduce nimic bun.Bucura-te de minunea pe care o ai in burtica si stai linistita ca vor veni si greturi, si
si alte simptome.Eu greturi am inceput sa am de saptamina trecuta si pina azi nu m-au slabit nici macar o zi.
Ralucutza iti multumesc pentru raspuns
.Am auzit ca iar vine nisoarea si vremea urita
, dar cum se face cald merg si eu la eco.De abia astept.
Katia ma bucur ca iti merge bine acum si ca te-ai linistit.Nu pot spune acelasi lucru si despre mine dar nu-mi pierd speranta.Oricum acum pentru mine au prioritate Alex (crocobaurul meu
) si bobita din burtica (na,ca nici n-am stiut pe cine sa scriu mai intii)...daca ei sint bine,atunci sint si eu fericita.
In rest fetelor, va multumesc
ca citindu-va pe voi, mi-am gasit raspuns la multe din intrebarile mele.Si eu am niste scurgeri albicioase, nu stiam daca e in ordine cu ele si chiar zilele trecute
tot dadeam fuga la baie de frica sa nu fie cumva singe.Acum m-am mai linistit.
Ma bucur ca toti bebicii sint bine si felicit si eu mamicile care i-au vazut zilele astea la eco.
Eu acum sint cu nervii funda ca fi-miu nu a vrut sa manince mai nimic in seara asta, lucru pe care el l-a facut foarte rar, si a trebuit sa-l alerg prin toata casa cu castronul de spanac, sa-l distrez, sa-l fac sa manince si sa ramin si calma in acelasi timp.Pina la urma nu l-am obligat, e si miine o zi, nu?Recuperam noi.
De greturi nu am scapat, cel putin dimineata cind ma scol sint super puternice...apoi parca nu mai e chiar asa rau.Sa va zic si eu ca am mincat o punga mare de chipsuri (150 g)?Apoi tot eu o sa ma pling ca o sa ajung cit Himalaya
, si macar daca mincam ceva hranitor pentru bebe...
Of...trebuie sa ma opresc acum ptentru ca al meu catel face 13-14 pe linga mine sa-l scot afara.Pe vremea asta, o placere.
Va pup, tin pumnii celor care merg zilele care vin la eco, si in rest , sa ne "citim" numai cu vesti bune.
nicolstoy spune:
Am promis niste poze, de inspiratie eventual, pt hainute la vara.Nu prea mi-au iesit grozav, dar sper sa va puteti lamuri cat de cat...
Aaaa...si bineinteles ca n-am putut sa fac album pe DC....dar pozele respective sunt aici:http://community.webshots.com/album/548314166ilRoKA
Nicol si Vladut http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicolstoy/my_photos