Mamici de sept-oct 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 7
amyzuca spune:

Tanima, eu am fost la primul control la 4 sapt si m-am dus pt ca ma durea foarte tare spatele si burtica dar ca la ciclu.Dr mi-a spus sa nu-mi fac probleme si sa iau no spa.Durerile nu m-au lasat nici acum dar ma doare mai rar si mai putin.Am fost apoi la eco la 6 sapt si bb era ok.si eu am fost si sunt inca recunosc foarte speriata dar fetele m-au sustinut si le multumesc mult
mult curaj si sa ai un bb sanatos si osarcina usoara
Ignatica spune:
Bine ai venit tanima. Nici eu nu am avut simptome in primele 6 saptamani, in afara de usoare dureri de sani. Gretzurile au venit navala dupa saptamana a 6-a si inca mai isi fac simtite prezenta. Totodata sunt fete care nu au gretzuri, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.
Atata timp cat nu sangerezi si nu ai dureri mari de burtica, inseamna ca totul merge bine in burtica.
Este foarte bine ca stai in perioada asta in concediu, si eu am stat preventiv cateva zile in concediu in primele saptamani de sarcina , pentru linistea mea sufleteasca ( am pierdut prima sarcina anul trecut la 6 saptamani).
ignatica
14+
acd2you spune:
draga tanima, inca nu te impacienta. si eu am facut primul ecograf cand bebe avea 4 saptamani, deci nu s-a vazut decat un sac gestational. abia dupa 10-12 zile au inceput greturile si starile de rau, si acuma abia daca le mai suport, desi la inceput si eu mi le doream, parca asa eram mai sigura ca bebe creste. maine ar trebui sa am 6 saptamani si 4 zile, si merg din nou la ecograf, poate reusim sa ne vedem.
plus ca unele gravidute nu au deloc stari de rau, sau apar mai tarziu. deci fii curajoasa si pazeste-te cat poti de zdruncinaturile din maxitaxi. .
Bedrosmart spune:
Tanima, nu trebuie sa-ti faci atatea probleme, la 5 saptamani de sarcina de obicei nu prea ai simptome (gandeste-te ca de fapt sunt aproximativ 3 saptamani de viata a embrionului). Ca sa nu zic ca s-ar putea sa nu ai nici mai incolo, daca ai noroc. La fel de speriata am fost si eu si pana nu am vazut ceva clar la ecograf nu m-am linistit. Daca vrei sa te convingi ca n-aveai ce vedea mai mult decat sacul gestational, uite o adresa unde gasesti ecografii pentru fiecare saptamana de sarcina : www.amazingpregnancy.com (si mie mi-au recomandat-o tot fetele de pe forum).
Chiar daca e foarte greu, ca stiu ca si eu am trecut prin aceleasi stari teribile, incearca sa te inarmezi cu putintica rabdare si ai sa vezi ca ea iti va fi rasplatita. Abia pe la 8-9 saptamani de sarcina (depinde si de performantele ecografului) vei putea sa vezi ceva ce seamana cu o rama mica care danseaza nebuneste si are o inima mica mica care bate repede de tot. Ai sa vezi, totul va fi bine. Si pe mine m-au incurajat fetele de pe forum si m-am simtit mai usurata, am avut rabdare sa astept.
Pe de alta parte, nu cred ca are vreun rost sa stai in concediu medical(decat daca nu cumva ai si alte probleme de sanatate). La inceputul sarcinii, in afara de medicamentele pe care inteleg ca deja le iei, nu prea ai ce face ca sa fie mai bine decat este scris sa fie. Doar sa astepti!
Iti urez sarcina usoara in continuare, fara simptome (ca asa e cel mi usor) si sa auzim de bine!
Sephora, si eu ma confrunt cu o oboseala fizica teribila, adica simt ca mi se taie rasuflarea la cel mai mic efort. Asta ca sa nu mai vorbesc de somnul care ma doboara cand mi-e lumea mai draga, in mod special la serviciu. Probabil ca sunt mai multe cauze, printre care secretiile hormonale care o iau razna si cantitatea tot mai mare de sange pe care inima trebuie s-o pompeze non-stop.
Va pup si o zi buna la toata lumea.
Bedrosmart
11+
Vauva spune:

Bun venit in gasca la noua burticuta si cu curaj inainte
!
Ionica sufla un pic de aer cald de la tine si in nordul Europei ca eu sunt tot cu troiene de zapada
. Auzi miros de portocali...nici nu-mi pot imagina ce frumos poate fii la tine
.
Lasa ca eu ma conserv aici
. Intradevar dragute haine de gravidute pe site-ul acela. gasesc si pe aici numai banii sa curga
.
Sephora catelusul tau este cel care se vede in poza, ca ala este mai mult negru si tu ziceai ca-i alb. Si eu imi doresc tare mult unul, dar cred ca o sa-mi iau mai tarziu.
Fetelor care obositi , e normal si incercati sa nu va fortati, apelati la ajutorul sotilor vostri cu curatenia. O sa va simtiti mai bine din trimestrul II. Eu deja as zburda dar n-am pe unde ca alunec inca pe gheata
.
BB ralukutza sa stii ca nu-i asa cumplit sa ai doctor ginecolog barbat. Eu chiar prefer, nu stiu de ce dar am mai multa incredere ca profesionism.
Pupici,
Vauva 15+
http://community.webshots.com/user/Vauva101
_Ralu_ spune:
vauva, multumesc pt incurajari. multa lume mi-a spus asta.
eu desi am fost la femeie (am fost o sg data pana acum la ginecolog) s-a purtat tare urat cu mine. am fost la mariestopes aici in bucuresti, deci era consultatie platita, n-avea nici un motiv.
poate din cauza asta am ramas cu un gust amar in ceea ce priveste ginecologul.
stiu ca atipat la mine cand mi-a zis sa ma mut putin mai jos si i-am deranjat cearsaful de pe masa, si era tare enervata ca ma dusesem acolo desi n-aveam nici o problema, era doar un control de rutina tocmai ca nu mai fusesem niciodata si mi-am zis ca e timpul. asta a fost acum 1 an si ceva.
dar dr la care voi merge acum, e un profesionist si avand in vedere ca sunt si gravida, sunt sigura ca se va purta bine cu mine.
Cricor spune:
Buna fetele,
Vad ca va mai reveniti (unele) cu greturil. Toate va luati haine, eu inca mai incap in niste haine normale, pantalonii si fustele inca mai imi vin (unele), insa eu am mari probleme cu bluzele (gen camasa) care nu ma mai cuprind.
Eu am avut un weekend oribil, copilul mi-e inca bolnav, de miercuri traieste pe antitermice. Am fost cu el la doctor de 2 ori, una din dati am stat 2 ore sa-mi zica ca ce vreau asa e cu otitele astea, unele nu reactioneaza imediat la antibiotic, eram si eu racita, imi venea sa-i sparg capul doctorului, bietul copil are peste 39 de miercuri.
Bb ralukuta, si eu zic la fel ca Vauva, parca mai mare incredere am in barbati medici ginecologi decat femei, de ce nu stiu, dar asa simt.
Eu abia saptamana viitoare merg la doctor pentru ecografia care face parte din IPS (cand ii masoara la ceafa cat de gros e faldul ala) si pentru analize. Medicul la care merg eu e perinatal obstretician, face el ecografia asta.
Tamina, bine ai venit si sarcina usoara, nu-ti face griji prea multe, ca n-ajuta cu nimic (stiu ca e usor de zis).
Nu mai stiu cine zicea, Lexi??, ca si-a luat un sutien care e si de alaptat. Nu va luati de pe acum sutien de alaptat, pentru ca incredibil cum pare, o sa mai cresteti in marime la sutien pana la sfarsitul sarcinii, iar cand o sa vina laptele, o sa mai cresteti putin. Eu cel putin am ajuns de la cupa B la D.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
anangel_lexi spune:
Salutari la burtici.
Eu sunt plina ca un porcusor. Azi e ziua sefei si am mers la restaurant si am mancat pana simteam ca plesnesc. Sper sa nu
ca imi e cam greata...Dar a fost asa de bun...
In rest suntem bine. Au inceput sa ma mai lase greturile dar nu de tot. Sper sa nu-mi revina!
Maine sper sa pot pune si a doua poza cu bebe in album.
Pupici tuturor!
12
I wish I were an angel...
Poze diverse
Prima poza a lui bebe
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060918/dt/7/k/6d15/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev260pr_.png
Adriana mica spune:
Buna fetelor,
Tanima, in gasca suntem mai multe fete cu pierderi anterioare de sarcini, dar ne incurajam una pe cealalta si timpul pare ca trece mai usor. Eu stiu ca Utrogestan-ul este compensat 50%, insa Pregnyl-ul nu este deloc compensat. Si eu fac, asa ca de asta stiu. Iar daca este sa faci drumuri lungi, nu ai putea alege varianta cu trenul? Macar te zguduie mai putin, te poti duce la toaleta sau te poti misca daca amortesti.
Nicolstoy, multumim pentru site. Eu stiam magazinele respective, dar nu stiam ca tin de acelasi lant si ca au site.
Flavia Ramona, multumesc ca mi-ai raspuns la intrebarea despre herpes. Oricum azi ma duc la medic si il intreb; senzatia cea mai nasoala este ca se fac coji care apoi se rup, si ma ustura locul ingrozitor.
Eu azi ma duc la echo; am mari emotii, caci data trecuta la varsta asta a sarcinii s-a intamplat nenorocirea. Sper din inima sa fie totul ok.
Adriana
Vine barza
Pozici
alinamoro spune:
Buna gravidutelor!
Pe mine ma dor sanii foarte tare noaptea, mai ales ca eu dorm pe burta.Of! In rest, sunt bine, greturile m-au parasit, numai sa nu vad carne. De cateva nopti am si crampe in gambe noaptea, trebuie sa iau magne B6.
Tanima, bine ai venit in clubul nostru
, sarcina usoara si nu te mai stresa atat ca va fi bine.
Da,Utrogestanul se compenseaza 50% la gravidele care lucreaza si 100%la cele care nu lucreaza sau care nu au nici un venit.
Concediu medical 100% se da numai in urgente medico-chirurgicale.
Stiu asta ca lucrez cu medic de familie.![]()
Flavia, noi asa scriem retetele, s-au schimbat listele cu medicamente de vreo 3 luni.![]()
Nicolstoy, mi-am "clatit" si eu ochii pe site-ul care ni l-ai dat, sun tsuper hainele si am vazut ca se poate comnada si on-line.
Anangel, sigur va trebui sa-ti cumperi sutien mai mare pana nasti.![]()
Ionica, wow...miros de portocale! Ce fain! La noi miroase a frig, ploi, zapada...
Adriana, tinem pumnii astazi sa fie bine la eco, te asteptam cu vesti bune.
Alina
(13+) & Dragos
(11.04.2002)
pozici
serbarea de Craciun