Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 9

dordia2000 spune:
dordia2000 spune:
 Mara95 minunata Flavia!!! Sa-ti traiasca!!!
Diana mamica de  Stefan-Cristian
  Stefan-Cristian
14.11.2005

alexandrina spune:
alexandrina spune:
 La subiectele in dezbatere nu diferim aproape deloc fata de medie:
Sunteti dezastru, cand am zis ca noi facem kk la 1-4 zile cu ceva saptamani in urma, erati uimite din cale-afara. Acum multe ziceti ca patiti la fel... Hmm. Eu am ramas la metoda supozitorului de cate ori vad ca se chinuie sa faca (la una sau doua zile), dar face si spontan.
Mihai papa si el pumnuti cand isi aduce aminte de ei si cu precadere cand se apropie ora de masa. Ziua merge uneori diversiunea cu carusel/muzica/joaca, noaptea ii pun manutele sub panza colectoare de eventuale regurgitari (el doarme pe burtica).
Si la noi a scazut apetitul dupa vaccin, dar parca ne-am revenit. Oricum in saptamana de dupa vaccin am luat normal in greutate.
Si la noi functioneaza cel mai bine alaptatul in pozitia culcat. 
Si noi avem nevoie de izolare si de 100% atentia lui mami pentru a avea randament la supt.
Cu biberonul nu ne impacam, desi acum o luna sugea binisor din el. Daca ii storc tetina bea ceiutul, altfel zici ca-i pune dop, ca in mod normal ar curge singur cate ceva din ea. Ma gandesc sa-i dau ceai cu seringa.  Insist sa-i dau ceai pentru a-l ajuta in problema kk si pentru ca nenea doctorul a zis ca-i depresionata fontanela si trebuie sa bea ceai.
 Insist sa-i dau ceai pentru a-l ajuta in problema kk si pentru ca nenea doctorul a zis ca-i depresionata fontanela si trebuie sa bea ceai. 
Baie face seara de cate ori e treaz inainte de ultima masa.
Bic, vazui fotografia, dar pe cuvant ca nu se tine cu piciorul de mana 
Intrebare: La toti nou-nascutii li se aplatizeaza unghiutele pe masura ce cresc? Si daca nu, o fi insemnand ceva acest fenomen?
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
 Alexandrina.
Alexandrina. 

lavi02 spune:
lavi02 spune:
 Drept dovada la cele afirmate mai sus, am mai adaugat si eu 3 poze in albumul din contul comun: cu Nati zambindu-si in oglinda, si sugandu-si degetelul.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Bic spune:
Bic spune:
Maria_alexia
quote:
Ce-am observat ref. la culoarea kk: intr-adevar e asa cum scrie in carti si anume cand stoarce tot laptele ce exista, inclusiv ultimele picaturele, kk are culoarea galbenusului de ou (am observat asta acum 2 sapt cand aveam lapte mai putin decat vroia el si se straduia foarte tare); cand e lapte din belsug si nu se prea omoara cu mancatul face spanac .
La tine e clar vorba de foremilk si hindmilk. Nu stiu cum se cheama in romaneste. Ideea e ca daca bebelusul nu "goleste" tot sinul, atunci nu-si ia decit foremilk, adica laptele mai putin hranitor. Cele mai multe substante nutritive se gasesc in laptele de la "sfirsit." Daca bebelusul maninca numai foremilk face kk verde. Daca maninca si hindmilk face mustar. Am pus ghilimele, pentru ca nu exista de fapt sin complet gol.
Ei bine, asta suna foarte frumos si vad tu functionezi ca la carte; dar eu o las pe mindra sa goleasca tot-tot-tot si tot spanac produce.
 Mai nou am descoperit ca daca ii dau de la ambii sinti si ii "goleste" pe amindoi face mustar.
 Mai nou am descoperit ca daca ii dau de la ambii sinti si ii "goleste" pe amindoi face mustar. Cintecele: CD-ul cu Adina e de baza ...(
 Anda). De [e cutiuta cu tatici mi-am adus aminte de ala cu vulpea si placintele pe care l-am uitat complet in secunda in care am pus mina pe tastarua sa-l scriu.. Il stiti voi de la gradinita...
 Anda). De [e cutiuta cu tatici mi-am adus aminte de ala cu vulpea si placintele pe care l-am uitat complet in secunda in care am pus mina pe tastarua sa-l scriu.. Il stiti voi de la gradinita...
Gata, mi-am adus aminte: "vulpe tu mi-ai furat gisca/Da-mi-o inapoi/ Ca de nu eu vin cu pusca/ Si cu trei copoooi/ Si cu trei copoi/
Coana vule fii cuminte/Nu mai tot fura/ Nu mai tot fura/ Giste fripte si placinte/ Nu-s de dumnea-ta-a-a/ Giste fripte si placinte nu-s de dumneata. Pam-pam.
La noi se cinta "Podul de piatra" in trei: tata la chitara, mama din gura si Smaranda din clabuci.
quote:
Bic, vazui fotografia, dar pe cuvant ca nu se tine cu piciorul de mana

Bai, mi-au trebuit citeva zile pina sa ma prind, dar uite ca in sfirsit rid de ma tavalesc.
 Bai, mi-au trebuit citeva zile pina sa ma prind, dar uite ca in sfirsit rid de ma tavalesc. Multumim pentru urari.

Mai fetelor, hai sa nu mai zicem La multi Ani in fiecare luna ca eu ma simt prost cind primesc felicitari si eu nu le intorc, dar mi se pare aiurea sa sarbatorim chiar asa in fiecare zi.... Haideti sa-i sarbatorim o data la trei luni.
 Smaranda, 03.11.2005
 Smaranda, 03.11.2005 

dordia2000 spune:
dordia2000 spune:
 Am pus si eu poze la semnatuta cu Stefan la 3 luni si jumatate!!! O sa le pun si in contul comun dar...cred ca maine!!!
Diana mamica de  Stefan-Cristian
  Stefan-Cristian
14.11.2005

Bic spune:
Bic spune:
 Dordia, Stefan e foarte expresiv si frumusel foc. Sa-ti traiasca. Mi-au placut la nebunie pozele si, fireste, copiloiu' din poze! 
 Smaranda, 03.11.2005
 Smaranda, 03.11.2005

anda77 spune:
anda77 spune:
 Vad ca v-a prins "superbebe"¨:)
Corapita, sa stii ca o fi boala " de juristi", ca io am avut cateva crize in primul an de stagiatura, cand eram avocat pledant (acum nu mai sunt, slava Domnului) si eram moarta de stres. Si fumam mult, dr. meu a zis ca de la aia era. Cand am redus tigarile, a disparut si criza de bila. La mine era cu dureri ingrozitoare de cap. 
Corapita si joy, Rama am luat-o de la miniblu (langa sensiblu de pe mosilor, colt cu eminescu), dar azi cand m-am dus sa iau si pt. nasa nu mai aveau. Am dat un avans si-mi mai comanda inca doua, vin in max o saptamana. Rama costa 1.100.000 rol. Mi s-a parut cam scumpa (ca ramele argintate), dar n-am vazut asa ceva nicaieri, asa ca m-am indurat pana la urma.
Joy si celelalte fete care hranesc bebeii 100% san, va admir mult ca va chinuiti atat cu sculatul noaptea, cu mulsul, cu batalia pentru fiecare picatura cu galactogil, ierburi, ceaiuri...rasplata o sa fie un bebelus sanatos 100%! Celelalte fete, nu ma injurati, nu vreau sa spun ca ai nostri nu sunt 100% sanatosi, dar e mai bun laptele ala de la san¡K
Joy, si eu il mai tin pe nichita pe san dupa ce termina picaturicile de laptic, ca daca tot nu pot sa-I ofer prea multa masa din san, macar drept perna sa-l ia:) sunt foarte dulci cand motaie pe san:)
 putin, ca al meu se sesizeaza imediat ca ii mai trebuie si niste biberon si se trezeste nervos..
Proadelina, sanatate tie si puiului!
Mara, nu neaparat constipatia duce la fisuri anale. Baietelul prietenei mele (iar el:)  facea des, moale, dar cu putin sange. S-a dovedit ca se nascuse cu anusul cam stramt si in consecinta fisurat. L-au largit doctorii cu degetul (!) in 2 sedinte mai zgomotoase plus crema cicatrizanta ulterior.. Acum nu mai are probleme.
Foarte frumoase citatele expuse! Le copiez si eu acum.
Noki, si eu tot fara bebe ma duc la babyexpo ca sunt prea multi copii acolo. Care cu rujeola, care cu alte alea, n-ai de unde sa stii. Ai nostri nu sunt imunizati pt. o groaza de chestii. fetele care nu pot sa-i lase acasa pe bebei, cred ca n-ari fi rau sa le p;uneti o batistuta la gura. stiu ca pare babeste...
Felicia, da, am mai auzit. Si eu am ramas perplexa cand am auzit prima oara de mai multe ovule eliberate in aceeasi luna, la date diferite. Si fecundate la date diferite!!!!!!! Si acum ma gandesc ca poate n-am inteles eu bine, mi se pare contranaturii
Silvia, bine ai revenit!!!!! 

Mama di tutti, chestia este ca lui nichita ii este foarte frica de apa. Baia nu e deloc o placere..
Lordra, ca sa pun acu' paie pe foc: aveam o colega in liceu care-si sugea degetul si in clasa a 12-a..avea degetul creponat, da, si nu mai avea unghie. Si era frumoasa foc, altfel nu se putea abtine sub nici o forma..daca de 18 ani si-l sugea..dar cred ca e totusi prea devreme sa te ingrijorezi.
Alexandrina, nu te supara, intre timp au mai crescut copiii o luna si I-a lovit pe toti constipatia
Ina si bic:   cu cantecelele voastre
cu cantecelele voastre parca va si aud cantand...lordra, nu le ajuti putin pe fetele astea, ca uite, le chinuie rau talentul
parca va si aud cantand...lordra, nu le ajuti putin pe fetele astea, ca uite, le chinuie rau talentul
mey, am tot parlamentat pe tema dermatitei atopice si azi a avut nichita pe fata mai mult ca oricand. ma deplasai si luai crema de la farmacie, ce naibii sa facem...
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

canuta-om-sucit spune:
canuta-om-sucit spune:
 BB_alinus ser fiziologic pt ochisori? dar ala nu e sarat? e voie? eu il sterg cu ceai de musetel sau apa fiarta.
Ina nu ti-o imprumut, ti-o dau cu mare drag. Prietenii stiu de ce...
 Faza cu ganguritul la noi e deja rutina, cand il apuca pe Dimitrie logoreea nu se mai opreste si daca nu am rabdare sa stau cat vrea el incepe sa ma strige 'aaaaaa' aiiiiiii si tot asa pana ma duc. Daca nu o fac se oftica si incepe sa maraie, sa tipe ca de plans nu plage, dar cu mine nu ii merge. 
 Noi bagam in gurita pumnisorii, apoi ii studiem dar asta se intampla cam de pe la 1 luna jumate, doua.
 Ne place in baie ca acolo ne vedem in oglinda si tare mai radem cand o vedem pe mami cum se stramba. E un copil foarte vesel, rade in hohote. 
  De gadilat am observ at si eu ca se gadila pe piept acum 2 saptamani, si rade in hohote. MAi nou se gadila si cand il schimb. 
 Azi am reusit sa ii fac nishte pose cand rade, caci nu reuseam cum aparea blitzul cum era serios si atent ca nu stia ce se intampla, sau daca stateam cu aparatul langa el nu mai radea era curios sa vada ce e chestia aia de la mami din mana sau chiar de la tati. 
 Acum cu toate nenorocirile astea a stat cu tata, el l-a schimbat, i-a dat de mancare, facut ceiut, tot ce trebuie, de parca as fi fost eu acasa, el cu mama s-au descurcat cel mai bine cu copilul, pacat ca stau destul de putin cu el, fiind distanta atat de mare... Tata vine si vorbeste cu el, ii canta, ii danseaza si Dimitrie se inconvoaie de atata ras. Cand ii dau eu sa manance si apare si tata in camera incepe sa rada, uita ca ii e foame, ca stie ca a venit circul.
 I-am cumparat un submarin de plus, tata a fost scafandru de meserie, apoi a intrat in marina civila cand ar fi trebuit sa se pensioneze de la scafandri si azi au foat plecati pe canalul Dunare-Marea Neagra, au intrat in ecluza au acostat oin port la agigea, Dimitrie era matelotul, tata ii dadea comenzile, statea al meu cupil si se uita ca la masini straine, radea cand erau in ecluza de parca era pe vapor, asa de mult mi-a placut sa ii vad azi cum se joaca... Asa s-pau jucat si cat am fost noi plecati, ba plecau la vanatoare, ba la pescuit cu barcuta lu' tata, parca si vad unu' mic cu o palarie mai mare decat el si cu ditamai undita, mergand cu bunicasu prin Delta pe canale, numai in chilotei, sau in cucu gol, ' ca asa trebuie sa se bronzeze el peste  tot ca sa aiba calciu'
Aura

anda77 spune:
anda77 spune:
 mai, acum mi-am deschis cealalta adresa de e-mail, care e listata in contul comun si pe care o folosesc foarte rar si am gasit o groaza de mesaje de la voi, vechi, la care n-am raspuns, bineinteles... scrieti-mi de-acum pe andreea.tudor@gmail.com. 
irinuca, am facut astrograma lui andrei in '44 toamna, dar n-o mai am , ca nu le pastrez. ai vazut-o, la vremea respectiva?
cristinamh, ce are daca iti spunem shefa? ca tu muncesti o sumedenie de lucruri pentru logistica acestui topic si eu consider ca meriti un procent in plus de respect pentru asta. daca nu te enerveaza eu iti voi spune tot shefa:))
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Noki_Lara spune:
Noki_Lara spune:
 Ehe...fetelor, cred ca intru si io la schimbul de noapte... Aaaa, nu din cauza ca nu ma lasa Titi sa dorm, ci ca nu am altcandva timp sa va citesc+ raspund.
Aaaa, nu din cauza ca nu ma lasa Titi sa dorm, ci ca nu am altcandva timp sa va citesc+ raspund.
Deci:
Dordia - am stive de oglinzi in casa - la fiecare dulap, practic si sunt vreo 3, in afara de cele din bai, normal, deci cunoastem cum e cu oglinzile, de mai demult. dar mai nou taaare ne place de fetitza de acolo si ii si zambim! Faza cu pus ceva ama-sarat-piperat pe deget/pumn nu prea e indicata si de altfel, din practica citire - sotul meu, Adila - nu tine figura deloc! Ideea e ca va renunta la acest prost obicei cu timpul! OOOOfff....
Lordra- chiar ca ai talent la scris...zau ca m-am terminat de ras cu dara-ti sugativa de degetel! Noi suntem la faza cu pumnii - 2, daca se poate, daca nu alternativ, cate unul. Nu am ajuns la deget si sper sa nici nu ajungem. Dar suntem prietene si cu Suzi. Nu la cataram, dar amice, oricum...
Joy- Galactogil mi-am luat io azi, pentru prima data!  de la farmacia Victoria, in Piata Victoriei, in blocul cu spring Time, exact pe coltul opus. 332.000 lei vechi. Amu asteptam efectele.
de la farmacia Victoria, in Piata Victoriei, in blocul cu spring Time, exact pe coltul opus. 332.000 lei vechi. Amu asteptam efectele.
Poze cu mami si Sarah 
Varsta Sarah