Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 8

Ina869 spune:
Ina869 spune:
 Fetelor, eu voi posta mai multe mesaje ca daca postez doar unul imi iese un roman!  Da' nu mai am timp sa mai si corectez eventualele greseli - scuze anticipat!
Da' nu mai am timp sa mai si corectez eventualele greseli - scuze anticipat! 
La multi ani bebelusilor Teodor, Andrei Ciprian, Sma-Ioana, Stefania Elise, Razvan Gabriel! Sa cresteti mari, sanatosi si frumosi! 
Mai Bicule, cum te simti tu mamica cu fetiza de 4 luni, iti vine a crede? Eu de multe ori ma uit uimita cind cineva imi spune “esti mamica!”.
Xandruta, eu vreau sa ma apuc de regim/exercititi si sa si ramin pina la sf. acestui an fiindca anii isi spun cuvantul. Daca eram mai tinerica, mai asteptam un an-doi, dar asa…
Da, ma intereseaza regimuri daca I le poti trimite, ca m-am hotarat sa slabesc.
In legatura cu kg…of, eu cam toata viata am fost la limita, slaba am fost o singura data cind tineam regim si faceam exercitii la 5 dimineata, apoi cind veneam de la seriviciu mergeam cu bicicleta, nu m-am simtit in viata mea atit de bine in schimb lumea din jur ii intrebau pe ai mei cit mai am de trait, credeam ca am o boala incurabila ( fiindca nu erau obisnuiti cu mine atit de slaba..) Doamne, ce bine mi-a fost atunci! 
Cum sa nu vreau sa ne cunoastem, mai intrebi???
Buluci, pai nu spusei ca nu mai sint curajoasa…de calatorit voi calatori, dar cu o mare teama in suflet…nu ma gandesc cat de greu imi va fi, cu bubuluca linga mine va trece repede timpul, oricum.
Alinus,multumesc mult de tot,  o sa ma uit pe bilete cind vor sosi. 
Vai, ce dulcica este Amalia cu basmaluta! 
Corap pentru bila maninca grepfruit, ajuta la drenarea fierei si stai departe de tocatura ( chiftelute, sarmale, mititei) si de pepsi, cola. Sanatate multa! 
Dienuta, si rachelina mea papa repede de tot cerealele ei si dupa ce termina un sfert de canita mai cere. Ii pun acum doua lingurite mici ( de bebe) cu vreo 3 de apa. Deocamdata mai stau vreo saptamina inainte sa introduc altceva. La noi cerealele nu tin de foame ( desi dupa ele ii dau si portia de laptic) fata mea cere tot la 3 ore papi.
Canuta, am plins de bucurie cind am citit povestea nasterii.Mai, ce soacra, sa-ti traiasca, nu mi-o imprumuti si mie ?
Ina si Rachel
23 noiembrie 
Virsta puisorului meu: 
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Ina869 spune:
Ina869 spune:
 Anda, ce frumos cadou de primavara ! 
Bic eu nu am incercat scarile rulante fiindca folosesc liftul. La aeroportul din Toronto exista un fel de pista rulanta si pe ea poti inainta. Trebuie sa existe o solutie.
Angi, eu nu am intrebat-o pe dr. fiindca nici noi nu am avut probleme cu mucisorii, ea stranuta si atunci elimina eventualele impuritati sau muculeti. Chiar ma gindeam intr-o zi; daca nu va mai stranuta cum face ea de obicei o sa o gadil pe la nas cu o pana ( glumesc). 
Angi, daca un te-a lamurit nimeni cu pozele, da-mi un pm si spune-mi si te indrum eu de acolo. 
Baietelul prietenei mele face kaki o data la 10 zile si dr. i-a spus ca este normal, sa nu-l lase mai multe de doua saptamani, atunci sa se ingrijoreze….deci ea s-a obisnuit cu el asa si se pare a nu-l deranjeaza.
 sa nu-l lase mai multe de doua saptamani, atunci sa se ingrijoreze….deci ea s-a obisnuit cu el asa si se pare a nu-l deranjeaza.
Cristina, multumesc ptr. schema cu diversificarea.
Maria Alexia, puitutul tau parca este un ingeras ( unde doarme in port-bebe).	Si ce tort frumooooooooooos!
Bubamara “Alunelul” 
Alunelul-alunelul hai la joc! 
Sa ne fie, sa ne fie cu noroc Bis.
Cine-n hora o sa joace,
Mare-mare, se va face
Cine n-o juca de fel
Sa ramina mititel – si cind spun “mititel” o iau in brate si o pup sau ii ridic manutele si fiindca deja i-am cantat de multe ori acest cantecel ea cam stie ce urmeaza in final.

Ina si Rachel
23 noiembrie 
Virsta puisorului meu: 

Ina869 spune:
Ina869 spune:
 Felicia, la cursuri cantam mult, cantecelele ii implica si pe bebei, in timp ce cantam despre anumite parti ale corpului le si  ducem manutele pe la nasuc, urchiuse, ochisori – sau ne jucam de-a avionul si ii ridicam in sus, sau profa isi pune o manusa colorata pe maini odata cu niste broscute, altadata cu maimute sau ratuste si cantam ceva in genul “ un elefant, se legana, pe panza de paianjen…s.a.m.d” pina la cinci si inapoi. Data trecuta ne-au dat niste esarfe colorate si transparente pe care noi le puneam pe fata si apoi le dadeam la o parte, sa vezi rasete. Faza cu parasuta a starnit hohote de ras si veselie in randul bebelusilor.
In general cursurile au rolul sa-i invete pe parinti si copii sa comunice verbal, prin muzica si semne.
Micutii canadieni sint foarte receptivi la auzul vocii mamicilor lor, foarte rar am vazut vreunul sa plinga, chair vorbeam cu prietena mea “ ce le-or face , domnule, le opresc butonul acela “plingacios”?
Teo hai sa-ti spun cum ii dau Rachelutei cerealele; in primul rand incerc sa pastrez rutina cu ora 10 dimineata. Daca eu maninc dimineata cerealele, de ce nu I le-as da si ei, nu? Am ales o cescuta simpla dar care are o floricica colorata in mijloc, ca sa-I atraga putin privirea  ( in care eu imi beam cafeluta inainte sa ramin) si o lingurita speciala de bebe cu maner roz ( care imi si indica daca este ceva fierbinte fiindca din roz se transforma in alb).Numai din astea ii dau, vreau ca ea sa le asocieze cu papi.  In general eu stiu ca bebelusilor le place rutina, cum le-o schimbi, cum ii dai peste cap.
Eu consider ca faza cu cerealale de dimineata este buna fiindca atunci ei sint odihniti, coopereaza, seara sint deja epuizati dupa o zi de “lucru” – si spun asta fiindca ei zilnic invata chestii noi, mai descopera cate ceva ,sint ca niste buretei care incerca sa absoarba tot- si ma gandesc si la mine, daca as mai avea chef dupa o zi de lucru sa invat ceva nou…
Tu ce fel de cereale ii dai si in ce cantitate?
Ce bine de tine ca te duci la sala, este super! 

Ina si Rachel
23 noiembrie 
Virsta puisorului meu: 

Ina869 spune:
Ina869 spune:

tot eu!  +
 + 
Bic, mi-am adus aminte, ma intrebai daca am observat vreo diferenta la kaki de cand am introdus solide, da, miroase mult mai puternic…
Ilenuta, merg cu pufoasa la niste cursuri pentru bebelusi; la masaj , ne invata cum sa-I masam, in ce zone, la ce anume ajuta , apoi  la “baby si miscarea” unde cantam si ne jucam cu bebelasii, apoi la “ baby si eu” unde sint introdusi in lumea culorilor, lumea animalelor, etc. prin cantecele si imagini. Sint interesante pentru ei si chiar si ptr. adulti. 
Silvia, sa-ti traiasca crestinul! 
Lordra pufoasa mea isi suge degetele la greu, cateodata incearca sa-si bage ambele manute in gurita. Am inteles ca la toti este o faza trecatoare. Eu i-am cumparat un fel de batistuta care are la fiecare capat cate o bucatica de plastic si poate sa roada la alea, dar prefera manutele. 
Eu mi-am facut "portia " de scris pentru o luna asa ca nu mai scriu decit atunci. +
+
va pe toate si sa aveti un sf. de saptamina fenomenal!
pe toate si sa aveti un sf. de saptamina fenomenal!

Ina si Rachel
23 noiembrie 
Virsta puisorului meu: 

Gogolos spune:
Gogolos spune:
 Fetelor, eu nu mai am timp nici sa respir! De vreo saptamana tot incerc sa mai scriu si eu ceva, ca de citit nu reusesc sa tin pasul cu voi. De luni am inceput si eu lucrul cu o treime de norma, intr-un fel. In plus dimineata am in fiecare zi program de plimbare vreo 2 ore cu bebelu meu scump (am doua prietene care au copilasi de varsta apropiata cu al meu si tare bine imi pinde ca suntem mereu impreuna la plimbarica zilnica, sa ne vedeti cum ocupam tot trotuarul cu carucioarele, parca suntem cavaleria la atac ), eu ii dau si de la san de mancare si mancatul lui imi ia vreo ora de fiecare data, ce mai, nu mai am timp deloc!!!!! Voi cum va descurcati, adica mamele care lucreaza?
), eu ii dau si de la san de mancare si mancatul lui imi ia vreo ora de fiecare data, ce mai, nu mai am timp deloc!!!!! Voi cum va descurcati, adica mamele care lucreaza? 
Noutati despre al meu scump copil: gangureste toata ziua, povesteste cu mine, imi rade, se rasfata cand imi rade, ce mai, mare cuceritor asta micu! Si-a descuperit pumnul si se chioraste toata ziua la el, si-l baga in ochi, isi da cu el in cap. Are un ursulet preferat si de fiecare data cand il vede se strica de ras si incepe sa ii povesteasca... Ahhh, si cel mai important lucru: imi doarme mai nou de la 11 seara la 8 dimineata, Dumnezeu sa ii tin obiceiul asta! Dar din cauza asta trebuie sa ii dau mai des de mancare ziua...dar macar dorm si eu bine noaptea!
Sper sa apuc sa va citesc mai des...   
Gogolos si printisorul (24 decembrie 2005)

joy04 spune:
joy04 spune:
 LAVI, de 2 zile ma tin sa va spun ca si la noi merge faza cu alaptatul la orizontala cand face fitze.
Cateodata merge si numai daca il pun la cealalta titza.
MARIA ALEXIA, eu sunt sigura ca lapticul mi-a scazut de la vacin. De ce? Pai mi-a sarit ceteva mese, eu nu l-am trezit de mila, nici nu m-am muls ca ma gandeam ca poate se trezeste dupa ce ma mulg si ce-i mai dau? Si in primele zile nu prea a mancat. Noaptea imi sugea muult mai bine decat ziua, dar daca toata ziua ma rugam cu titza la gurita lui....
Asa ca daca nu mananca bine, mulge-te daca mai ramane in san lapte si daca intarzie mai mult cu masa, ori incearca sa-i dai ori mulge-te.
Ca uite ce te chinui dupa... 
Eu beau ceaiurile astea de m-am saturat de ele, iau nutrinatal, ma stiu astea pe la farmacii in fiecare zi intreb de galactogil, ma mulg ca disperata de mi-am facut rani - pt ca este si pompa naspa da nici eu nu fac bine cred - si el toooot nu mananca ba inca imi mai da si pe afara.
joy si  Vlad Andrei 01.12.2005
Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Bubamara spune:
Bubamara spune:
 Multumesc, Ina, de "alunel". 

Mi-am adus aminte cu cat foc mai cantam la gradinita catecelul.
Raluca si bb Maria (07.12.2005)

mara95 spune:
mara95 spune:
  Am pus poze in contul comun!!!!!Am reusit in cele din urma.Daca aveti timp, dati o tura si pe acolo!
 Am pus poze in contul comun!!!!!Am reusit in cele din urma.Daca aveti timp, dati o tura si pe acolo!

maria_alexia spune:
maria_alexia spune:
 Multumesc de sfaturi, Joy 
Sper sa va reveniti cat mai repede si voi!
Ina, asa zicem si noi - e un ingeras de cate ori doarme, sau surade, sau se uita cu ochisorii lui mari, sau... 

meems spune:
meems spune:
 Noki, mi-ai facut "pofta" de curatenie, ma duc sa sterg si eu praful pana imi doarme fata.
Ina, sa nu cumva sa lipsesti o luna, chiar daca scrii mesaje kilometrice in fiecare zi, tot nu ne saturam de citit