Cezariana de la A la Z

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Orca spune:

Vad ca ma tot intind dar poate ca pentru cele care trec printr-o cezariana pentru prima data va fi de folos...

Dupa ce m-am instalat in rezerva cu bagajul mare (apropo de bagaj, am avut la mine tot ce am gasit pe listele de spital si n-am folosit decat foarte putine... poate dupa ce termin cu povestea o sa actualizez si lista) am plecat cu tot cu sot sa vedem mostenitorul. Pentru ca nu era ora de alaptat l-au lasat sa intre si el la bebei, unde micutul dormea de nu avea treaba intre doua pustoaice care tipau din toti rarunchii :). L-am pus pentru prima oara la san dupa ce m-am luptat vreo 5 minute sa-l trezesc, s-a uitat lung la mine, a incercat sa traga de 2 ori si adormit iar. La urmatoarea ora de alaptat am rugat o asistenta (am dat vreo 30.000) sa ma ajute cu pozitia si cu modul de trezire: il stringi de calcai sau il bati pe obrajor. S-a intamplat la fel ca mai devreme - mi-a aruncat o privire, a incercat sa prinda sfarcul (care la mine era cam plat) si a adormit. Eu deja incepusem sa ma ingrijorez ca nu vrea sa suga, mai ales ca mi se marisera si intarisera foarte tare sanii si dadeau semne ca ar vrea sa produca ceva.

Aveti grija daca vreti sa alaptati, din momentul in care v-a venit laptele, sa nu le mai lasati pe asistente sa le dea lapte praf, sa insistati numai pentru glucoza. Eu mica si proasta cum eram, n-am prea reusit sa-i dau din colostru care a venit sambata noaptea (stimulat si cu pomapa manuala de la Avent) pentru ca asistentele i-au dat lapte. Imi tot spuneau ca-i dau numai glucoza, dar duminica dupa amiaza l-am gasit pe bebe cu urme de alb la gurita.... Probabil din comoditate si sa nu-l auda plangand il indopau cu lapte praf.

Duminica la 6 am aflat ca dupa ora 5 nu mai functioneaza liftul (eu aveam rezerva la et 1, bbi erau la et 2) decat cand merge "turma" la alaptat. Daca pierdeai momentul trebuia sa o iei pe scari. Apropo, nu stiu daca am spus pe undeva, alaptatul se facea din 3 in 3 ore (6-9-12-3-6-9-12) iar noaptea era o pauza de 6-9 ore in care nu te prea primeau la alaptat. Disperata ca n-o sa vrea copilul lapte (el saracul era satul cand ajungeam eu la el) m-am dus la ora 9 seara pe scari (pentru ca am pierdut liftul) si m-am dus si la 12 si la 3 noaptea (am pus ceasul sa sune). Colostrul deja curgea bine si in tura aia de noapte a fost o asistenta tare draguta care mi-a aratat cum sa "inghesui" sfarcul in gura bebelacului.

Nu vreau sa va sperii dar dureri ca alea nu am mai avut niciodata. Eu m-am dus ca o floricica, toata lumea spunea: da, te doare dar e suportabil. Ei bine, era foarte aproape de limita insuportabilului. Si nu operatia de la suprafata ma durea, ci uterul care se retragea si probabil taiatura din el. N-am reusit sa port centura, aveam una de acasa si aia cumparata in spital (care ii prinde tare bine mamei mele acum cand e vreme ploiasa:)).

Toata sarcina m-am ingrijit si mi-am dat cu o mie de creme anti vergeturi si eram tare mandra ca, desi ma umflasem destul de mult, nu aveam urme. Toate astea s-au terminat in spital, cand in primele 2 zile dupa nastere, mi s-au umflat sanii foarte tare si m-am ales cu niste frumuseti de vergeturi de ziceai ca m-a batut careva cu nuiaua; acum s-au mai estompat dar nu cred ca se mai duc vreodata.

In urmatoarele zile am intrat in rutina: zilnic - dat 10.000 la cea care facea curat ca sa-mi schimbe si camasa si cearceaful ( am folosit numai camasile lor acolo desi aveam si vreo 3 ale mele. Alea ale lor erau sigur dezinfectate, erau din bumbac, destul de placute la purtat, erau "patabile" si la modul in care imi curgeau sanii n-am fi facut fata cu ale mele), mers la toaleta (spalat) cu taxa!!, si mers la alaptat. Va sfatuiesc sa rugati o asistenta sa ridica copilul din patut si sa v-il puna in brate (e o adevarata aventura in primele zile dupa operatie sa il ridici din patutul ala destul de jos); eu n-am avut inspiratia asta si ma tot rupeam in doua ca sa-l ridic si sa-l pun la loc. Intre timp a pornit si laptele (la mine nu a fost valabila povestea ca daca nasti prin cezariana iti vine laptele mai tarziu, colega mea de rezerva nascuse natural si a alaptat cu o zi mai tarziu decat mine).

Cel mai rau a fost cu mancarea: vineri am stat pe perfuzii, am baut doar apa chioara ( e bine sa ai la reanimare sticlute de 0,5 de apa plata cu pai), sambata n-am avut voie decat ceaiuri (anason si chimen), duminica am putut sa beau si supa clara de legume si seara am mancat ce mi-au dat ei acolo ca mirosea tare bine (nu mai stiu ce era, dar probabil ca as fi mancat si pietre:)) dar n-am avut voie fainoase (paine, biscuiti); abia dupa ce mi-am "curatat" stomacul am avut voie. Trebuie sa aveti la voi o cana (ceaiul al la cazan e chiar bun) si tacamuri, servetele.

Marti mi-au dat drumul acasa, cu emotii pentru ca sotul meu nu a verificat ce acte are nevoie pentru inregistrarea lui bebe si a trebuit sa se duca acasa si sa mai aduca nu stiu ce, si sa se intoarca pana nu inchideau ghiseul . Deci aveti grija sa verifice chiar acolo la ghiseu ce acte sunt necesare.

Cam asta a fost povestea. O sa mai completez daca imi aduc aminte de ceva semnificativ, dar ar fi bine sa spuneti daca aveti ceva intrebari specifice.


http://pg.photos.yahoo.com/ph/inutza107/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July25 spune:




Buna seara, fetelor !
Interesant topic. Si pe mine ma cam trage atza sa fac cezariana si nu din cauza fricii ci pt. ca am auzit ca bb nu este atat de traumatizat la o astfel de operatie cum este la o nastere normala. Eu prima data am nascut in noiembrie 1996 la Spitalul Filantropia, normal. M-au internat la orele 15 cu dilatatie 5 si la orele 18 am nascut. Nu am avut niste dureri insuportabile asa incat as mai naste de vreo 5 ori. Dar asta este alta poveste. Dar fii-miu a fost un plangacios si jumatate dar asta dupa ce am iesit din spital. Pt.,ca acolo nu i-am auzit guritza. Explicatia mi-am oferit-o singura mai tarziu si acum mi s-a confirmat. Intr-adevar ii dadeau lapte praf ca sa taca si atunci cand ajungeam eu acolo era f.linistit si nici nu prea mai sugea ( eu o puneam pe seama faptului ca era mititel, avea doar 2700 g si a avut si un icter prelungit ).
Intrebarea mea este, oarecum off topic : cum sa il conving pe sotzul meu ca este mai bine sa fac cezariana, in conditiile in care si dr.meu este pro-nastere naturala ?

July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

JULY nu ma pot abtine sa nu iti spun!de cand decide altcineva cum sa nasti TU??????m-ai socat!!!sotului tau spune-i ca atunci cand va naste el sa decida cum vrea sa o faca!si daca nu constientizeaza drama prin care treci tu nascand natural pune-l sa inghita un grapefruit intreg in timp ce tu scoti aproximativ 4 kg de copil pe "acolo"!sa vedem daca isi mai baga vreodata nasul in treburile tale despre cum sa nasti!intr-adevar corpul uman feminin e facut sa poata suporta nasterea naturala dar daca se poate usor de ce sa ne complicam???

RAALUCUTZA33+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaStroescu spune:

Buna fetelor!

Eu sunt doar o Aspiranta optimista, care citeste povestile de succes ale mamicilor. Am si o intrebare, mai tampa, dar care ma
tot streseaza: in timpul sarcinii si la nastere pot sa ma epilez inghinal cu ceara? Vad ca aici toata lumea vorbeste de ras cu lama, ceea ce eu n-am facut niciodata si nici n-as vrea sa vad cum e.

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Mihastroescu, eu m-am epilat cu ceara toata sarcina, inclusiv total cu o sapt. inainte sa nasc.(si era prima data cind o faceam - epilatul, ca si nascutul de altfel). ceara, in fisii mici si scurte. gaseste o cosmenticiana buna si se rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaStroescu spune:

Lucas, dar nu are vreo legatura cu copilul: o fi traumatizant pt el, e prea fina pielea, raman semne....???

Pt mine e metoda cea mai rapida si cu efect maxim, de asta imi place!

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July25 spune:

quote:
Originally posted by raalucutza

JULY nu ma pot abtine sa nu iti spun!de cand decide altcineva cum sa nasti TU??????m-ai socat!!!sotului tau spune-i ca atunci cand va naste el sa decida cum vrea sa o faca!si daca nu constientizeaza drama prin care treci tu nascand natural pune-l sa inghita un grapefruit intreg in timp ce tu scoti aproximativ 4 kg de copil pe "acolo"!sa vedem daca isi mai baga vreodata nasul in treburile tale despre cum sa nasti!intr-adevar corpul uman feminin e facut sa poata suporta nasterea naturala dar daca se poate usor de ce sa ne complicam???

RAALUCUTZA33+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza



raalucutza, sotzul meu se teme f.tare pt.mine si pt.copil. Este si oarecum ipohondru si a auzit niste povesti de groaza cu paralizii in urma unor anestezii si nu vreau sa il am pe constiinta daca intru in operatie si el nu este impacat cu ideea. Bineinteles ca nu va decide el dar as vrea sa fim in consens.

July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July25 spune:




Orca, multumim mult pt.informatii.
Si naratiunea a fost . Si sotzul meu se sperie ocazional de cat mananc, dar lui nu ii piere pofta.


July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Inca o intrebare, legata de data asta de bagajul de spital: am vazut un subiect cu o lista cu bagajul de spital, si fetele din "gasca mea", de mamici de mai-iunie, au inceput deja sa-si faca bagajele si se pare ca se aduna cam multe ...

Acuma, intrebarea este: cand te internezi pt nastere, presupun ca esti cazata intr-un salon; daca faci cezariana, te duci in sala de operatie, dupa care te vor caza pt o noapte la reanimare. Ce se intampla cu lucrurile tale? Ce poti sa iei cu tine in sala, sau cine le aduce dupa tine, ce ramane in salon, unde te vei intoarce cu bb (sau fara bb, depinde de spital) ... Poate sa se plimbe sotul cu geanta dupa tine?

Poate sotul sa stea pe langa tine cand esti la reanimare? Sau esti lasata doar in grija asistentelor? Care stim cu totii cat sunt de amabile ... Si "atentiile" catre asistente cand esti la reanimare, le dai tu dinauntru sau sotul dinafara?

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
Originally posted by July25




Buna seara, fetelor !
Interesant topic. Si pe mine ma cam trage atza sa fac cezariana si nu din cauza fricii ci pt. ca am auzit ca bb nu este atat de traumatizat la o astfel de operatie cum este la o nastere normala. Eu prima data am nascut in noiembrie 1996 la Spitalul Filantropia, normal. M-au internat la orele 15 cu dilatatie 5 si la orele 18 am nascut. Nu am avut niste dureri insuportabile asa incat as mai naste de vreo 5 ori. Dar asta este alta poveste. Dar fii-miu a fost un plangacios si jumatate dar asta dupa ce am iesit din spital. Pt.,ca acolo nu i-am auzit guritza. Explicatia mi-am oferit-o singura mai tarziu si acum mi s-a confirmat. Intr-adevar ii dadeau lapte praf ca sa taca si atunci cand ajungeam eu acolo era f.linistit si nici nu prea mai sugea ( eu o puneam pe seama faptului ca era mititel, avea doar 2700 g si a avut si un icter prelungit ).
Intrebarea mea este, oarecum off topic : cum sa il conving pe sotzul meu ca este mai bine sa fac cezariana, in conditiile in care si dr.meu este pro-nastere naturala ?

July25,cu bb Maria in burtica si Andrei (30.11.1996)



Nu ma pot abtine sa nu intervin. Daca ai avut o nastere normala destul de usoara, nu vad de ce ai vrea sa faci cezariana a doua oara. De cele mai multe ori a doua nastere este mult mai usoara si mai rapida decat prima.
Si, daca totul decurge normal, nu e mai bine pt. bb sa se nasca prin cezariana, ci e mai bine natural. Riscuri sunt si la o nastere si la alta. In cazul in care se intampla ceva in cursul travaliului se poate face cezariana de urgenta.
Nu am inteles, ce legatura are felul in care s-a nascut cu faptul ca era plangacios bb? Si al meu copil era plangacios. Asta pentru ca nu aveam lapte. Si nu aveam din cauza cezarienei.
Eu zic sa te mai gandesti.



Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE

Mergi la inceput