Cezariana de la A la Z

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Eu am nascut anul trecut in iulie, m-am dus la un control de rutina in saptamana 38 si dr. a spus: "maine te internez, poimaine te operez"

Eram pregatita sufleteste si totul a mers ca pe roate. Nu mi s-a facut clisma, dar nici n-am mai bagat nimic in gura dupa ora 20:00 in seara de dinaintea operatiei. M-au dus in salonul de langa blocul operator, adica la reanimare - mi-am luat patul in primire Stiam ora aproximativa cand urma sa intru in operatie si luasem cu mine telefonul mobil in speranta ca voi da un sms cand pornesc spre cutit. Astfel sotul meu a stiut cand incepem si a putut sa fie pe faza sa-l vada pe bb imediat dupa nastere Era intr-un incubator portabil, il duceau spre salonul puilor. Mi-am luat de acasa un tricou f. lung pentru ca stiam ca imi vor cere sa "defilez" fara lenjerie pana la sala de operatii. Acolo m-au primit o armata de asistente care au inceput pregatirile: m-au asezat pe masa, mi-au legat mainile si picioarele, apoi au inceput sa ma acopere cu panza, numai fata a ramas neacoperita. Incepusem sa tremur de incordare .. Imi amintesc ca m-a impresionat in mod neplacut zanganitul ustensilelor pe care mi le-au pus in poala, mi se facuse inima cat un purice. Stiu ca ma privit peste cap si am vazut ca era 10:30 AM. La un moment dat am auzit vocea dnului profesor, moment in care m-am relaxat total si n-am mai avut nici o teama. Apoi a venit o asistenta sa-mi puna masca de oxigen "o sa-ti prinda bine si tie si copilului" mi-a zis, dar mi-a fost clar ce urmeaza. Am simtit ca ma ia usor ameteala si rapid mi s-a taiat filmul. M-am trezit la un moment dat cu o durere cumplita si am rugat asistentele sa-mi faca un calmant, eram deja in la reanimare. Desi initial au zis ca nu-mi mai dau nimic avand deja 4 calmante in perfuzie, am insistat si mi s-a facut o injectie care m-a linistit aproape imediat. Am putut adormi,iar cand m-am trezit era 12:00. Am bajbait dupa telefon si l-am sunat pe sotul meu, care era extrem de fericit ca vazuse puiul. Imi amintesc ca ma deranja teribil cand veneau sa se uite la pansament sau sa-l schimbe si imi luau de pe burta saculetul cu nisip. In rest durerile erau suportabile, mi se faceau in continuare calmante. 2 lucruri sunt importante pentru perioada imediat urmatoare: sa bei apa multa, aveam un intreg arsenal de sticle cu apa si ceai cu tubuletz de cauciuc sa pot sorbi din pozitia orizontala. Si 2 - sa te misti cat mai mult oricat de dureros ar fi, iar a doua zi sa incerci sa te ridici in picioare. A doua zi a venit sa ma vada medicul si m-a trimis la salon. Nu mai aveam rabdare sa ajung mai repede la bb. Burta s-a retras treptat (n-am purtat centura, medicul a spus ca se leneveste muschiul), mama cand m-a vazut prima data a zis ca mai am un bb in burtika . La nastere am dat jos 10kg, apoi alte 4 pana m-am extrenat. Eu m-am internat miercuri si luni am iesit din spital, la mai putin de o saptamana. Esential este moralul, sa fii optimista ca totul va fi bine si ca te vei reface rapid daca te straduiesti. Multa bafta!


www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc mult, fiecare mesaj imi aduce noi informatii utile ... cum ar fi chestia cu tricoul lung si sticlele cu apa si tubulet ca sa poti bea din pozitia culcata ...

Mai scrieti, mai vreau ... Dupa ce citesc fiecare mesaj parca ma simt mai pregatita ...

Puteti sa scrieti si daca ati avut probleme, ca sa stiu si partea mai nasoala, eventual poate ma pot pregati ...

Eu am tensiunea foarte joasa, in special in timpul sarcinii am obsevrat. Daca vreuna din voi a avut problema asta si in ce fel a influentat operatia sau anestezia ... please tell

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Hai sa mai adaug ca stiu cum e sa fi gravidutza tot citesti si tot ti se pare ca nu sti nemek
Cu epilatul eu m am facut total(ras) oricum au neste treaba si prin zona X cand baga sonda
Eu am tensiunea 9 cu 5 de obicei si asa am avut-o toata sarcina,nu am avut probleme in timpul operatiei oricum ai legat la bratz un tensiometru tot timpul.

Sa spun si rele??M am trezit din anestezia generala pe la mijlocul operatiei (cred) simteam dureri mari (doctoritza mi a zis ca s ar putea sa ma fi trezit in momentul cand au scos copilul ca sintem cum eram zdrincinata de parca urma sa cad de pe masa sau cand a facut masajul la sfarsitul operatiei pentru uter).Am incercat sa le spun, sa misc si nu puteam cred ca am miscat totusi putin mana stanga fiind ca imediat sa taiat filmul.
Nu te speria de asta,nu e asa grav,cred ca au fost doar cateva sekunde.Eu oricum nu le am cu anesteziile,nu prind,nici la stomatolog parca is betziva

Apa trebuie sa bei,eu eram full cu apa si a venit imediat lapticul.De papat pe mine m au lasat sa fac greva foamei aproape 4 zile de eram sa lesin pe acolo.Poti papa dar sa fie lichide sa nu te costipi ca oricum din cauza anesteziei tranzitul e mai greu(bune supozitoarele de glicerina pentru prima saptamana)





Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Draga mami,
ai citit deja multe despre cezariana, vezi ca multe lucruri difera, de la spital la spital sunt alte obiceiuri.
Vreau si eu sa-ti dau cateva sfaturi din experienta unei cezariene programate care a decurs ca la carte.
Daca bb asteapta momnetul programarii sa nu mananci nimic inca din ziua precedenta - seara. Dimineata incearca tot posibilul sa te duci la toaleta - pe mine una de emotii m-a apucat cand sa intru in sala (nu m-am dus) desi nu mancasem nimic de muuuult.
Sa nu ceri sa-ti puna sonda dupa anestezie - ustura un pic dar ideea e ca bebe sa stea cat de putin se poate in burtica dupa ce ti s-a facut anestezia.
Nu trebuie pierdut nici un moment cu lucruri care se pot face si inainte.
Mie mi-a zis dr. sa nu incerc sa ma rad singura fiindca e foarte posibil sa ma tai avand burtoiul cu pricina ce impiedica vederea zonei si taietura se poate infecta - asta iti mai lipseste.
Ia-ti de acasa lama de unica folosinta si las-o pe infirmiera sa faca treaba.
Dupa - nu intra in panica daca nu vin lochiile imediat - pe mine s-a apucat o idioata de asistenta sa ma apese pe burta fiindca desi nascusem la ora 10 dim noapte ainca nu-mi venisera; am crezut ca o omor si i-am facut vant. Nici o grija, cum te ridici din pat se pornesc.
Ridica-te din pat imediat ce ti se spune - cat de des poti. Doare dar nu ingrozitor si te refaci mai repede.
Cand ti se va face toaleta dupa nastere roag-o pe asistenta sa-ti arate cum sa te urci pe masa - nu-ti va veni sa crezi dar chiar te poti urca cu dureri minime daca ai o tehnica adecvata.

Daca mai vrei o poveste, te invit sa citesti si ultima parte a povestii nasterii bebelinei mele - am descris momentele cezarienei mele.






Raluca si Ioana - Alexandra (10.10.2004)
poze pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Uite vezi? din fiecare mesaj aflu ceva nou !

De exemplu chestia cu lohiile ... care nu prea stiu eu ce inseamna ... Din cate am inteles, trebuie sa platesti cumva faptul ca 9 luni nu ai avut ciclu si ai scapat de placerea lunara,asa ca dupa nastere elimini tot felul de chestii s am inteles ca dureaza vreo 3 saptamani ... Contraziceti-ma, daca gresesc ...

Deci sa nu las asistenta sa ma maseze pe burta, ca se pornesc ele singure cand ma scol din pat ...

Naty - am citit povestea bebelinei tale

Mai scrieti,


Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
Originally posted by bogdanai

Uite vezi? din fiecare mesaj aflu ceva nou !

De exemplu chestia cu lohiile ... care nu prea stiu eu ce inseamna ... Din cate am inteles, trebuie sa platesti cumva faptul ca 9 luni nu ai avut ciclu si ai scapat de placerea lunara,asa ca dupa nastere elimini tot felul de chestii s am inteles ca dureaza vreo 3 saptamani ... Contraziceti-ma, daca gresesc ...

Deci sa nu las asistenta sa ma maseze pe burta, ca se pornesc ele singure cand ma scol din pat ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai



Hehe! La mine au durat cam 10 saptamani. Nu te speria, probabil sunt un caz rar. Nu au fost niciodata f. abundente, la un moment dat erau o zi da, una nu, si de vreo 2 ori am zis ca e menstruatia, dar nu era.

Am citit pe un alt subiect ca vei naste cu dr. Badiu. Sa stii ca la prima cezariana el prefera sa astepte pana se declanseaza nasterea naturala. Asta pentru a facilita pornirea lohiilor si instalarea lactatiei. Uite pe mine poate si de aia m-au tinut atat, ca nu s-a declansat nasterea natural. Si am avut probleme si cu lactatia (s-au rezolvat, alaptez si acum).
In privinta anesteziei, daca prinde bine la stomatolog, va prinde bine si aici. Eu am facut epidurala si e super. Sonda mi-au pus-o inainte de anestezie si nici nu am simtit. Nici cand mi-au scos-o. La scos era doar o senzatie ciudata ca imi vine sa fac pe mine, dar n-am facut.
Ca parte rea, mi s-a facut rau imediat ce am fost anesteziata, dar au inclinat masa putin spre stanga si mi-a trecut imediat.

Cu masatul burtii, sa stii ca ti se pune imediat o sticluta cu gheata pe burta si din cand in cand mai verifica asistentele cum se retrage burta. Pe mine ma tot verificau ca li se parea ca nu se retrage, dar eu avusesem un burtooooi.

Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere.



Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Orca spune:

Eu am nascut in iulie 2005 la Giulesti, cezariana programata din mai multe motive: miopie (-4), varsta, dimensiunile mele mici si ale lui bebe mari, bebe asezat transversal si cu dublu cordon si ... pentru ca asa am vrut dinainte sa raman insarcinata.

Miercuri am fost la epilat pentru controlul de a doua zi. Eu ma epilez total de ani de zile; de fapt am inceput sa rad totul de pe la 18 ani, la sfatul bunicii (destupata femeie!:)) iar din momentul in care a inceput sa se practice si in saloanele noastre de cosmetica sunt cea mai fericita. E mult mai igienic si mai comod...

Joi am fost la control (eram in saptamana 38) si doctorul a zis ca a doua zi la 8 ma opereaza - la ecografie bebe arata deja 3,5 kg - ca sa nu riscam travaliul. Doctorul meu ma sfatuise la anestezie generala (avand tensiunea foarte mica - 8/5 - peridurala nu era indicata) si anestezistul a confirmat. Eu nu tineam in mod deosebit la un anume tip de anestezie, asa ca am mers pe mana lor. M-a prezentat anestezistului care m-a intrebat de boli, antecedente si alte cele dupa care am multumit frumos si l-am lasat pe sot sa se ocupe de amanuntele prozaice :)(in spital o sa observi o chestie haioasa: nu exista nimeni din personal, fie el medical sau administrativ, care sa nu aiba buzunare la vedere si usor accesibile). Mi s-a spus sa nu mananc nimic dupa ora 18. Drept urmare mi-am invitat sotul la masa unde am mancat portia mea (salata, supa, ficatei cu piure si o portie mare de papanasi ) plus ce am mai ciugulit de la el... nu de alta da' i se facuse rau cand a vazut cat mananc si isi lasase jumate de portie in farfurie; trebuia sa ma sacrific, nu? :)

Noaptea am dormit foarte bine spre deosebire de jumatatea mea care a tocit podeaua din sufragerie si la ora 7 si un sfert am plecat spre spital. Barbata-meu tremura asa de tare ca ne-am luat la certa care sa conduca masina... da' a castigat el ca e mai mare.

La spital mi-au facut fisa, m-au intrebat una alta (bulentine, adresa ... prostii la astea sigur stii raspunsurile fara fituica), m-au intrebat daca am nevoie de clisma sau toaleta si am zis ca nu, m-au bagat intr-o camaruta cu o camase de noapte de spital oribila (camasile astea am ajuns sa le apreciez cam din a doua zi cand am vazut ce cantitate de sange pierd si cum mustesc sanii mei). Dupa ce m-am dezbracat/imbracat am plecat cu al meu sot si bagajul mic spre sala de operatii.

Am intrat singura la reanimare (sotiorul a ramas pe culoar sa astepte semnalul doctorului) si acolo o asistenta m-a pus sa-mi dau jos chilotii, m-a scapat de papucii mei si mi-a dat unii de plastic si m-am pus pe asteptat (era cam 7,50). Pe la 8 a venit si doctorul, am schimbat 2 vorbe si o asistenta m-a dus in sala de operatii.

M-au urcat pe masa (imi amintesc ca era foarte inalta masa aia... am folosit un scaunel din ala mic ca sa ma cocotz), mi-au ridicat camasoiul pana sub sani si s-au repezit vreo 4 persoane la mine: mi-au uns burta cu iod, mi-au pus sonda (io ma nesimtita probabil - nu mi s-a parut mare lucru), mi-au legat mainile, mi-au luat tensiunea. Nu mai stiu daca atunci sau in sala de reanimare mi-au montat linia pentru perfuzii (au pus-o pe dosul palmei si la juma de ora dupa ce m-am trezit din anestezie iesise....). Pe urma o tanti isi facea de lucru cu o siringa in care zicea ca e anestezicul, m-am uitat cum a infipt acul in cateter (sper ca asa se cheama) si apoi imi aduc aminte ca eram plimbata pe targa, ma durea burta si-l tot intrebam pe barbata-meu daca bebe e bine.

VA URMA (s-a trezit bebe cu crampe )



http://pg.photos.yahoo.com/ph/inutza107/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

ORCA ce faci ne lasi in suspans ???


Dolce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Chiar asa, ne lasi in suspans? Am revenit si eu sa-mi actualizez informatiile, ca se apropie momentul, si citeam cu sufletul la gura ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Orca spune:

Imi cer scuze pentru intarziere... deci sa continuam:

Eu tot intrebam daca bebe e bine, barbata-meu mi-a raspuns de vreo 3 ori pana s-a prins ca de fapt eu eram groghi de la anestezie (a zis ca s-a cam speriat de cum aratam, palida si cu ochii tulburi). Ma durea cumplit burta si dupa ce am compilat ca bebe e OK am inceput sa ma vait ca ma doare, pana s-a dus sotul meu la asistente si le-a spus sa-mi mai dea ceva pentru durere. Mi-au mai bagat un algocalmin in vena si am adormit. M-am trezit peste vreo ora si o asistenta mi l-a adus pe bebe sa-l vad: o sarmaluta cu fetisoara roz care dormea de nu avea treaba... n-a deschis ochii o secunda si avea o fetisoara dulce si umflatica, cu pielea foarte frumoasa - fiind nascut prin cezariana nu era cret si rosu

Pe urma e cumva destul de neclar ce s-a mai intamplat: aodrmeam si ma trezeam, asistentele mi-au tot schimbat tampoanele pentru ca pierdeam sange intr-o veselie, burta ma durea in continuare si aveam o punga grea si rece (nisip/gheata?) care ma tot apasa. Pe seara au mai trecut toti sa ma vada, inclusiv bebe care dormea din nou si apoi am adormit.

A doua zi dimineata a inceput distractia: stiam ca trebuie sa ma ridic cat mai repede asa ca am stat sa-mi scoata sonda, m-a ajutat o asistenta sa-mi pun chilotii mei (unii mari de toooooooooot) si a mai chemat pe inca una sa ma ridice... durere ca aia n-am mai simtit in viata mea; am zis ca ma rup in doua dar dupa ce am reusit sa ajung la verticala a devenit suportabil. M-a ajutat aceeasi asistenta (cadorisita deja cu 50.000) sa ajung in salon si sa ma intind in pat. Eu vorbisem pentru rezerva, dar patul nu se elibera decat la ora 12 si m-au pus provizoriu intr-un salon cu 4 paturi. Eu deja incepusem sa intru in panica ca ma lasa acolo, hormonii mei isi faceau datoria si l-am sunat semi-isterica pe sot care era deja pe drum ca eu nu pot sa stau acolo, ca eu vreau in rezerva...

A ajuns si el intr-un final, a vorbit cu doctorul care i-a spus ca sigur ajung in rezerva dupa 12 si a venit la mine la timp sa ma ajute sa merg la buda care era pe hol. Am rezolvat eu ce aveam de facut si cand sa ma intorc in salon m-a agatat asistenta care facea toaleta sa ma spele si sa-mi schimbe bandajul. Din pacate nu aveam nici un ban la mine asa ca m-a lasat sa ma sui singura pe masa de spalat (o masa ginecologica cu picioarele-n tavan) si m-a spalat cu apa rece, m-a ajutat sa ajung in fun si pe urma m-a lasat sa ma dau jos singura. Nu va spun ce chin a fost... Seara in schimb cand m-am dus la aceeasi asintenta cu 50.000, ma urcat ea pe masa, m-a pus sa astept putin sa-mi incalzeasca apa si apoi m-a dat ea jos si mi-a pus chilotii... (apropo, foarte buni au fost chilotii de unica folosinta de la Mothercare). Asa ca la spalat neaparat sa aveti bani cu voi.

Dupa 12 am ajuns in rezerva unde am fost in al 9lea cer pentru ca aveam buda numai pentru noi .


Va urma mai curand decat data trecuta :)


http://pg.photos.yahoo.com/ph/inutza107/my_photos

Mergi la inceput