Mamici de iulie - august 2006 (26)
Raspunsuri - Pagina 13
anasia spune:
sabana, de ce sa nasti o polemica? fiecare alege unde vrea sa nasca, este bine ca avem informatii de la diferite spitale, clinici;
bulinuta, draga, nu mai merge asa, lasa proiectele la o parte si ia-ti concediu medical sau cel de risc maternal si odihneste-te bine; in plus, bombardeaza-l pe dr T cu telefoane si tine-l la curent tot timpul, tu esti prima care simti dc e ceva in neregula cu bb; menajeaza-te si lasa munca;asteptam vesti bune de la tine;
anasia 18+ 
Sabana spune:
Amabella eu prima oara am fost si am vizionat. am stat de vb cu medicii de acolo.Suna si tu, spune ca esti insarcinata si ca vrei sa nasti acolo. Ei te programeaza si faci un tur de spital, iti raspund la toate intrebarile. Apoi am ramas in evidenta la dr la care sunt si acum. ma interesa si pe mine asigurarea. Eu as vrea ceva de familie, sa acopere si pentru bebe. Stii cumva cu cat timp inainte trebuie sa cotizezi ca sa acopere din costul operatiei? Tu ce fel de asigurare ai si cat platesti pe luna?
Intr-adevar nu e putin 1500, dar nu e nici exagerat. In plus eu am oroare de spitalele de stat si nu atat ptr mine, cat ptr bebe. Tocmai a nascut o prietena de a ea la Giulesti si e jale ce e acolo. Eu nu am nervi de stat cu plicul in stanga si in dreapta sau sa fac politie cu ei. Cat e pe factura atat platesc. Eu vreau ca nasterea sa reprezinte un proces normal, linistit, sa nu ma stresez. Si am pretentia ca personalul sa se poarte corespunzator. oricine ce ar zice in spitalele de stat trebuie sa cotizezi ca sa ai parte de atentii si nici atunci nu esti tratat corespunzator. Intotdeauna trebuie sa stai cu banul pregatit, ori eu nu sunt dispusa.
Bulinutza ai grija de tine si poate ar fi bine sa intri in medical. Ai grija de tine si de bebe mic. Sa ne tii la curent. 
huacin spune:
assa e normal sa ti se ridice burtica, dar nu neaparat sa fie semnificativa manevra; mie mi s-a si ridicat si mi-a si crescut cam in aceleasi 2 zile, sa vezi amuzament pe sot: imi spune "grasa"
si eu am doar 52 kg
mamanati la 17 sapt nu il simti pe bebe tot timpul, inca are loc sa se miste fara sa te "impunga"; acum face de-a dreptul tumbe...
Valentina
18+ (30ani),
Alexandru(4,5ani) si taticu' Gaby (30ani)
huacin spune:
leti acum il simtim pe bebe in functie de pozitie; uneori poate parea mai agitat in functie de locul in care loveste. Daca la eco ti-au spus ca totul e ok, asta inseamna si cordonul, deci nu cred ca e o problema de oxigenare; ba din contra, asta se poate manifesta cu miscari slabe sau deloc, oricum cazurile sunt extrem de rare si apar mai ales in luna mare. Daca vrei, pentru linistea ta, fa o eco normala (e mai ieftina). Insa tu sigur il poti agita: te rog sa retii (ma rog, in forma simplista, nu am pretentia ca e stiinta) ca adrenalina ta (cand te agiti) trece si la el, iar sistemul lui nu e suficient dezvoltat sa isi revina la fel ca al tau; adica tu te calmezi mai usor, la el efectele sunt mai ample. Cu cat suntem mai calme, mai relaxate, cu atat bebe va fi un copil mai echilibrat; evident, exista si exceptii, dar, de obicei, confirma regula.
Valentina
18+ (30ani),
huacin spune:
ancutex felicitari, stim toate cat de minunata e senzatia cand ne vedem bebeul!!! Vei afla si sexul curand, putintica rabdare, important este ca bebe e bine.
Valentina
18+ (30ani),
mamanati spune:
Buna fetelor,
Sabana, felicitari pentru bebe sanatos, si iti doresc sarcina usoara!
Miky, au luat examenul?
Raluca, Iulenca, felicitari pentru fetite, sa fie sanatoase.
Sabana, pika_pika,
mersi pentru urari, noi facem tot posibilul sa ne insanatosim cit mai curind.
Pika_pika, sa stii ca in sarcina trecuta si eu aveam o senzatie ca voi naste la 7 luni, insa m-a dus in eroare intuitia mea si am nascut la 41 sapt. si tot a fost nasterea indusa. Dar e bine ca-ti pregatesti bagajul din timp. pika_pika, eu nu prea te-as sfatui sa exagerezi cu cosmetica pentru bebe. Si nu-ti umple dulapul cu de toate ca nu stii ce va accepta pielea fina a bebelui tau si ce nu. Spre exemplu multi bebei au alergie de la vestita cosmetica Johnson's baby. As mai avea de spus foarte multe dar cred ca noi toate o sa ne mai intoarcem la tema asta.
Bulinuto, scumpo, da ce a dat peste tine?! Iti doresc sa fie totul bine si sa fie si bebe bine in burtic.
Fetelor abia de reusesc sa va urmaresc, ce viteza mai aveti!!!
Nati si bebe
17+
Amabella spune:
sabana, daca te intereseaza asigurarile medisystem, uita-te aici si ai sa afli mai multe: http://www.medisystem.ro/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=14&MMN_position=26:26
eu platesc pe luna mai putin decat scrie acolo, pentru ca am un abonamentt de grup, adica suntem mai mult de 50 de oameni abonati si fac reduceri, cred ca se negociaza cat de mult.
dupa cum vezi, au si planuri de familie
huacin spune:
assa stai linistita, daca e la gura herpesul nu e o problema; herpesul genital, care e altceva, e pericolos pentru bebe si trebuie mare atentie. La sarcina trecuta m-am crizat cand m-am trezit dimineata cu unul. Am sunat si ginecologul si dr. de familie si mi-au zis acelasi lucruri; exista mai multe creme de tratat herpesul, dar e preferabil sa-l suporti pana trece; eu imi pun pasta de dinti sa se usuce mai repede, apoi, dupa ce face coaja, dau cu cate putina crema nutritiva sa se inmoaie, sa ne se crape, sa se vindece mai repede. Herpesul il ai in organism, din cand in cand erupe; la mine, de exemplu, erupe daca, dupa ce mananc ceva, imi imaginez ca nu a fost bun sau daca intr-adevar nu a fost bun, dar nu extrem de rau incat sa fac toxi-infectie alimentara.
Valentina
18+ (30ani),
mamanati spune:
Valentina, sunt shocata! Pai tu esti balerina, daca si gravida ai 52 kg. Si mai esti si la II sarcina!
Mersi ca m-ai linistit cu miscarile lui bebe.
La noi iar ninge!

huacin spune:
sabana la mine cred ca te refereai cand ziceai de polemica...
Nici gand, in materie de nastere si de bebe nimic nu e fita daca te face sa te simti in siguranta!!! Eu, insa, nu as merge, din motive practice, nu neaparat de bani, vorba ta, pentru a face un bebe sanatos nimic nu e prea scump. Doar ca am mai nascut o data la Municipal, e cam la fel: doar ca sunt 2 mamici si 2 bebei in camera, ceea ce e bine, mai ai cu cine schimba o vorba; eu nu vreau sa stea cineva din afara non-stop pe capul meu, ma oboseste, asa cealalta mamica e si ea obosita, mai si doarme. Cu mine a stat cineva doar noaptea (din partea celeilalte mamici), ziua sunt destule persoane sa te ajute. Si toata afacerea a costat vreo 400 USD. Si noaptea te ajuta, dar mi se parea incomod, mai tare ma trezeam, asa motaiam ... In ceea ce priveste super-alimentele pe care le primesti in unele locatii, nu sunt necesare, mai ales dupa cezariana nu mananci mai nimic.
Valentina
18+ (30ani),