Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Gata in sfarsit dupa 3 luni de zile mi-am venit si eu in fire si va pot povesti si eu cum am trecut prin momentul nasterii.

Duminica dimineata, ai mei veniti de sambata de la Tulcea cu o gramada de peste din ala bun (somn, pastruga, nisetru, crap, salau...) de imi curgeau balele cand il vedeam acolo in pachete, imi spun ca vor face a doua zi bors de peste. Mergem de dimineata in piata sa cumpere ce mai trebuia pt borsul pe care l-am visat si noaptea si simt asa ca ceva ma tine, nimic neobisnuit ca eu de 3 saptamani tot pierdeam din dop si ma miscam ca o rata. Pe la 2 jumate suntem pe la soacra-mea ca taicamiu nu avea cutite ascutite si am mers la socrumiu in garaj sa le ascutim ( el fiind omul care are un garaj cu toate ustensilele pentru orice fel de bibileala barbateasca, nota zece pentru el) Stand cu soacramea de vorba simt asa ca se repeta 'chestia' care ma cam deranja la intervale destul de regulate. La care blinggg idee. Oare or fi contractii astea?!! Ii spun soacramii ma pune sa le urmaresc pe ceas si erau cam la 2-3 minute. Ma duc acasa (dar nu aveam dureri, doar simteau ca ma strang) taicamiu s-a apucat de fiert la peste ( moammaaaa ce miros...) eu ma pun sa fac o baie ca doar asa am citit ca in apa nu simti contractiile si te relaxeaza. Umplu cada fac bule (spuma) stau frumos, ma relaxez, mmmmmm o baie fierbinete... ce bine.... chiar trebuie sa ma duc la spital? Ok intr-un final ma hotarasc sa ies din cada sa ma imbrac sa ma usuc etc. cosmetizarea, stiti voi. barbatamiu deja era imbarcat in masina cu geanta de voiaj si cu inca doua plase pe langa, ca eu in bagajul de spital am pus tot listoiu ala pe care l-am gasit pe DC( multe din alea nici nu le-am folosit; pompita de nas si alte dracarii). Apare si soacramea, care a ramas acasa sa se cosmetizeze si ea si sa se machieze( ca ea nu merge nemachiata) si ma apuca sa ma duc la buda sa fac un kk mic. Simt ca imi curge ceva lichid si parca nu e pishu ca nu am simtit si banuiesc ca e apa ca asa am citit ca aia curge si nu poti controla. Ok o anunt pe soacramea, pe mama tata, pe Dan ca e posibil ca aia sa fi fost apa, desi eu nu credeam ca am sa nasc atunci. Eram convinsa ca am sa ma duc la spital si aia o sa ma trimita acasa.

Ajung la spital, surpiza. Ma consulta medicul de garda ca el nu crede ca mi s-a rupt apa ca nu vede urme de lichid amniotic, probabil mi s-au fisurat membranele, colul sters, nu deschis, asa ca... in gandul meu fericita ma duc acasa si mananc bors de peste. Cand il aud pe ala ca:
- Sa va schimbati si sa dati bagajele la infirmiera.
- Adica , cum sa ma schimb?!!
- PAi fara chilotei, ca la noi nu se poarta chiloteii, si in ce aveti.
-Adica ma internati?!!
- Da.
- Hai domnule ca pe mine ma asteapta borsul de peste acasa si daca nu am nimic, nu apa rupta, nu col deschis...
-Doamna nu va putem lasa ca probabil vi s-au fisaurat membranele si nu se poate.
Ma gandeam... Oh la naiba, tampitu naibii mananc si ma intorc ca doar nu crede ca sunt nebuna sa stau sa nasc acasa.
Ies din cabinet, m-a scutit de clisma tipul, ca i-am spus ca am kkt acasa si nu are rost, si socramea incerca sa imi explice ca asa e bla bla bla. Vine infirmiera vine si doctorul, Dan, soacramea si cu toata gasca sus. Urcam ma aseaza pe un pat eu nimic, nici o durere, cu gandul numai la bors. Era inca una care se chinuia de vineri, mama cat am sa stau si eu...
Vine asistenta cu un aparat imi pun neshte chestii pe burta, da drumul la aparat si incepe. Moamaaaaaa frate da' doareee. Nu spun nimic. Trebuie sa stau linistita si sa ma relaxez sa ma las prada durerii sa nu ma opun, ca asa am invatat la cursurile lamaze pe care le-am facut inainte cu o luna( am fost numai de 3 ori si numai asta am retinut si ceva cu respiratia). Soacramea langa mine, Dan pe sectie insa afara ca nu il lasau inauntru si la un moment dat imi spune
- Dar nu tipi?
- De ce ? asa trebuie? Pai Aura eu vad ca iti sare acul de 180 si contractia e super dureroasa, eu asa tipam cand l-am nascut pe Dan...
Am inchis ochii si din momentul ala nu ai mai putut comunica cu mine eram foarte concentrata, comunicam cu Dimitrie, care are tot meritul pentru nastere. Parca imi spunea, stai mami , rabda inca putin ca acum scot un umar, acum ma intorc sa il scot si pe al doilea si uite asa. Imi aduc aminte ca ma plimbam ca nu mai puteam sta in pat de durere si imi sprijineam fruntea de gresia rece de pe hol. La un moment dat il vad pe Dan cum sta si asteapta, saracul. M-am dus la el, ma gandeam ca o sa dureze toata treaba si nu avea rost sa stea sa piarda o noapte si el, macar unul din noi sa fie fresh.
- Ce faci? Nu mai sta , du-te acasa!
- Nu ma duc vreau sa stau cu tine.
- Du-te acasa nu auzi?!!! Nu ma enerva!!!
- Dar vreau sa stau cu tine, sa te sustin.
- Du-te acasa!!!!
Saracu, s-a dus, cand a vazut crizata cum face, a executat.

Dupa 2 ore vine medicul de garda sa ma consulte. Dilatatie 2. Ohooo cucoana mai stai mata mult si bine, abia maine nasti. Dupa jumate de ora, ma vede ca sunt super schimbata la fata vine sa ma vada din nou , dilatatie 6. Repede se duce sa imi cheme medicul, tipul apare dupa un sfert de ora, dilatatie 9. Stateam cand in pat cand in sala de nasteri ma plimbam. Vine medicul imi da oxigen, trebuia eu sa tin tubul, nu reuseam, eram albastra, soacra-mea a luat e atubul si mi-l tinea ea, mi-l baga in nas, ii dadeam peste mana, nu suportam, simteam ca nu am aer, din cauza durerii, nu auzeam ce se discuta in jur. La uhn moment dat imi vine sa imping, stiam ca nu e voie sa imping farta sa mi se spuna de medic. Imi venea rau sa imping, soacramea imi legase camasa sub tzatze, eram cu fundul gol, vad pecineva in alb, era un medic rezident si intreb.
- Mie imi vine sa imping, e voie?!!
Ala rade si imi spune:
-Impingeti daca va vine. Ok tati cand am auzit asta ma apuc cu mainile de speteaza aia de inox a patului si imping.
Vine o moasa, sau asistenta (unguroaica), habar nu am ce e, care imi pune un halat pe jos si imi spune:
- Caca, pishu daca vine faci pe jos, vine??!!
- Nu!!!
- Caca, pishu, fa!!!
Am crezut ca trebuie sa fac, sa ma chinui sa fac.
-Nici caca?!! Nici pishu?!!
- Nu!!!, Parcva un pic de pishu!!
- FAaa!!!
- Da nu imi vine!!!
La un moment dat se prinde sacramea de faza si imi explica. Ok deci nu trebuie sa ma chinui sa fac, trebuie sa imping.
Vreau sa ma apuc de bara sa imping, imi aluneca mainile, vede medicul faza, si imi ia mainile mi le pune pe bara si cu mainile lui mi le tine ca sa am suport si sa imping. Imi iau aer in piept si imping o data, da' bine. Se uita ok, hai repede pe masa ca se vede motul. Ma urca pe masa, soacramea tot cu oxigenul dupa mine, pa pe pat, ba in picioare, ba cu mana sus, ba cu mana jos...
In tot timpul asta eu comunicam cu copilul, il simteam cum navigheaza practic, parca trecea prin ecluza, sau era un pilot de avion si trece printre munti( de asta am spus ca Dimitrie o sa fie ori navigator, ori pilot:))
Ajung pe masa inchideam ochii si ii dadeam peste cap, medicul cand la capul meu cand cu capul in prblema, il ajuta usor cu mana, mi-au bagat perfuzie, ii vad ca sunt agityati un pic, soacramea se schimba la fata, medicul ma punea sa imping continuu, si sa deschid ochii si sa ma uit la el, nu puteam. La un moment dat soacramea imi spune:
- Gata!
- Ce gata?!!
- Ai nascut, a iesit.
Nu se auzea nimic. Imi spune:
- Vrei sa il vezi?
- Da. Ma ajuta sa ma ridic si vad ceva micutz, nu ii vad fata dar vad ca e alb.
- E al meu?!
Ma intreaba cum ii pun numele si deodata toata lumea dispare, soacra-mea asistentele, neonatoloaga, raman numai eu si ginecologul si moasa. Astept sa imi iasa placenta, o senzatie tare placuta de cald cand a iesit, ca eu am inceput sa ma zgudui pe masa de frig, trebuie sa ma chiureteze ca nu a iesit toata, ma chiureteaza, si acum sa ma coase. Imi Baga vreo 2 injectii de xilina si ma intreaba:
- Doare?
- Da!
Mai baga una.
- Doare?
- Da!
Mai baga tipul vreo 4 si se repeta figura, la care isi da seama ca e ceva putred, ori nu imi prinde ori spun eu prostii.
Durere vie doamna?!!
Ah nu... Simt asa cum ma tageti si e nasol.
Ii venea sa ma impuste ca uteam sa fac un stop cardio. M-a cusut, ma facut ca noua, si dupa 2 ore Vine Dimitrie care era deja cu gurita deschisa si cerea papaaaaaa. Parca il stiam de o viata, am inceput sa plang de fericire, era puiul meu si eu il tineam in brate, nu nimeream sa ii bag sfarcul in gura asa de repede dadea cu gurita dupa el, un sentiment pe care numai o mama il stie, nu il pot exprima in cuvinte.
Apare si Dan care a simtit cand am nascut si s-a dus sa imi cumpere un buchet de flori si o bratara de aur, moment in care il suna tata sa il anunte ca a devenit tata.

Schimbarea la fata era atunci cand lui Dimitrie i-au scazut bataile inimii la 60. A gemut jumatate de ora si l-au tinut pe oxigen, a iesit alb, nici macar albastru din cauza travaliului foarte scurt. Pana la urma bunul Dumnezeu ne-a ajutat si am trecut cu bine. Prima care l-a auzit tipand a fost mama ( prin telefon, caci soacramea comunica cu toti), care a inceput si sa planga.
Soacramea s-a comportat ca o mama in momentul nasterii si pe tot timpul travaliuliu, masajul ei la spate m-a ajutat foarte mult, avand-o alaturi am trecut mai usor, a stiut cand sa ma lase in pace si cand sa vina, fara ca eu sa ii spun nimic, pentru asta ii multumesc! As fi vrut sa fie Dan langa mine dar nu s-a putut, pe de alta parte mai bine ca nu a fost.

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

corap suna foarte dur. eu am sa adopt corapila sau corapita:) nasoala zi ai avut, bine ca-ti pastrezi simtul umorului. totusi, doar de la cafea mai multa sa fie bila asa de mare? iti place sa mananci mai gras? insanatosire grabnica, oricum. tine-ne la curent. cand repeti analizele? dupa cat timp de regim alimentar?

mama di tutti, da, influenteaza si destinul, nu doar caracterul. cu privire la horosc. din reviste, reprezinta o mica-f. mica parte din influentele pe care le primesc planetele unui individ. adica daca eu ti-as face un horoscop previzional ar trebui sa iau in considerare miscarile a 10 planete. horoscopurile din reviste iau in considerare doar aspectele pe care le fac planetele la momentul actual fata de pozitia soarelui la nastere, deci doar o planeta. (soarele poate sa fie in unul din cele 360 de grade ale astrogramei, dar astrologul interpreteaza cate 30 de grade deodata - cele 12 zodii)
nu se prea potrivesc pt. ca predictiile pentru pozitia soarelui pot fi nerelevante. de exemplu daca tu ai soarele in leu si ei la leu spun ca o sa o duca foarte prost financiar pentru ca planetele la momentul actual aspecteaza prost un eventual soare in leu, asta poate sa fie adevarat pentru 3-50 % din populatie. poate restul astrogramei tale este foarte buna pe plan financiar si contracareaza influentele proaste. poate luna (sau saturn sau..) e bine aspectata (dar ei nu vorbesc de celelalte planete) si traverseaza casa banilor sau...sunt 1000000de posibilitati pentru care predictia din reviste nu e valabila pt. tine....
noi am fost la cumparaturi de hainute de primavara. n-am cumparat mare lucru, dar am facut o achizitie buna, desi cam scumpa: o rama foto foarte mare, dubla, din-aia care se deschide ca o carte. intr-o parte pui poza lui bebe si-n partea cealalta desigilezi un mulaj si infigi talpita sau manuta lui bebe. se intareste repede si ai modelul pana la 90 de ani! nu e dragut? chestia e ca tb sa mai scot niste bani din buzunar maine sa mai cumpar doua bucati:) ca nasa lui bebe (care e insarcinata cu gemeni) vrea si ea si va dati seama ca i le fac cadou. da-mi face placere

am facut clatite!!!!

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Am uitat sa spun. Mi s-a adus bors de peste a doua zi dar nu mi-a mai trebuit.:(

Muoltumesc fetelor care au intrebat de sanatatea mamei, se simte bine acum azi am externat-o, traume psihice are, nu adoarme decat cu un extraveral sau jumate de rudotel, il tot vede in fata. Maine vreau sa ii aduc un psiholog sa stea de vorba un pic cu ea.

Aura

Mergi la inceput

canuta om sucit, ce nastere frumoasa!! in afara de emotia cu dimitrie alb. ce bafta de soacra buna ai!

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Scuze greselile gramaticale, dar am retrait parca emotia de atunci.

Aura

Mergi la inceput

canuta om sucit, vezi ca in luna mai este baby expo si in cluj

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Aura felicitari pentru nastere! Sa-ti traiasca Dimitrie! Frumos ai mai povestit, m-ai tinut cu sufletul la gura! Ai avut o nastere destul de grea dar ai stat foaaarte bine cu moralul din cate vad! Adica nu te-ai panicat. Si o soacra - de nota 10!

Anda multumesc pt explicatie!

Corap eu de fapt iti ziceam Corapeule, asa e bine? Pt ca eu citesc Corap "corape".
Of, saraca de tine, si eu mai am cate o stare de greata de la bila cand mananc gras sau prajit sau daca fac de exemplu dovlecei pane nu mai pot sa si mananc. In sarcina mi s-a facut rau-rau de la dovlecei pane in timp ce-i faceam, m-a luat cu lesin.

Ceaiul de sunatoare este f bun pt bila, baga la greu. Si respecta regimul, e de baza!

Am sunat-o pe Tania ca eram ingrijorata: cand colo era la coafor pt ca duminica il boteaza pe Stefanel. A fost ocupata, de-asta n-a intrat.

M-a sunat si Lavi sambata cred, sunt bine si abia asteapta sa-si rezolve cu netul sa mai intre

Va pup ca ma da afara sotul.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ah, canuta, m-a apucat nostalgia cu povestea ta...

dienuta, daca mananca prea repede se poate ineca sau vomita...alta idee am, daca nu patiti nimic, nu cred sa fie vreo problema. dar decat sa alergi o ora cu lingurita dupa el...

emyoko, draguta faza...

fetele, cui ii merge netul mai bine, sa se logheze la lista s-otreaca pe emyoko, la mine se taraie rau de tot, plus ca trb sa spal si copiii... si nu pot sta juma de ora

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

intrebare 1: voi faceti baita la bebelusi zilnic? eu fac la 2 zile. are cineva vreun argument cum ca nu as face bine, ca ma gandeam sa pastrez regula asta. credeti ca e ceva in neregula?

intrebare 2: s-a inchis culoarea ochilor copiilor vostri? eu am albastri, ta-su are caprui, nichita a avut albastri pana ieri. de ieri sunt verzi si tare imi e ca se fac caprui...as fi vrut sa-i aiba albastri sa suspine fetele..da' cred ca el nu vrea:)...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

fetelor, am incercat sa citesc ce ati scris, dar sunt obosita... maine!
canutza mi-a placut povestea ta! La tine a fost invers ca la mine, adica nimeni nu se astepta sa nasti asa repede, dar Dimitrie a fost grabit rau! Sa-ti traiasca!

Noi azi am fost la doctor, la control si suntem f.f.bine!
Am scapat de bronsiolita, avem voie afara, dar cu masura ca sunte inca in convalescenta. Ura, ne intoarcem la viata normala, fara aerosoli si doctorii!
In ultima vreme ILincai i-a scazut pofta de mancare, mai exact dupa ce a scapat de diaree cu ecoflorina. Asa ca va trebui sa luam vitamine - Infant baby.
Mie nu mi-a trecut sinuzita, dar nici nu m-am chinuit s-o tratez ca lumea Gata ma fac -- copil cuminte!
Acum ma duc la, si !
Noapte buna!

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput