Mamici de mai-iunie 2006 (43)
Raspunsuri - Pagina 13
DianaR spune:
Adib, nu te stiam asa sensibilos, mai rau ca o graviduta...De fapt barbatii si durerea, vai si amar...
Eu am spus exact ce am simtit, si daca am reusit sa sperii fetele de generala, f. bine, nu ar trebui facuta decat in situatii de urgenta, fiind mult mai riscanta. Daca ii urgenta si mergi la taiat nu mai conteaza ce anestezie iti face, asta tot eu iti spun vrei doar sa iasa galma din tine si sa fiti amandoi bine sanatosi. Oricum n-ai timp de istericale, ca in 5 min dormi dusa.
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (28+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
ian-febr 2006
26octombrie spune:
Inaioana, Dente di leone, Diana, saru'mana pentru iecsplicatii. si mie mi-au prins bine, m-au intarit in convingerea ca vreau nastere naturala cu analgezice mild, daca am dilatatie, iar de n-am, trecem la cezariana cu rahi de la jumate. Prietena mea a nascut cu Nayel in octombrie taman asa (era vorba de natural, da facu tensiune mare si oops, change of plans!) si dupa doua zile era acasa, valsa cu bebe pe-acolo. Iar Nayel mi-a spus, la intrebarile mele legate de anestezie, ca multi prefera sa faca epidurala fata de rahi pentru ca e ceva mai dificil de facut rahi, medicul trebuie sa fie bun. daca e bun, atunci e, evident, mai buna rahi(cam asa pricepui je din ce-mi zise dansul). asa ca rahi, here I come.
Ioana, sarumana pentru carte, ma regalez. Carmina si tie iti multumesc pentru deplasare!
Dupa ce termin o sun pe Nicoleta si o dau mai departe, da? A, am apreciat si ilustratiile! Sunt facute de Katja, nu?!
Magghy, ai avut noroc pentru ca n-am mai reusit sa scriu in ultima saptamana! Pe tine voiam sa te ciufulesc, pen'ca n-ai venit la intalnire!! pai eu voiam sa ne incuscrim deja, daca nu fac un Nichita mic macar sa ne lipim de-al matale!! Ia sa discutam acest aspect, la prima intalnire, vrei?
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
adib spune:
Papadie
multumesc de incurajari.sint constient ca pe mine nu ma va durea nimic. eventual picioarele de la stat si asteptat.dar bucuria de dupa anesteziaza orice durere "din fasha" 
Inaioana
sintem speriati penru ca e primul copil. n-am mai trecut prin asa ceva.
ma refeream la situatiile in care mergi convins(a) ca nasterea va fi normala/cezariana cu anestezie locala iar acolo se constata ca e necesara anestezia totala. daca una din variante de descrisa ca fiind rea ca
se risca panicarea totala.
dar sint de acord cu voi. mai bine sa sti ce te asteapta.
si apropo de sindromul ala de "cuib". se manifesta si la barbati? ca eu...
adi si
ela 28+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10718;19/st/20060525/e/vine+bb/dt/-5/k/80f3/event.png
DianaR spune:
Luana, sa-ti traiasca cosul de inox! Eu taman pe dos zic ca-i mai dificil de pus peridurala decat de facut rahi, dovada ii ca nu toti anestezistii se incumeta sa puna. Plus ca si trusele alea costa si nu toate spitalele le au, ii mai nou aparuta pe la noi si medicii poate nu au destula experienta... Chiar cu proxima ocazie o sa-mi intreb cunostintele anestezisti cum ii mai usor ptr. ei...
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (28+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
ian-febr 2006
magghyc spune:
Luana,
Cu ciufoliciul mai greu, ca-s tunsa scurti, s-ar putea chiar sa imi sada bine...Sa inteleg ca Nichita are deja o propunere de la Hora??? Mey, nu zic nu, ca scorpioance amandoua, sarite amandoua (de pe cantar
) ...cine stie ce iese...
Cu perna TCM, io mi-am luat-o de la TCM-ul din Vatra Luminoasa, cu 600 de mii. Deci diferenta mare de preturi, bre! dar fix aceeasi perna TCM am vazut-o in magazinul de copii din incinta Cora cu 1 mil si ceva, deci 600 mie mi s-a parut ok. Tre sa zic ca e o excelenta perna de laptop sau de mancat in pat
. Cu dormitul pe ea e o problema, ca din lipsa de spatiu tre sa aleg intre perna si sotz. Nu va zic ca am ales...
Diana_d, mamica de aprilie, dupa cum vezi sunt mai bine ca ieri. (iti scriu aici ca messul e idiot). Am vb cu rezidenta lui T si m-a trecut pe Gynipral /4 zi. Deocamdat eu incerc cu 2 , daca e musai, ajungem si la 4. Mai naspa e ca imi tremura mainile ca la alcolici, dar macar m-au mai lasat contractiile astea.
gata. ma reintorc in barlog.
PS: carmina, indiferent cat de varza e eco ala, tot poate masura greutatea lui bb. Adeca am vazut ca procedura e urmatoare: masuratoare circumferinta cap, masuratoare circumferinta abdominala, si softul ecografului calculeaza automat greutatea lui bb. Si colul se vede la eco, si placenta daca e la locul ei. Probleme care pot sa apara: fiind vb de mm, iti poate da o eroare cat casa (nu-s daca mai tii minte, dar mie mi l-a scos pe bb Nichita cu 10 zile mai mic, asta in conditiile in care el a fost mereu in grafic sau cu 3-4 zile mai mare). ASta fu masuratoare de ecografista care a stat si a facut bioetrie fetala pe Nichita 30 de min.
Pe un ecograf comparabil (adica tot prost) Tutunaru a scos in 3 minute alte valori (Nichita in grafic, mai mare cu 4 zile). Ceea ce Iosup a si confirmat 3 saptamani mai tarziu.
Ce nu poate sa imi zica decat Iosup (a se citi eco bun, chiar daca 2 D): unde e cordonul - (Nichita are esarfa de cordon), cum sunt IR-urile si zecile alea de masuratori segment cu segment, pe care nu are sens sa le faci la un eco prost.Si e singurul care mi-a zis cum e placenta ca grad de maturitate (evident, la mine e prost, e mai batrana decat ar trebui, dar asta e, sper sa il hraneasca pe bb pana la capat).
Magg
cu Nichita 27s +
inaioana spune:
Luana, cu placere!
Cat despre ilustratii...sunt facute de Katja,
nu stiu cum a scapat ca de obicei nu are voie la carti si nu ii sunt la indemana. Ea are revistele ei pe care ilustreaza de zor.
Si, da , da-o mai departe.
Fetelor din Bucuresti, cine mai vrea "Cel mai simpatic ghid de sarcina, luati legatura cu Luana ca am imprumutat-o si circula prin bucuresti momentan!![]()
Apropo, mi-am comandat cartile alea de Libby Purves, vreo 3 ca sa am.
Tre' sa vina!
Cu anestezia cred ca ai inteles tu gresit, e taman invers cu rahi si epidurala. Asa cum spune si DianaR. Iar din cate il stiu eu pe Nayel baiat destept, sunt convinsa ca asa a spus si el. Nu e chiar fan epidurala daca nu are anestezist beton acolo. Stiu si de la fetele de la subiectul 'mnealui.
P.S.Mor de curiozitate ce o sa faca azi Dolce la el, cum o sa i se para.![]()
Ioana
29 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
26octombrie spune:
Inaioana, mea culpa.. 

promit sa imi revin 
Diana, e chiar...doua coshuri! un pui de cos si cu mama lui, de-aia le-am luat, ma induioshara.. saru'mana!
simt ca iar am uitat sa spun ceva important, da daca am zis de coshuri nu mai conteaza..
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
ama_kaly spune:
DianaR, inaioana multumesc pentru explicatii!!
Asadar, pastrez trusa de epidurala si cer rahi cu epidural ca anestezie.Rahianestezia se face mai usor si stiu toti anestezistii sa faca(sau aproape), insa la epidurala trebuie musai un anestezist bun!
Operatia se face cu rahianestezie, iar epiduralul e pt durerile de dupa, asa cum credeam si eu la inceput da aveam notiunile mult mai varza in cap!
Acum sper ca am inteles!
Inca ceva, in ce cazuri trebuie sa faci anestezie generala??io
31+ cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica si hainute Seby Bebe
26octombrie spune:
Magghy, mi-ai luat gandurile.. am vazut eu si cu scorpionul, si cu saritu'... cred ca iese ceva bun de-aici!
Ioana, buna alegere ai facut cu Libby Purves, mie-mi place tare tare. Din ce am vazut, poate nu e asa instructiva ca ghidul tau, insa e mai nostima (nu ca asta n-ar fi).
Nayel mi-a spus ca e mai greu de facut rahi, l-am intrebat de doua ori. Tocmai, ca ne-am mirat de ce i-a facut monicai rahi, fara macar s-o intrebe de epidurala. de-aia am initiat discutia. si prefera rahi, pentru ca are medic anestezist bun.
o iau razna cu arsurile. am ajuns la concluzia ca, daca eram mai scunda nu aveam arsuri asa rele.... ca avand totul proportional, ar fi fost si stomacul, esofagul etc. mai mici si ma ardea mai putin. asta o fi un semn ca mi-a ajuns acidul la creier???
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
26octombrie spune:
uite, il mai intreb odata pe nayel, poate nu ne-am inteles bine atunci. cu toate ca si monica mi-a confirmat, am sunat-o acum. nu mai stiu ce sa zic.
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005