Mamici de mai-iunie 2006 (43)
Raspunsuri - Pagina 12
DianaR spune:
Pana sa raspund eu si sa ma lupt cu fiu-miu care cand mi-e lumea mai draga apasa esc si la revedere ce am scris, o scris si Ina.
Acu cred ca v-ati lamurit.
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (28+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
ian-febr 2006
inaioana spune:
quote:
Originally posted by papadie
Nu, nu, rahi am avut la cezariana ca dupa ce m-au injectat au scos institutia aia de pe mine si mi-au si zis ca efectul dureaza xshpe minute
Ahaaa..pai atunci ai avut rahi fara urme de epidurala!
Asa o sa cer io de data asta, sa ma lase cu epidurala ca io sunt os rau si degeaba mi-o face!

Ioana
29 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004) pozici
dilaural spune:
Inaioana, Papadie, Diana R - sunteti niste super tari!
Multumesc mult de tot pt raspunsuri... si daca va mai aduceti aminte ceva... varsati tot ca eu vreau sa stiu si cel mai mic amanunt!
Cu toate ca stiu ca socoteala de acasa nu se potriveste cu aia din targ... macar sa am informatiile ca pe urma vad eu ce mai fac...!!!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png
Dilaural
24+ cu
Andreea Eliza
26octombrie spune:
Uff, cred ca stiu macar o fateta a iadului.. arsurile. E un cosmar, nu ma ajuta nimic, imi vine sa iau capul (gatul e in el) si sa il azvarl de pereti.. Norocul meu ca sunt prea grasa pentru un asemenea efort (ca am capul mare!).
Acum hai sa restabilim adevarul in privinta unor plangeri masculine: tot timpul am sustinut ca barbatii nu ne intelegE, ca nu vrea ei, care este, sa fie atenti la feelingurile noastre.
Acuma, ce nedumerire am eu.. in timpul sarcini ne lasa cam toate; vezica, neuronul, memoria, nervii nu mai spun. Pe unele ne lasa si cantarul.. Da curiozitatea de ce Doamne iarta-ma nu ne lasa oleaca???
Ei bine, sa va spun ce facui:
pe 28 februarie, cand dadura nametii, cetesc eu ce cetesc pe DC, parca Ralucis spunea de un TCM cu perne pentru gravide. Si ma curenteaza ideea sprintara, de primavara, ia sa ma duc eu la un TCM, ca doar tot e ce e afara... si ma apuc, intai sa gasesc unul, aflu ca e pe vatra luminoasa. si ma duc.
Ce sa va spun.. perna n-am gasit, evident, avusesera da nu mai era, insa mi-au spus ca ar costa 85 RON, nu 30 cum ati spus voi!! vreau si eu perna la 30RON!!! In schimb am tocat bani pe alte balarii, trebuia sa am un cos de inox cu pedala.. si ies eu, te sufocai de la ninsoare, iti intra in toate cele, numai luana, burtoasa si cu ditai cosul in brate inota pe-acolo; nici autobuze nu circulau.. am sta o jumatate de ora intr-o cofetarie (de unde am luat alte balarii, ca tot eram acolo..) si sunam disperata la taxiuri. nimic. am facut, in total, patru ore de la munca pana acasa cu plimbarea la tcm, fara perna, da cu cos....
si cand am ajuns acasa, barbatu-meu, in insensibilitatea lui, a sustinut ca ce, cos imi trebuia pe vremea asta???! barbatii astia....
Nedumerirea mea era legata de asta: o fi el chiar atat de insensibil si eu f coerenta in actiuni, n-o fi asa??!..
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
inaioana spune:
Dilaural, cu placere!
Pe scurt e asa (dupa parerea mea): daca nasti natural, cere epidurala. Vorbeste cu dr dinainte ce si cum, la ce dilatatie ti-o face etc.
Daca nasti cu cezariana, cere rahi cu epidurala. Daca epidurala nu functioneaza ulterior (ceea ce este foarte putin probabil) iti vor face calmante prin perfuzie, dar e bine sa incerci. De simtit in timpul operatiei nu vei simti decat eventuale senzatii gen tras/impins dar vagi. Il vei auzi/vedea pe bebe imediat, ii vei da primul pupicel. Dupa e bine sa incerci sa dormi in caz ca poti. Eu nu am putut pentru ca eram prea incantata de toata treaba. ![]()
Durerile de la operatie le vei simti dupa cateva ore bune, moment in care poti cere sa-ti bage chestii prin epidurala (eventual daca nu merge sa iti bage in perfuzie).
Cam atat imi vine in cap acum.
Vorbeste cu dr dinainte despre toate acestea.
Daca e musai sa nasti cu anestezie generala..asta este, important e sa fiti voi sanatosi!
Ioana
29 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
adib spune:
Bune fetelor.
ma bucur ca ati deschis discutia despre nastere. si noi sintem foarte curiosi. Vorba aia, cartea e carte, dar o discutie parca ...
atentie insa la modul de a descrie starile. sa nu se sperie nimeni citind ce scrieti voi pe aici. si asa noi sintem cam speriati.
spun sa fiti atente pentru ca daca cineva va ajunge sa apeleze la varianta cea mai oribila din cele descrise. va dati seama ce stare ar avea in sala de nasteri stiind ce o asteapta. e intr-adevar foarte bine sa sti ce te asteapta, dar termenii in care sint descrise starile pot sa faca minuni.
am intrat si noi de azi in sapt 28. se pare ca am intrat cu "dreptul" din moment ce totul e ok.
cele care mergeti la job (vad ca nu putine), pina in ce sapt o mai faceti?
adi si
ela 28+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10718;19/st/20060525/e/vine+bb/dt/-5/k/80f3/event.png
papadie spune:
adi nu te mai panika draga dupe cum am spus anterior pe tine nu te va durea nimikutaaaaaaaaa...adeac o sa ai ceva palpitatii si niste fire albe in par...da is chestii care dau prestanta. Nici una dintre variante nu e oribila doar ca in RO se practica pe scara larga anestezia generala "de frica". Noi sustinem aici ca nici aia partiala nu e rea si nu e chiar asa scarry:)
inaioana spune:
Luana, sa-ti stapanesti sanatoasa indispensabilul cos de inox cu pedala!
Cat despre gravide si ai lor barbati eu zic ca ele sunt incoerente si ei insensibili. Si gata!
PS Dai cam rar pe aici in ultimele zile!
Adib, dar de ce sunteti asa speriati?
Nu de alta dar mai bine va impacat cu situatia, ca bebe tre' sa iasa intr-un fel sau altul si e mai bine sa ganditi pozitiv in directia asta!
Ioana
29 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
dilaural spune:
Inaioana... sper din suflet sa nu fie cazul de anestezie generala la mine. Nu ma incanta deloc ideea asta!
Ai dreptate... in primul rand trebuie sa vorbesc cu dr., dar am vrut sa fiu informata despre tot ca sa stiu cum imi sustin cauza in fata ei. Inca nu am discutat aspectul nasterii... asta probabil se va intampla marti cand ma duc la control si ma astept sa ma intrebe de ce nu vreau sa nasc natural din moment ce nu am avut o sarcina cu probleme si sunt bine, sanatoasa....
Eu vreau sa aleg calea cea mai putin traumatizanta pt bebelina si pentru mine... Si din cate am procesat eu pe aici asta ar fi cezariana cu rahi+epidurala, corect???
Nu ma deranjeaza o taietura pe burta din moment ce exista atatea alte femei cu aceasta taietura si care nu sunt nici urate nici diforme. Pe de alta parte sunt perfect constienta ca fiecare organism reactioneaza altfel...
O sa vedem... Sa fim noi sanatosi pana atunci si vedem cum facem!
Pupici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png
Dilaural
24+ cu
Andreea Eliza
dilaural spune:
quote:
Originally posted by adib
am intrat si noi de azi in sapt 28. se pare ca am intrat cu "dreptul" din moment ce totul e ok.
cele care mergeti la job (vad ca nu putine), pina in ce sapt o mai faceti?adi si
ela 28+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10718;19/st/20060525/e/vine+bb/dt/-5/k/80f3/event.png
Felicitari pentru cele 28 de sapt...!!!!
Eu as vrea - adica imi propun, nu stiu si daca voi reusi - sa merg la job pana la 1 mai. Adica pana in 32 de sapt....
Sper sa vrea si bebe...!!!
Dilaural
24+ cu
Andreea Eliza