Mamici de mai-iunie 2006 (43)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ama, eu chiar am facut rahi cu epidurala (pentru durerile de dupa). Asa ca pastreaza-ti trusa pentur ca iti va trebui. Vorbeste cu dr tau despre anestezie si explica-i ce vrei. Cat despre rahi eu zic sa nu te sperii, eu n-am avut nici un fel de durere de cap dupa rahi, nimic. Epidurala te poate ajuta mult, nu renunta la ea. Daca cumva nu te ajuta (se mai intampla cazuri, rare), atunci ti se pot pune prin prefuzie calmante dar prima alegere este cateterul de epidurala pentru ca e mai eficient daca functioneaza.

DianaR, nici pe mine nu ma juta nimeni dar nici nu pot iesi cu ea singura decat ocazional, pentru ca daca o dau jos din carut incepe circul. Prefer sa o trimit cu taica-su pe colo pe dincolo cand se poate si sa exageram cu iesitul in weekend-uri. Si daca sunt zile in care nu iese..asta este deocamdata. Nu cred ca pateste nimic din asta...

Magg, mersi de urari!

Virgi, nu cred sa aiba vreo legatura cu statul in pat. E meritul geneticii!

Ioana 29 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Irinel immmmmmm cam frumos in Bahamas:))
Shori si eu am dureri de burta si de toate cele ca sa nu mai zic ca nu-mi gasesc nici o pozitie de somn si am scol dimineata cam terminoiu.
SI ma dor groaznik picioarele... e drept dupa sarcina cu Catrina am avut dureri mari si am fo la dr si cica am nu stiu ce la genunchi (un diagnostic care contine si cuv scleroza...ceva in genu de oase imbatranite)insa culmea e ca ma dor oasele taman cand ploua sau ninge. Cand e cald si bine st ok. Acum ninge oribil. Parca ploua cu bolboroci.
Inutza si eu mai am zile de pauza la iesitul afara ca ma oboseste groaznik imbracatul Mielului si re-adusul cu circ in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastad spune:

AMA, te rog sa-l treci si pe LUCIAN AUGUSTIN in listutza!

Doina21+ si Oana(03.04.2003)

Album Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Neatza burticilor....!!!

DianaR si Inaioana... va rog eu din suflet, puteti sa povestiti exact cum decurge cezariana cu rahi/ peridurala??? Ce se intampla, ce simti, cat dureaza, efecte, riscuri...
Asa... eu am citit de prin carti... dar mult mai valoroasa este povestea reala a cuiva...
Pe de alta parte cred ca suntem multe interesate sa stim si sa auzim diverse opinii..

Poate ati mai vorbit despre asta... si nu stiu eu... atunci imi cer scuze...!

Va pupicesc!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png

Dilaural 24+ cu Andreea Eliza

Mergi la inceput

Po sa ma bag si eu in seama cu anesteziile?
Eram hotarata sa nasc naturel de tot...Avem de ceva timp contractii tot la minut...rideam intre cu moasa si husbandu' si asteptam sa vina doctorita sa nasteeem odata. Vine doctorita si se incrunta ca aveam dilatatie acelasi 1 din urma cu trei zile. Nu aveam voie sa sar pe minge, sa iau pozitii ciudate pt ca pierdusem aopa de trei zile si exista pericolul sa cada cordonul ombilical si sa stranguleze bebelusul.
Dupa alta vreme ceva inceput sa mearga aiurea. Bb avea tahicardie pt ca eu facusem brusc febra 40. Asa ca dupa o tona de injectii facute sa am contractii am mai facut una mika mika sa le opreasca si in 15 minute eram deja cu un cateter in spinare pt cezariana. Rahi. Pt a doua oara in viata ca prima data o facusem cu okazia operatiei de apendicita. Ma rog in 17 minute de la pusul cateterului Catrina era deja afara si era f OK. A respirat singura si a urlat ca din gura de sarpe in special cand au pus-o sub apa s-o "spalaceasca". Eu am miscat dupa operatie si acum (ca sia cu 100 de ani cand mi-au scos apendicele) si nu am avut nici o durere de cap. Dupa asta am avut pusa in vena o punga cu narcoza (presupun ca asta e epidurala????) care am cerut sa fie scoasa deoarece nu-mi place nici sa 'plutesc' si nici sa adorm nenatural (am pierdut doua sarcini inaintea Catrinei si la fiecare mi-au facut anestezie totala. Oribil!). Pe urma incepand de a doua zi ne faceau niste injectii antidurere direct in burta...deoarece am considerat ca nu m-a muscat cainele le-am refuzat si pe alea. (mi-era cam naspa sa ma intepe in burta si nici nu aveau cine stie ce efect). Asa ca mi-am pus picioarele la contributie si am mers si-am mers ca salonul de prematuri era la cucu bau:P
Cam asta e experienta mea cu rahi si vreau sa spun ca a fost bestial s-o vad pe Catri si sa vb cu doctorii si asistentele si moasa in timpul operatiei. M-a scutit de frici inutile (la anestezia generala nu voiam sa adorm ca stiam io ca nu ma mai scol si tb sa puna aia ceva mai mult anestezic caci chiar nu adormeam si p-orma mi-era un rauuuuuuuu si-o vomaaaaaaaaaaaa).
Pup u**********************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Bravo Papadie!!! ... uite un exemplu de istorisire care noua - astora mai novice - ne foloseste!
Deci n-ai simtit nimic in timpul operatiei, nu te-a durut prea tare nici pe urma...
Super...!!

Pupici si multumim pt informatii!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png

Dilaural 24+ cu Andreea Eliza

Mergi la inceput

Papadie, cu tot respectu' , io zic ca ai avut epidurala nu rahi!Sau eventual combinatie...
Dar numai DianaR ne poate lamuri intr-adevar.

Treaba e asa : epidurala e o procedura in sine (si un anume loc unde se baga ala) care include un cateter (furtunel subtirel) cate se baga in coloana si ramane acolo. Ei pe furtunelu' ala se baga ce vrea dr adica ori anestezice (si avem o anestezie pentru o operatie ) sau analgezice (si avem o analgezie pentru nasterea naturala sau durerile de dupa cezariana).
Rahianestezia este doar o injectie facuta in coloana si anestezia e gata.
Eu le-am facut pe amandoua adica cu ocazia rahianesteziei mi-au bagat si cateterul respectiv deci am avut si epidurala pentur dupa. Ceea ce , personal, nu m-a ajutat la nimic dar asta e alta poveste.
Ce anume substante se baga, e alegerea dr si nu anestezia/analgezia in sine poate da dureri de cap etc ci anume substantele alea care pot fi diferite (inclusiv cantitativ)de la o persoana la alta. Ca d-aia e anestezia o arta, frate! Nu oricine o poate face ca lumea.
Spre exemplu la mine nici o substanta bagata pe cateter nu a functionat. Pana n-am avut algocalminu' romanesc in vene...nu mi-a trecut durerea. Patrioata, ce sa mai ...!
Dar, astea sunt cazuri rare de tot, nu trebuie sa va speriati , in majoritatea cazurilor epidurala merge perfect.

Despre anestezia generala eu stiu numai ce am vazut pe la terapie intensiva. Daca nu se poate altfel, faceti-o dar...daca aveti de ales, eu recomand rahi. Ideea este ca e mult mai riscanta, refacerea este mult mai nasoala, ai probleme cu intubarea (sufocare dupa, gat inflamat, tuse, nu poti vorbi), esti beata dupa ce te trezesti, vorbesti in dodii..e nasol. Mi se pare mult mai bine sa faci rahi sau epi si sa fii ca o floricica dupa aia.

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Dilaural, prea multe nu-ti pot spune, la mine peridurala pusa ptr. nasterea naturala nu a prins decat pe partea dreapta a corpului, asa ca atunci cand s-a pus problema de cezariana de urgenta singura optiune a fost anestezia generala, rahi ar fi durat prea mult pana mi-o faceau.
Oricum la rahianestezie practic tot ce se intampla este intepatura in coloana prin care se introduce anestezicul si gata, la peridurala te inteapa si baga un tubulet subtire de plastic, lung cu o mica canistra la capat, apoi lipeste tubuletul de piele de-a lungul coloanei sa stea bine sa nu iasa si canistruta iti vine in dreptul gatului. Pe canistra baga subtantele anesteziante, atat cat trebe si de cate ori trebuie. Dupa operatie, mai baga anestezice in concentratii mai mici ca sa calmeze durerile. Si poti sta asa cu cateterul 3 zile.

Papa, la rahi numa iti face injectie in coloana, cateterul de plastic nu exista. Narcoza in punga si in vena era un calmant administrat in perfuzie, nu are legatura cu peridurala. Injectiile in burta nu erau eficiente contra durerii ptr. ca erau de fapt heparina (gen Clexan). Daca te-ai miscat asa repede nici nu-i bai ca le-ai refuzat.

Fete dragi eu va pot spune cum ii dupa generala. Naspa e putin zis, nu stii pe ce lume esti, ti-e frig, greata, plutesti, nu te poti dezmetici sa realizezi ca nu mai ai pruncul in burta, lipseste legatura aia de se formeaza cand ii auzi primul tipat... De la tubul de intubatie orotraheala mi s-au iritat caile respiratorii si tot tuseam pana simteam ca-mi sar matele afara prin plaga. Ingrozitor, fetelor faceti rahi sau peridurala la cezariana ca-i mai fain, Ina va poate zice.

Hai ca iar m-am placintit. Va pup.

Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (28+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas

ian-febr 2006

Mergi la inceput

Nu, nu, rahi am avut la cezariana ca dupa ce m-au injectat au scos institutia aia de pe mine si mi-au si zis ca efectul dureaza xshpe minute (am uitat ca aveam altele de vb cu doctoru de ma transa cum ar fi imperecherea pisicilor semisalbatice ca am pisika si nu-i gasesc maskul). Dupa cezariana mi-au bagat in vena la mina narcoza.
NU fetilii nu doare anestezia de la nascare...parol...am simtit la un moment dat ca-mi pune stomacul guler dar nu era durere era cel mult o ciudatenie.

Mergi la inceput

Ah, cat sunt de intelijenta...m-am impupat perfect cu DianaR!

pozici

Mergi la inceput