FIV 62
Raspunsuri - Pagina 5
luli spune:
quote:
Originally posted by asiquote:
Originally posted by Tiaquote:
Originally posted by crisana
Da Pis am vorbit. Credeam ca la tine o sa fie bine, eu speram intr-o minune. La ET mi-au pus 3 embrioni, cel mai bun era divizat in 2 celule, unul era deformat, iar altul atunci incepuse sa se divida. Acum nici nu pot sa ma gandesc la viitor.
Cum adica ti-au implantat un embrion deformat? Asa au spus, ca este deformat? Iar cel pe cale sa se divida nu trebuia sa mai stea in mediul de cultura? Este socant ce povestesti..
Din pacate Tia draga asta se intampla destul de frecvent.Sunt mult mai importanti banii decat reusitele.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan
Ce clinica se preteaza la asa ceva?
Behind every love is a great story
Luli
lyty spune:
Dragele mele,
Va urmaresc de foarte mult timp "din umbra". M-am bucurat si am plans alaturi de voi. M-am hotarat astazi, citind despre atatea esecuri, sa va impartasesc povestea mea legata de FIV la Medsana.
Am facut prima fertilizare anul trecut (lot iulie - dr Protopopescu).
Rezultatul: 24 ovocite - 18 embrioni si o "nemaipomenita" hiperstimulare care m-a pus la pat (internare spital universitar 10 zile). Mi s-au transferat 2 embrioni (15 congelati, 3 pastrati pentru transfer din care doar doi divizati corespunzator). A urmat perioada cumplita de spitalizare, m-am simtit groaznic, am "bagat" cate 3 flacoane de albumina zilnic timp de trei saptamani si, cu greu, am reusit sa ma refac.
Nu mai are sens sa spun ca rezultatul a fost negativ (era de asteptat dupa starea pe care o avusesem).
A fost greu, dar m-am bucurat ca mi-am revenit, ma simteam bine si am fost optimista stiind ca am 15 embrioni crio si ca nu va mai fi cazul sa repet procedura de stimulare.
In septembrie m-am programat pentru transfer de embrioni. Am tot fost amanata (nu "picam" pe programul grecilor) si, in sfarsit, am intrat in lotul de ianuarie - februarie 2006. Foarte optimista!
Am ajuns la embrio transfer si, cand eram pe masa, SURPRIZA: mi se spune ca s-au dezghetat 10 embrioni si ca, uimitor, doar UNUL este bun. Fara nici o explicatie. Ceilalti noua nu erau divizati absolut deloc. De ce nu s-a vazut asta in momentul criogenizarii? De ce i-au mai congelat? Ce s-a intamplat? Nimeni nu imi spune. Ni s-a recomandat sa facem teste genetice.
Pe 27.02 am primit rezultatul: negativ, desigur (sincer, nici nu speram ca ar putea fi altfel).
Aceasta este experienta mea legata de FIV.
Va urez tuturor o primavara minunata, plina de soare, flori, zambete si bucurii!
lauion spune:
Fetelor dragutelor, am intrat sa va urez o primavara minunata si sa fie acesta anul in care sa vi se implineasca visul!!!
Din pacate vad ca nu sunt vesti bune deloc pe aici si m-am intristat tare. Sunt alaturi de toate fetele care au pierdut aceasta lupta, dar sunt convinsa ca nu au pierdut si razboiul. In mod sigur Doamne Doamne are ceva pregatit pentru fiecare doar ca probabil noi nu sunt inca pregatite sa primim...
Kla multa sanatate, sa ai grija de tine
Luli mie mi s-a zburlit pielea pe mine cand am citit ce au scris Crisana si Lyty si inteleg ca in ambele situatii se vorbeste de Medsana!!
Dasha spune:
Lytybine ai venit printre noi.Imi pare rau pentru experienta urata avuta la Medsana.Nu trebuie sa iti pierzi speranta si trebuie sa gasesti forta de a merge inainte.Din cate citesc aici serviciile acestei clinici lasa de dorit .In acest caz nu pot decat sa ma simt fericita ca mi-au raspuns asa cum mi-au raspuns cand i-am contactat si ca nu am insistat la ei.
Luci, Crisana sunt alaturi de voi.
Never say never!
Tabitha spune:
lyty: fara cuvinte. Felicitari pentru curajul de a intra si de a ne spune povestea ta. Minunea nu se va mai lasa mult timp asteptata.
karula spune:
18 embrioni si o hiperstimulare identica cu cea a lui Lyty am avut si eu in urma fiv-ului din 2003 la Medsana (Ancar). Doar ca mie au avut inspiratia ca dupa punctie sa nu-mi mai transfere nimic. Am stat internata, mi-am revenit in cateva luni si abia atunci am facut primul transfer. Din 4 decongelati, 4 transferati. Esec. Alt ET la jumatate de an: 7 decongelati, 5 transferati (bine divizati). Esec. Am abandonat, ziceam eu 1 an, pentru refacere PE BUNE - psihic mai mult. Intre timp anul s-a lungit sub diverse pretexte, dar eram destul de lucida sa realizez ca MI-ERA FRICA sa decongelez ultimii 7 embrioni. Stiam ca-i am acolo... Simteam ca nu sunt in stare sa mai incerc. Citisem destul de mult despre slaba calitate a embrionilor cu nemiluita obtinuti prin hiperstimulare. Citisem la voi "metamorfozele" prin care trecea Medsana. Sau poate ca nu le vazusem eu pana la experientele voastre.
Acum sunt insarcinata in 17 saptamani, natural, cu o sarcina cat se poate de cuminte si de normala.
Ma intreb insa zilnic, cu groaza, ce fac cei 7 embrioni pe care-i mai am. Oare-i mai AM? Si crede-ti-ma ca frica sa-i contactez pe cei de la Medsana, sau pe Ancar nu a disparut deloc in noile circumstante...
Stiu ca am semnat un contract, dar incep sa cred ca trebuie sa ma astept la orice...
Tabitha spune:
karula: ai trecut prin foarte grele incercari, dar iata ca Dumnezeu ti-a rasplatiti credinta. Este super faptul ca acum esti insarcinata natural. Sa ai parte de o sarcina usoara si un copil sanatos. Fii fericita!
crinuta71 spune:
Edyna am sa te ajut cu placere cu tot ce pot. Eu multe lucruri despre Szeged le stiu de la subiectul respectiv, nu am fost acolo inca.
Luci, Crisana imi pare rau de tot ca treceti prin acest necaz.
Fetelor, ma intristeaza atat de mult ceea ce citesc in ultimele zile pe acest subiect. Mi se pare ca nu mai poti avea incredere in nimeni, cel putin la noi.
poze