Bebelusi de mai-iunie 2005 (66)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ma, aveti dreptate. Totusi, sper ca aluaturile alea congelate nu sunt d-alea de se fac foite subtiri, si care se rup, ca nu-mi plac alea de nici o coloare.
Strudel de-a gata nu vreau ca am luat 2 kile de mere pentru placinta asta

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andreea, iti dau reteta mea de prajitura cu mere. E aproape placinta Se face usor si mie imi iese foarte buna, sa caut sa gasesc niste poze ca am pozat-o cindva. Teteta nu e inventata de mine, e de pe Culinar. Dar dupa ce am facut-o o data, doar asa am facut-o.

Prajitura turnata cu mere sau brânza
2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingurita de praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca sa se pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele. Aluatul trebuie sa curga când el luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite. Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.

Daca se umple cu brânza :
500 g brânza de vaci (sau Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mâna buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).

Daca se umple cu mere : 1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.

Din cantitatile astea iese o tava mai mica. daca vrei sa faci in tava de la aragaz cred ca trebuie sa dublezi cantitatile.

Iaca si poze: http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/gabitza67/album?.dir=6929

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna si de la noi.

Sunt fresh am tras un nani cu Mara si este super.Ma bucur pentru mine.Gabitza reteta ta imi face cu ochiu numai ca nu am mere in casa,dar sigur am sa o fac pana la sfarsitul saptamani.Nu pentru mine si pentru tati.

Ma gandesc ce papa sa fac si cred ca am sa fac un orez cu carne jumatate olandez jumatate romanesc.Va dati seama ce o sa iasa.

Buna idee Nefertari cu fetele care nu au mai scris.A incercat si Loreen dar tot nu s-a facut presenta completa.

Androix si cu Mara e la fel .Ea nici nu cere de mancare ,daca s-ar putea sa nu primeasca deloc ar fi super.Asa ca si eu mai bag un biscuit ,un piscot mai sunt respinsa dar uneori le mai si serveste.Iar cu lapte Margott lui Mara i se pare mare prostie daca ar putea sa mi-l scuipe intre ochi bine ar mai fi.

Mai nou nu stiu care a invatat-o din junior si tati dar inclin inspre junior imi scuipa mancarea si nu ca nu ar fi buna ci asa de aiurea .Si am niste nervi pe chestia asta de imi vine sa urlu.Sa vada ei diseara ce circ le fac ca invata fata numai prosti cat stau cu ea.

Miss Piggy mama lui Mara Augusta(31.05.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Mai eu am facut acum niste chec cu mere

3 mere, 100 g nuci, 50 g stafide, 250 g zahar, 250 g faina, 1 lingurita scortisoara, 1 plic praf copt, 150 ml ulei, zahar puda, sare.

Adica 3 mere pe care le-am taiat de coaja le-am taiat felii si le-am pus la calit pana se inmoaie marul si se topeste zaharul...
Apoi am adaugat faina, praf de copt, scortisoara, stafide, nuci taiate, ulei si un praf sare.
Se amesteca bine si se pune la cuptor aprox. 40 minute! Se taie si se pune zahar praf deasupra!

Eu am taiat aiurea, dar gustul este senzational. Si mai este si de POST!

CHEC DIN MERE

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

gusta - si care e jumatatea preponderenta ? Baga reteta ca ai mei sunt fani orez .
Si lasa copii in pace - adica tu respingi ideea ca Mara are initiativa ? Daca e descoperirea ei si ii ranesti sentimentele ? Ia intreab-o .

Androix - La mai mare !!! Bafta la vanzare !

Aaaaa - avem si noi o noutate - Freya a spus aseara in premiera - CACA - tare si clar .Eram toti la masa - ea morfolea un biscuite si deodata a strigat . Si tot de aseara i se spune Bostanica - a dat un cap in perete cand s-a aruncat pe spate si a sunat exact ca un bostan copt scapat pe jos. Culmea e ca n-a plans .

Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna!
La noi e un soare de ma dor ochii, in combinatie cu zapada, dar cand am plecat de acasa ningea in dracci si uite acum ce superb e, dar si viscoleste. Oare vine primavara?
Imi pica ochii in gura, dar trebuia sa gat si eu intr-o zi cu cititul, ca tot asa 2-3 pagini pe zi la ritmul de pe-aici nu mai terminam.
Ioana nu ma certa ca am scris atata, hai ca ai avut si tu zile mai bune la scris.
Pai ce factura de gaz ti-a venit daca cele 3 mil. de garantie sunt cam dublul ultimelor 2 facturi?! Mie mi-a venit pe ianuarie (exact 30j de zile) 3,7 mil. sa inebunesc nu alta, mai pun intertinerea si curentul si iacata pe ce se duce indemnizatia asta de maternitate, nu puteau sa ne lase pe legea aia cu 85% din salariu?
Dar de ce nu-ti faci cont bancar pt. salariu si faci conventie cu banca si-ti plateste ea toate handralalele si nu mai ai bataie de cap, cu cardul am inteles ca nu te impaci. Pacat, ca e super simplu, nu mai ai treaba cu cashul mai ales ca tu bati Cora si Carrefour la greu. No, faci cum crezi, nu da cu pietre, era doar o sugestie.
Androix te mai zbati mult cu tratamentul asta de doi bani cu gatul? Lasa tu medicul de familie, trebuia sa mergi la un ORL-ist. Ospen ai luat? Instinctele la sofat sunt la datorie.
Mey, da' ce cu-i mine de o tin numa'n sfaturi?!
Nu ma luati in seama!
Mikka superbe poze cu Egiptul, tu esti protagonista, nu?
Lucas pai cum spuneam as fi vrut sa va iau pe toate la rand, dar uite ca mi-ai scapat , pe cand un munte?
Nefertari tocmai vroiam sa-ti laud baietu' cat de harnic e, dar cand am citit ca a aruncat mancarea iti spun doar ce smecher e, credea ca scapa, doamne copiii astia isi imagineaza ca ne duc de nas, eu il mai aburesc uneori cu ochiul de la spate , dar per ansamblu e harnicut. Si eu i-as fi tras sigur o portie de daca mi-ar fi aruncat mancarea ca pt. mine bucataria e pedeapsa vietii mele, nu-mi place dar n-am incotro, si eu ii aruncam maica-mii mancarea la caine ca n-apucam sa o pap ca veneam de la scoala cu putin inainte sa vina de la servici si nu mai aveam timp sa mananc, dar cel putin ei ii placea sa gateasca (sau poate nu?? )
Flore fa-i impachetari Mayiei daca mai face febra sau pune-i pe corp un prosop cu apa statuta (la temp. camerei), rezultate garantate, si hidrateaz-o. sanatate.
Nefertari as mai adauga eu si: Anky, Stefania, Laura, Pisik, Mariamunteanu, Redrose, Roisin, Mercedes....

Eli + Bianca si Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Tre' sa m-apuc de gatit, ca n-avem de nici unele si mi-e o lene si-o sila, daca le bag neste poze cu mancaruri m-am scos?! Am avut 2 zile cartofi frantuzesti (din care i-am dat si fetii, yami, yam, ce mai deschidea pliscu'), am facut sapt. trecuta si lasagna lui Andrei (doamne o bunaciune, vorba Ioanei), ce sa mai fac? Ceva rapid, doar sa arunc in cuptor si sa se faca singure?! , as calca, spala, dar nu ma pune sa fac mancare si mi-ati facut si o pofta cu tiramisu, dar inghit in sec ca la ala chiar nu ma bag. Un tiramisu stiti cat costa aici (d-ala bun cu piscoturi nu caricatura gretoasa)? 50 ron kg. Iese din calcule.

Loreen nu te mai gandi la ce-i mai rau cu drumul, normal ca ai in cap tragedia lui Mamanati, repeta-ti ca va fi bine si vei avea o minivacanta draguta si asa va fi.
Gusta chiar asa, baga reteta cu orezul fifti-fifti ca mi-ai dat o idee, dar du-o pana la capat.

Eli + Bianca si Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

O primavara frumoasa cu multe bucurii pentru toate fetele!!
Multumim mult pentru martisoarele virtuale.
La multi ani sarbatoritilor zilei

Pana acum am avut o zi plina. Dimineata le-am avut in vizita pe laura cu Delia, ca nu ne mai vazusem de mult si ne era dor de ele. Am mai schimbat o vorba, am facut schimb de martisoare, fetele au facut schimb de "experienta", s-au catzarat, studiat, gustat.... Dupa aceea au venit mama, tata, bunica, matusa, verisoara...si lista se lungeste, nu are rost sa ii insir pe toti aici. Acum am si eu un moment de respiro, ca imediat urmeaza alta "sarja" de oaspeti, dupa care vom pleca noi in vizite.

Printre picaturi am reusit sa pun cateva poze de la munte.

Mikka, am vazut pozele tale din Egipt, seamana mult cu ale mele.. Noi am fost in Hurghada in luna de miere si am fost foarte incantata de alegerea facuta. Regret ca nu am ajuns in Cairo si la piramide, dar era prea lung si obositor drumul, caldura prea mare si eu eram in greturi in perioada aia. In "pozele noastre" sunt doua albume cu fotografii din Egipt....ce vremuri...si ce tanara si slaba eram

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Oana - abia acum am vazut pozele si m-am dumirit de ce zice toata lumea ca seamana fetele noastre - asa e , au dreptate ! Si mi-am intrebat barbatul daca a dat cumva pe la constanta in perioada cu pricina

Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Oana, mai da' superbe poze... M-ai ales voi doua sunteti superbe... Frumusele foc, foc... Si copii s-au inteles de minune, bag sama! Super excursie!

uitati si voi Pifosul plin de muci ce face el acuma: CALARE pe...

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput