Vitamine...cand afli ca esti gravida

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

eu am luat doar acid folic. altceva nu cred ca ar trebui sa iei decat la recomandarea medicului.

succes!

sarbatori fercite!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Asa cum scria si Alina din Finlanda,si aici exista vitamine care se recomanda celor ce doresc sa ramina gravide,se dau pe tot parcursul sarcinii si de asemenea la alaptare.

Am citit pe prospect si nu contineau vitamina A(cineva se referea aici la malformatii urite de la surplus de vitamine),si aveau doar necesarul zilnic de acid folic,vitamina C,D si E.In rest erau facute din Magneziu,Zinc,Seleniu si alte minerale care sunt dozate CORESPUNZATOR!

Cu aprox.9 ani in urma,cind am fost gravida cu primul copil,in Suedia nu se prea recomandau vitamine decit f.rar daca exista o carenta.Acum,dupa citiva ani de studii de cercetare,vitaminile se recomanda si "aspirantelor",dar in acelasi timp se atrage atentia ca ele nu pot inlocui o dieta corespunzatoare.

Eu am mare incredere in statisticile si mai ales in rezultatele recunoscute international ale tarilor Scandinave referitoare la nr.de bebelusi sanatosi pe cap de locuitor!

Cel mai bine ar fi totusi sa consulti un doctor care sa-ti faca si analizele.

MULTA SANATATE!

Mariana
mama Monicai(1998),a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

buna fetelor,
si mie mi-a prescris medicul Elevit inca din primele saptamani(4 saptamani) de sarcina, acum am 19 saptamani si m-am ingrasat vreo 10 kg, desi eu nu mananc mai mult decat inainte, asa ca eu am dat vina pe elevit...
voi cele care a-ti luat inca din primele saptamani de sarcina nu a-ti luat cam mult in greutate?
va pup, sarcina si nastere usoara!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Buna fetelor....
Ramomar...m-ai speriat rau de tot. Sunt in 7 saptamani si medicul mi-a recomandat si mie Elevit si am inceput sa le iau de 3 zile...pofta mea de mancare a crescut simtitor...insa nu vreau sa ma ingras mult peste limita normala...Cred ca trebuie sa vb. cu medicul, asta dupa ce voi avea si rezultatele analizelor...Nu vreau sa iau vitamine doar asa de dragul de a le lua pt. ca oricum mananc multe legume si fructe...
Zicea cineva ceva de malformatii de la surplus de vitamine?????? Parca nu-mi vine sa cred...
Va pup....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

da, de la surplus de vitamine ( in special vit A se pot face malformatii congenitale grave ale fatului)
dar nu va faceti griji daca luati doar vitamine pentru gravide gen MATERNA sau ELEVIT. ele sunt dozate corespunzator
totusi eu nu iau pentru ca nu am probleme
acestea se prescriu doar in cazul unor lipsuri grave de fier, calciu, acid folic, etc

toate cele cu care am vorbit nu au luat nimic in primele 3 luni
si nici mama
nici bunica
si sunt bine sanatoasa si grasuna
ei nici chiar asa, agaricea asta din smilies parca e umflata cu pompa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Tocmai mi-am luat analizele si sunt aproape un dezastru,
-calciu 7.82 - minim 8.60
-fier 31.75 -minim 37
-proteine 5.24- minim 6.60
avand in vedere ca iau materna de doua luni in coace si am oprit cum trei zile pentru a face analizele.
Am luat putin in greutate(de fapt am mai dat si inapoi), doar 4,5 kg la 27 sapt, si nu am avut greturi dar nici pofta de mancare.
De mancat mananc sanatos (zic eu) zilnic -ou, branza de vaci, 500ml lapte, fructe-aproape 1kg/zi, carne(pipt de pasare, peste) zilnic.
Eu am slabit dar din fericire am o burtica mare mare cu un bebelus foarte bine dezvoltat.
Vineri ajung la Dr., dar problema e ca am insomnii (asta de 6 luni incoace), si in ultima vreme am lesinat cam des, cam la 2-3zile.
Imi este foarte teama mai ales ca am citit ca bebelusul are nevoie cel mai mult de acum inainte de resurse, si daca maicasa e varza , ce o sa fie.
A mai patit cineva asa ceva?

27+

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Am trecut de curand printr-o sarcina si am inteles ca marea majoritate a dr. din Romania recomanda pe banda Materna si No-spa, indiferent de analize. no-spa am luat doar la nevoie cand mergeam mult pe jos si materna am luat zilnic pt. o saptamana si m-am convins. m-am ingrasat 2kg... asta in situatia in care am luat 12kg toata sarcina. multivitaminele contin complexul B care da pofta de mancare si pt. personele cu un metabolism mai lent nu cred ca sunt necesare daca nu sunt carente vitaminice. mancati cat mai diversificat, cat mai sanatos, nu mult dar bun. mamele noastre, pe vremea raposatului nu luau decat Ca si Fe si noi suntem ok. Sarcina usoara

ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyboy spune:

buna fetelor
nu cred ca trebuie sa iei nimic fara acordul medicului!
eu iau accid folic si fier 9la inceputul sarcinii mi-au gasit o anemie).
am auzit si eu de materna....dar daca nu mi-a zis mediul sa iau.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Eu am luat materna d ela 3 saptamani d ecand afost confirmata ecografic sarcina, acid folic, tardyferon-fol si pe la 3-4 luni parca biomarin plus (untura d epeste) ptr sistemul nervos al lui bebe. Si cu toate ca am luat vitamine la greu si mancam destul am luat doar 10 kg in sarcina si Mihnea a avut 3 kg, iar la 3 luni dupa nastere dadusem jos 20 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

La recomandarea medicului iau Femibion care contine inclusiv si acid folic ,medicul mi-a spus sa iau pina raman insarcinata si dupa sarcina primele trei luni,sunt foarte importante in organizm nostru .

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya

" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput