Vitamine...cand afli ca esti gravida
Raspunsuri - Pagina 3
Mi-Ka spune:
Zina, te duci pe un msj de-al tau la PM, dai click, iar pe pagina in stanga sus sub "toate forumurile" scrie "mesaje private" - da click si trebuie sa vezi msj de la mine.
Cand ti-am trimis msj , daca aveai forumul deschis trebuia sa-ti apara ca ai un msj si te intreba daca vrei sa-l citesti; daca nu aveai deschis, iti aparea cand il deschideai.
Mai incearca o data.
Mi-ka
Lavinia_P spune:
Buna dimineata,
Am aflat de vreo 10 zile ca voi fi mamica, dupa vreo 4 luni de incercari.
Ma sperie toate articolele despre acidul folic , in care se cere luarea acestuia cu 3 luni inainte.Eu am inceput sa iau exact din ziua in care trebuia sa inceapa menstruatia, dar acum ma mustra ingrozitor constiinta si ma tot intreb daca e prea tarziu.Voi ati repectat toate treaba asta cu 3 luni inainte?
Incurajati-ma va rog!
canceuadriana spune:
Eu stiu ca nu e bine sa iei prea devreme vitamine. Se recomanda doar din saptamana 18-20 de sarcina. Se pare ca neurolocii pediatri dau vina pe vitamine in cazul copiilor ce se nasc cu mica fontanela dechisa.
Oricum nu luati vitamine de capul vostru ci doar la indicatia medicului.
Hipervitaminozele pot duce la malformatii congenitale destul de urate.
http://community.webshots.com/myphotos
vivighe spune:
Lavinia...eu spre exemplu n-am respectat chestia cu 3 luni inainte,pt ca nu-mi programasem sa raman insarcinata.Am ramas pur si simplu.Si-ti spun sincer ca nici apoi nu am prea luat acidul folic pt ca uitam sa-l iau.In schimb,de la 8-9 sapt. am inceput sa iau materna-si au si astea ceva acid folic(desi analizele imi iesisera bine),pt ca nu mai puteam sa manac mai nimik(doar eugenii,nici o leguma,nici un fruct-si mi-am spus eu ca bebe n-are ce sa ia bun din eugenii).Acum bebe e bine...
Daca ai totusi o varsta mai inaintata(sa zic peste 30)e bine sa-l iei si sa te ti de el(nu cum am facut io)
viviana 32w4d
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
MaryP spune:
)
quote:
Initial creeata de Zina
Fetelor, spuneti-mi ce vitamine ati inceput sa luati atunci cand ati aflat ca sunteti insarcinate? Pana ajung la medic, as vrea sa stiu ce trebuie sa iau, in afara de acidul folic.
Eu am luat , de la mine putere , vitaminele ELEVIT. Si inca mai iau. Cred ca de aia am o burtaaa....
Eu zic sa iei vitamine, mai ales daca esti genul care nu prea mananca mult (ca sa nu se ingrase ) ca sa aiba bb hrana buna si muulta.
Dar fiecare face cum vrea.
Sarcina usoara!
NUNTA NOASTRA
POZICI
Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani)
pitikot spune:
Eu i-am spus dr ca iau Centrum si mi-a zis ca pot continua cu ele(sunt in saptamana 2-3).este oare bine ?
Vauva spune:
Eu iau vitamine de cand am aflat de sarcina si inca continuu. Mi-au fost recomandate de medic. Numai ca acestea sunt facute aici in Finalnda si sunt speciale pentru femei gravide, cele care intentoneaza sa ramana gravide si cele care alapteaza. Eu am citit intr-o carte despre alimentatia gravidei ca sunt recomandate pentru ca e foarte greu sa asiguri zilnic tot ceea ce ii este necesar lui bebe (toate vitaminele, mineralele). Dar pana la urma este decizia fiecaruia si e bine de intrebat medicul ce fel de vitamine poti lua.
Alina 19
http://community.webshots.com/user/Vauva101
sanziana72 spune:
In primul trimestru de sarcina este foarte important acid-ul folic, insa nu trebuie luate alte vitamine sau minerale, doar daca va prescriu medicii. De exemplu, vitamina A luata in primul trimestru de sarcina, poate determina malformatii grave la copil si nu este singura cu care prezinta acest risc.
Incepand din trimestrul al doilea de sarcina se pot lua complexe de vitamine specifice pentru gravide deoarece in cadrul lor sunt dozate cum trebuie cantitatile si vitaminele permise.
Dar si aici, ar fi bine sa vi le prescrie medicul pentru ca fiecare persoana este diferita si poate avea carente sau surplusuri doar in anumite directii.
Vitaminele cresc si pofta de mancare, ceea ce nu este totdeauna un lucru bun, pentru ca o crestere prea mare in greutate in timpul sarcinii poate duce la un diabet de sarcina sau o nastere dificila.
Mai bine incercati sa mancati cat mai variat posibil si cereti medicului sa va prescrie niste vitamine.
Sarcina usoara tuturor!
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
roxanae spune:
V-am citit si m-am decis sa va scriu. Formulele farmaceutice special concepute pt. sarcina nu dau malformatii.Sunt facute studii inaite de a apare pe piata, iar dozele fiecareia in parte sunt puse asfel incat daca s-ar urma o alimentatie echilibrata sa nu fie depasita.Oricat s-ar manca de variat in sarcina este nevoie de aport vitaminic din afara, mai ales ca majoritatea alimentelor prin preparare isi pierd din proprietati.Ar trebui sa mancati totul crud pt. ca dozele din alimente sa fie absorbite in totalitate.Iar unele vitamine\minerale nu se fixeaza decat in combinatie cu altele, ceea ce nu se intampla doar prin alimente.Acidul folic este bine sa se ia inainte, in primul si al doilea trimestru de sarcina dar este de evitat in al treilea.( s-a demonstrat ca in trimestrul 3 luat ca atare -Acifolul- poate produce mamei cancer la san).
si sarcina usoara.
Roxana + Diana 4 ani
http://photos.yahoo.com/roxanaenea
Lavinia_P spune:
Multumesc pentru raspuns,vivighes.
Nici mamele noastre nu cred ca lauu acid folic si am fost normali, probabil ca imi fac prea multe griiji.:)