Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 8
Ioana75 spune:
marlena, mie imi e mai frica de cereale sa nu o ingrashe decit de carne. Trebuie sa citesc in CC sa vad ce zice de carne, ca nu mai tin minte.
maddy, pune niste cereale in lapte, daca maninca asa putin, macar sa fie mai consistent. Vezi cutiile albastre de la Nestle, mirunei i-au placut. Acum ca am facut 6 luni am trecut pe cutiile galbene cu 5 cereale.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
Diana30 spune:
Ioana,faza cu carnitza am cetit-o si eu in CC,la capitolul 4-5 luni,parca.
Apropo de carnitza,o prietena din state imi zicea ca ea ii da fetitei sale de la 6 luni in loc de carne tofu,ca cica se da nepreparata termic si ca nu-si pierde calitatile.No,ii si asta o idee de a mai varia gusturile.Imi mai zicea ca-i da de la 5 luni avocado,ca cica s-a constatat cum ca ar contine oarece "ceva" ce ajuta la dezvoltarea creierului.
Codruta,stii cumva la cat costa robotul de la chicco?Ai dreptate ca se tin mai bine minte chestiile care intereseaza direct si stringent.Noi astea de la coada listei avem noroc cu experienta voastra,a celor de la inceput.Pentru asta multumiri ca ne-o impartasiti.
codruta_grg spune:
Diana, ce e aia carne tofu? de branza stiu, dar de care.....nu. Era la reducere acum o luna si costa 3.500.00 lei (baby papa - chicco). Acuma stau si eu in cumpana ce sa cumpar. Pentru Petra doar sau si pentru noi?
Mie mi-a zis. dr. sa ii dau in fiecare zi carne. Acuma o s ao sun si o mai intreb o data. Poate n-am inteles eu bine.
Codruta &
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI
Ioana75 spune:
Codruta, sa-mi zici si mie cite grame de carne pe zi recomanda dr ta.
irina, stiu ca te duci miine la Calapod, te rog sa o intrebi de carne. Mie dr nu mi-a zis vreo restrictie.
Diana, eu n-am mincat in viata mea avocado. O sa caut si daca gasesc, o sa-i dau fetii, sa fie deshteapta
. Desi cu noroc se rezolva mai multe in viatza decit cu deshteptaciune prea multa
.
Miine ma duc la dentist, asa ca intru dupa-amiaza pe net.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
Diana30 spune:
Iaca la ce duce o virgula mancata,nu de foame ,ci de oboseala.Sigur ca-i vorba despre branza tofu.Ii da in loc de carne,tofu.Nu-s chiar convinsa ca m-am facut inteleasa ca-s cam obo la ora asta.
Dreptate ai Ioana cu norocul.Asa-i.Da poate gasim oarece leguma sa ajute la cresterea norocului![]()
marinela79 spune:
Anya, felicitari pt dintisori, si pt curajul bebelinei de a nu-si speria mama cu plansete si alte nimicuri care ne lovesc la iesirea dintisorilor.
irina, si eu stiu ca la inceput, cand se introduce un aliment nou se da mai putin pt a se observa reactiile.Noi am ajuns sa mancam un borcanel de pui cu legume, sau cand ii fac eu mancarica, cumpar piept dezosat, si fac portii, dintr-un piept fac 8 portii, pe care le ambalez separat si apoi, la nevoie le pun direct in apa de fiert, nu le de las la dezgetat.eu i-am pus ceapa si sa stii ca-i place pt ca la fiert ea devine foarte dulce ceea ce pe al meu il incanta.Duminica i-am pus un sfert de galbenus fiert in pireutul de legume.Mie dr mi-a zis sa-i dau 4 zile pe saptamana carne, si cand nu-i dau carne sa-i dau galbenus sau sa pun 5g unt sau 2-3 lingurite ulei de masline in pireut
Eu abia astept sa vina ziua de maine sa mergem la dr sa ma lamuresc ca sunt tare stresata de situatie, paranoica cum sunt gasesc tot felul de explicatii si-mi fac rau singura.In afara faptului ca sta cu mana in gurita cat e ziua de lunga, el nu pare sa aiba altceva, dar cand ii dau Calgel si simt acolo chestia duboiasa imi vine sa o iau la fuga.
Faine chestiile pt gospodarie.Eu ma multumesc de acum cu ceea ce mi-am luat, desi aparatul de fiert in abur ma atrage si pe mine.E mai sanatos si nu se pierd vitaminele ca la fierberea obisnuita.Ma duc ca m-am intins...
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
simodina spune:
Salutare!
Felicitari celor care au facut lunitza1
Ioana, Diana va tin pumnii sa pacaliti cupchii cu avocado ca fara sare are gust de kko sau mai bine zis n-are gust ![]()
Marlena, Ioana eu am inteles de la pediatra lui Serban ca pot sa-i dau carne zilnic, galbenusul de ou se da max de 3 ori pe saptamana. Dar mai intreb si eu odata.Eu n-am inceput inca sa-i dau carne ca parca l-as face lacto-vegetarian dar inca n-am anuntzat-o si pe Mme Culcer. Sa vad daca trec de ea ![]()
Astazi i-am dat para moshtrofontzului pentru prima oara si pt ca era la borcan si eu arunc ce nu folosesc i-am dat 125 g odata
Vad ca n-are nika cupilu'. Maine vreau sa ii dau si putin galbenus de ou, dar voi pune foarte putin. A, si mi-a dat cosmeticiana razatoare de sticla si m-am facut de ras. Eu in prostia mea credeam ca seamana cu aia de metal doar ca-i din sticla si cand colo arata ca o farfurie in forma de peste cu fundul zgrumtzuros
. Maine o pun la treaba.
Alina(Anya), merci pt raspunsul cu eructatul. Azi l-am vazut.
Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)
LiaMia spune:
irina, am si eu o rugaminte la tine, ca tot am uitat sa intreb eu azi si te duci si tu maine la calapod, te rog intreb-o daca putem indulci cu glucoza. eu stiu de la alta pediatra ca DA, dar voiam sa stiu si parerea dumneaei. merci frumos!
. pune ceapa fara frica, ca doar pui un sfert cel mult, nu o ceapa mare-mare. eu am pus de la inceput si nu s-a intamplat nimic rau. nu i-o pasezi!
ioana de cate ori aud de dentist ma gandesc la filmul comic cu Mr Bean!
legat de cereale, tu ii dai cereale care au deja lapte in ele sau cereale simple pe care le pui in lactana? le faci piure?
diana nici eu nu stiu nik de avocado, dar ma fac eu mare! probabil am ,mancat in compoturile mix la conserva, dar n-am stiut 
LiaMia, mama lui Florin (31 aug 2005)
pitu spune:
Salutare la fete!
Azi sunt cam derutata, ca am paianjen racit rau ( febra, tuse, maraiala).
Familionul are o gripa urata rau, de stau toti ca ranitii pe front prin paturi. Sper sa raman eu pe metereze, macar pentru iubirea mica.
Paianjenul a facut azi noapte febra 39, de m-am speriat si am sunat la urgenta la Policlinica 10. A venit o dr. tinerica, foarte de treaba, m-a invatat ce si cum sa fac. Acum am o sacosa de medicamente si fiind siropuri trebuie sa am rabdare sa inghita cam 30 ml cu seringa. Dicstractie, ce mai...

Vreau sa-i fac baita (daca nu are febra), ca doarme bine dupa, voi ce ziceti?
Crista mama Clarei (10.09.2005)
codruta_grg spune:
Ioana, nu mi-a zis in grame, mi-a desenat pe caiet cat de mare sa fie
. Am masurat-o si e de aprox 3 cm/2 cm (dar nu stiu cat de groasa)
Codruta &
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI