Vitamine pt copii: discutii, pareri etc

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Vitamina A

Autor: daniella4
Subiect: vitamina A

Stiti cumva cat ar trebui sa dureze o cura de vitamina A cu 5 picaturi pe zi, la un omuletz de 1 an si jumatate?
Am uitat sa intreb pediatra si azi am sunat si am aflat ca e in concediu. Ii dau deja de vreo 8 zile. Exista vreo limitare in timp la administrarea de vitamina A?

Raspunsuri:

Autor: ligia13

Ceea ce stiu eu e ca vit A nu se elimina (excesul adica) ci se acumuleaza numai . Excesul de Vit A poate duce la deficit de vit D.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Flaflo

Eu nu am mai auzit de cure de vit. A! Ce are micuta?

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: amarantina

Nici eu n-am auzit de cura cu vit.A. Stiu doar ca o cantitate prea mare de vit.A nu e buna. De ce ti-a zis pediatra sa-i dai? Ce mare si frumos e Alexis la numai 1 an jumate!

Omu' are ceva la gatutz, adica icneste (ca si cum ar vomita), nu stiu cum sa va explic. Ne-a prescris niste antihistaminice (Aerius si Peritol), pe care sa i le dau 4/5 zile pe amandoua si apoi inca 4 zile doar unul dintre ele, si in contextul asta a zis sa-i dau si vitamina A.
Deci ar fi mai bine sa opresc vitmina A, cred.

Uite ce am gasit despre vitamina A:

"Carenta de vitamina A, legata de un aport alimentar insufucient sau de anomalii digestive (malabsorbtie), este rara in tarile dezvoltate, dar foarte frecventa in tarile in curs de dezvoltare, unde ea constituie principala cauza de cecitate la copil. Unul dintre primele sale simptome este hemeralopia (scaderea acuitatii vizuale in penumbra), care poate fi asociata cu o uscaciune oculara (xeroftalmie) si cutanata."

Autor: amarantina

Mai bine ii dai alimente care sa contina foarte multa vit.A. De exemplu un mango de marime medie contine 8060 UI de vit.A. Si mai contine si mult magneziu, fosfor, potasiu, vit.C, vit.E, etc si in plus e si foarte bun la gust. Al meu e nebun dupa mango, daca ar fi dupa el ar manca zilnic, dar eu nu-i dau decat de 2-3 ori pe sapt tocmai pentru ca are prea multa vit.A
Vit.A o mai gasim si in rosii (o rosie medie are 1364UI), in pepene galben (o felie mai mare are 2225UI). Ca sa-ti faci o idee de UI (ca nici eu nu prea stiu ce inseamna), iti spun ca pe cutia de prenatale pe care le iau eu scrie ca o pastila contine 4000 UI, ceea ce reprezinta 80% din necesarul zilnic de vit.A

Autor: Mirela72

Daniela, ca regula generala, sa stii ca 2 antihistaminice nu se asociaza, mai ales la copiii mici. Te rog, nu-i mai da si Aerius si Peritol, mai consulta-te cu un medic! Risti in acest mod niste reactii adverse extrem de periculoase! Mare atentie!

Of, Mirela, deja i-am dat! Conform prescriptiei, ca-s cuminte si nu-s nici medic! N-am observat nimik anormal la copil. Sincera sa fiu m-a cam mirat si pe mine prescriptia, dar cum am facut alta facultate m-am gandit ca o sti ea ce spune.
In fine, de azi nu-i mai dau nici vit A, nici antihistaminic, mai ales ca nu am observat sa fi scapat de problema (icnitul din gat).

Mergi la inceput

Despre vitamine....

Autor: claudia_a
Subiect: Despre vitamine....

Observ din ce in ce mai mult pe forum, mesaje pline de: dau vitamine copilului de...., si eu dau vitamina x..., calciu pana la 3 sau 10 ani, fluor pana la 16 ani....
Eu incep sa ma gandesc daca nu cumva am gresit in modul meu de abordare a ...vitaminelor!!!
Eu Ioanei (la recomandarea doctoritzei)i-am facut, pana la 1 an, injectie D2 la trei luni cu calciu fiola luata cu ceai; de la un an numai in lunile de iarna cu R... deci trei sferturi de an nu a luat calciu cu D...
De vitamine nici atat nu s-a pus problema, nici doctoritza si nici eu nu am fost de acord cu astea! Ceea ce ii dau frecvent cateva zile pe luna este Vitamina C cu propolis si de vreo 3 saptamani Imunogrip pentru reziatenta la raceala!!! I-am mai luat si siropel de catina.. si cam atat...si nu ii lipsesc fructele, suculetzul de portocale, grefa, mar, morcov (acte o cescutza pe zi)!
Nu sunt adepta vitaminelor... eu am luat cu cutiile cand eram mica si am ajung la sectia endocrinologie la 10 ani si acum am foarte mari probleme!!
Ioana mea e slaba, insa nici nu ma gandesc sa o indop cu chimiale.... asta este parerea mea (din proprie experienta)!
Voi ce parere aveti? Sunteti pentru administrarea de suplimente chimicale???

Raspunsuri:

Autor: pisi-si-boscu

Nici eu n-am dat copilului supliment, e sanatos si bine merci, uite ca nu o sa ii moara dintii fara fluor, ba am auzit ca mai face si rau daca nu e bine administrat...
Vigantol nu i-am dat decat 2 luni, apoi a aparut soarele si am considerat ca e mai sanatos sa il expun la soare decat sa ii dau , cand nu uit sau nu pica din lingurita nu stiu ce "supliment".

Un NU hotarit suplimentelor de vitamine!! E suficient sa aibe o alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume proaspete si sa fie scoasa des in aer liber! Eu i-am dat Biancai Vigantol pina la un an si atit!!!

Autor: asi

Eu i-am dat vitamine cate 10 zile pe luna dupa ce l-am deparazitat pentru ca din cauza parazitilor ,de care am aflat intamplator, a slabit si nu asimila ce manca.
Nici eu nu sunt pentru suplimentele alimentare date dupa ureche.Vigantolul si florul sunt medicamente nu suplimente alimentare si daca sunt administrate corect fac bine.
Totul ,insa, e optiunea fiecarui parinte.

Autor: alexa si mami

NUUUUU!vitamine
DA alimentatie sanatoasa. nu conteaza ca e slaba fetita ta, atita timp cit e sanatoasa.
eu nu i-am dat alexei pina acum (1,6ani)decit Ca pharco pina la un an, care oricum a fost o greseala, pt ca la analize i-a iesit o hipercalcemie si vigantoleten 500, cred ca pina la 2 ani, la recomandarea pediatrei.

Autor: sirimie

Eu sint pentru administrare de vitamine la copii care au carente de vitamine. Nu sint de acord ca sint "chimicale" si nici cu generalizarea ca nu are nimeni nevoie de ele..

Asi, Vigantolul nu este altceva decit vitamina D3, deci este un supliment, cit despre fluor, va rog sa cititi articolul: "Fluorul, prieten sau dusman!" de pe DC!

Autor: asi

Flafo ai dreptate insa e totusi un medicament(vigantol) si e foarte bine sa faci prevenirea rahitismului mai ales in Romania(din cauza climei).Cat despre flor eu ,personal ,nu am o parere buna dar daca cineva vrea sa il de copilului nu o sa ma apuc eu sa il conving sa nu il dea.

Autor: sinzi_ana

Am vazut o emisiune cu un super nutritionist care spunea ca oricat de "sanatos" am manca nu acoperim necesarul de vitamine. Pentru ca (cel putin aici in Sua) ar trebui sa mananci numai alimente organice, si nici acelea nu sunt cum obisnuiau sa fie, si ar trebui sa calculezi cu mare grija ce mananca copilul in fiecare zi ca organismul sa nu dezvolte carente...

In fine...inainte de el si eu eram contra vitaminelor...acum iau si eu...si ma gandesc sa ii fac si lui DAvid o cura de vitamine de 2 ori pe an...(nu pt pofta de mancare, ci ca sa isi faca organismul rezerve!!!) Pt ca (desi pare ciudat) copiii grasi sunt cei care au nevoie de vitamine!!!

Autor: Cristina_C

Prin ce analize se determina daca are sau nu copilul carente de vitamine?

Nici eu nu i-am dat suplimente in afara de laptele imbogatit cu fier si vitamine.

Autor: Hermis

La sfarsitul iernii, nici o leguma indiferent cat de bine conservata e nu mai are valoarea pe care o are in momentul initial al recoltarii sale. De aceea primavara organismul e slabit si predispus la tot felul de probleme. In perioadele astea eu cred ca vitaminele isi au rostul lor. Excesul de orice fel este nociv, de acord, dar acolo unde prin metode naturale nu avem cum sa asiguram echilibrul...recurgem si la "chimicale".

Autor: pisi_ella

Eu le dau vitamine primavara si toamna (cu pauze), impreuna cu Echinaceea, Oscillo, Vit C...Slava Domnului...nu am probleme cu ei.

Autor: claudia_a

Asa cum ziceam in primul mesaj, eu nu sunt pentru administrarea de vitamine! Asta nu inseamna ca fiecare nu face cum crede ca este mai bine.
Mie imi pare tare rau ca Ioana nu papa spanac, urzici, stevie gatite... sau salata verde! Insa, incerc pe cat posibil sa o mai pacalesc cu cate o linguritza!
Mamei mele ii pare tare rau acum ca m-a indopat cu multe vitamine si am ajuns obeza in cateva luni... a avut loc o dereglare puternica in organism (dereglari de care sufar si acum foarte tare)! Dar timpul nu poate fi dat inapoi...
Bebici sanatosi!

Autor: anca tanasica

da, si eu cunosc un copil care din cauza ca nu manca si era slabut mama lui i-a dat vitamine dupa urechea ei bleaga...si a devenit obez...dar nu trebuie sa generalizam...mie dc pediatra imi zice ca trebe vitamine, i le dau si nu fac fitze ca nu trebe...pana acum mi-a zis o singura data ca trebe (la 8 luni cand a avut infectie urinara)...dupa aia nu mi-a mai zis ca trebe...dar sapt.asta sper sa ii fac analizele de sange si dc constanta la rezultate ca trebe vitamine i le dau si gata...ideea e sa nu dai vitamine aiurea, ca asa crezi tu...trebe date de medic!!!!

Autor: pisi-si-boscu

Intradevar, nu trebuie date dupa ureche...
Desi unii medicii ei insisi le dau dupa ureche!
Sa va povestesc ultima noastra patanie cu vitamine: copilul meu nu manca mai deloc, adica fara sa fie genul de mofturos la mancare nu manca mai nimic , un laptic dimineata si unul seara si o ciuguleala neconvingatoare la pranz... Slabise deja (se si inalta, e adevarat) si incepusem sa imi fac probleme, la 5 ani ar trebui sa manance mai zdravan!
O sun pe doctoritza, imi zice sa incerc niste polivitamine, imi zice si de care, le cumpar, dau copilului una pe zi.
A doua zi dimineata mi-a "ras" doua felii de paine cu sunca si cascaval, laptele, un Danette si o prajitura gen croissant. La pranz, felul 1, 2 si desert, gustare pe la 5 si iar a cerut mancare, seara la fel, masa in toata regula. Dupa doua pastile, manca copilul ca disperatul, nu l-am vazut niciodata cu burtica sa plezneasca, era ca un pepene. Nu i-am mai dat nici o pastila de atunci, vreo saptamana insa a mancat ingrozitor de mult, la gradinita le-a disperat pe educatoare ca a mancat si din portiile mofturosilor, a pus pe el 2 kg.
Daca vi se pare ca e ceva "neciudat" la mijloc... senzatia mea e ca polivitaminele au fost administrate de doctoritza noastra pe care o respect de altfel, asa, pe genunchi si dupa ureche...

Mergi la inceput

Vitamina C fiole

Autor: radu.
Subiect: Vitamina C fiole

Nu mai tin minte cat se da pt. nasuc care curge...o fiola/zi sau 1/2 fiola/zi..la pranz sau seara?? Multumesc anticipat !

Raspunsuri:

Autor: madutza

pt ce varsta?

pt bb mic, 1/2 stiu

Autor: camelia72

Al meu are 1,8 ani si ii dau 1 fiola/zi timp de 10 zile/luna,de preferat dimineata pt. ca are efect usor stimulativ!

Autor: clau2toma

Din cate stiu eu ,Sicovit C fiole ,se da cate o jumatate de fiola pe zi pana in 2 ani pt stimularea imunitatii timp de 10 zile pe luna pana in ora 17 ,iar daca are vre-o problema gen cum ai zis tu "nas care curge" ,1 fiola pe zi dupa masa ,tot timp de 10 zile pana in ora 17 . Daca o sa-i administrezi serul dupa aceasta ora in stomac se formeaza o hiperaciditate care se poate transforma in gastrita si mai poate da insomnie pe timp de noapte [ca este totusi o vitamina puternica ] .Asta din cate mi-au explicat si mie doctorii .

Autor: anis

Pt bb pana intr-un an, maxim 0.5ml /zi.

Autor: adinutza78

noua ne-a dat doctorita cate o fiola pe zi de cand avea 3 luni copilul,de cate ori era racit sau tusea..., si totdeauna ne-a facut foarte bine

Autor: miag

roli are 1 ani si 5 luni, si ii dau o fiola/ zi timp de 10 zile, dimineata.

Spuneti-mi , va rog, ati observat cumva vreo legatura intre administrarea vitaminei C si constipatie??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Vitamine pt copii

Roxana80art

Buna!
Am si eu o intrebare,care pana ieri nu prezenta asa o nelamurire si anume :
-Ce credeti ,este necesar sa dam copiilor vitamine,chiar daca sunt alimentati sanatos(adica fructe,lactate,legume,carne etc),in special primavara si toamna cand organismul este devine mai sensibil datorita schimbarilor bruste de temperatura si nu numai?
Eu i-am dat fetitei mele asta toamna prin septembrie Pikovit sirop aprox. o luna de zile,pt. ca ii dadeam numai 5 mil/zi(pe prospect scrie ca la varsta ei se poate de si 10ml/zi),pentru a o ajuta un pic pt. perioada rece care urma si expunerii la fel de fel de raceli.Altceva nu i-am dat decat Ca lactic,care se da normal 10 zile/luna si picaturile de Vigantol zilnic cate 4 pic.
Credeti ca e exagerat sa dai copilului vitamine in anumite perioade din an?
Mie,ieri o persoana care m-a auzit ca am inceput sa-i dau acum niste vitamine(pt. perioada asta de primavara cand sunt fel de fel de viroze),mi-a spus ca nu e bine ce fac ca a auzit ea de la un medic ca daca copilul manaca sanatos nu e nevoie de alte vitamine si ca risc sa-i obisnuiesc organismul asa si fac mai rau.
Precizez ca fetita mea are 1 an si jumatate.
Va rog sa-mi spuneti parerile voastre ca eu nu mai stiu ce sa cred si
va multumesc anticipat pt timpul acordat.

LUCIA MIRELA

In principiu, are dreptate persoana respectiva. Daca alimentatia copilului este bogata, daca consuma frecvent fructe, legume crude, carne, lactate, oua, nu este necesar sa ii dai si alte vitamine. Organismul trebuie lasat sa lupte singur. E ca si cum copilul vinde de la scoala si nu stie sa faca tema, iar tu crezand ca il ajuti ii faci mare parte din tema, dar de fapt nu il ajuti deloc ci din contra. Cam asa sta treaba si cu vitaminele.
Daca e sanatoasa, nu raceste frecvent, nu apelezi frecvent la antibiotice, deci imunitatea e ridicata si alimentatia corespunzatoare, eu zic ca nu are sens sa ii dai vitamine. Chiar daca va mai raci, doar asa i se va intari sistemul imunitar.

Roxana80art

Da,e si asta o comparatie,dar eu nu i-am mai dat fetitei mele pana asta toamna vitamine deloc si nici tratement pt. imunizare nu i-am facut,cum am vazut pe aici ca mai fac unele mamici mai ales in perioada de iarna si vreau sa-ti mai spunca pana asta toamna imi racea din doua in doua saptamani si ma saturasem de atatea medicamente si fel de fel de prostii care nu faceau decat sa-i distruga stomacelul si ficatul si sa-i taie pofta de mancare.
Asa ca la recomandarea medicului ei de fam am facut treaba asta si am avut rezultate f bune si am fost bucuroasa ca nu a mai fost nevoie de sa-i dau medicamente deloc iar vitaminele pe care i le-am dat eu nu au hipervitaminizat-o ci au ajutat-o sub alta forma.

LUCIA MIRELA

Pai asta ziceam si eu, in conditiile in care copilul nu raceste des si are alimentatie sanatoasa, deci si imunitate ridicata, nu e nevoie de vitamine. La voi se pare ca a fost, Si la noi e nevoie din cand in cand, al meu nu mananca fructe si legume.

daniella4

Nu, nu cred ca e bune sa le dai vitamine daca copiii mananca corect.

Am vazut cazuri de copiii care au devenit obezi fiindca au fost indopati cu vitamine.

Daniella, mama lu'Alexis

Oana

Eu ii dau vitamine la al meu pentru ca nu mananca bine deloc, de-abia il conving sa mai manance cate ceva deci... cred ca e justificat. In prezent ii dau Revital Appetit.

denis

Roxana, iata si un mesaj de partea ta.

Eu una, dau copilului meu periodic vitamine. Are 2 ani fara 1 luna si iarna asta n-a racit deloc.
E drept ca vitaminele nu sunt vitamine de sinteza, ci vitamine naturale, care sunt mult mai scumpe...dar absolut deloc nocive. Si care nu-i distrug imunitatea ci i-o ajuta.
Ma rog, e drept ca eu m-am declarat oficial in randurile familiei si prietenilor drept ..."tzacanita" si ...adepta a "ierburilor", (a se traduce - medicatie naturista si homeopata). Si periodic indop toata familia cu vitamine naturale 100%. Si nu-mi pasa ce zic prietenii, eu una asa consider ca este bine si asa fac.
Deci, parerea mea, daca ii dai copilului vitamine naturale 100% (extrase din plante) nu ai ce rau sa ii faci, dimpotriva.

NANU

Si care sunt aceste vitamine naturale,denis?

kiss

noua neonatoloaga ne-a zis sa luam doar vit.D (zilnic) si vit.C, 10 fiole/luna, 1 fiola/zi, pe timpul iernii, ca sa prevenim racelile, etc...in cazul multor vitamine, surplusul se elimina...in cazul altora, supradozajul nu e sanatos (de ex: vit.A)...vezi cam ce maninca, si in functie de asta iti vei da seama daca din alimentatie+sirop Picovit supradozezi...ex de sirop 100% natural: NATURAMIX (nu l-am folosit, asa ca nu stiu prea multe despre el; poate alte fete????)...pupici si sanatate

Dana_ch

Mare grija cu vitaminele mai ales cu calciu .Eu fetei (12ani)i-am dat vit. si sa ingrasat,calciu binenteles ca i-am dat ptr.ca avea lipsa dar nu-l asimila si a facut pietre la rinichi.Cel mai bine sa-i dai vit.naturale,dar totusi este bine sa nu exagerezi sa nu devina 0sensibila.La bb nu-i dau decat Vigantol ,are numai 4 luni...

claujro

Dar de ce Calciu in fiecare luna????

lunna27

Si fetita mea are un an si jum si i-am dat pikovit 5 ml|zi asta dupa ce imi facuse o raceala zdravana (laringita)iar de o bucata de vreme ia zilnic cate o vit C (o crantane in gurita si ii place f mult).Parerea mea e ca nu are ce rau sa-i faca iar o data pe sapt incerc sa le dau la amandoi (si celui mai mare)cate un oscilococcinum preventiv mai ales in perioada asta rece.

mariussimiuc

In mod normal,vitaminizarea se face pe cat posibil pe cale naturala,dar cand semne evidente de carente si medicul recomanda administrarea lor cred ca este ok.Administrarea preventiva nu cred ca are rost,pentru ca organismul va fi fortat sa lupte pentru eliminarea surplusului,iar dupa intreruperea administrarii sa continue sa elimine aceste vitamine.Asa mi-a explicat pediatra,sper ca am retinut corect.

sirimie

Eu nu i-as da dupa ureche, numai la indicatia unui doctor. (si de preferinta a mai multor doctori..)

sirimie

Pentru intarirea imunitatii ajunge sa ii dai vitamina C, din sucuri naturale.

sinzi_ana

Oana, si eu i-am cumparat Apetit dar inca nu am avut ocazia sa ii dau...sunt bune? ii fac pofta de mancare?

Mergi la inceput

vitamina C

szaboali

Buna . Am si eu o fetita de 4 luni jumatate si am probleme cu ea cu mancarea.Oare sa ii dau vitamina c? Oare chiar face pofta de mancare? Bea numai laptic praf si ala putin de tot si imi este frica sa nu se dezhidrateze pe caldurile astea ca nici ceai nu vrea sa bea. Am inceput sa ii fac suculet de morcovi si de portocale ca poate poate ar bea dar da' de unde.Sa incerc sa ii dau vitamina c? daca da de care? fiola?si cate picaturi? Sau daca stiti careva altceva pentru pofta de mancare va rog sa imi spuneti . Astept raspunsurile voastre .

MULTUMESC .

miria_cristina

Eu i-am dat vit.C fiole, cate 10 zile pe luna. Si a fost bine. Am mai incercat Pikovit pentru pofta de mancare.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

szaboali

Dar cam cate picaturi pe zi? Si asa la bebe de 4 luni?

bibi

Eu zic ca bebelushul tau e cam micutz ca sa-i administrezi vitamine fara sa consulti un medic pediatru. Un telefon nu costa prea mult si e mult mai sigur. Parerea mea.

szaboali
mamica de iarinutza

Pai dr. mi-a spus de vitamina c dar nu mi-a spus cate picaturi numai ca sa ii dau vitamina c (o fi crezut ca stiu probabil iar eu am uitat sa il intreb)doar nu ii dadeam asa de capul meu.

Mirela72

1 ml de vit. C fiole pe zi este suficient pt. un bebe asa de mic.
Pt. pofta de mancare ai mai putea incerca LIV 52 siropel, cate 1 ml de 3 ori pe zi, pentru cel putin o luna. La noi a dat rezultate foarte bune. LIV 52 nu este un medicament, este un supliment alimentar din plante, il gasesti la orice farmacie, nu are contraindicatii sau efecte adverse si se poate administra chiar de la 3 luni.

Mergi la inceput

cat timp pot da vitamina c?

belnicol

Matei al meu trebuie sa ia 3 luni fier. Stiam ca acesta ar trebui dat cu un suc de portocale ca sa se asimileze. Numai ca baietelul meu nu serveste asa ceva, nici un suc de fructe, asa ca eu ii dau o vit C odata cu fierul, dimineata. Oare e vreo problema daca ii dau timp de 3 luni in fiecare zi o vit C? Poate fi prea mult ? Voi ce credeti ?
Multumesc anticipat.

tlaura

Vitamina C este singurul "medicament" care se poate da fara restrictii; si asta deoarece organismul isi ia strictul necesar, iar restul il elimina prin pipi. Asa ca poti sa-i dai linistita.
Multa sanatate!

laura_pisi

pastilele de vit c pentru copii au concentratie mica si se pot da fara restrictii
cand era racita ii dadeam fetitei mele si cate 2-3 pe zi

aime

Nicoleta, eu i-am dat o luna lui Vladi fier, pediatra ne-a dat insa fer-sol care contine si vit C necesara asimilarii fierului, asa ca nu-i dadeam separat, dar chiar daca-i dai separat nu e o problema, mai ales daca-i si place.

Diana Mirela

Ce varsta are baietelul tau? In functie de asta ar trebui ajustata doza de vit. C.
Oricum e o vitamina hidrosolubila care nu se stocheaza in organism, deci daca este in plus se elimina urinar, asa ca nu pot aparea probleme .

belnicol

Va multumesc pentru raspunsuri. Matei are 1 an si 8 luni iar vit C pe care i-o dau e pentru copii, are si propolis si vit B2. Din pacate nu-i place s-o tina in gurita asa ca trebuie sa i-o sfaram un pic, dar zic eu ca tot are efect.
Va multumesc inca o data.

Nicoleta si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Aveti mare grija cu vitaminele astea.parerea mea. dati numai daca in urma analizelor copilul are lipsa. nu asa aiurea,preventiv.faceti controale anuale si aflati ce lipseste. nu-i dati doar asa,sa capete un pic de pofta de mancare. cum a scris cineva mai sus, efectele pot apare dupa mult timp, si printre efecte se numara si tendinta la ingrasare!!

un bebe mancacios,cu o hrana de calitate,nu are nevoie de vitamine introduse artificial! daca era asa din start,de la inceputuri, nu supravietuiam ca specie!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Eu cred ca un copil alimentat corect, cu analizele OK nu are nevoie suplimentar de vitamine. Si eu ii mai dadeam Multisanostol baietelului meu, in timpul iernii, pentru pofta de mancare (ca el e tare mofturos). Prin septembrie am fost internata cu el pentru o colita si dr. gastro-enterolog de acolo a fost impotriva vitaminelor. Chiar daca mie mi se pare cam slab (are cum la 7 ani 129cm inaltime si 22.5-23 Kg)nici nu a vrut sa auda sa-mi recomande, doar pentru pofta de mancare. Mi-a spus ca fac mai mult rau decat bine: obisnuiesc organismul sa nu mai sintetizeze vitaminele din alimente, in timp predispun la ingrasari, etc. Mi-a spus ca nu recomanda vitamine decat in convalescente prelungite sau in cazul unor carente dovedite de analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Vitamina C daca nu vrea sa suga pastilele?
mamicamariei
mamici,

voi cum dati pastilutele de vitamina C (cu sau fara propolis) la copilasii vostri daca acestia se stramba si nu vor sa le suga ?
eu le-am topit in putina apa si i-am dat asa. o fi bine ? adica o avea acelasi efect pentru organism ca atunci cand le sug ei ?
ii mai dau si suc de portocala dar nu e foarte fana maria mea (3 ani).

geniest
Din fiola de vitamine C cat dati ??? La 3 anisori ?

arghirmonica
Eu totdeauna i-am dat lui Daniel vit C fiola cu seringa in gura.La fel si orice medicament pe care a trebuit sa il ia.Asa nu s-a pierdut nimic pe traseu.
Monica

dulcetica
Ce gust are vit. C la fiola?

annablue

Foloseste fiola, e mult mai eficienta si se absoarbe mai bine in organism. Si e si concentrata.
Nici Adi nu vroia pastile pe la 3 ani... si luam fiola cu lingurita, eventual amestecata cu ceva sirop dulce (de pin sau brad).
Succes ! Si foloseste fiola tot timpul, le place mai mult si accepta mai usor medicamentele, chiar cu gust rau... Eu ii dadeam una sa se joace si cu una ii dadeam medicamentul.

Witchie
exista vitamina c picaturi.

mamica dulce

eu ii dau efervescenta si o adora.

geniest
Da asa se pare ca s-a oprit fabricarea insa se va relua. Am aflat din mai multe farmacii acelasi lucru.

arghirmonica
La 4 luni mergea o fiola de 5 ml pe zi.Asa ca si la 3 ani poate sa ia una pe zi .Eu i-am dat si la bebe de 2 luni ,o fiola pe zi dupa mi-a zis dr.va pup
Monica ,Daniel 4,6 ani si Cristian 2 luni jumate

Field_mouse
Vit C din fiola are un gust naspa. Amestecam continutul cu suc sau dadeam cu seringa.
Acu' dau vit C efervescenta. Zic ca e Fanta (suntem victimele publicitatii).

Alexa Ioana

si eu tot fiola ii dadeam, de obicei amestecata in pure'ul de fructe. nu schimba gustul deloc, sau cel putin nu deranjant. oricum la fiica'mea ii place acru.
dar a'propos. voi ati mai gasit fiole de vit. c ? eu caut de mult, si la farmacie mi s'a zis ca nu se mai fabrica. au aparut iar ???

felicia74
Mai buna decat fiolele este Vitamina C natural (chiar asa se numeste) - deoarece nu este facuta pe cai sintetice (ca doar de aceea are acest nume ). Se gaseste mai greu dar merita. Gustul intr-adevar nu este delicios, dar se poate pune in ceai sau alt lichid.

miria_cristina

Eu ii dau fiole, asa cum au descris mai sus fetele. Vit.C efervescenta sensibilizeaza stomacelul, picaturile sunt ineficiente (concentratia), tabletele m-ar complica.

OrbuGabi
Si eu tot fiole le dau,cu seringa,de obicei le dau la amandoi jumatate-jumatate.

eva03
Baietelul meu are tot 3 ani si ii dau vitamina C efervescenta. Este o tableta de 1000 mg si ii dau 1/2 pe zi. Cu fiola data cu seringa nu ma mai descurcam pentru ca o refuza.

ionela roxana

yo le dau la mandoua(4ani si 1 si 10 luni) pastile de vit. C, si le accepta ffff. bine!!!; mai mult se stramba cea maren de 4ani, decat cea mica de 1 an si 10 luni, care vine cu gurita precum pelicanul cand ma vede cu vit. C; abia astept sa primesc pachetul de la mama sa incepem iar cura; ele daca ar fi in stare ar manca o cutie intreaga, mai ales cea mica!!!

mayarna
Lamai ( in loc de bors ) si kiwi.

annablue
F. IMPORTANT !!!
Ceaiul/lichidul sa fie LA TEMP. CAMEREI si sa se bea tot continutul IMEDIAT ca altfel vit C e foarte perisabila si se distruge, asa ca degeaba ii dati.
La fel si fructele cu continut mare de vit. C - catina, macese, kiwi, lamai si alte citrice, trebuie sa fie F. PROASPETE, nu stafidite sau lovite !!!
Cat despre vit C efervescenta, eu nu o recomand (chiar daca e mai bine acceptata de copii) pt ca este mai acida (datorita efervescentei) si pt un stomacel sensibil de copil poate face mai mult rau.
Si, asa cum spuneam, fiola se absoarbe cel mai bine!
Sanatate la copii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

vtaminele de la forever sunt foarte bune si se pot da si la copii asa mici.mai este si un gel care se poate da de cant incepe diversificarea,pentru cresterea imunitatii.

nusica,mama lui ely

Mergi la inceput