Vitamine pt copii: discutii, pareri etc
Raspunsuri - Pagina 5
Sheannamp spune:
Initial creeata de Dorsilia
buna!
am cerut de la dr. pediatru si am primit ceva de pofta de mancare pt bebelusa mea mofturoasa...ma intreb daca au mai luat bebelusi si a avut efectul scontat
merci
Sheannamp spune:
Originally posted by sirimie
Lia, Pikovit are vitamina D, daca tu ii dai si Vigantol atunci poate fi prea mare doza de vitamina D si asta are ca efect secundar scaderea poftei de mincare (e o consecinta la supradoza de vitamina D). Eu i-am dat cind era mic si nu a avut nici un efect. Ce a avut efect a fost Bonnisan, dar nu stiu daca se da si la 3 luni.
Eu te sfatuiesc sa tratezi anemia si dupa aia sa ii dai suplimente pentru cresterea poftei de mincare, daca mai e cazul. Sint sigura ca dupa ce nu va mai fi anemica o sa ii creasca pofta de mincare.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
coraly spune:
PT. DORSILIA: Si eu zic ca ii dai prea multe. Laptele praf contine si vitamine si fe, nu cred ca trebuie suplimentat fara niste analize care sa arate ca e nevoie. Plus de asta, fe dat fara sa fie nevoie si excesul pot face chiar rau!
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Sheannamp spune:
Vitaminele B complex si Viusidul dau crampe?
Autor: Dorsilia
Trimis la: 07/03/2007 18:17:10
de ieri am inceput sa-i dau fetitei (2 luni jumate) vitaminele astea (recomandate pt ca s-a descoperit in urmaecogr fontanelare ca a suferit usor la nastere si oricum e inapetenta, alimentata artificial deci are nevoie de suport in imunitate)...ideea e ca are de luat micuta o cantitate mare (1,5 ml Viusid odata pe zi, si cate 2,5 ml de 3 ori pe zi de complex B, plus fier de 2 ori pe zi cate 5 picaturi, plus Bonnisan de 3 ori pe zi cate 15 picaturi, plus Vigantolul 2 picaturi....) deci sunt multe, si gretoase, in plus imediat dupa ce ia vitaminele la vreo jumate de ora-oora plange, e agitata, se incoarda de burtica, nu vrea suzeta,, nu vrea sa doarma desi e obosita....e posibil sa fie de la vitaminele astea?
merci
lia
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: miria_cristina
Raspuns la: 07/03/2007 18:40:39
Autor: Alex2
Raspuns la: 07/03/2007 20:07:11
De la fier fi-miu a avut dureri de burtica, si i-a dat dr Epicogel ptr protejarea florei.
Alexandru
-------------------------------------------------------------------------------
Autor: Dorsilia
Raspuns la: 07/03/2007 20:15:14
Nu, i le dau numai dupa ce papa biberonul cu lapte, dar e asa mare cantitatea totusi. Aia 2,5 ml de 3 ori pe zi sunt enormi, e jumatate de seringa de la nurofen, si are si gust naspa.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: miria_cristina
Raspuns la: 07/03/2007 20:27:28
Fe si B Complex pot da mici tulburari gastrice inclusiv diaree, balonare.
Autor: flaviutza
Raspuns la: 07/03/2007 20:31:53
pai oricum formula contine si pe mama vitaminelor. eu as cere si a doua parere. vitamine la 2,5 luni? pai a mea a suferit crunt la nastere, scor apgar 2 si nu i-a dat nimeni vitamine!
Dorsilia spune:
Fe ii dau in urma analizei, are Hb 9,8.
Complexul B si Viusid, v-am zis, cica sa-i mareasca imunitatea, apetitul si fluxul sanguin la nivel cerebral ca sa se remita mai repede zonele afectate.
FAZA TARE: dr la care am facut eco la cap a GRESIT DOZA: a prescris 7, 5 ml pe zi si trebuiau 2,5 pe zi...aseara i-a fost bebelusei rau de la supradoza cu B complex, era fff agitata, rosie tot corpul, plangea, se zbatea, noroc ca am sunat la pediatra ei si si-a dat seama de eroare...
flaviutza spune:
Si-a dat seama de eroare???? pai e posibil asa ceva? sa nu fie atenta cu un copil de cateva luni cand da medicatia? schimb-o urgent!
ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
flaviutza spune:
eu te mai intreb ceva...cea care a facut ECO e pediatra??? ea a gresit doza? daca nu e pediatru du-te si cauta unul bun cu rezultatul ECO in mana si vezi ce spune. si daca ECO a relevat ceva probleme, repeta eco, nu o data, de doua ori sa fi sigura ca nu e doar o eroare, sau un medic incompetent !!
ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
Dorsilia spune:
nu pediatra a gresit doza, ci doctorita care a facut ecografia fontanelara. Ea ne-a spus ca nu sunt probleme mari dar o cura cu B complex ar fi binevenita, cu atat mai mult cu cat m-am plans ca fetita e inapetenta si e alimentata doar artificial
florentza spune:
Eu am cumparat ieri un supliment nutritiv Osteocare sirop - pt copilul meu de 1,9 luni (nu prea mananca si pana acum nu i-am dat vitamine); mi l-a recomandat o amica...Ce stiti despre el ? Este recomandat de doctorita pediatra a ei...2 ling de 2ori\zi...
Florentza