Mamici de sept-oct 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 7
Cecilia C spune:
Buna burtici,
Sper sa va treaca greturile in curand si sa va simtiti mai bine.
Crisnemes ma bucur sa vad ca e cineva din Cluj, si eu sunt clujeanca desi momentan stam in Canada…sper nu pentru multa vreme, ha ha. Unde o sa nasti, la Gine sau la Stanca? Am auzit ca sunt si clinici particulare, la una din ele a nascut o prietena de-a mea si a fost super multumita, habar n-am cat costa.
Eu ma simt bine, desi nu mai stiu ce sa mananc, acum mi-am pus niste sandwich-uri la servici cu sunca, rosii, salata, branza, hmmm deja salivez si trebuie sa mai stau ca de-abia am mancat un sandwich cu icre…fetelor, si eu mananc icre, asa ca sa zica cine ce vrea, mie chiar imi plac foarte mult
De azi intr-o sapt mergem sa-l vedem pe bebe si sa fac analizele de sange, de-abia astept sa-l vad pe bebe si sunt curioasa cat de repede o sa-l simt ca misca. Sarcina trecuta am simtit-o pe Alexia cam prin sapt a 19-a…se zice ca la a 2-a sarcina il simti pe bebe mai repede
Va pupic si sunt de acord si eu cu albumurile
12+sapt
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
alexxia spune:
quote:
Originally posted by martha78
Eu am cateodata niste dureri de cap tare nasoale, parca ma doare tot capul de la frunte, tample pana mai in jos, iar cand ma ridic parca durerea e mai mare de ma dor si ochiisi am citit undeva ca durerile astea nu sunt bune. A mai patit cineva asa?
12+
martha78 eu am avut la prima sarcina dureri de genul acesta. La mine erau date de cresteri ale tensiunii. Medicul mi-a recomandat sa scot sarea si tot ce contine cofeina si asa au cedat
Alexxia
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia
6+ si Ruty
4,7 aniPOZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
try spune:
Ignatica, pata maroniu spre negru n ue nimic care sa te faca sa intri in panica, nu cel putin acum. Petele maronii sunt sange vechi care de-abia acum s-a eliminat. Ce nu inteleg este culoarea verzuie a secretiei tale. Daca alte simptome n-ai (gen usturimi, mancarimi, discomfort interior sau exterior la "demisol"), atunci nu vad vreo problema).
Fetelor, incercat isa evitati ecografii intravaginale pe parcursul primulu itrim. de sarcina. Nu stiu de ce se practica asa des in Ro, dar ecografiile intravaginale sunt evitate aici in primul trim. de sarcina. Daca nu exista un motiv intemeiat sa vi se faca intravaginala, spuneti-i medicului. In general controalele intravaginale pe parcursul primului trim. sunt neindicate (repet doar daca exista un motiv intemeiat se fac). Nu de putine ori gravidutele sangereaza sau au discomfort dupa astfel de eco sau controale, mai ales ca nu toti medicii sunt finuti cand vien vorba de asa ceva. Si uite cate ingrijorari si panica creeaza o simpla pata pe chiloti...
Cici, de ce vreti sa va intoarceti?
daca tu ai simtit-o pe alexia la 19 sapt. e clar ca n-ai simtit fluturasii in burtica, ci ai simtit direct miscarile clasice. Poate ai noroc acum. Poate nu ai facut diferenta atunci si ai crezut ca sunt alte chestii prin burtica.
Stai seara lungita pe pat, relaxata (atat cat te poate lasa Alexia) si cu burta in sus pret de mai multe minute 30-60 minute. Asa e cel mai probabil sa simti fluturasii. Iar de acum incolo te poti astepta oricand sa-i simti, ma iales ca esti la a doua sarcina. Eu la alex am simtit fluturasii la 13 sapt. A durat cam 4-5 zile si apoi nimic. Pana in sapt. 16 cand am inceput sa simt miscarile clasice.
Fetele care va temeti ca nu va puteti hrani suficient de bine (greata, voma etc.) luati supliment de vitamine. Prenatal, Materna sau cum le-o spune. Nu aveti nevoie de acordul medicului pt. asta. Iar faptu lca medicul nu va spus de ele nu e pt. ca nu le considera necesare, ci pt. ca unii uita sa aminteasca mereu de ele, alti isunt pur si simplu ignoranti. Insa de preferat sa le luati pt. ca nu orice gravidutza reuseste sa se alimenteze ca la carte (din toate grupele de alimente etc.). Acum, in primul trim. nu e problematic, dar ma itarziu, cand bebe creste, nevoile lu isunt mai mari si deci si consumul e mai mare. Facet iasta pt. voi, pt. binele vostru n ual bebelusului, caic bebelusul n-are treaba. El tot ce are nevoie ia din rezervele mamei. Iar daca alimentatia voastra nu e corespunzatoare, rezervele se imputienaza, iar asta va va afecta pe voi in timp: organismul e slabit si dupa nastere, cand ai nevoie de toate fortele, se va simti asta.
Luati-le cu incredere chiar daca medicul spune ca nu e cazul sau nu e inca nevoie de ele. Nu au ce rau sa va faca.
.......in 8+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
Mai stie cineva ceva de Bedrosmart? Sper ca nu am zgornit-o/suparat-o eu... Chiar daca avem pareri, opinii, mentalitati opuse sau diferite in anumite privinte, e loc pentru toata lumea pe acest grup, iar asta nu-i decat un lucru bun, caci din confruntari se cern si ies la suprafatza lucrurile bune. Daca ar fi totul un unison si o poezie, ne-am plictisi repede.
Imi pare rau daca te-am suparat/intristat.
Hai, scoate-ti burticutza la inaintare si spune-ne ce mai face bebe poznasul.
.......in 8+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Nokia spune:
Pufymicinsanatosire grabnica
Fetelor, eu sunt putin intristata ptr ca am deja ceva burtica, la nici 7 saptamani
Dar la mine e a 3-a sarcina si am citit ca-i normal sa creasca burtica asa repede.
Ionicasi eu am dureri puternice de burta, ieri cel putin am crezut ca mor, de abia puteam merge. Drept ptr care azi am lenevit in pat mai toata ziua. Cu exceptia ca am trantit o varza cu afumatura la cuptor, deci nema efort
si pot spune ca azi n-am avut nici o durere de burta sau spate. Icearca sa faci mai putin efort, poate merge si la tine.
Eu in conditiile date: 2 copii super agitati si razvratiti + burtica si mai nou ceva greturi.....singura, mai greu sa lenevesc, dar azi as fi dormit si-n fund
Mamicile care sunteti la a 2-a sarcina cum va simtiti in comparatie cu prima? De fapt, ce m-ar interesa pe mine: daca sexul bb-lui are vreo influenta aspura starii noastre. La mine a fost asa:
-prima sarcina: rau permanent, ameteli, nu am putut inghiti mai nimic pana la 4 luni, drept ptr care abia la 5 luni jumatate mi se cunostea putin burtica. Rezultatul: fetita
-a 2-a sarcina am mancat de am rupt, m-am simtit ff bine atat fizic cat si psihic ( la prima am uitat sa spun ca plangeam non-stop) si a iesit baiat
- a 3-a sarcina, ma simt cam ca la a 2-a si mi-as dori tare mult inca un baietel
In final, ce o vrea Dumnezeu, sanatos si binecuvantat sa fie, dar tre sa ne ocupam si noi timpul cu ceva
Va pup pe toate si va doresc o seara placuta in continuare!
Alina,
6 sapt + 3 zile
Un sut in fund, un pas inainte!
bibi spune:
Am fost si noi azi la eco la Maternitatea Titan - 3D - numai 250.000 lei. la promotie.
Bebe e bine, are 7,5 cm, inimioara bate regulamentar, pliul nucal in limite normale, are nas (asta m-a fascinat cel mai tare
), manute si ma rog, cam tot ce se cere la cele aproape 14 saptamani.
A fost dragoste la prima vedere, categoric! Pe david am inceput sa-l iubesc abia dupa ce a implinit 2 luni, pe gutza asta mic cand l-am vazut acolo pe monitor m-am scurs toata pe masa. Pe drum inspre job ma intrebam de ce simt atat de diferit si dupa cateva reflectii m-am lamurit....la prima sarcina aveam mega stresuri determinate de necunoscute gen: cum am sa ma descurc?, ce presupune?, cat costa?, am timp?, am rabdare?, etc. Acum sunt foarte relaxata si mult mai atenta la partea de feeling.
Cu privire la sex dna. dr. a zis ca-i probabil masculin, cam asa se vede acum....
ne mai auzim
Bibi si
David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
martha78 spune:
Alexxia, voi scoate si eu sarea din alimentatie, iar alimente ce contin cofeina nu cred ca am consumat. Ma gandesc ca durerile astea pot fi date si de anemie pe care eu o am, dr mi-a recomandat sa i-au fier si nu mi-a spus de care, asa ca am luat o singura data FER SOL, dar e mai mult pt copii si sugari
Voi luati fier si daca da, de care??
pufymic spune:
Fetelor multumim de gandurile bune!
Sunteti niste scumpe!Si eu sper sa ne treaca raceala cat mai repede ca tare nashpa mai e....
Bibi am trecut si la tine baietel cu semnul intrebarii.Sper ca nu te superi....
Nokia intrebi cum ne simtim la a doua sarcina:
-la prima de la bun inceput(3-4 sapt) m-am simtit rau, cu dureri de burtica ca la ciclu care au durat toata sarcina+contractii(deci cu trat toata sarcina), cu greturi nasoale la inceput, cu preferinte de castraveti murati si mere verzi, mai tarziu cu arsuri si greturi...intr-un cuvant am avut o sarcina tare neplacuta....nu m-am bucurat deloc de ea!si a fost baietel
-acum: greturi putine si f. slabe, mananc normal, cu destul de multe pofte....deocamdata, fara dureri(sa vedem ce-o mai fi)-cat despre bb fie ce-o fi ca nu avem deloc preferinte(deja cautam nume si-si
)
Cici si eu am fost clujeanca 3 ani de zile, dar acum am redevenit aradeanca.....insa de nascut tot la Cluj voi naste(la Gine 1).
Pupici!
Ioana
(11+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
Monique_new spune:
Buna seara la toate burticile.A fost cineva la Dr.Iosup pt eco morfologica???daca da sa-mi dea si mie detalii plss.Nu stiu daca este cel mai bun dr dar acolo m-a trimis dr.Tutunaru. Am mai vazut burtici la el ...poate ne vedem pe la cabinet ![]()
Din cite luni se pot lua vitamine gen materna..in cazul in care dr nu a recomandat nimic.Eu si bb sintem bine pina la momentul actual cu o mica singerare acum vreo 2 sapt. dar care se pare ca nu a fost nimic grav.
Daca poate cineva sa-mi dea detalii de aceasta ecografie ...este cea 3D...si nu este cam devreme la 14 saptamini sa o fac?
Ignatica Crde ca cel mai bine este sa te vada dr.decit sa dai cu presupusul. Eu am avut o pata maronie si mi-am sunat dr.din 1/2 in 1/2 h...si pina la urma m-am dus sa ma vada ca sa ma linistesc.
Decit sa stai cu grija ....e mai sigur.Bafta si sa nu fie nimic grav.
Monica
13+
Cecilia C spune:
Try, fluturasii i-am simtit atunci la 19-sapt…asa ca sper de data asta sa-i simt mai repede, ha ha ..imi aduc perfect aminte ca era intr-o miercuri si eram la servici asa pe la amiaz….a fost super senzatia….de-abia astept sa am senzatia din nou
Legat de intoarcerea acasa eu de cand am venit aici am vrut sa ma intorc, ha ha…nu e locul meu aici si nu ma voi simti niciodata ca acasa, plus ca-mi lipseste familia si toti pe care i-am lasat acasa…si nu ma vad traind aici departe de toate locurile dragi mie…nu stiu exact cand o sa ne intoarcem dar sper nu peste multa vreme
Nokia, uite de ex eu m-am simtit bine cand am fost graviduta cu Alexia, am avut doar niste greturi minore la inceput, primele 3 luni si-apoi nimic…nici nu ziceam ca-s gravida..si-apoi burtica a inceput incet sa se vada pe la 5 luni, oricum daca nu stiai nu ziceai ca-s gravida…la 6 luni puteai zice ca-s gravida…si uite ca ma avut fetita..lumea zicea ca am burtica de baiat, ha ha….acum am si mai putine greturi decat cu Alexia si ma simt bine …si cred ca totusi imi doresc tot o fetita, sunt asa de dragalase si delicate si imi vine sa o mananc cu tot cu rochite pe Alexia, ha ha
Deci in concluzie eu nu cred ca starea noastra are vreo legatura cu sexul bebelului
Si eu iau Materna si am luat inca de dinainte sa stiu ca sunt graviduta….nu toata lumea le suporta insa. Am o prietena care e in 6 luni si nu poate sa ia Materna si cred ca nici alte vitamine, ii e foarte rau de la ele.
12+sapt
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze