Mamici de ianuarie - februarie 2006 (142)
Raspunsuri - Pagina 11
Giova spune:
Nico felicitari pt. nota buna de la examen!!!
Cata bine ca ai scapat de ea, poate cu asta e mai bine, ca nu vine toata ziua. Si noi in 6 facem 2 luni si vreau sa-i faca atunci vaccinul, sa-i treaca pana in 10 cand ma taie pe mine.
Maraki scuze, nu am fost prea explicita. Anna e fetita unei prietene din copilarie,din Alba iulia. E cu 3 sapt. mai micuta decat marco, asta pe langa ea pare de 3 luni. dar e dulcica foc, creola, cum imi place mie. numai ca e cam rea, cand nu doarme, urla.Se potoleste, doar daca ii pune tat-su manele.
Ma dispera bebele meu. doamne ce urla. cu greu il potolesc. Si acasa a fost asa de cuminte, nu a plans deloc, doar cand ii era foame. a ras si a gangurit. de ce nu-i place acasa? in camera lui?

Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!
teolinda spune:
CUSCRA - mercic de site. Imi spusese cineva de Lass Baby dar am uitat sa o intreb pe pediatra
. Sa-mi zici ce ti-ai luat pana la urma si care au fost efectele.
Anastasia
NICOLE - felicitari pt examen si bafta pt urmatorul. De ce ti-a dat sa faci control pt sold? Si eu am auzit ca e bine de facut un consult si o radiografie intre 2 luni si 6 luni. Fetelor voi ati facut asa ceva la bebenaci?
GIO - ma bucur ca i-ai fericit pe bunici ca si-au vazut stranepotul. Bafta cu restaurantul. Deci ce cadouri ai primit din Italia.. ca acolo sunt doar pachetele
.
IOANA - abia astept pozele cu Razvanelul. Felicitari pt crestinare.
MARAKI - spor la ciorbita.. ce pofta mi-ai facut. Noi nu avem cojite in cap.. sper sa scapati si voi repede de ele. Eu ii fac baita pe cap lui Nicolas o zi da si una nu.
JANINA - pune mana si mananca vrei sa scada productia de laptic?
MIRELA - sper sa te faci bine curand.. si bebe Dani sa nu mai faca caca. Vb fetelor baga putin ceiut de menta.
DENISA _ sa ne zici cum a fost la sala. Lasa ca scapi repede de 2kg. Sa poarte Emma sanatoasa hainutele.
Noi am stat afara azi vreo 2 ore si jumatate. De o ora am venit in casa si papanasul inca e in carut si doarme.. pe hol. Curand o sa se trezeasca din cauza caldurii ca nici nu l-am desfacut la hainute de teama sa nu se trezeasca...
Va pupic... revin
LILIANA
si
NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
mirela10 spune:
TANTI,LA MULTI ANI,SA FII IUBITA SI FERICITA ALATURI DE FAMILIE
MARAKI,si dani face cojite si il mai dau din cand in cand cu ulei johnson.ai vazut pozicile in contul comun?
lui angelos
CATA,cate o data are cativa grunji,dar parca are si o tenta verzuie.i-am facut apa de orez sa-i dau cateva lgt.
biei,sa-i treaca burtica
GIOVA,iti tin pumnii si incearca sa nu te gandesti la interventie,ca sa nu te stresezi.
CAT DEspre mine nush ce ma fac cu durerile.mi-a zis sa ma mai duc peste 2 luni,sa vada daca ma operez sau nu
JG,Ca sa ai laptic tre sa mananci la 2 ore+lichide supermulte.ai vazut cate bea TEOLINDA?
MONICA,nu -mi trimiti si mie din ajutoarele tale
?imi face bine sa stiu ca te gandesti la astia mai neajutorati.pai daca-ti spun cum fac eu mancare...si curatenie....eeeeeeee,prea ma plang
DENISA,sa poarte emma sanatoasa lucrusoarele
IRINA,lasa-te ma de fumat.la banii astia...
BEE,PE UNDE UMBLII?
PUP RESTUL FETELOR
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
irinel2005 spune:
Buna seara, fetelor 
Am reaparut si eu, dupa o mastita de toata frumusetea, care m-a chinuit cum n-am crezut ca se poate. Extrem de dureros. Dar bine ca a trecut. Sper sa nu reapara.
Ilincutza e relativ bine, daca nu punem la socoteala colicii, din cauza carora miriie, se screme, se aduna toata. Mi-e o mila de ea. Si plinge cu niste lacramutze de ma topesc toata de mila ei.
Am pus citeva poze noi.
Cata, eu inainte de a-i scoate mucisorii, ii pun ser fiziologic in nari, cu pipeta,ca sa se inmoaie; de multe ori, dupa aceea Ilinca stranuta si ii ies mucisorii afara. Parca e un pui de tzigan.
. In rest, mai folosesc pompita, dar rar, ca urla saraca ca din gura de sarpe si nu vreau sa o traumatizez.
Monica, noi am iesit afara in marsupiu. Cu un pic de efort o poti baga si pe Diana in marsupiu (o sa stea ca un robotzel, dar nu inconfortabil) si sa ti-l pui si tu. Am vazut in poze ca si Ioana l-a scos pe Razvan in portbebe.
Ioana, cuscra draga, felicitari pentru crestinarea puiului si astept pozele strengarului. N-a facut pisulica pe dom' parinte?
Noi o sa facem botezul cind vine cu certitudine primavara, ca rudele noastre si unii din prietenii nostri vin de la distanta, de la Cluj si Sibiu, iar acum e mai problematic.
Irinel si bebe
Ilinca Ioana
maraki spune:
Teolinda ti-am dat idee ce sa mai gatesti
Eu tot asa spal bebu pe cap, o zi da, una nu ![]()
Catalina stai sa treaca vreo 3 sapt. sa vezi daca menajera va fi la fel,prima zi nu prea spune nimic, poate fi de impresie![]()
Mirela sa traiasca bebe Daniel
l-am vazut cat a crescut
Da-i pupicei multi ca e un scump![]()
Irinel cum ai scapat de mastita? Ai facut tratament? La fel procedez si eu cu nasucul, serul face totul
Ilinca este o frumoasa!!!
Giova, dar mare s-a facut Marcolino!!! E foarte scump
Tu, ca intotdeauna, arati foarte bine
Sa poarte Marcolino sanatos ce a primit!!!
Fetelor am pus 4 poze in album, sant facute astazi ![]()
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Bee spune:
BUna fetele. Eu am cam disparut, fiindca intre muls, alaptat si alergat prin orash dupa diverse, nu-mi mai ramane timp de nimic.
IN primul rand: IRina si TAnti LA MULTI ANI! Sa fiti fericite si iubite alaturi de copiii sanatosi si frumosi!
Ioana, Ana si Paula, sa ve traiasca micutii crestini!
IN rest, eu o inteleg tare bine pe Denisa cu mulsul! O s-o iau razna. Acum am lapte o groaza si fata mea refuza sa suga. O conving dimineata, dupa somnul de noapte. Atunci suge exclusiv. La al doilea supt o mai pacalesc, dar apoi e jale: 5 minute la stangul, 10 minute la dreptul dupa care urmeaza racnete!
. Si am facut scurta la mana pompand. SOarta. CAt oi putea am s-o tin asa.
Intre mulsuri, alaptat si atat (ca altceva in casa nu apuc sa fac), am depus si eu toate actele la primarie, am dat comanda la tort, am luat florile pentru invitati, verighetele, o parte din accesoriile mele, sambata mi-am gasit costum de Botez si tot asha. MAine trebuie sa rezolv florile si lumanarile, miercuri s-o ajut pe mama la gatit ca ne vin rude de departe, iar joi si vineri: cosmetica si alte alea.
. ABia astept sa scap de dubla minunata care ni se pregateste. Si saptamana viitoare ne asteapta partiile din Predeal si BUsteni. Oi fi inconstienta sa ma risc la skiat? Sper sa nu.
Despre ANa mea? E innebunita sa stea afara. Daca n-ar trebui sa intre in casa ar fi fericita. De mancat mananca putintel, dar vad ca in greutate ia. A luat 200 saptamana trecuta, asta desi am facut vaccinul si a avut si vreo 2 zile tare proaste. Cred ca e lapticul meu tare consistent, ca in ultima vreme mai mult de 100 ml foarte rar serveste si totusi creste bine.
Stiu ca m-am intins ca o placinta si tot n-am spus cate voiam. Asa ca
la toate.
Bee si Ana Teodora
irinel2005 spune:
Maraki, mi se inrosise sinul si era foarte fierbinte, plus ca era mult mai mare decit celalalt (se inflamase). De durere nu mai pomenesc. La o palpare mai profunda se simtea foarte tare intr-o portiune (portiunea cu canalele infundate, dar numai in profunzime, nu si la suprafata). Plus ca am avut stari febrile.
Am sunat medicul de familie, care mi-a spus sa incercam mai intii sa o dregem fara a recurge la medicamente, care ar putea scadea...productia de lapte
.
A trebuit sa il mulg pina scot tot laptele din el, apoi sa pun comprese reci pentru a nu se infecta. Sa repet procedura pina imi trece, si sa nu pun copilul la sin pina cind acesta nu mai este dureros.
A fost greu si a durat mai mult din cauza ca, putind sa o alaptez doar la un sin, ca sa faca fata, a trebuit sa beau mult ceai de fenicul si anason pentru cresterea productiei, si automat am avut mai mult de muls si de la cel ...avariat.
Dar a trecut fara a recurge la medicamente. Totusi o sa merg zilele astea sa ma vada medicul. 
Irinel si bebe
Ilinca Ioana
maraki spune:
Multumesc pt. detalii Irinel
Eu incerc sa imi scada laptele de tot, ma mulg o data la 3 zile si scot doar 30-40 ml din ambii sani.Vreau sa duc pompa inapoi sa nu mai fie nevoie sa scot hartie de la dr. pt. inca o luna si sa imi i-au banii inapoi
Cred ca incep sa pun compresii reci.
Bee nebunia si alergatura se termina curand, o sa iasa totul asa cum ati planuit
De schiat nu cred ca e mare riscul pt. ca banuiesc ca stii sa schiezi foarte bine
De ce nu mai vrea beba sa suga? A dat de bibe?
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Bee spune:
Si netul asta merge asa de rau zilele astea.
MIrela, bine ca macar momentan ai scapat de interventie. MAre e bebe Dani! Greu trebuie sa fie cu asa vecini. Cum mai papa Dani?
Teolinda, spor si tie la pregatiri.
Monica, faina familie ai si tu. Si e bine ca va ajutati intre voi.
DEnisa, sper sa scapi de cele 2 kg pe care le ai in plus. EU cred ca o sa scap dupa ce termin de alaptat (dar eu am 7 de aruncat undeva). Ce m-ash duce si eu la sala! Poate dupa ce ma intorc de la munte, cand vin socrii sa vada fata ii lasa singuri si ma duc la o sala langa mine.
Maraki, de skiat nu skiez grozav, dar sper sa ma perfectionez acum
. Si tare-mi place. Iar fata nu neaparat ca a dat de bibe, cat ca am eu sfarcurile cam plate si nu prinde cum vrea ea. SI in plus chiar daca am sanii plini, nu iese laptele cum tb! MAterialul meu defect. SI azi am zis ca ma impushc la shopping de sutiene! Pai daca ceri 80 E se uita la tine ca la urs. 85 D mi-e mare in spate. E distractiv, ce sa fac! NU gasesc sutien la rochia de mireasa. Cred ca voi merge fara.
lui ANgelos impliniti si voi 2 kg la 2 luni?
andiaroro spune:
Ca sa sarbatorim si noi 10 zile la topicul nostru-ca bag seama ca pe la 20 se schimba titulatura dupa cum preconizati pe aici mi-am facut timp sa scriu si eu povestea nasterii. Am profitat si de faptul ca un cerber de-al meu s-a dus la serviciu, iar celuilalt i-am spus ca invat ca am luni examen(asta e adevarat)
. Ca cica trebuie sa ma odihnesc.........Pana sa intru in detalii vreau sa va spun ca mi-ati lipsit foarte mult si chiar daca nu am reusit sa scriu de cand am venit acasa din diverse motive de o gama f variata(durere, sensibilitate, lipsa de timp) tot v-am citit, chiar daca in diagonala.
Totul a inceput….. vorba vine………pe 17 noaptea......M-am trezit dupa obiceiul meu la 3 si am trecut la treaba : bagat vasele in masina de spalat , turul obisnuit pe forum si pe la 4 am inceput ture la baie. Cum la un moment dat am dat-o in diaree am fost convinsa ca m-am stricat la stomac.Cristi, care ma lasa sa-mi vad de insomniile mele stiind ca nu are cum sa ma ajute, s-a trzeit f fresh de data asta convins ca eu nasc. La fel de convins cum eram eu sigura ca am probleme cu stomacul…….La un moment dat am si vomitat si cand am vazut niste pete rosii de sange am inceput sa-mi zic ca poate Cristi are dreptate, chiar daca eu nu aveam decat niste f vagi dureri ca la ciclu. Asa ca pe la 5 am sunat la spital (mi-au zis sa vin imediat) si la transportatorul oficial(un prieten), carea aparut la 5.30. Bagajele erau facute de 2 saptamani, iar cu o zi inainte le verificasem si pusesem la punct ultimele detalii. Abia in masina au inceput ceva contractii. La spital cand am ajuns era ora 6 si de cum povestit ce am patzit, moasa a zis ca am 5 dilatatie cu simptomele alea. Am crezut ca glumeste…….controlul a dem ca avea dreptate, asa ca am luat imediat directia sala de nastere, peridurala si-a luat si Cristi halatul si ne-am pus pe trecut inca o dat in revista numele, fcaut poze,etc. La 7 aveam deja dilataie 7, pe la 7.30 mi-a rupt apa noua moasa ca se schimase tura intre timp. Pe la 8 din « prevedere » si de frica sa nu mi se termine peridurala am inceput s-a zic sa mai vina anestezistul sa vada care-i treaba , moasa a inceput insa sa rada si mi-a zis ca mai bine sa ma mai tin nitel ca deja am dilatatie 10. Noroc ca peridurala mea tine inca bine si nu simteam nevoie sa imping neaparat, asa ca am rezistat pana la 8.30 cand ne-am apucat de treaba. Am impins mai mult mental ca eu nu simteam nimic, decat eventual o apasare . Iar dupa trei serii de impinsaturi la dif de 4 min s-a nascut la 8.42 Alexandre, care si-a luat fara probleme zeciuri ca de cum a iesit a inceput sa-si roteasca capul ca girofarul ca era omul curios sa vada ce e in jur. Mai nasol a fost cu imbracatul ca noi credeam ca va fi mai mare nitel, nu chiar de 2.900 si 48 de cm, asa ca trusoul asortat cu mare grija de noi a suportat modificari de ultimul moment, dupa ture facute de Cristi intre sala de nastere si vestiar. Si uite asa a trecut baiatul nostru de la o salopetica eleganta bleu la o pijamaluta caramizie cu « numero 1- nebun la volan » Bucuria ce-a mai mare a fost cand sa-i sunam pe ai nostrii si tatal meu mi-a spus ca mama plecat in dimineata respectiva catre noi. Am scapat fara taieturi ca moasa experimentat pe mine nu stiu ce masaj facut cu un ulei special, asa ca m-am ales decat cu 2 copci pe interior, care nu pun aceleasi pb ca alea externe Circul mai marea fost cu camera in spital, ca se sparsese teava in noaptea respectiva si nu stiau pe unde sa ma mai bage pana se elibera un pat, asa ca abia pe la 3 ne-am gasit si noi locul nostru. Asistentele in principiu simpatice, dar fiind we si spitalul mai mult decat plin nu avea nimeni timp de explicatii isi cam faceau datoria si atat. Noroc ca Alexandre isi exercita talentul de cuceritor de pe acum si tragandu-le « grimase zambitoare » mai atragea atentia……Ma spargeam de ras cu Cristi ca era o asistenta de copii negresa imensa care era innebunita dupa el nu-l dragaleam noi cat se agita ea in jurul lui-parca era o doica din filmele americane . Duminica m-am si enervat nitzel ca a venit moasa care taia si spanzura pe acolo sa ma anunte ca are icter si imediat imi spune ca tr sa plec luni dimineata ca imi cere ea spitalizare la domiciliu . Normal ca nu am vrut sa plec adica nimeni nu ma invata nimic, ma anunti ca are icter si ma trimiti acasa. In sf, dupa negocieri am acceptat sa plec marti si bine am facut ca am mai stat ca bineintels ca nu a fost aprobata cererea cu spitalizarea la domiciliu ca stau departe de spital, macar am mai castigat ziua de luni si marti dimineatza cand s-au mai ocupat si de mine si mi-au mai explicat ce si cum. Acasa ok totul………ma rog, cu mama si Cristi pe cap..Partea buna –e bine sa stii ca ai cum sa-l lasi in siguranta pana ti faci treaba…….partea proasta –ma cam bat la cap. Ma rog, bunica a priceput ea in cele din urma cum e treaba cu tehnicile astea moderne de crescut copii, dar daca ar putea si sa-l alapteze nu l-ar mai lasa din mana-aici avem in continuare meciuri. La mancare suntem cam haplea, dar asta se vede la cantar ca marti am iesit din spital cu 2.830, iar joi dimineatza aveam 2.980. Am ratat la mustata cele 3 kg ca ne-am apucat sa facem pisu pe cantarul lui tanti si dansa a repetat cantarirea , asa ca scorul final e 2.980 la 6 zile. Acum cred ca luam in fortza, da ram senzatie ca de ieri au cam inceput colicii ca nu prea mai dormim noaptea, dam din maini si din picioare, ne vaitam si ne chircim. Noroc ca nu suntem f plangaciosi, dar la cat ne canta mamaie nici nu aveam cum………..
Ufff..........trebuie sa fug ca ma cheama........datoria
Va pupicim pe toti si toate
Ana si Alexandre