Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hello, ca de mult de ieri nu v-am mai scris,

Nati a luat saptamana asta 200g , cel putin asa sustine cantarul. Asa ca declar criza de lapte depasita.

Lordra si alte mamici alaptatoare 100% din experienta mea va spun ca se pot depasi crizele astea de laptic, cu supt mai des, lichide si tot tacamul, dar mai ales cu PSIHICUL, trebuie sa fim calme si sa avem incredere in noi ca putem alapta si in corpul nostru, ca functioneaza. Si in semnalele lui bb. Stresul ca n-ai destul lapte e cel mai mare dusman al laptelui, am constatat eu si mi-au mai spus si alte mamici, cu bebei mai mari care au alaptat cu succes cat au vrut ele.

Noki nu cunosc biscuitii aia dupa nume. Dar mie mi se pare mai comod sa pun in fructe pasate cereale cu lingurita decat sa stau sa sfaram biscuiti. Mi se par utili biscuitii pe la 10 luni incolo, cand bb ii tine in mana si ii rontaie singur.

Alina felicitari pt cetatenie si pareri de rau: cum sa nu-mi para rau pt tine sa lasi Coasta de Azur pt Olanda? Din pacate n-am ajuns (inca) pe Coasta dar din ce am citit si vazut la televizor... Si iti parasesti si serviciul?
Pe de alta parte profa mea (la care-s eu asistenta) zice ca tara ei preferata e Olanda. O fi avand si ea vreun motiv...

In ceea ce priveste diversificarea eu sunt de acord cu bb_alinus, Anda, Corap si Lordra.

Anda sunt de acord cu tine si in privinta cerii din ureche nu trebuie "curatata" de tot pentru ca rolul ei e tocmai asta: sa alunece apa pe ea si sa curga inapoi afara, sa nu se imbibe canalul urechii cu apa. (Apa nu are cum sa intre din afara in urechea medie si interna pentru ca pe acolo este timpanul care separa cele doua parti). Otita medie si interna se face de obicei de la excesul de muci in nas (si nasul infundat) pt ca urechea interna comunica cu nasul. Cel putin asa mi-a explicat mie ORL-ista.

Corap despre ce pachet mare de drojdie Pakmaya vorbesti tu? Unde se gaseste asa ceva?

Maria-Alexia leganat pe picioare:
-varianta 1. bb mic - stai asezata in fotoliu, cu picioarele normal, indoite 90 de grade din genunchi. Pui bb cu capul in zona genunchilor si cu picioarele spre burta ta. Legeni stanga dreapta picioarele.
-varianta 2. bb mai mare. Stai pe fotoliu cu picioarele pe masuta sau pe pat/canapea, cum au zis fetele; pui bb tot asa cu fata la tine, cam in aceeasi pozotie, umai ca ai mai mult loc pt el.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

noki, ce bine-mi pare ca esti si tu p-aici.
ce-ti mai face printesina sara? ca era tare frumusica atunci cand am cunoscut-o. adevarul e ca in realitate bebelusii sunt muuuuuuult mai frumosi decat in poze. si in poze sunt frumusei rau
c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Please help!
Fetelor au am primit luna asta prima data banii pt cresterea copilului....619 RON.....Nu trebuia sa primesc 800.Mentionez ca pana in aprilie 2005 am luat indemnizatia de crestere pt prima fetita si apoi am inceput sa platesc asigurarile la stat.Din cate stiu si CIC-ul este considerat vechime.

Eu inca nu am depus actele pt alocatia Carolinei.

Daca va pricepeti luminati-ma si pe mine.
Raluca

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003) si Maria Carolina( 26.11.2005)

Mergi la inceput

io-te ca si lavi e p-aici.
pakmaya plicuri de vreo suta de grame. le-am luat de la metro, erau cate 4 legate (stii tu, stilul metro). da' nu mai stiu cat am dat pe ele. cred ca vreo 150 de mii. dar nu-mi aduc aminte exact, ca am luat multe atunci. si am facut o gramada de paini cu un plic din ala.
c

Mergi la inceput

Intrebare: puiutii vostri mai regurgiteaza?

Nati nu intotdeauna mai vrea sa ragaie, dar de multe ori regurgiteaza dupa ce mananca. Mai ales daca o tin oarecum asezata, dar nu neaparat.

Si asta e un motiv pt care nu i-as diversifica inca, parca una e sa regurgiteze laptic si alta mancare. Eu n-o simt suficient de matura pt mancare. Cred ca sucul de fructe il incep la 4 luni jumate, apoi la 5 supa, pe la 5 jumate pireul de legume si de la 6 carnea.

Daca am intrebat si eu, datorez si un raspuns:
o schimb cam inainte de fiecare masa + cand face kk. Uneori n-o schimb inainte de masa dar f rar. De regula face kk dupa o anume masa asa ca uneori inainte de masa respectiva nu o schimb. Dar Nati e genul ca nu se suporta uda, de cateva ori mi-a plans si cand am schimbat-o s-a potolit.
Mancam de 6 ori pe zi: 8, 11, 14, 17, 20, 23.
Programul asta ne convine pt ca ne incadram si cu luatul Silviei de la gradi, asa ca incerc sa ma tin de el desi uneori o trezesc pt papa.

Mergi la inceput

pico, vezi sa nu cumva sa fie o fractiune de luna, nu o luna intreaga. si d-aia sa-ti fi scazut din aia 8 mili partea de luna pt. care nu aveai dr. la indemnizatie. zic si eu.
c

Mergi la inceput

si andrei regurgiteaza. nu intotdeauna. sa zicem o data/zi. am baltute de balute pe toate covoarele. da' le curat definitiv cand termina perioada de regurgitare.
ca sa nu spun ca n-am bagat o data de seama si am plecat la masaj cu o bluza plina de branzici pe spate
cica poa sa dureze pana la 6 luni perioada asta de regurgitari
bau-bau & jr.

Mergi la inceput

[red]Corapeule[/b] daca tot bantui pe aici nu-mi raspunzi si la intrebarea cu drjdia, please? Unde gasesti drojdioe uscata Pakmaya la pachet mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Corap, curind va trebui sa skimbi caruciorul, ardeiasul tau nu prea mai are loc in el! E un scump!

Noki,

Mai, fetilor, astia pe aci nu fac Dtp vaccin in acelasi timp cu hepatita B si poli! Mi-a recomandat la 3 luni!Dar ea mi-a zis ca daca vreau poate sa mi le faca pe toate odata, acu kiar ca nu stiu ce sa zic?

Mai pun o intrebare: tre sa iau o pastila doza unica Diflucan ptr candida dar inca alptez fff putin , in jur de 200 ml pe zi, si nu stiu cit dureaza timpul de actiune al unei singure doze. As vrea sa ma mulg in acest timp si binenteles sa arunc lapticul!
Silvia farmacista ar putea sa ma ajute dr nu am mai vazut-o pe forum de mult!
Multzam!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65676&whichpage=4" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

pai ti-am zis mai sus: la metro.
c

Mergi la inceput