Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 5
lordra spune:
Dienutza, putem sa polemizam 100 de ani ca tot n-ajungem la nici un rezultat. Fiecare face cum il duce capul, pan'la urma. Deshi sunt constienta ca diversificarea precoce prezinta atat "avantaje (dezvoltarea aparatului masticator, crestere ponderala rapida, somn linistit, aport suplimentar de vitamine, fier, fibre) cat si dezavantaje (afectarea pe termen lung a sistemului digestiv si a sistemului renal din cauza imaturitatii acestora, favorizarea aparitiei obezitatii etc.)" - citat de pe net - eu am ales sa nu grabesc organismul copilului in mod inutil. Atata timp cat mama are lapte suficient si se hraneshte corespunzator in mod sigur va transfera prin lapte tot ce e necesar bebeului pt. o creshtere armonioasa (ca si in cazul Alinei, Dara-mi abia termina un sān la o masa. Ce sens ar avea s-o indop cu sucuri de fructe/cereale?)
Studiile care condamna diversificarea precoce la bebelushi nu s-au facut doar in America, patria obezilor, cum spui tu, ci si in restul Europei unde, hai sa recunoastem, nu se compara nivelul de sanatate cu cel al romānilor. Nu mai e cazul sa comparam cazurile de la noi de mortalitate infantila, in extrem vorbind, cu restul europenilor sau cu americanii.
Nu am incredere in acei pediatri romāni care, de cand au terminat facultatea au ramas la acelashi nivel de cunoastere si prefera sa mearga pe sistemul conservator de hranire, fiindca p-ala-l stiu ei mai bine. Atata timp cat exista niste studii facute si se fac cunoscute niste efecte de care nu stiam pana acum, prefer sa le iau pe acelea-n seama. Lumea a evoluat si fiindca s-a tinut cont de niste descoperiri facute. Daca era sa se mearga doar pe baza experientzei de secole, apai se murea si-acuma de la o banala gripa.
Fiecare decide pentru copilul lui. Eu am decis ca-i mai bine sa tzin cont de cercetarile facute si nu de experientza parintilor/bunicilor.
Poate ca Dara va fi mai sanatoasa decat am fost eu, gratzie deciziei mele.
Felicia, nu minimaliza efectul benefic al laptelui matern doar fiindca tu ai avut ceva probleme de sanatate. Nu spune nimeni ca acesta este elixirul sanatatii absolute, insa fii sigura ca ii scapa pe copii de multe necazuri. Sunt o gramada de anticorpi pompatzi in bebei care nu ar putea fi luati din alta parte chiar asha ushor. Nu mai vorbesc de restul substantelor nutritive...
In ce priveshte necazul Ilincai cu tusea, nu stii de fapt care a fost cauza. Si io am scos-o (o scot inca) pe Dara fara fular la guritza si n-a avut nici pe dracu'. Si tot de la 26 de grade ieshim din casa.
maria_alexia spune:
Buna, fetelor!
Ce departe suntem noi de programul si preocuparile voastre cu diversificarea - nu-mi vine sa cred ce diferenta!
Prin comparatie, noi suntem tot bebe mic, chiar daca lui mami ii se pare ca suntem tare marisori acum
Papam doar lapte si sugem cu pofta lingurita de ceai sau Sab, de unde deduc ca va fi un mare papacios si sper sa n-avem probleme cu introdusul celorlalte alimente.
Dar mancam de 7-8 ori pe zi, pampersi cam 6-7, schimbam inclusiv noaptea (daca mancam de 3 ori, normal ca si producem
).
Asa ca meems, nu esti singura!
In plus, extrem de rar adoarme fara scandal. De fapt, exista 2 variante: adoarme la san si doarme in continuare (asta e valabil doar noaptea si extrem de rar ziua) sau papa, ne jucam, apoi il ia oboseala. Si incepe sa maraie, apoi sa planga, il iau in brate sa-l plimb si intr-un final adoarme. Uff, asa as vrea sa-l vad si eu cum pica fericit de somn, direct din joaca...
Programul nostru invariabil e cu masa la fix 3 ore iar o "tura" arata asa: sugem minim 45 minute, cu ragaitul si schimbatul se face o ora, apoi se joaca singurel vreo 15 min si apoi vrea atentie. In ultima ora din tura plangem vreo 10-15 min pana sa adormim... restul de 45 min. Practic ma pot dezlipi de el o ora din 3, iar o ora (cea cu papa) ii sunt indispensabila. Ce ca zic, m-am obisnuit si din fericire am ajutor la toata treaba de prin casa, dar tare va invidiez pe voi, cu atata timp liber - cred ca m-as plictisi
.
Tania, ce simpatic e Stefan! Pana acum i-am vazut doar nasucul si ochisorii adormiti la plimbare. Si Cristi da din manute dupa jucarii in ultima vreme - e cel mai recent progres al nostru ![]()
Ieri noi n0am iesit la plimbare pana la urma, mi-a fost greu sa ma urnesc pe vremea aia. In schimb azi i-am scos nasucul la aer cam o ora.
Alexandrina, si eu ma intrebam cum sa-i leganam la greutatea lor tot mai mare. Lavi02 zicea ceva de leganatul pe picioare in timp ce se uita la TV
, dar nu-mi dau seama cum se face asta - ceva sugestii ?
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
lordra spune:
Ina, de ce-o fortzezi pe Rachelina sa stea in scaun? E cam devreme pt. asha ceva. Si frate-miu a facut la fel cu cel mic iar acum nepota-miu are cam mari probleme la coloana. Vrei o Racheliną gheboasa, ori ce? Stai calma si lasa copilul sa-si urmeze cursul firesc al dezvoltarii 
Printre altele, io nu-s de acord nici cu marsupiile. De altfel, am si auzit un medic care le condamna tocmai fiindca pozitia bebeilor este defectuoasa si lasa urme in timp. Pt. plimbare prefer caruciorul: chiar daca e mai incomod pt. mine, macar bebe sta cum trebuie acolo.
gabitaco spune:
Maria stai intinsa pe pat, pui o perna pe picioare, bebe pe perna si legeni picioarele.
. Hai ca nu e greu.
Gabita si Mateea Ioana 7.12.2005
gabitaco spune:
Nici eu nu sunt de acord cu marsupiile. atata timp cat bebe nu poate sa stea in fundulet si nu isi tine bine capul de ce sa il tin eu gramada in marsupiu?
Da e mai comod cand mergi prin magazine, dar mai bine sa stea bebe comod si sa ma plimb eu mai putin prin magazine.Ca doar cand ies cu bebe, ies sa il plimb la aer si nu prin magazine.
Poate gresesc eu. Dar asta e parerea mea.
Gabita si Mateea Ioana 7.12.2005
maria_alexia spune:
Gabita, tot nu pricep
: deci eu intinsa pe pat... bun. Picioarele cu genunchii ridicati? Bebe in ce pozitie sta, semiverticala?

maria_alexia spune:
quote:
Originally posted by Mihaelutat
Buna mamicilor!!!!!!! Eu nu am mai intrat de 100 de ani, adica de cand eram gravida, dar nu am intrenet acasa asa ca nu prea pot sa va vad. Sper sa rezolv repede aceasta problema. Va rog sa ne treceti si pe noi in lista voastra: bebe al meu s-a nascut pe 22 noiembrie 2005, prin cezariana la Spitalul Elias. A avut 3.380 kg si 50 cm, scor apgar 10. Acum are 6,200 kg si 62 cm.Numele lui este Alex Mihai, dar toata lumea ii spune Babak si eu ii spun Barbi. Mananca mai mult Nan HA decat lapte de la mine ca nu prea mai vrea dar eu insist si cu sanul.
Sper sa reusesc sa intru mai des si sa pot vorbi cu voi ca tare bine imi prind experientele altor mamici.
Va pup pe voi si pe puii vostri.
Mihaela
Bine ai revenit, Mihaela! Se pare ca postarile tale apar inca cu intarziere, scrie-ne mai des!
E vreo mamica noiembrie pe faza sa completeze listuta?
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
lordra spune:
Maria, hai ca incerc io o descriere - cel putin asha procedez eu: stau asezata in fund pe pat (cu picioarele jos, evident), pun perna pe lung/lat (depinde cum iti convine sa stea bebe: total sau partial asezat pe perna) pe partea de sus a picioarelor (cum naiba se numeshte segmentul asta?) si o asez pe bebe acolo. O legan mai mult cu mainile decat cu picioarele.
Mai e si varinta de care-mi aduc eu aminte de cand eram eu mica. Stai pe pat sprijinita de perete si cu picioarele intinse. Asezi perna pe gambe si pui copilul acolo dupa care il legeni. Aici itzi folosehsti exclusiv picioarele pt. leganare. Totusi cred ca bebe ar trebui sa fie un picutz mai mare pt. tipul asta de leganare, mai ales ca pozitzia nu e foarte stabila, mainile fiind destul de departe de perna.
Ai priceput ceva din marea mea descriere?
. Daca nu, nu te condamn![]()
maria_alexia spune:
Merci, Lordra, la prima pozitie ma gandisem si eu, dar nu mi se pare chiar comoda, poate trebuie sa mai incerc. Iar a doua mi se pare ... acrobatie curata ![]()
Buluci spune:
Am pus si eu vreo citeva poze in contul comun, in una din ele este subsemnata la vreo 6-7 luni!Seamana oare cu mine?