Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

'neata!

active va de obicei!

simonique felicitari pentru bb in patru labe. e super dragalas. abia astept sa-l vad si pe florin asa!

mimsi merci de lamurire cu humana. daca mai apare vreo problema pe piata, stiu la cine sa trag

bb meu s-a reglat cu scaunele. azi regim in continuare: supa de morcov (indulcita cu glucoza: 1 lgta la 200 ml), orez fiert si pasat (indulcit sau nu, simplu sau cu mar copt pasat), lapte degresat. daca si scaunul de maine dimineata e ok, incep sa revin la alim normala: incet, dar sigur.

dupa ce ieri am iesit afara imbracati de primavara, azi s-a intors frigul... si e si un vant rece de te taie...

salutari tuturor,

LiaMia, mama lui Florin (31 aug 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Buna dimineata,

Am revenit dupa o pauza.
cat scrieti, e incredibil. Aveti viteza nu gluma

Stefan nu prea vrea sa ia in greutate in aceasta luna. asta e....in rest e linistit, rade, doarme si se joaca. Face 4 kk pe zi , chiar 5.
suculetul de acum , 2 l-ite l- scuipat. Acum i se pare ciudat cred gustul, pana azi l-am pacalit.
Asa cum 2 zile nu mi-a pre mancat, asa ieri a papat 6 mese consistente super. manca titi cu pofta de numai. Sa vedem azi....

Tonnia, bine ca ati scapat de vaccin!

Veronica si bebe Stefan Peter ( 7 nov. 2005)
http://community.webshots.com/user/hildegard122

Mergi la inceput

apropos de supa, eu fac pentru trei zile: cand o fac=o zi + inca doua bibe le pun la frigider cu supa pasata in ele. este ok asa pentru mine. carnea i-o fac de azi pe azi in schimb... si orezul fiert tot de azi pe azi (il pun seara la inmuiat _3 lg la 1 l apa_ si dimineata il pun la fiert in chiar apa in care a stat la inmuiat - asta e reteta dintr-o carte de alim pt copii. din pacate nu o pot scana s-o pun la comun...)

pt cine face mere coapte: in loc sa le indulciti cu zahar, folositi glucoza (se gaseste la farma si are si multe vitamine). eu asez in tava folie de aluminiu (zeama scursa in timpul coacerii nu mai strica tava si e si mai usor de curatat...) si apoi tai merele jumate, le curat de coaja si samburi,le presar deasupra o lingurita de glucoza si le invelesc pe fiecare in folie. in felul acesta, dupa ce s-au copt si racit, pot pune la congelator 4-5 jumatati sa am pentru zilele urmatoare. asta pentru ca intr-un capitol anterior cineva intreba daca da drumul la cuptor pentru un mar... n-am apucat sa raspund atunci... si sper sa fie cuiva de folos ce-am scris acum

Mergi la inceput

Lia Mia,

bine ca se regleaza scaunele.
nu stiam ca se poate baga lucoza in supa pentru indulcit. Ce bineeee!

Mergi la inceput

lui florin nu i-a placut supa de morcov simpla (1/2kg morcov la 1 litru apa, fiert si apoi pasat si resuspendat piureul obtinut).
in disperare de cauza (la diaree cel mai eficace este morcovul-supa, pe locul doi fiind orezul...) a trebuit sa ma gandesc la o modalitate de a-l stimula sa manance si, pt ca in cartea de alimentatie bbi am gasit ca se poate indulci... am aplicat. nu indulcesc cu zahar deocamdata pentru ca peste tot unde am citit nu se recomanda zaharul de la aceasta varsta, daunand danturii si implementarii unui regim alimentar sanatos la copii.

Mergi la inceput

iti multumesc veronica. nici nu stii ce usurare e si pentru mine sa-l vad iar bine cu stomacelul. sa aveti grija cu toatele ce le dati bbilor sa manance, sa nu patiti ca mine. inainte de a introduce ceva intrebati de 10 ori daca poate da sau nu efecte negative... (reamintesc pt cine nu a apucat sa citeasca din urma ca eu am patit-o cu bb de la branza dulce cumparata...)

veronica eu pun glucoza in supa de morcov dupa ce am pasat si resuspendat morcovul. se poate indulci si 'la rece' cu glucoza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Buna dimineata

Ma bucur ca v-a placut ghiocelul . Am incercat si eu aseara sa descarc filmuletele dar nu mi-a permis conexiunea asta de rahat, asa ca mai incerc.
Irina, daca descoperi cum sa-l adormi fara suzi, fara luat in brate, fara carucior vreau si eu reteta. Si al meu cum adoarme o scapa din gura dar e musai s-o molfaie pana adoarme.

Ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> Matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Lia Mia,

am vazut pozele,aveti tapet pe pereti, ca si noi avem.
e dulce puiutul tau!
intreb ca nu mi-e rusine. ce insemna "resuspendat morcovul"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata fetelor! Multumesc pentru suport, acum sint mai relaxata ca nu mai trebuie sa ascult povestile bonei. Nici nu m-am intilnit cu ea dimineata, sotul i-a dat restul de bani. In mod evident nu mai pot merge la servici de la 1 martie.

jadi, sa stapiniti sanatosi apartamentul! Si sa va mearga afacerea, sa scapati repede de ipoteca. Eu n-am avut curaj sa fac ipoteca, am luat ce-am gasit in banii pe care-i aveam. La leasing m-am bagat, ca e "doar" 4 ani (care nu se mai termina odata).
Raluca, cine ne iubeste, ne iubeste cu penar cu tot.
Anto, Miruna avea 5-6 mese de lapte acum 3 saptamini. Dar de cind cu diversificarea, singura si-a marit distanta dintre mese, si nu mai avem decit 4 mese (rar 5). Eu incerc sa o momesc sa-i dau mai repede, ca nu ia in greutate klumea, dar nu maninca daca nu ii e foame.
dani, si eu am vrut o fata blonda cu parul cret si oki albastri. Dar cum nimeni din familie nu corespunde portretului, ar fi trebuit sa folosim un vecin, ceva.

Ieri am cumparat si 2 Hipp-uri cu legume. I-am dat putin din ala cu morcov si cartof, dar nu i-a placut (se strimba la fel ca si la supa fiarta). I-am combinat insa cu borcanasul de fructe, si a mincat. Mai am un borcanash cu mai multe legume, cred ca ala o sa-i placa, dar miine sau duminica i-l dau pe ala. Ce sa facem, asta e, nici noi nu mincam legume mai deloc, ar fi fost ciudat daca Miruna le minca.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristell spune:

Buna dimineata mamicilor!
Codruta noi nu am avut decat o treapta la patut si salteaua am luat-o din carrefour,este pe arcuri.
Anya bine ca se simte mai bine Anya.
Nadina ai o mandrete de baiat.
Irina m-am uitat la filmulet si e Vladut.
Vera e tare dragalasa Iulia cand vorbeste.
Meme 1 ce grasut e Andrei!
Stefaniei ii curge nasul si tuseste si mai nou e ragusita.Pt. tuse dc. ne-a dat Stodal un sirop homeopat care e bun pt. toate tipurile de tuse.De doua nopti doarme mai bine.S-a trezit numai de doua ori ceea ce pt. noi e super.
Ma duc ca mi-a dat beep Stefania.

Mergi la inceput