Mamici de iulie - august 2006 (24)
Raspunsuri - Pagina 8
emiliapop spune:
Buna burtici,
Pentru cine scria de pantaloni care nu va mai incap, eu cu sotu am gasit alta solutie de fapt el a gasit solutia, pantaloni cu cateva marimi mai mari. De ex. eu mi-am luat din Carefour pantaloni trei sferturi care se poarta si sunt si la reduceri acum, 2 perechi. E drept am trecut de la masura 38 cat purtam inainte la 42 si 44 dar vin foarte bine pe mine si sunt si moderna
. Imi vine bine si salopeta de raiati si e draguta dar parca e prea grea....
Scria cineva de o oferta speciala la tensiometru in Carefour dar nu este
poate in Cora.
Eu m-am ingrasat 7 Kg pana la 17 saptamani, cam mult nu?
Am inceput sa ma cantaresc si pe alte cantare ca ma gandeam ca s-a stricat al meu, dar arata la fel! 
Cristina_Ioana si eu sunt ingrozita cu plecatul ca sotu' azi m-a intrebat cand imi convine sa plece acum in martie in Suedia sau in septembrie in Scotia?
Si eu i-am spus ca nu vreau sa plece de loc nici sa nu aud
ca pun si eu mana pe telefon cum zicea cineva pe aici (nu mai stiu cine ca m-a lasat memoria
) si fac urat
!
Acum va las ca incepe ultima grupa la patinaj artistic de la Olimpiada, proba feminina si ca fosta patinatoare de performanta ma intereseaza!!!
Emilia
cu
17+
map spune:
Seara buna fetelor,
mai dar sunteti harnicute tare nu gluma. Abia am apucat sa citesc ce ati scris de dimineata, sper ca am citit esenta. Vorba lui a.cicel abia s-a deschis subiectul si gata 5 pagini 
Sabana nu-s tot nemtii chiar asa de tampiti, aici in BAvaria in general sunt mai deschisi. Dar de in padurea mare is mai multe specii
Eu sunt de patru ani si jumatate in Germania dar pana anul trecut am lucrat la institul de cercetare intr-un cadru international. Acum de 6 luni aproape lucrez intr-o cancelarie de avocati de patente, lume mai conservatoate si toti numai nemtii. Inca nu am reusit sa ma acomodez cadrului acesta exclusiv nemtes, cred ca mi se potriveste ceva mai colorat ca natii
. Poate de aia m-a socat la inceput atitudinea nemtilor, poate altii ar fi considerat-o normala, naiba stie. Pe seful si pe a lui consoarta nu i-am mai injurat ca nu ai cu cine sa te iei, daca ei saracii nu au avut niciodata habar ce inseamna sa te descurci din mai putin ei nu ar intelege. Am ajuns sa-i compatimesc ca simt si gandesc asa si la fel si pe colegele mele nemtoaice care nici ele nu-s departe cred.
norocuta cand se intoarce din concediu medical o sa-i propus sa faca o vizita pe la voi, ii spun ca-l cald si bine acolo. Nu stiu daca ia el "virusul" tandretii de acolo dar macar as mai scapa de el si s-ar apropia termenul sa nasc, tocmai bine ![]()
Amabella Bun venit printre noi. Nici eu nu postez de prea mult timp pe aici dar deja am luat destul de tare virusul si acum nu las sa treaca ziua fara sa scriu.
Eu zic sa incerci sa-ti invingi frica si teama pe care o ai. Gandeste pozitiv. Daca mereu ai ganduri negre acestea se transmit si lui bebe si nu cred ca merita. Vad ca multe din voi ati facut triplul test sau chiar amniocenteza. Cred ca ce se urmareste pe acolo este ca medicii sa faca bani.
Mie la ultima vizita la ginecolog mi s-a explicat foarte frumos ce-i cu testele acestea: triplul test se bazeaza pe date statistice iar eroarea lui este foarte mare, asa ca ori de-l fac ori de nu-l fac tot atata de nelamurita as fi.
Amniocenteza trebuie facuta daca vrei sa stii exact care-i situatia insa amniocenteza pe mine dr. m-a sfatuit sa nu fac pentru urmatorul motiv: avand sub 35 de ani probabilitatea de-a naste un copil cu malformatii este de 0.11%. Daca fac amniocenteza probabilitatea de-a pierde sarcina este de 1%. Asa ca nu avea rost sa fac. Lucrurile insa stau total altfel dupa 35 de ani, la mine nu era cazul.
Si chestia cu frica stii tu cum este "de ce-ti este frica nu scapi" asa ca incerca sa te gandesti la lucruri frumoase. Si mie mi-a fost teama sa nu intru asa intr-o stare de panica, dar pana acum multumesc lui Dumnezeu sunt foarte calma in privinta bebelui. Sper sa raman asa!
she-wolf Ma asteptam ca Irlandezii din Republica sa fie la fel de grijulii ca cei din Irlanda de Nord, pana la urma au acelasi sange
Acum 5 ani eram pe undeva pe langa tine in Armagh in Irlanda de Nord, aia erau speriati rau tare, te chemau la medic din orice, mai ales cand era vorba de copii. Si eu am facut pana acum 5 ecografii si-s in saptamana 15. La sf. saptamanii 16 fac urmatoarea ecografie. Ai intrebat pe mai multi, chiar asa este normal acolo la voi sau medicul tau vrea asa?
Acum fug la somnic ca toata ziua am stat chircita pe scaun, saracul bebe sta acolo strans la cutie.
Somnic usor si pe maine dimineata!
15 fix
Monica
Galushca spune:
she_wolf, la centrele foto iti poate pune filmul de pe caseta video pe DVD. La dr. Iosup se poate numai cu caseta video si costa 300.000 in plus. Eco morfologica e 2.900.000 si pozele sunt 30.000 bucata. E foarte fain, eu am fost si sunt incantata - sta de vorba cu tine, e relaxat si dragut. Foarte chiar pentru un ecografist ;)
Galushca 17 sapt +
BESTUTZA spune:
Tare multaaaam fetele!
E, o sa sun sa vad cand ajung la spital!
Si eu merg numai la cabinet,dar acum pe dr il intereseaza fluxurile pe arterele uterine pentru ca bebelusa mea mai are un fratior de 1 an pe care l-a nascut tot DR MINUNE si care a plecat de la Spitalul Fundeni cu un diagnostic bomba - cand era in burtica
! Si dl dr ne salvaaaaaaa minunaaaaaaaaaat!!
Anul asta nu mai facem acelasi tratament ca anul trecut!!
si imi este mult mai aproape spitalul decat cabinetul!Si tr sa merg si cu bb mic
si stiti voi...
http://community.webshots.com/user/bestuta
BESTUTZA spune:
Asa ca uitasem! Va intrebam de bb-line pt ca Tudor a miscat prima data in saptman 14 !Dar chiar miscare! Acum simt ca o unduire -de nic nu imi dau seam..O fi de la Ilinca sau....Nu le identific..zici ca a trecut un veac
!
Bulinutza,
Ai grija cu sarea si bea lichideee,nu sta picior peste picior sau atarante!Si sa urmaresti INR de la timpul Quick-de coagulare! Asa orientativ!
http://community.webshots.com/user/bestuta
she_wolf spune:
Map, da, asa este aici sistemul, am primit si o scrisorica de la departamentul lor pentru sanatate cu grila de urmarire a sarcinii, am si scris-o la un capitol anterior si de acolo reiesea ca prima vizita la doctor (la ginecolog, nu la cel de familie) este pe la 20 de saptamani, asa ca eu chiar ajung mai repede.
Am mai intrebat si-n stanga si-n dreapta si asa este...sunt relaxati. Pe undeva probabil ca nu-i rau, darrrr...De-abia astept sa vad cum o sa fie pe 2 martie cand merg.
Galushca, multumesc mult pentru raspuns. 
Claudia
(14+) si
Cristi (16.12.2002)
miti2004 spune:
a.cicel petrecere furmoasa si o nunta de vis !!!
dragelor, gata, mi-am anuntat seful, care a reactionat f ok, poate si pt ca are un baietel de vreo 2 ani...
insa el spera saracu' sa mai stau inca vreo 2 luni pe acolo...sa vedem, nu i-am promis nimic, mai ales ca nu tine numai de mine, trebuie sa ma mai interesez cum e banii, si daca o sa mi se aprobe sa stau mai devreme acasa...
deci de saptamana viitoare o sa inceapa adunatul de informatii...
chiar ca mi s-a mai luat o piatra de pe inima...si asta doar pt ca sunt o proasta rusinoasa si nu stiu sa-mi vad de interesul meu...asa am fost de cand ma stiu...
hai va pup si noapte buna,
miti 16+
assa spune:
Buna dimineata!
Asa pe fuga am si eu o intrebare:are careva dintre voi senzatia de contractie nedureroasa in momentul in care trebuie sa mearga la baie, dar amana din diverse cauze ( e pe strada, nu se poate in momentul ala) ca simt ca mor. Deja noapte de noapte ma trezesc cu burtica tare dar fara dureri cam pe la 4-5, apoi ma derajeaza cand merg la baie , si-mi revin imediat dupa.
Nu am infectie, am facut urocultura care e sterila.
Deci...stie cineva ceva, ori ati patit-o si voi?
merci pt. orice raspuns
Assa ,
20+
Amabella spune:
assa, si mie mi se intampla sa ma deranjeze in momentul cand merg la baie si sa imi treaca imediat dupa. Iar in ce priveste burtica tare, m-am surprins si eu cu ea asa si am constatat, dupa ce m-am analizat cateva minute bune (
), ca imi incordasem involuntar muschii abdominali. Cand mi-am dat seama de asta si i-am relaxat, burtica nu mai avea nimic.
Amabella si bebe sanatos 20+
Amabella spune:
Am si eu o rugaminte catre moderatori sau nu stiu cui ar trebui sa o adresez: as vrea sa fiu si eu trecuta pe listutza de la inceputul subiectului, cu mamici de iulie-august 2006. UM a fost pe 09.10.2005, DPN 16.07.2006, pe
o sa il cheme Rares si inca un nume la care inca nu ne-am hotarat, iar dr care ne urmareste este dr. Herghelegiu de la Polizu.