Mamici de iulie - august 2006 (24)
Raspunsuri - Pagina 4
Sabana spune:
Kehleyr eu am dat-o in lucru la firma noastra de consultanta si ei au zis ca am dreptate. Vor face o scrisoare catre seful meu prin care ii voi aduce la cunostinta ca am dreptul la banii astia. Nu cred ca s-a schimbat ceva, ca altlfel mi-ar fi spus. Va voi tine la curent. Daca aflu modificari va spun. O sa mai dau o raita si pe la legislativ. De fapt de acolo am aflat prima oara despre chestia asta.
Fetelor hai sa nu ne certam pe tema nemtilor. Recunosc am exagerat, si eu am cunoscut oameni cumsecade printre ei. Pana la urma fiecare popor e in felul lui si cum ii privim e o chestiune personala. M-a luat valul atata tot. Oricum cred ca pe sefii nostri romani nu ii intrece nimeni ![]()
Alexia27 spune:
Revenind la topicul nostru, vreau sa va spun de fapt motivul pentru care voiam sa postez. De ieri mi-au aparut si mie primele picaturi de colostru!!! Sunt tare mandra de ele si tati la fel. Cu toate ca flacaul meu inca nu-mi da nici un semn...mai am putina rabdare.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png
anasia spune:
letitia, uite iti citez din consilierul pt asigurari sociale:
concediul de maternitate poate fi acordat inainte sau dupa nastere, pe o perioada de cel mul 126 de zile,intrucat perioada de prenatal poate fi compensata in parte cu cea de postnatal, in functie de optiunea persoanei sau de recomandarea medicului;
femeia gravida poate beneficia de 63 de zile de concediu medical prenatal inainte de data previzibila a nasterii, dar nu mai devreme de a 84-a zi anterioara acestei date;
cu atat, mai mult, daca se constata o sarcina dificila, este posibil ca, indiferent de optiunea mamei, sa se acorde concediul prenatal cu o intindere mai mare de 63 de zile;
Daca angajatorul nu a putut dispune modificarea conditiilor de munca, respectiv programul de lucru al acesteia, din motive obiective, salariata poate solicita concediul de risc maternal, de cel mult 120 de zile calendaristice, in functie de recomandarea medicului si de justificarea angajatorului;
nu sunt contabil, dar cine este, poate sa explice mai clar aceste dispozitii;
nu stiu daca iti sunt de folos;
anasia
16+ 
she_wolf spune:
Buna fetelor!
Huacin, am lesinat de ras cu rontaitul pe wc. 
Adelapop, acum aflu cu uimire ca sunt in luna 4, era sa ma inec cu ceaiul.
Merci pentru info. 
Am vazut ca vorbeati de floricele, au inflorit si aici copacii (corcodusii si altii de genul asta), mai au putin si infloresc si magnoliile (mie-mi plac la nebunie
), am vazut prin parcuri narcise, violete, ghiocei, panselute si multe alte floricele mici si colorate, dar al caror nume nu-l stiu...e frumos, dar, din pacate, inca e frig.
Acum sa ma laud: in sfarsit il simt si eu pe bb. Este foarte finut si destul de rar deocamdata, dar se simteeeeee!!!

Claudia
(14+) si
Cristi (16.12.2002)
MissJJ spune:
Buna fetele!
Mamanati eu chiar as cumpara casa inapoi de mi-as permite, insa cei la care am vandut-o sunt de la o firma italiana si primul lucru care l-au facut cand au inceput sa renoveze a fost sa desfinteze gradina.
Deci secretul este daca, cumpar casa inapoi vreodata tot lipseste elementul cheie pt gradina: o bunica priceputa.
La noi bunica s-a ocupat de gradina, noi ajutam si ascultam ordinele de la sefa. Bunica a avut si sere cu flori inainte in afara Iasului. Dar dupa ce s-a imbolnavit le-a vandut si a ramas cu gradina de la casa care oricum era destul de mare. Si asta era terapia ei sa aiba grija de gradina.
Kehleyrmultumesc pt aprecieri! Mai stii poate pana la sf sarcinii ajung si prozator, scriu si eu o opera literara.
By the way si mie imi place Ionel Teodoreanu. Si mai era o chestie, casa noastra era in "buricu targului" dar era gradina asa mare si vecini aveam televiziunea romana si spitalul militar si te simteai de parca aveai casa singura pe un varf de deal si fara vecini. ![]()
Legat de casele din Anglia, asa este avem si o curte dar casele sunt lipite una de alta si gradinile sunt parelele si vezi pana la ultimul vecin si curtea este mai mult simbolica. E pavata la noi si e buna ca na intindem rufele acolo si vara mai iesim la soare, mai stam pe un scaun pliant ca soparlele la soare.
Eu sunt mare iubitoare de mare si soare, fara mor si stiu de unde mi se trage: eu de la 1 an si 8 luni am mers la mare in fiecare an timp de 2 sapt. Asta era concediul familiei noastre. Si eu si tata ne bronzam si ne faceam negri ca taciunele si biata mama se facea ca un racusor (mama e si zodia rac) si tot alba ramanea la final. Iar pe mine si tata bronzul ne tine un an intreg dupa numai 2 sapt de soare. Si legat de soare si mare anul asta nu putem merge in concediu ca e bebe tare mic dar de la anu, cand o sa faca un an ne suim in tren si fuga la mare sa il facem si pe bebe innotator fruntas ca mami si tati.
Oricum mami asta e cam nebunica oleaca si o sa faca antrenamente cu baby din caditza. Sa ajunga si el o mini ratusca. ![]()
Si tati zice ca spera ca baby sa fie la ten ca mami, masliniu si sa aiba ochii albastri ca ai lui. Nici nu s-a nascut si noi stim deja cum o sa arate.
Dar na fiecare cioara isi lauda puiul. ![]()
Si ca na daca tot vine weekendul, de ce sa stam linistiti si sa ne odihnim, mai bine o tura de mobila in schimb.
Maine dim livreaza astia dulapul si ma gandesc daca la comoda ne-a luat un secol s-o asamblam dapai la dulap frate, care este si mai mare?
Asa ca eu maine scot tot din dulapul asta si le triez si sambata de dim socs dulap vechi chinuiala pus dulap nou. Plus curatenia aferenta.
Si eu care speram weekendul asta sa ajungem pe la mothercare sa imi iau si eu niste sutiene de bumbac pt zi si unul gen bustiera pt noapte si neaparat niste absorbante din alea speciale de pus in sutien. Si ma enerveaza ca numai de la sanul stang curge colostru o multimea, de la cel drept numai samb trecuta un pic.
Si ca tot va ziceam de vecina mea ca a avut baby si se chinuia sa vanda caruciorul vechi, m-am facut si cu un scaun din ala special de masina pt baby mic.
Ala era tot de la carucior dar tipa care a cump caruciorul nu avea nevoie de el ca avea copil de 1 an si ceva deja. Si acum trebuie sa-l scot din garaj sa-l spal si sa-l aerisesc bine sa fie pregatit pt baby. Scaunul asta este normal pt masina are si baza din aia sa o instalezi, dar cum noi nu avem masina eu la altceva il folosesc: este f util sa il plimbi pe baby ptin casa dupa tine ziua, ca are maner si are si ham si suport pt cap si ca sa nu stea baby numai intins si sa vada si lumea din jurul lui il pun in ala si-l plimb cu mine pe unde merg. Asta am vazut-o aici in uk si in scaunul asta baby poate sa si doarma si nu trebuie sa-l trezesc si sa-l mut in patutz si sa-i stric somnicul. Plus ca ii pot pune si jucarioare pe el ca are loc sa prinzi bara din aia cu jucarii.
Gata tre sa pun frana ca v-am innebunit creca deja de cap! Va pupic si nu cred ca apuc sa intru weekendul asta ca va fi de munca prin casa. Asa ca va urez de pe acum weekend placut.

PS Daca voi credeti ca scriu prea mult si cam pe langa subiect sa imi ziceti, ca nu ma supar, ca eu am un talent din asta de a vorbi tare mult si daca vad ca ma mai si baga lumea in seama atunci chiar nu ma mai opresti. ![]()
------------------------
15+
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
bulinuta27 spune:
fetelor am primit raspunsul la TT si sunt cam in ceata...poate ma puteti ajuta 
Calcul Risc genetic
Tip risc Risc calculat Risc standard
Risc Varsta 1/1166
Risc Triplu Test 1/4961 1/385
Risc Tub Neural Defect 1/10000 1/1000
Risc Trisomie 18 1/10000 1/1500
si acum vine partea pe care nu o mai inteleg:
Rezultatul testului triplu este negativ. Valorile riscului estimat sunt interpretari statistice. Medianele sunt calculate pe baza valorilor extrase dintr-o baza de date a carei dimensiune asigura un rezultat corect pozitiv in proportie de 95 %.
deci e negativ sau pozitiv? si care e bine sa fie: negativ sau pozitiv?
cred ca sunt dusa si de aia nu mai inteleg nimic
mai am pretentia ca lucrez si cu cifre.
va pup
16+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060806/dt/7/k/9a2f/preg.png
anasia spune:
bulinuta, stai linistita,coloana cu risc standard este cea specifica tarii noastra, cea cu risc calculat este cum ti-a iesit tie....este f bine; dc il suni pe dr T si ii spui ca este negativ(adica nu se incadreaza in limitele tiparului ex. 1/385 incidenta la romani-la tine posibilitate de 1/4961; daca s-ar fi incadrat pana in 385, atunci ar fi loc de discutii,cum spunea dr T sub 250), iti va spune ca este ok!bravo!
anasia
16+ 
Alexia27 spune:
Bulinuta, stai linistita ca e bine. Rezultatul trebuie sa fie negativ, asa cum si este de altfel. Baza de date asigura o acuratete de 95%, cel putin asa interpretez eu. Dar formularea lor e clara: rezultatul TT e negativ. Bravo!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png
bulinuta27 spune:
Anasia, Alexia multumesc mult de raspuns
sunt super feriicita ca bb e ok. acum de cand sunt insarcinata am devenit paranoia rau de tot
cand e vb de bb ca atunci cand e vb de mine nu ma prea ingrijorez...acum de ex stau asa cu picioarele in halul asta de umflate (ca fetele de aici au zis ca am entorsa asa rau arata) si astept sa vina ora sa plec. dar stiu ca nu ii face rau lui bebeita!
multumesc mult de tot inca o data si uite niste floriele ptr voi 

bulinuta 16+ 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060806/dt/7/k/9a2f/preg.png
Kehleyr spune:
Bulinutza sunt f. bune rezultatele, in caz ca mai vroiai sa ti-o confirme cineva
. Ai riscul calculat mult mai mic decat cel mediu deci eate perfect. Ce o fi cu dandana ca trebuia sa ne spuna si ea ce a mai facut cu TT? Sper sa nu o fi trimis la amniocenteza
.
Mada mie imi place cand mai povestesti tu, si alte fete, si despre alte lucruri nu neaparat legate de sarcina. Ca uite asa ajungem sa ne cunoastem mai bine, fiecare cu personalitatea ei
.
Sutienele de la Mothercare sunt f bune, eu am unul negru si unul alb si ma simt excelent cu ele
.
Kehleyr
20+