Mamici de iulie - august 2006 (24)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

Letitzia, nu cred ca se organizeaza baby expo in Brasov. Daca vrei, uita-te pe site-ul asta ca sa afli mai multe date.
www.babyexpo.ro

Amabella si bebe sanatos 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Letitzia din cate stiu eu de la o prietena de a mea deja ai dreptul la concediul de 126 de zile. Sau daca nu sa calculezi inca ceva medicale compensat cu concediu de odihna pana intri in cele 126, apoi dupa ce nasti intri direct in concediu de crestere a copilului. Eu am inteles ca fiind in 20 de saptamani deja am dreptul, dar o mai lalai asa, ca mi-e groaza de toata birocratia cu concediul de crestere a copilului, cu acte depuse la primarie etc. A si fetelor am confirmare de la firma noastra de consultanta ca mai aveti drteptul la inca un salariu brut cand se naste copilul. Eu nu ma las pana nu il iau si pentru cele care aveti al 13 salar, aveti dreptul din el pentru cate luni ati lucrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Sabana, letitzia, Kehleyr m-ati mai linistit cu kg, multam' frumos!
Sabana stai super bine cu 4kg si dulciuri din belsug! Din spusele celor care au experienta "vom lua" mult mai rapid in ultimele luni, lucrul asta de fapt m-a facut sa ma ingrijorez mai tare. Una din greselile mele este ca in luna patru, dupa ce greturile m-au lasat "am explodat" mancand cam mult dupa ora 18.00. Imediat dupa ce adorm pustiul, plec ca o racheta spre frigider, iar inghetata si alte chestii de genul asta "de rontait" si... nu au facut bine. Acum incerc sa fiu mai atenta, dar sunt o pofticioasa de cand ma stiu. Al meu sot face misto de mine si zice ca BB va cere "chifele" din prima si nu "lapte"...si ii repeta "prin burticutza" sa il invete sa pronunte din timp.
Kehleyr aici ei inca nu stiu de faza aia cu burta tuguiata. In jurul datei de 4 martie dupa eco4D probabil ca voi sti ce carucior voi posta pe DC. Vom vedea!
Cristina Ioana multumesc pentru ghiocei si raza de soare, esti o dulce !
map m-ai socat, recunosc, cu opinia atat de inversunata a sefului tau ...si in ciuda faptului ca trebuie sa i-o respect...trimite-l in Egipt la training sa ii dam ceva microbi de "intoarcere la natura". Sa vada cum e aici, cat de sarace sunt unele familii si cum isi trateaza de tandru puii ...e un spectacol rar. Aici am vazut cei mai tandri tatici din lume, care se ocupa de BB fara jena/figuri, fie ca sunt pe plaja, sau oriunde .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Sabana multumesc. Dar din cate stiu eu cele 126 de zile sunt atat pentru prenatal, cat si pentru postnatal, si era OBLIGATORIU sa iti pastrezi minim 42 de zile de postnatal. Daca s-ar fi schimbat ceva si cele 42 de zile de postanatal nu mai sunt obligatorii (deci sa imi iau cele 126 de zile inainte de a naste) ar fi... Colega ta stie cumva exact care e baza legislativa pentru asta (sa o caut sa ma duc la dr. meu cu ea pe 1 martie in dinti ?
Ce bine ar fi!
Cat despre acel salariu brut pe care trebuie sa il luam de la firma, nu cred ca e vreo sansa (mie si sila sa il aduc in discutie, al meu sef are sa imi mai dea niste bani din ianuarie pe care nu i-am vazut inca si nici nu cred ca o sa ii mai vad , nu sunt multi, dar ...).
Oricum multumesc.

21 sapt. + 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

E cum zice letitzia, trebuie musai sa pastrezi 42 de zile pentru postnatal.

Sabana daca ai vreo forma standard a cererii aleia pentru salariul la nastere poate o postezi la un moment dat pe aici, cred ca ne-ar folosi tuturor . Eu la nasterea trecuta am rata-o pentru ca nu stiam legislatia etc.

Kehleyr 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Sabana, nu vreau sa isc o noua polemica, dar nici sa tac nu pot. Referitor la remarca ta, cel putin deplasata cum ca nemtii ar fi "tampitei si idioti", da-mi voie sa-ti spun ca sotul meu este neamt si nu este in nici un caz "tampitel" si nici "idiot". Si nici ceilalti nemti pe care i-am cunoscut de cand suntem impreuna, si am cunoscut destui. Poate ca seful tau se incadreaza in aceasta categorie, dar asta nu e un motiv sa generalizezi, si te-as ruga sa te gandesti inainte de a face asemenea afirmatii ca prin ele poti jigni persoane care nu merita lucrul acesta. Si inca ceva: si sotul meu are functie de conducere, chiar de mare responsabilitate si am vazut cum se poarta cu angajatii/angajatele lui, cu fiecare fost angajat pastrand o relatie de prietenie. Asa ca inca o data, te rog sa-ti limitezi remarcile la persoana care le-a provocat.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

letitia, stiu ca ai dreptul la 120 de zile de concediu medical;
daca este sarcina cu risc poti sa-ti iei concediul prenatal intreg 126 de zile, si nu fractionat (pre si post), dar cu o hartie de la medic, ma interesez si-ti spun;
stiti ce mi-a zic mie seful inainte sa-mi iau concediu medical, cand ma simteam ca un caine? "mai da-te cu fard", si i-am raspuns ca in ce starea in care ma aflam, era ultimul lucru care ar avea importanta;si mie imi cauta o inlocuitoare, pe care s-o instruiesc eu, dar nici nu-mi pasa, vreau doar sa intru cat mai repede in concediu de odihna si apoi in prenatal, si le iau la maxim;
bulinuta, sabana, multumesc, intentionez sa-mi achizitionez si eu cu prima ocazie un tensiometru, ultima data am avut 12.5 cu 8.5, nici nu stiu daca e bine;dr Iosup mi-a zis ca este cam mica;
anasia 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Sabana, am recitit mesajul tau, am vazut ca nu era vorba de seful tau. Scuze. Restul postarii mele ramane valabila

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Alexia nu ma supar. Imi pare rau daca am jignit pe cineva. Seful meu este roman si tocmai spuneam ca e super ca om. El nu intra in discutie. Parerea mea era despre poporul german in general, despre mentalitatea lor. Dar pana la urma nu cred ca acest subiect are rost aici pe forum. A fost o parere. Imi pare rau daca ai luat-o ca pe o ofensa personala.
Letitzia asa este cele 42 de zile sunt obligatorii. Eu nu stiu cand ai tu DPN, dar iti poti lua cele 84 de zile inainte. Nu te impiedica nimeni. Prietena mea asa a facut. Cand ma duc la birou am sa ma interesez exact la firma noastra de consultanta si am sa incerc sa iti dau un raspuns cat mai clar.
In ceea ce priveste cererea pentru salariu a postat Dandana articolul din lege, care specifica ca avem dreptul la inca un salariu brut. Eu cu el m-am dus in dinti si mi-au dat dreptate.

Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005-2006 nr. 2001/2005

din 31/01/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005

Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
..
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Sabana multumesc. Am vazut ca e datat 22.02.2005. Probabil ca se poate schimba pentru anul acesta, nu?

Alexia, nu te supara. Cred ca Sabana a fost si ea indignata ca noi toate de seful Monicai si de asta a exagerat. Eu cred ca generalizarile nu sunt bune pentru nici un popor si nici o categorie de oameni, fiecare trebuie judecat individual...

Mergi la inceput