Clubul moldovencelor de peste Prut (17)
Raspunsuri - Pagina 4
MamaElei spune:
Ma, ia stati putin, ca io nu m-am prins. Cornelia, tu vrei sa tratezi vergeturile sau cauti crema preventiv? Ca nici eu nu am spus ca ele s-ar trata...
Doroti, imi pare rau daca ai mai scris despre net, dar chiar nu am observat...
Trin, ce fain, nunta...
Rodica si PAULA (02.09.04)
Lucia_B spune:
Hai frumoaselor
Rodica - iata receta chek-ului
Chek “Tigru”
- 200 gr unt (margarina)
- 200 gr (8 L). zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- 4 oua
- 250 gr (10 L)faina
- 50 gr (2 L) amidon
- 1/2 plic praf de copt
- 75 ml lapte
- 2 Linguri cacao
1. Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine. se inglobeaza (adauga) pe rand ouale ( intregi), faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte.
2. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti restul de lapte plus cele doua linguri de cacao, si desigur se mixeaza ( partea care contine cacao evident).
3. Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina facem urmatoarea combinatie: in centrul formei incepem sa punem cate o lingura de aluat galben, o lingura din celalalt, treaba e sa puneti una peste alta nu pe langa si incercati sa pastrati centrul
Se coace cc 60 min la 175C, cind e gata nu scoateti checul imediat din forma , lasati-l cam 30 min
p.s. - eu nu amforma pentru chek asa ca am copt in ce am avut, evident si tigru l-am vargat dupa vasul in care l-am facut .
-------------------------------
ce mari suntem
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
MamaElei spune:
Lucia, multam frumos, si scuze ca te deranjai in WE. Daca mai ai o clipa libera, mai scrie cum ati dormit? Ce mai faceti?
Rodica si PAULA (02.09.04)
Lucia_B spune:
maaama ce m-am enervat. am scris un mesaj de un kilometru si l-am pierdut . nu inteleg care e problema. in alte forumuri asaceva nu am patit niciodata.
hai ca mai incerc sa scriu inca odata.
ce mari suntem
Bucate
Balbina spune:
Elena, n-are nimic, noi nu fugim nicaieri din Dr. Taberei (cel putin deocamdata), ne putem vedea oricind.
Noi exact asa am facut cu casatoria: cununia civila aici si cea religioasa o data cu nunta - la Chisinau, la diferenta de 2 ani. Asa ca serbam de 2 ori pe an.
Rodica, Alina are msn, avem deja citeva partide de taclale la activ. Pur si simplu ea aseara n-a fost online, parca, dar a aparut spre dimineata (adica dimineata noastra, ca la ei era aproape miezul noptii). Daca vrei, iti trimit ID-ul ei prin PM, nu cred ca se supara .
Lucia, dar chiar ai disparut in ultima vreme, nici pe mess nu te vad asa des ca inainte. Sper sa nu dureze mult perioada asta, ca ti se simte lipsa aici.
M-am mai uitat prin albumul tau cu bucate, mi-a placut ca ai despartit dulciurile de mincaruri . Astfel, daca ti-e pofta de o salivatie de la dulciuri, intri la dulciuri, iar daca vrei sa inghiti noduri la niste chiparusi umpluti, vinete sau bors, te duci direct la albumul cu mincaruri serioase.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Lucia, si mie mi se intimpla, te sfatuiesc sa pastrezi deschisa pagina cu preview sau sa copiezi de rezerva textul pina nu-l vezi trimis.
------------------
Numai bine,
Lucia_B spune:
nu e regula cain we sa nu intru pe aici. fiti sigure ca de citit gasesc timp, insa e mai greu cu scrisul. de' cred ca stiti si singure cum e cu barbatelul acasa.
Fetelor imi inchipui cum stati deasupra puicutselor si va chinuiti sa le spalati dintisorii, sper ca incurind ei singuri o sa vrea sa-si faca procedura asta.
Alina - foarte frumoasa fata mamei. e cum au spus si fetele, serioasa nu shaga. se vede ca te imita cu papusica ei. un din partea mea.
imi inchipui cit de greu e sa dormi cind in pod scirtie niste juvine. nu e posibil sa va dezbaierati de elea?
daca indraznesti, fa-le poze.
pina la urma ai ornat foarte original torta. si sectiunea vad ca e mult mai apetisanta ca a mea. ai avut turtele mai puhve.
la noi capsunile cele mici sunt asemanatoare la gust cu cele de acasa, insa cele mascate parca-s iarba verde.
ce mari suntem
Bucate
Lucia_B spune:
Rodica - cu placere, stiu ca si Alinkav face acest chek, nu stiu daca e aceeasi receta.
imi pare foarte rau ca ti-au furat potmoneul, sper ca nu ai avut suma mare in el.
stiu despre "plesir", nu doar o singura data am luat de la ei torte, insa deacum inainte am sa-mi coc singura. asta ca sa-i fac concurenta Nataliei .
cit despre timpul urit si noroiul de afara. eu cind o sa creasca Laura, am sa-i cumpar ciubotele si combinizoncik si o sa-i permit sa sara prin boltoace, ca-ci mie mi-a placut foarte mult procedura asta. ultima data am umblat prin glod cu picioarele goale pecind eram in cursul 2. fusesem la bunica, si stiti voi ca la tara poti avea asa placere cit vreai.
care sunt succesele Paulei, ce mai face, ea inca nu-ti picteaza peretii?
ce mari suntem
Bucate
Balbina spune:
Lucia, aha, si lui Vlad ii place sa sara prin baltoace, mami l-a invatat stii cu ce mirare se uita la mine mamicile din parc, cum de-i dau voie. Ei bine, noi avem o intelegere, are voie sa sara prin baltoacele mai mici, iar pe cele mari le ocoleste.
Am un baiat tare ascultator, ptiu ptiu, sa nu mi-l deochi.
Concurenta e un lucru tare bun, caci de pe urma ei clientii (adica familia) au numai de cistigat.
------------------
Numai bine,
Lucia_B spune:
Doroti - si eu am avut parte in ultimul trimestru de arsuri. ma chinuiau groaznic, indiferent de ce mincam, ma salva doar chefirul. te inteleg perfect, imi sunt prospete amintirile. mai rabda putin, mai este o nimica toata.
felicitari pentru net, e super ca o sa fie prin cablu.
Elena - felicitari pentru cererea in casatorie. iti doresc o casnicie frumoasa si in caz ca o sa va viziteze supararea, sa va vina pe rind.
ce mari suntem
Bucate