Gravidute in strainatate
Raspunsuri - Pagina 7
aiska spune:
Iti multumesc Dana!
O propunere:chiar daca nu se face listuta,ar fi dragut sa ramina subiectul ca un loc de intilnire si discutii pentru noi,gravidutele din strainate.Ce spuneti?
Sabina
5+
mamica lui Aleksi Joel 
Mia. spune:
Hop si eu!
30 sapt.
Tocmai am mincat o super inghetata cu cirese si sunt fericita! Ca ciresele inca nu au aparut.
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
eli26 spune:
Salut fetelor
Cristina si eu tot la particular am nascut si ma costat o gramada
(dar sa meritat zic eu) ma duc la consult lunar si de fiecare data a-mi face eco analize ,singe ,urina,..etc un consult ma costa in jur de 30 de eur cu toate ca am o gramada de asigurari(altfel cred ca plateam triplu
) un eco4D tot 30 de eur iar la prima nastere ma costat in jur de 6000 de eur in afara de consultatii,acum tot la aceeasi clinica o sa nasc,chiar ieri am fost si totul e ok(o sa am un baietel
i-am vazut putzulica) de acum tebue sa merg din doua un doua saptamani ca am intrat in sapt 24
si pe mine ma durut burtica la inceput si mi-a dat niste pastilute (DACTIL) nu stiu daca a auzit cineva de ele,dar mi sa oprit durerea inmediat dupa ce am luat,si la prima sarcina am patit la fel.Cam asa stau lucririle la mine.Va pupic si sarcini usoare on continuare
Tina24+ POZE
Ivona1977 spune:
Buna, sunt si eu noua aici. Am 9 saptamani si am probleme, am sangerari incontinuu in ultimele doua saptamani. La inceput a fost mai rau, dar acum e stabil, doar cate o picatura-doua pe zi. Totusi nu ar trebui sa am nimic, si asta ma ingrijoreaza...Am fost la medic din prima de cand a inceput, si mi-a facut programare la Norwich&Norfolk H. abia 10 zile mai tarziu! Am fost cu sufeltul in doua, credeam ca l-am pierdut, dar era bine bebe, avea si inimuta, mi-au dat lacrimile cand am vazut ca misca...Acuma ce sa fac, ca nu mi-a facut nimeni nici o analiza, mi-au zis ca trebuie urmat cursul naturii?!? Daca puteti sa imi dati un sfat, va rog frumos, prima intalnire cu moasa e pe 13. Imi vine sa ii spun minciuni ca am cazuri de prapastii in familie, ca sa imi faca si mie o analiza, o monitorizare ceva...
Pepsi spune:
hop si eu, din Canada, sint in 5 saptamini si 5 zile!, data prevazuta a nasterii 05 februarie 2007.
sanatate la toata lumea
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
arcenciel spune:
Bonjour la toata lumea!!!
Se pare ca in Franta sistemul de sanatate e jos palaria!
Am fost luna de luna la generalist (consultatia 20 €- rambursata 17 € de asigurarile de stat si restul de suplimantara, pe care o platesc eu). Primele eco rambursate 70 % de stat, restul de suplimantara. In ultimele trei luni consultatiile sunt gratuite, ca si ecografia, si nasterea, de orice fel ar fi.
Bon, n-am facut o ecografie in fiecare luna, fiindca aici doar 3 sunt indicate/obligatorii si rambursate, n-au fost nici 3D, nici 4D, dar am inteles ca sunt suficiente pt. urmarirea sarcinii... Nu are rost sa mergi luna de luna sa masoare bb-ul.
Daca alegi clinica particulara se plateste 15 €/zi, suma care poate fi rambursata de asigurarea suplimentara, si suplimente pt. rezerva, televizor si telefon in camera.
Toate medicamentele si analizele indicate de doctor (sange in fiecare luna, sindrom Dawn- obligatoriu in luna a 5-a, rubeola, hepatita, HIV, o infectie urinara tratata, fier) nu le-am platit. Plus acum fac 10 sedinte de masaj ca ma doare spatele. Iar dupa nastere, daca e cazul voi avea alte 10 pentru reeducarea perineului.Ah, si am uitat cursurile de maternitate, 8 la numar!
M-am prezentat de fiecare data cu cartea de securitate sociala/ medicala si n-am platit nimic.
Am avut ceva emotii fiindca fiind insarcinata inainte de a ajunge in Franta (cu 2 zile!) asigurarile medicale mi-au spus ca nu imi pot inregistra sarcina. Asta insa pentru ajutorul de maternitate- indemnizatii zilnice care sunt varsate pentru perioada petrecuta in spital. Altfel, sarcina si nasterea vor fi luate in considerare ca un tratament, deci nu voi plati nimic...
Nu mai zic ca am primit o prima de maternitate pentru sosirea bb-ului, in luna a 7-a care imi permite sa fac toate cumparaturile necesare.
Ce ziceti de asta? Eu nici nu ma gandeam sa calc in vreun cabinet sau spital in Romania... cu toate ca am fost acolo in februarie. Numai cand ma gandesc mi se face parul maciuca... Fiindca eram programata in octombrie la consult la CMU (banuiam eu ceva) si m-au sunat sa anuleze... si era vorba de clinica particulara, cu plata.
Veniti sa nasteti in Franta!
33+
bebe
Fotografii
aiska spune:
Ivona1977 doctorul mi-a spus ca a vut o pacienta care a singerat citeva picaturi toata sarcina,a nascut normal si copilul era sanatos.Un caz foarte rar probabil.Daca ai pe cineva in tara sa-ti trimita utrogestan ar fi bine.Singerarile maronii sunt periculoase cind devin abundente.
Arcenciel bravo francezilor!Si aici se da o prima cu 4 luni inainte de nastere.Este vorba de un pachet unic in lume care contine strictul necesar noului nascut.
Uitati-va www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/100502155308EH?openDocument" target="_blank">aici si mergeti pina in josul paginii.Toate produsele expuse le primim gratuit!
Sabina
5+
mamica lui Aleksi Joel 
danidani74 spune:
Ivona1977-te inteleg intru-totul.eu am o sarcina oprita in evolutie acum 5 ani...si atat pana anul acesta.Cand am spus moasei(prin telefon)ca sunt insarcinata si din punctul meu de vedere sunt o gravida cu risc(32 ani),m-a programat pt o "intrevedere"dupa...5 sapt.In acest timp am trecut prin chinurile iadului.N-am avut dureri, ci din sapt. a 8-a n-am mai avut simpt. de sarcina.Cand am mers la ea a spus doar ca ii pare rau ca asta simt dar n-are ce sa-mi faca.Programare la eco peste alte 2 sapt.In fine. Ideea e ca nu prea le pasa. Prpbabil ca aici prea multe femei fac copii si pt. ei totul e o simpla formalitate. Sapt. viitoare merg acasa(in Rom.)si voi avea grija sa merg la un medic pt. investigatii.ai grija de tine si incearca sa eviti pe cat posibil sa faci efort si sa ridici greutati.Pupice
Dana
18+
Ivona1977 spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri si sfaturi. Am sa merg si eu in Ro la niste analize, niciodata nu poti fi prea sigura...Va pup, Ivona