Gravidute in strainatate

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Ivona, imi pare rau ca ai problemele astea ,iar medicii de aici pur si simplu te lasa fara nimic.Ei merg pe premisa ca multe sarcini se pierd in primele 3 luni, si de aia nu fac nimic, considera chestia asta ca pe ceva normal. Nici dupa nu se omoara ei prea mult,insa asta e,nu poti schimba sistemul. Daca poti pleca in Romania, nu ezita. Du-te si fa-ti absolut tot ce se poate in materie de analize, si vei fi mai linistita dupa aia.Si stresul este un factor destul de important in sarcina, asa ca gandeste cat de pozitiv poti.Nu fa efort fizic, dormi mult, odihneste-te, si fugi in tara.Intoarce-te cu un zambet mare si cu vesti bune.Ai sa vezi ca o sa fie bine, eu asta iti doresc.Si sa-ti mai spun ceva:nici daca le spui ca ai avut in familie probleme, tot nu se schimba mare lucru, atata timp cat ei nu te au in evidentele LOR ca fiind cu probleme.Eu sunt cu trei sarcini pierdute in evidentele de aici, si sunt trecuta cu sarcina cu risc crescut, dar crede-ma ca nu am vazut nici un efort suplimentar din partea celor de la stat,de aia am apelat la maternitatea particulara.
Te pup si ai grija de tine.

15+

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Multumesc frumos Cristina pentru sfaturi. Totusi am concediu abia in iulie si atunci o sa merg pe la doctori prin Iasi, am noroc sa cunosc pe cineva care e insarcinata la fel ca mine si ma poate ajuta. De cateva zile iau acid folic si vitamine si vad ca mi s-a oprit scurgerea. Nu stiu daca are vreo legatura sau nu, dar parca prea mult a durat (18 zile) si brusc s-a oprit cand am inceput sa inghit pastilutele alea. Oricum nu au cum sa imi strice...Azi merg la doctor din nou cu rezultatele de la scan si vad ce zice si el. E si un doctor tanar, mai tanar ca mine cred, e cam speriat asa si nici nu e englez, cred ca e ceh. Poate am noroc de data asta...Bafta si tie si la celelalte burticute! Ivona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Salutare tuturor burticutelor din strainatate!
Vin si eu aici in speranta ca mai e cineva din Egipt..in rest...sa nu va suparati pe mine, dar nu prea vad rostul acestui subiect atata timp cat exista "mamici de iulie-august" de exemplu pentru cazul meu (am DPN in 26 iul06).
Din motive usor de inteles eu am optat pentru medic si asistenta privata de care sunt super multumita pana acum. Intalnirile cu medicul au fost "ca la carte": lunare, apoi la doua saptamani iar analizele/eco4D cerute de medic mi le-am platit separat. Mi s-au dat informatii clare inca de la inceput ca si cum voi plati astfel incat este evitata jena de care as fi suferit in Ro "sa bag spaga" in buzunare.
Va doresc tuturor sanatate si BB mancaciosi si frumosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna fetelor! eu sunt mamica singura, in spania! situatia mea e putin mai complicat si sunt un pachet de nervi pana iau rezultatul analizelor. mie mia venit untimul ciclu pe 3 aprilie dar dupa ceea nu am ami avut contact sexual. deci....ciclu peste sarcina.am asteptat toata luna mai sa mi vina si pe 20 mai mi am facut un test care a iesit pozitiv. m am inarmat cu mult curaj si.la medic! mi afacut o ecografie si mi a confirmat faptul ca sunt insarcinata.pe 2 iunie am avut programare pt analize si maine merg sa iau rezultatul, iar vineri am programare la ginecolog. eu cred ca am cu aproximatie 13 saptamani de sarcina socotind dupa ultimul ciclu(nu cel din aprilie) care a fost pe 20 februarie. eu sunt super incantata de faptul ca voi fi mamica.din pacate nu si prietenul meu, de aceea ne am despartit. o sa ma ajute financiar pana o sa nasc si dupa accea nu vreau sa mai stiu nimic de el.sunt departe, sunt singura dar am beblusul pe care il iubesc mai mult decat orice pe lumea asta.si sa nu uit ....am o sarcina foarte grea..cu greturi peste greturi, nu suport nici macar mirosul de sapun....sunt terminata din punctul asat dar sper ca va trece....va pup pe toate!

Mergi la inceput

Ivona, si eu sunt ieseanca de loc. daca pleci in iasi,iti recomand cu caldura pe doctorita Elena Mihalceanu,sora mea a nascut in decembrie cu ea, si a fost super multumita de cum s-a purtat si a avut grija de ea pe toata sarcina. O gasesti la Maternitatea Cuza-Voda sau la cabinetul ei particular ,undeva, in zona cinematografului Victoria. O sa iti placa, din ce am auzit de la sora mea, care este super pretentioasa, este o tipa foarte buna,si ca om si ca medic.
Iti doresc numai bine,sarcina usoara, calatorie placuta in Romania,si tot ce iti mai doresti tu.
PS.Sa nu uit, acid folic este aproape obligatoriu sa iei,pana la cel putin finele lunii a treia,iar vitaminele nu strica, insa nici una n u are legatura cu ce ai avut tu. Eu iau Pregnacare,si ma impac foarte bine cu alea,contin absolut tot ce ai tu nevoie.
Numai bine si ai grija de tine.

15+

cristina

Mergi la inceput

Maria Irina, imi pare rau sa aud ca mai exista barbati asa. Se tem si de umbra lor, insa poate daca ii dai timp, sa se gandeasca, si nu impingi nota prea tare, s-ar putea sa accepte faptul ca va fi tatic, si chiar sa se bucure de asta. Au mai fost cazuri din astea si s-au rezolvat foarte bine. Imi pare bine ca gandesti asa cum gandesti,deja nu mai esti singura, bebelusul ala mic creste in tine, si are nevoie de suportul si dragostea ta, in primul rand. Ca mamica singura,o sa iti fie un pic greu dupa ce nasti, insa nimeni n-a murit din asta, si ai sa vezi cat de fericita vei fi cand iti vei vedea puiul crescand,si bucurandu-te in fiecare secunda a vietii tale.
Eu iti doresc tot binele din lume, rabdare multa,sa gandesti pozitiv, iar faza cu greturile, in general sa stii ca nu tine la nesfarsit,insa asa e la inceput.
Te pup si ai grija de tine.

15+

cristina

Mergi la inceput

Maria Irina, am uitat ceva. Daca tu ai 13 saptamani, inseamna ca vei naste prin decembrie,nu?
in cazul asta, te invit sa intri la mamici de noiembrie-decembrie; avem si doua mamici din Spania,si ,inafara de asta, suntem vreo 80 de fete, daca nu mai mult,care ne impartasim toate experientele acolo. Ai sa gasesti suport, si multa, multa prietenie. Ai sa treci mai usor peste toate, iti promit eu. Noi te sustinem la greu si te asteptam. Te pup

15+

cristina

Mergi la inceput

buna mamici! maine merg sa vad daca mi au adus analizele..........normal ar trebui sa merg vineri dar ....vineri dimineata am prima programare la gine...stiu ca e cam tarziu fiind insarcinata in 13 saptamani, dar nu mi am dat seama de sarcina pt ca am avut ciclu....sunt speriata si am inima cat un purece pana vad rezultatul analizelor! va pup!

Mergi la inceput

multumesc pt mesaj, cristina.intradevar e greu de crezut ca sunt si astfel de oameni, dar ce pot sa fac?? accept situatia si imiiubesc bebele.maime mergem dupa analize iar vineri avem programare la gine....cam tarziu dar ce sa fac...u mi am dat seama ca sunt insarcinaat pana nu mi am facut test...pe 20 mai iar pe 23 mai am fost la medic.va pup .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

maria irina in ce parte a Spaniei stai ?
Eu sunt in Cartagena- Murcia, am frate aproape de Valencia pe care-l vizitez din an in Pasti...esti pe-aproape ?
Sa stii ca si eu am inceput cu foarte multe gretzuri si vomitaturi (nici usa la frigider nu puteam s-o deschid). Exista la farmacie Cariban-pastile contra greturilor, medicii dau unda verde, zic ca-i mai bine decat sa fortezi stomacul. Ai voie pana la 4 pe zii- daca dimineatza ti-e foarte rau ia 2 pastile seara la culcare, una dimineatza si alta la amiaza. Eu sunt gravi de 16 sapt si inca mai iau una/zi.Apropo, acriturile fac bine, lamaia-i gustoasa in Spania, si tocmai am descoperit la Lidl(mag.nemtesc) castraveti acri foarte asemanatori cu cei din Romania(estem 2 tipuri, cei mai marisori is cei mai buni, in borcan mare).

PS. cariban-ul nu-i compensat, si-i cam scump...cam 7€ cutia(24 pastile)

va puuuuup pi toati
Dbunny16+1 cu flacau in burtik

Mergi la inceput