Gravidute in strainatate
Raspunsuri - Pagina 6
cristina1974 spune:
Dana, eu nu stiu cum e la Norwich,dar banuiesc aceeasi situatie ca cea de aici,ca doar e NHS. Eu merg in paralel si cu cei de la stat, ca Doamne fereste, in caz de ceva, acolo te duce ambulanta, nu la Portland, la cei particulari.Insa la private, astea sunt scorurile pe aici, cele mai mari de peste tot,insa cred ca cea mai buna tratatie. Oricum, daca pleci in Romania, e bine sa iti faci tot setul de analize, plus ecografie, ca oricum, te costa si mai putin si esti si tu mai linistita.Eu pana ce ajung in Romania, mai e cale lunga, ca am altele de facut.
te pup
14+
cristina
msl spune:
Buna fetelor!
Tocmai am venit de la medic si imi vine sa ma dau cu
capu de pereti nu alta....
Nu ai cu cine vorbi aici....pt. dureri de burta am primit din nou "pareri de rau" sau un sfat sa sun la spital daca cred ca nasc inainte de termen...
...de parca nu la spital am fost....o sa continui sa iau ce mi-au indicat medicii in romania adica nospa...este de necrezut...
am cerut in mod special sa-mi faca toate analizele de singe pt ca sint anemica, se poate sa am lipsa de calciu sau mg pt ca am crampe musculare, am vrut toate analizele asa cum se fac normal in romania...si am primit in schimb ce credeti...analiza pt rubeola chiar daca am zis ca am avut boala, pt sifilis chiar daca stiu sigur ca nu am si pt hepatita b chiar daca sint vaccinata?!? ce ziceti de asta? pe deasupra ma tot bat la cap cu testul de toleranta la glucoza cu toate ca la analiza de urina nu iasa pozitiv si glicemia era f. buna ultima daca cind mi-am facut-o....
Sint din ce in ce mai ingrijorata din cauza ca la nastere nu stiu ce se va intimpla cu incompetentii astia aici ca altfel nu-i pot numi, si acum imi pare rau ca nu am ramas sa nasc acolo...
de asemenea trebuie sa mai fac o ecografie in jur de28- 30 de saptamini pt depistarea hidrocefaliei, aici la spital sint total incompetenti in asa ceva pt ca la ecografia la care am fost aici mai mult de "ute-i picioru, uite-i mina..." nu a stiut sa zica, iar am gasit un 3d particular dar spune in mod specific ca nu se face in scop diagnostic, doar pt ca sa-l vezi....ce ma fac?
Sint total
dezamagita de cum sint lucrurile pe aici....
aiska spune:
Din aceleasi motive de nemultumire si eu am mers la particular la prima sarcina.Nu sa nasc, ci doar la controale lunare.Pretul la eco e in jur de 120 euroi, iar consultatia 60-80 de euroi.
In tara asta la stat te vede numai moasa lunar pina in sapt.36 si apoi saptaminal.Doctorul generalist te controleaza doar de 3 ori in 40 de sapt si nici macar nu-ti face tuseu vaginal decit de 2 ori.Despre eco, ce sa mai vorbim, iti programeaza doar 2 in sapt 9-12 si 20-22.Atit!
Ei ce mai ziceti de astia? Mai au si tupeul sa se laude ca rezultatele lor sunt foarte bune la nivel european si nu numai!
Intrebare:daca nu am buletin si asigurarea mea medicala internationala este doar in caz de imbolnavire acuta, ma pot prezenta la medicul ginecolog in Romania pt.control?Au cumva preturi diferentiate pt.cei care au cetatenie romana dar nu locuiesc in tara?
Sabina
5+
mamica lui Aleksi Joel 
cristina1974 spune:
Doamne, si eu care credeam la inceput ca sunt prea deplasata sa ma duc la maternitate privata.....
Sincer, traiam cu impresia ca numai in Uk este delasarea asta, dar vad ca asta este fenomen mondial....
Aiska, nu stiu ce sa-ti spun,insa nu cred sa aiba preturi diferentiate,insa, pana la urma, depinde de unde te duci.
15+
cristina
aiska spune:
Cristina nu esti deloc deplasata.Cred ca tine si de personalitatea fiecareia si de antecedente.Eu sint mai praspastioasa din fire si prefer sa fiu grijulie.Bine,nu exagerat,dar oricum "paza buna trece primejdia rea".Cind am fost la moasa la stat si i-am zis cite analize si ecografii se fac in Romania la gravide s-a uitat la mine dispretuitoare.Mi-a raspuns calm ca rezultatele lor sunt net superioare cu ale Romaniei.Ce figura!Dupa faza asta m-am prezentat frumusel la particular si mi-a facut ce analize am dorit.
Sarcina usoara si bebe sanatos!
Sabina
5+
mamica lui Aleksi Joel 
cristina1974 spune:
Da, Aiska, si aici au un dispret destul de clar pentru tarile" din spate", cum este si Romania. Le-am zis si eu celor de la stat ca mama stie mereu de analizele ei,si medicii au grija, in asa fel incat daca vezi ca se intampla ceva aiurea, te ajuta imediat cu cerclaj, pastile si alte alea. Se uita la mine, si mi-a spus ca ea, de 15 ani de cand e moasa in spitalul ala, nu a vazut cum se face un cerclaj, si nici nu prea stie ce-i cu ala. Acolo, daca se intampla sa ai contractii mari, si regulate si esti in a sasea luna, sprea ex,. cum a fost la mine cand am pierdut doi gemeni, nu-ti fac nimic sa te linisteasca si sa te aduca pe linia de plutire. S-au ocupat doar de tratament la greu, pentru mine, dupa ce am expulzat copiii, si de formalitatile care trebuiau pentru inmormantarea copiilor, ca nu am vrut sa ii cremeze,mai ales ca baieteii au si trait( unul trei zile, si altul, o saptamana,in terapie intensiva). Si multe pareri de rau,si speranta ca data viitoare nu va fi asa. Si a fost tot asa, ca iar am pierdut sarcina, fara sa ridice nici macar un deget.
Atunci nu-mi permiteam prea multe, nu puteam ,financiar, sa merg la particulari si sa stau in capul lor pana imi vedeam problema rezolvata. de asta am zis, de data asta, nici nu ma intereseaza cat costa,ca doar nu iau banii pe lumea ailalta,cand o fi sa plec, si ma duc la maternitate privata. De fapt, si fetita pe care o am, tot la maternitate privata a fost nascuta.
M-am intins, stiu, insa mai imi vars si eu naduful pe ignoranta de aici.
15
cristina
Dbunny spune:
buna fetele !
Intru si eu la ´straine´. Treceti-ma va rog pe lista gravi de 15+ Spania.
Radu.anca ecografia la particulari e cam 35- 45 euro.
Utrogestan se da si aici pt fixarea sarcinii, si in rest ai dreptate, nimeni nu-ti zice nimic
ultimadata cand am fost la urgente cu dureri de burtica, cica prima data m-au trimis la recoltat urina si apoi...daca doctorul considera necesar, te pun la eco...daca nu nu. Dupa o ora de asteptat m-am dus acasa ca m-am saturat de asteptat.
Singura surpriza e ca mi-au spus foarte repede sexul bebelusului... nu ma asteptam de la seguridad social...
Fetelor la voi lasa sotzul in sala de nasteri ? Aici lasa sotzul, si numai sotzul, in caz ca sotzul lesina, sau nu-i in stare (
nici macar sa se uite) as vrea sa intre mama, dar cica nu lasa, doar sotzu are voie !
La voi cum e ?
Dbunny
15+ cu flacau in burtik
cristina1974 spune:
Dbunny, aici, la stat, lasa sotul si inca o persoana, daca vrei. La particulari, insa,te lasa si cu armata dupa tine, daca asta vrei, insa nu e indicat.
15_
cristina
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by cristina1974
Buna dimineata la toate gravidutele!
Irlandeza,o simpla ecografie costa £195,una 3D costa 240,dar se ia in conjunctie cu altceva, daca mai vrei, si in cazul asta iti fac reducere.
O nastere,...stai sa vezi: nastere naturala £2800,cezariana la cerere £3800. Mie mi-au zis ca daca totul decurge normal,factura totala o sa fie in jur de £8000,ceea ce include nastere normala cu epidurala,cazare pentru mine,bebe si sot intr-un apartament cu un dormitor si o baie cu cada,iar daca vreau ca si prima fetita sa fie cu mine, nu-i nici o problema. Se poate, insa se ridica factura,in conditiile astea insa voi avea parte si de baby-sitter pentru ea si de playground in interiorul spitalului.A, am uitat sa spun, in pretul asta intra si analizele obligatorii pe care ti le fac inainte de nastere.Ce sa zic, pretul este mare, insa conditiile de acolo sunt impresionante, la fel si personalul. Mai mult, sotul meu o sa fie non stop langa mine. Si mai zic ca toate astea sunt preturile de la maternitatea Portland din Londra, cea mai mare si cea mai buna maternitate particulara din Londra.Asta este, e mult, insa stiu ca nu se va intampla nimic rau,ca vor fi toti pe faza.
Spor la!
cristina
Intradevar costurile sunt enorme , dar macar ai siguranta ca totul o sa fie OK.
Am sa intreb si eu pe aici cam cat e la privat , dar pt. analize merg in Ro. in vacanta pe la mijlocul lui iulie si atunci o sa mi le fac pe toate , ca e mai ieftin decat aici.
Mersi mult , si sarcina usoara si tie si celorlalte fete.
Va pup

Noi 2 singurei
Daconst spune:
quote:
Originally posted by aiska
Intrebare:daca nu am buletin si asigurarea mea medicala internationala este doar in caz de imbolnavire acuta, ma pot prezenta la medicul ginecolog in Romania pt.control?Au cumva preturi diferentiate pt.cei care au cetatenie romana dar nu locuiesc in tara?
Sabina5+
mamica lui Aleksi Joel
In Ro poti face ce analize iti doresti,chiar daca n-ai buletin sau asigurare medicala.Pentru ca oricum mergi la cabinete private si platesti tot.
Eu cind merg in Ro,fac si un control de rutina pentru orice eventualitate de fiecare data.Acum fiind si graviduta o sa fac si o serie de analize,care aici costa mai mult.
Doar ca analizele pentru sindrom Down se trimit in Franta si dureaza foarte mult pina primesti rezultatul.Dar restul de analize se pot face fara probleme si in Ro.
Dana 8+

!