Mamici de martie-aprilie 2006 (49)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Noe, asa supriza cu fata la curatenie vreau si io!!! Vreau sa vina cineva la usa, sa zica “am venit sa va spal geamurile” mama ta e extraordinara!!

Tinutza, tu m-ai sunat pe mobil? Era inchis, da, eram probabil la inmormantare… Am numar de fix, iti trimit un SMS.

Nshiro, acusi, acusi e gata!! Iei ceva pt arsuri? Cu intorcerea manuala, na, ce sa zic, mi-a povestit o cunostinta ca sunt ceva riscuri, ea a facut asta la Uniklinik la Frankfurt… Te bate pe tine gindul sa faci asa ceva?

Adrianafedorca, multumim pt incurajari si sfaturi! si la bebe Cezarica.

Irina, si eu zic sa renunti la musama. Nu se gasesc ceva chestii absorbante? Eu am asa, niste bucati de pinza tare, absorbante, (din molton??? Nu stiu sigur) care se si spala si se pot folosi de mai multe ori. Foarte practice. Poate asa ceva ar trebui sa iei.
Ohhh, “misto” povestea cu bebe stimulat cu termometrul!! Saraca mamica… si saracul pisoi!!!!!!!!!!!!!

Mihaser, bafta la cezariana! Si io am sa fac, cred. La ce medic esti? O sa fie bine, nu te nelinisti! Cind te programeaza?

Biuta, la multi ani, si numai bine!! Multa sanatate si bebe sanatos!!

Dea, la multi ani Miei!! Are gindacica o luna deja!!

Andreea G, sotzul tau este un adevarat gentleman! Esti o norocoasa!

Ceela, bafta vineri!!!! Sa ne mai scerii pina atunci! Cum a fost la ultima echografie? Cind ai facut-o? Iti tin pumnii, abia astept sa citesc vestile bune!

Ema, ma apuc azi de tradus… pacat ca nu am computer acasa, ar merge mai repede. Asa la cumnatu-meau, computerul sta pe podea si ma chinui tare rau. Dar poate ajung in weekend la birou si stau comod si o scriu. Cred ca asa o sa fac!
O sa scriu si fazele nasterii si citeva sfaturi.

Olgutta, bine ai venit!! Fac si eu aquaerobic si imi pica foarte bine. Merg in fiecare saptamana. Si in plus, stau la et 5 fara lift, si mai si urc scarile de 2-3 ori pe zi. Ca n-am incotro… Cu “presul”? cum adica?

Ioana.C – o noua mamica de gemeni!!! Ce norocoase suntem, avem 2 mamici de gemeni printre noi!! Bine ai venit si nastere usoara si bebitze sanatoase si mincacioase!!

Simona Toma, nuuuu, fara infasat!! Nu chinui pe bebe degeaba…. N-are nici un rost!

M-am trezit azi mai umflata ca niciodata, parca eram sora lui Shrek, cum zicea cineva. Abia puteam sa indoi mainile, si abia puteam umbla. Ce ruina…

Catrinel & titza micã

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Gata, fetele, am venit de la Sensiblu.
Prima data la cel de la noi din cartier, nu aveau, adica habar n-aveau despre ce intreb. Zic : nu se poate, daca mi-au zis mie fetele de pe DC ca exista, tre' sa fie. Asa ca m-am ambitionat si m-am dus la alt Sensiblu, in centru. Bineinteles ca aveau, si inca de 2 feluri : marimea 60cm x 60 cm , cu aprox 60.000 lei pachetul, si marimea 60 cm x 90 cm, cu aprox. 75.000 lei pachetul (ambele pachete au cate 5 buc fiecare). Am luat din fiecare cate unul. Pachetele sunt alb cu bleu, scrie pe ele " soft SENI", am scos un scutec 60x60 acasa, sa vad cum e, si ... super !! Pe partea de deasupra sunt ca un fel de tampon, adica absorbant, iar pe spate, un plastic subtire.
Laura Ioana, sa traieeeesti !!!

Irina. 38+

Multe poze cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

simona_toma,eu nu l-am infasat pe Iulian si nici pe Ana-Maria nu o infas,mi-se pare o prostie sa chinui copilul in halul asta!si fata mea doarme foarte bine asa in pantalonasi,si baiatul la fel a dormit si nici nu are picioarele strambe!!!
cat despre suzete si tetine folosesc din silicon,iar suzeta si la Iulian si acum la fata,din aia turtita pe o parte,dupa forma sanului cand suge!

T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA , NUNTA(PE POST DE NASI)SI POZE CU BURTICA,POZE CU FATA ANA MARIA!
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Irina ma bucur ca te-am putut ajuta.

Bun venit fetelor noi! Sa aveti sarcini usoare mai departe si nastere pe masura Deci mai avem o mamica de gemeni Ce mi-ar fi placut si mie sa am doi odata, dar sa ma descurc eu cu o singura gaza mica si apoi om mai vedea!

Ce? Zicea cineva de infasat? Pai nu are rost sa chinuim puiutii!!! Nici noi nu ne-am simti bine sa fim fortate sa dormim perfect intinse, fara sa ne putem misca

Laura cu 36+
Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

Salutare fetelor,
multumim mult de urari ... nu prea imi vine sa cred ca a facut deja o luna! ieri avea 2600kg asa ca se ingrasa mititica ...
Parintii mei tot in Canada sint la vreo 200 km distanta, asa ca nu o sa fim prea departe ...

Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Laura Ioana, scuze daca te-am chinuit cu ingerasul ala de copil dar asa drag mi-a fost ca trebuia neaparat sa vi-l trimit si voua. Bine ca te-ai scapat de el pana la urma.

Maine am si eu programare la nenea , o sa discut si cu moasa asa ca pe luni vin cu date noi. Voi ce stiti, e bine sa faci drumuri lungi cu masina in perioada asta? Ca eu as merge si pana la mama care e la vreo 350 km de mine si ma gandesc sa nu am probleme. Oricum, o sa-mi intreb si doctorul si daca ma lasa am taiat-o. Parca acuma am cel mai mare chef de calatorii ... numai pe-acasa sa nu stau

Anamaria cu Iulia 34 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_toma spune:

Astazi mi-am dat seama cat sunt de grasaaaa!!Mi-a dat o prietena niste blugi pe care i-a purtat cand a fost insarcinata si sunt asa maaaaaaareeeeeeeeee!!! Dar ma consolez gandindu-ma ca si ea arata tot asa si acum are niste picioare...beton.Abia astept sa vad ce zice sotu' diseara cand o sa-i arat.Sper sa nu-i pice fata.Dar, dupa cum il stiu eu, o sa ma ia in brate si o sa ma pupe si o sa ma incurajeze. Inca e saracu'.Norocul meu.
Diana, ce ghinion ca nu a mers eco chiar azi.Dar pana maine nu mai e asa mult.Si tu deja te simti mai bine, nu?
Ceela, deci tu esti urmatoarea mamica (sau...cine stie?).Doamne, mai ai asa putin pana sa-l tii pe bebica in bratica!!Sa dea Domnu sa fie totul bine!
Mihaser, asa e, carceii sunt de la lipsa de calciu.Mereu am stat prost la capitolul calciu.Stiam de faza cu miscarea, trec mai repede.Si un masaj e foarte bun.
In legatura cu infasatul, eram sigura ca e degeaba, nici nu aveam de gand sa-mi torturez copilul.Daca o sa protesteze mami a mea, o sa-i arat raspunsurile voastre.Multumesc frumos.
Multumesc si pentru raspunsurile despre tetine si suzete.
Maine dau o fuga la SensiBlu sa intreb de scutece din alea absorbante.Mi-e tare teama ca nu o sa gasesc, ca la noi e un singur magazinas.
Diseara merg la noul ginecolog.Va spun maine cum a fost.
Mai, eu m-am idragostit nebuneste de ingerasul trimis de Micaalsa.Foarte amuzant.Un dragalas. Micaalsa

Simona 33 fix + bebe Vladut sau Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Buna burtici si mamici.
Dianad eu o sa merg la 7.
Imi dau seama ca de 9 luni citesc pe forum si totusi nu sunt pregatita, nu stiu ce trebuie sa fac.
Dr. meu nu este adeptul cezarienei, dar eu am probleme cu ochii si la ultimul consult s-a recomandat evitarea travaliului la nastere.
In seara asta termin bagaju, fac baie, ma aranjez, ...dar:am voie sa mai mananc acum seara? maine dimineata pot sa beau apa inainte sa plec? am pus ce trebuie in bagaj?(pentru bebe nu am cumparat absolut nimic, nici macar un scutec-nu m-a lasat mama , zice ca aduce ea maine tot).
Si mai e ceva : dupa ce anuntasem sapt. trecuta ca am luat 10 kg( de la 57 la 67 kg), azi ma cantaresc si stupoare:65 , am inceput sa dau inapoi? sau s-a stricat cantaru? Am facut azi poze imbracata ca la primele poze din album(30 sapt), sa se vada diferenta.

Sper maine sa nu intervina ceva, si sa se amane, ca abia astept sa vina baiatu.
Va pup,
ceela

poze 38+
BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Simona_Toma,ti-am adaugat pe listuta noul medic.
Cosmina,multumesc pentru numarul de telefon.
Ama_Kaly,sa stapanesti sanatoasa "putza"!SA iti aduca numai bucurii!
Adar,capul sus.Nasterea este o durere,putin mai mare dar suportabila.DAca era asa de ingrozitoare numai nastea nimeni al doilea sau al treilea copil!
Andreea G,starea ta de spirit,am avut-o si eu.EU cred ca e ceva specific trimestrului III.Daca vrei sa imi trimiti paturica ( ce cersetoare sunt ) poti sa o trimiti prin posta.Iti dau adresa pe privat sau pe yahoo messenger,loc in care nu te-am mai vazut de o caruta de vreme! SI mie ce imi place la Taverna Sarbului...!EU nu am fost niciodata la cea din Buc am fost la aia din SInaia,in drum spre cota!
Irina71,se pare ca am si eu cateva raspunsuri pentru tine.Am fost astazi la cursurile de alaptat si ne-au explicat o gramada acolo.Pentru o mamica la inceput,o alaptare corecta si normala se va face in 4-6 saptamani.Prima data daca nu va curge foarte mult lapte,va fi putin colostru,care si asta este de ajuns pentru copil.Noul nascut are stomacul cat o nuca,deci ca atare nu poate suge foarte mult,va suge putin si des.Este important ca sfarcul sa fie pozitonat corect in gura bebeluslui. www.medem.com/Medem/images/ama/ama_children_breastandbottlefeeding_lev20_breastfeeding_jpp_01.jpg" target="_blank"> CAM ASA CEVA sanul va produce de la sine mai mult si mai mult lapte.Daca va trebui insa sa te mulgi ca nu ai indeajuns lapte,pana nou nascutul invata cum sa suga corespunator,ideal este sa ii dai lapte cu siringa sau pahar,pentru ca suptul de la sticla este total diferit de cel de la san,si cand il vei pune la san,nu va mai stii sa suga cum trebuie,ca atare,vei avea sfarcuri indurerate,sangerari si alte minunatii.DAca ai prea mult lapte,te vei mulge ca sa nu faci mastita (mastita poate fi de 2 feluri,infectioasa si neinfectioasa).Iti dai seama de mastita printr-o pata rosie si dureroasa pe san.Poti incerca sa scapi de ea,punand ceva cald acolo unde este pata,si punand pe bebe sa suga,in asa fel incat sa traga din partea sanului unde este mastita,si masaj sub dus cu apa calda.DAca dupa cateva alaptari nu a trecut,inseamna ca este cea infectioasa si trebuie tratata cu antibiotic.Instructiiunile pentru sterilizat ar trebui sa le ai in cutie cu pompa sau pe cutie,sau poti cauta pe net.Paharele (containerele de lapte) ar trebui sa aibe si capac.Laptele nu are voie sa stea mai mult de 6-8 ore.Poate fi incalzit,pus in biberon si biberonul in apa calda.DAr alaptatul normal este cel mai indicat pentru prima luna si jumatate.Iar daca vrei sa folosesti pompa si etc..ar trebui sa iei tot tacamul,sterilizator cu aburi si incalzitor de sticla..asta ca sa nu planga bebe de foame pana alergi prin bucatarie sa iei laptele sa il pui in sticla, sa pui sticla in apa si tot asa..Cu musamaua..nu prea sunt de acord.DAca vrei sa schimbi bebele in pat..desi nu stiu cum vei reusi..poti pune atunci o salteluta de schimbat sau eventual o musama in timpul acela...pana peste un an chiar nu trebuie sa iti faci griji pentru asa ceva. Sper ca tia-m fost de folos.
Otilica bine ai venit la noi!Sarcina usoara in continuare!Te rog un numar de contact sa imi dai si mie daca vrei si poti,sa stim de tine in momentul marelui eveniment.Bravo ptr bebe voinic!
Dea,felicitari pentru Mia!!!!!La multi ani!SA creasca mare si voinica si frumoasa!
Dianad....masochista e putin spus...Odihneste-te si da-ne vesti de la doctor!
Mihaser,raspalata ar fi sa nastem toate,cand trebuie si sa avem bebici sanatosi si noi sa fim la fel!
Olgutta,bine ai venit.SArcina usoara si bebe sanatos.Daca poti te rog sa imi dai data nasterii si un numar de contact!Doctorul cu care vei naste va fi cel de garda?
Ioana.C,bine ai venit.SArcina usoara si bebe sanatos.Astept datele care ti le-a spus DIANAD. si daca poti si vrei si un numar de contact.
Noe,cool bancul!dar din curiozitate sa imi zici de folosesti trusa de farduri dupa cezariana!
Laura Ioana,am inteles!
Micaalsa,bafta la doctor!
Ceela,tinem pumnii.AM sa te sun poimaine.La ce ora ai programata cezariana?
Oh..si uitam sa va spun ca Pispirica va saluta,si pe tine Catrinel te pupa!

fetelor,va dulce aveti grija de voi si numai bine.!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Wow, inca o viitoare mamica de gemene? Bine ai venit! Si sa stii ca manu are deja acasa doua printese

fetelor, mie pe bune daca mi-e frica de nastere cum mi-e de ce urmeaza dupa, cind trecem in modul de "foc continuu" pai pin-acum n-am vazut pe nimeni sa zica "vai, ce bine e ca nu mi se mai umfla picioarele... vaaai, ce bine e ca nu mai simt ca am un pietroi miscator in burta si nu ma mai misc ca un pinguin" ce vreau eu sa zic, e ca - desigur - va fi minunat pt ca ne vom tine puii in brate, dar cred ca si constientizez prea tare ca nu o sa fie parfum, deci ma astept la multa oboseala, nopti nedormite, stress pt ca plinge bebe, stress pt ca nu face kaki si altele (ca ma stiu paranoica si obsedata, deh! pai eu ma stressez si daca mi se pare ca unul dintre porcisorii mei de Guineea are privirea trista, ca sa intelegeti cit potential am

asa ca, daca va e frica de nastere, mai bine ginditi-va la ce urmeaza dupa, si va trece eu, cel putin, in primele 3 luni voi fi singurica toata ziua, sotul oricum va trebui sa mearga la munca.
iar ai mei vor veni prin iunie (ca eu din iulie vreau sa reincep serviciul si ei vor fi aici ca sa-mi faca mai usoara tranzitia de la mamica full-time la angajata). macar sa ma duc ceva mai odihnita la lucru.

normal ca am si glumit mai sus, dar ceva adevar e in toate :) va fi si frumos, foarte frumos, dar va fi si obositor.

fetele, mai e vreuna asa inconstienta ca mine, care sa nu fi ajuns pina acum la cursuri prenatale? ca vreau sa stiu ca nu-s singura dar ma gindesc ca oi putea sa nasc si fara sa fi mers la cursuri. ce sa fac: nu am timp, si pace! cind ajung acasa de la birou sunt obosita si nu-mi mai arde de plecat pe la cursuri. iar in weekend ma bucur si eu de faptul ca pot lenevi. la mine, lenea a urcat pe primul loc in top. si nu ma incumet sa o dau jos de-acolo, ca nu simt nevoia :P

31+4

Mergi la inceput