Mamici de ianuarie-februarie 2006 (140)
Raspunsuri - Pagina 13
canda_h spune:
Asa s-a nascut bebe Filip ...
Sambata 4.02 doctoritza m-a internat ca sa imi provoace cumva nastere, ca deja bebele statea pe uscat. Mi-a dat o pastilutza si am asteptat vreo trei ore, dar contractiile refuzau sa apara. Mare aglomeratie la sala de nasteri si eu eram singura fara dureri pe acolo. Am asistat la cateva nasteri pentru ca era usa deschisa intre sala de travaliu si sala de nasteri ... culmea e ca nu m-am ingrozit, asta pentru ca au fost doua tipe care au nascut destul de usor (ce-i drept nu m-am uitat cu amandoi ochii si am evitat sa privesc scenele sangeroase). Pentru ca la mine nu apareau contractiile doctoritza a decis ca ma mai lasa pana a doua zi dimineatza. Pe la 2 noaptea si-au facut aparitia durerile alea slabe, dar regulate ... la 7/8 minute. La 5 doctoritza a aparut in zona pentru ca o alta pacienta de a ei venita de doua ore era gata sa nasca. M-a vazut si pe mine ... eu dilatata 2 cm, fara sperantza ca o sa nasc curand. Am mai primit o pastilutza si am fost trimisa la plimbare. Va dati seama cum ma uitam la fetele care nasteau ca pe banda. La un moment dat a venit o tipa de la Jimbolia, care avea dureri de o ora si era direct dilatata 10. Eu ma tot intrebam care e secretul, mie de ce nu imi iese dilatarea. Pentru ca era prea aglomerat in sala de travaliu am stat cateva ore chiar pe patul din sala de nasteri ... am tot iesit afara, dar tot am vazut suficient sange incat sa ma scarbesc.
Trebuie sa recunosc ca moasele care s-au perindat pe acolo (vreo 3 pana am nascut eu) s-au purtat frumos cu mine (fara sa le bag nimic in buzunar) ... mi-am dat seama ca doctoritza mea era destul de respectata in zona. Pana aici toate bune si frumoase ... cel mai mult m-am ingrozit cand am vazut cum e tratata o fatuca care era in dureri de vreo 30 de ore si medicul de garda nu voia sa o bage in seama. Singura ei vina era ca si-a ales un medic celebru care s-a nimerit sa fie plecat din localitate. Ea tot cerea cezariana si medicul de garda nu voia sa ii faca ... si pana la urma tot la asta s-a ajuns.
Dar sa continui cu nasterea lui bebe Filip ...
Pe la 6 dimineatza m-au luat durerile ale crunte ... imi venea sa ma urc pe peretzi si imi tot muscam limba ca sa ma abtzin sa nu urlu. In pauze il sunam pe Codru sa ma plang si sa ii spun de fiecare data ca vreau acasa.
Pana la 9.45 m-am tot plimbat pe holuri si surpriza am ajuns la dilatatie = 7cm. Au sunat-o pe doctoritza mea, care a venit de urgenta. Cand sa imi rupa apa ... surpriza: nici un strop! Pe la 10:30 m-am urcat pe masa si mi-au pus perfuzie. Am impins la greu, dar bebe nu voia sa iasa. Culmea e ca din cauza perfuziei contractiile s-au mai rarit asa ca asteptau toti sa pot impinge. Dupa vreo jumatate de ora am inceput sa il simt pe bebe cum ma apasa si cum iese ... Am fost atat de fericita cand l-am vazut pe masa de langa mine ... mi s-a parut atat de dragalas. Am simtit o mare usurare ... bebe a iesit cu bine si asta era tot ce conta. Au urmat cusaturile ...abia acum mi-am dat seama ca n-am simtit cand m-a taiat.
Nu va mai zic ce conditii sunt in spitalul Bega ... Giova tu sti deja ... e de toata jena. Totul arata sinistru, infirmierele si asistentele se cred importante si nu prea le multumeste nimeni. Cel mai tare m-a socat can mi l-au adus pe bebe a doua zi iritat tot pe un obraz ... el saracu a vomitat toata noaptea si s-a frecat de paturitza aia jenibila de la spital si nu l-a bagat nimeni in seama. Puteti vedea in poze cum arata saracutul. Abia acum dupa o saptamana jumate i-a trecut iritatia de pe obraz.
In salonul in care am stat eu era teribil de frig si culmea a fost ca il lasau pe bebe toata ziua cu mine. Nu mai stiam cum sa-l invelesc si sa il protejez de curent. Nu interesa pe nimeni ca geamurile erau sparte si afara erau -10 grade. Bine ca am scapat cu bine de acolo si am ajuns acasa sanatosi.
irinadum spune:
Tanti am vazut pozele. Fromos bb tau si voi de asemenea. Sa mai pui poze.
Angi eu nu stiu ce sa iti zic ca eu am dat doar lapte praf de la inceput dar tin minte ca pe la 2 sapt lua ceva intre 90 si 120 ml la masa. Vezi acum sa nu ii dai nici preamult dc papa la 2 ore ca sa aiba timp sa digere.
Fetele acum poate spun o prostie dar nu era Kikiriki programata la cezariana luni? S_au confund eu? Ca parca asa stiam.
Irina
maraki spune:
Hello burtici si mamici,
Mirela si Anda: sa va traiasca bebelasii, sa fie sanatosi si norocosi iar voua sa va aduca numai bucurii
Anda ti-am vazut baiatul
a crescut si e super dulcic![]()
Sa faci si tu poze impreuna cu el, sa ne pove cum sant pisicile cu bebu
Mirela asteptam si de la tine poze noi, vreau sa il vad pe bebe Daniel![]()
Catalina, Bia parca este o papusica cu hainuta roz
De penultimele poze nu mai spun ca iar mi-au adus aminte de Buc.( mai ales ca am stat 2 ani pe Nerva Traian
)
Canda intru acum sa il vad pe Filipelu,m-am uitat pe cutia de lapte praf si scrie pt. bebei de 2 sapt. se da la o masa 100 ml de 6 ori pe zi.
Irina multumim de aprecieri
adevarul e ca Angelo sub 120 ml nu mananca la o masa,de obicei 150 ml.Se uita Giorgos la pozele voastre si se mira de scaunul de masina, spunea ca e dublu( asa il vedea el )I-am dat o lectie cand i-am aratat cum ii facea baie Marian lui Mario
A mai ramas sa-i arat si pozele Andei unde sotul ei il schimba pe Mark![]()
Ursulina ieri am vazut-o si pe Raisa
E o scumpete, sa va traiasca
Tatiana stau si minunez cum faci fatza la gemenei
Iti doresc sa fie linistiti, sa scape de colici si sa te poti descurca cu cei trei micuti
O sa iti fie mai greu ca a plecat mama ta dar va trece si perioada critica
Ana nu ai mai scris demult!!! Ce faceti, santeti bine?
Pup toate fetele, mai citesc si scriu mai incolo
p.s. Angelo este cuminte, papa, se joaca si doarme![]()
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
maraki spune:
Astery am vazut pozele noi cu Razvanel
sa va traiasca, este foarte frumos
mi se pare ca seamana cu Angelo
Mi-am adus aminte ca scriai despre strabism: toti bebeii au cand sant mici,ma uit la Angelo si vad ca uneori fug ochisorii.... Sanatate lui Razvanel
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
asteryaro spune:
Maraki, pai m-a bagat de tot in boale pediatra asta... daca ma mai duc o data la ea, sigur mai gaseste ceva in neregula. Ectopia testiculara i-a scapat, din pacate
! Si eu stiu ca bebicii au uneori strabism cand sunt mititei... Pup pe bebe Angelo, e un dulce si-un frumos!
Cristina, mami de Razvan Nazdravan (31.01.2006)
http://community.webshots.com/user/astery100
monica70 spune:
Buna fetelor!
Azi mi-am facut iar de cap,de doua ore ma uit pe pozele bebeilor
,ca de-o saptamana aproape n-am mai apucat! Nici nu-i pot pomeni pe toti ca am ametit deja si mi-e teama sa nu va-ncurc
Si cand zic "asta-i mai frumooooos" ... gasesc altul/alta mai frumos/frumoasa 

CANDA bine ai venit acasa,cunosc spitalul ala lugubru de la laparoscopie .Bine ca ati scapat cu bine de-acolo!
IRINA si eu tineam minte ca luni era programata la cezariana. Cu cezariana o sa intre mai greu sa ne dea vesti,eventual prin telefon putea.Ce mai face Mario ca vad ca tot fotogenic e...chiar si in market
?
MARAKI pai vad ca ANGELO s-a facut flacau mare - mare !!! Parca nu-i mai el!
DENISA...deja ati trecut la rochita,domnisoara in toata regula!
GIOVA ce bine arati,de MARCOLINO nu mai zic ... !
URSULINA ce ziceai tu de fata,auzi la ea! Pai or sa stea flacaii la coada dupa ea!
ANDA si Mark ce-a mai crescut!
Si am mai vazut ultimela poze cu domnisoarele cele frumoase Ioana,Anastasia,Jasmine,Maria,Bianca - a ramas vreuna "nepromisa" ?
Plus pe flacaii FILIP,VLADIMIR si ANDREI.
Cred ca n-am uitat pe nimeni din care nu vazusem pana acum,daca da,atunci 
Bee,Ana,Mirela,Teolinda,ce mai faceti? Poze noi nu mai puneti?
Eu sper ca pe cand facem doua luni,deci peste o saptamana sa imprumut iar aparatul de la prietena-mea si sa-i fac poze. Mai am o multime,dar sunt facute cu camera,au alt format si nu se pot pune in yahoo,dincolo se deschid greu asa ca am renuntat.
Nu mai stiti nimic de DANA,DIANA,FLORININI...? De cand n-au mai intrat!!!
In rest, suntem aproape ok,a scos-o mami pe Diana o ora la plimbare,se pare ca i-a priit ca doarme de atunci,chiar daca a mai facut intreruperi pentru un pic de papa.Un pic.Ca asa mananca domnisoarele siluete
des si putin ca doar are pe cine semana! Burtica ne mai doare cate putin,totusi e mult mai bine de cand m-am hotarat sa nu-i mai dau nici un sirop,nici macar ceai.
Hai ca va las ca deja se uita mami urat la mine
MONI si
DIANA (01.01.2006)

ralirali spune:
Irina, ma tot uit la pozele lui Mario si ma minunez cat e de mare si ce mutrita de om intelept are. Zambeste cand se trezeste din somn?
Canda, eu fierb apa mai multa si o tin in termos pe care din cand in cand il operesc si asa zic eu ca se strilizeaza cat de cat. Pana acum nu am avut probleme.
Ralu si ghemotocul Anastasia(01.01.2006)
Poze cu familionul
Denisam spune:
Hello ladies,
Mirela si Anda
sa va traiasca bebelasii, sa fie sanatosi si norocosi iar voua sa va aduca numai bucurii

Tatiana
-sa iti raspund ce stiu legat de laptic si ce amobservat ca functioneaza la mine- pe cale natural, fara nici o pastila,ca nici alea oricat de naturiste spun ei ca sunt, tot au suferit un proces de fabricatzie.Deci pe linga somn algreu si papa bun, daca bei o bere alcolizata pe zi si cam 1,5-2l de ceai(fenicul, cu anason si chimen) sigur iti va creste productia cu cel putin 30-50 ml pe zi si probabil ca si mai mult, eu asta am observat de 2 zile de cand beau cate o bere pe zi si pt ca nu suport acidul, o pun intr-un pahar si o las vreo 2h inainte sa o beau ca sa se duce mult din acid, ca nu-mi face bine la stomac. Sa stii ca cel mai important e somnul( mi-au confrmat si alet mamici d epe aici), mai bun decat mincarea, eu am redus mincarea, am dat-o pe ciorbe si iaurturi si acuma vreau sa bag mai multe fructe si sa cresc numarul de abdomene
, dar cu somnul desi nu dorm mai mult de 6h 30 min adunate, tot scot din sanii emi prapaditzii, ca ma mulg mult si cu mina cel putin 500 ml zilnic, nu e mult, dar e mai bine decat nimic.Sa ai bafta, eu zic sa incerci asta cu berea, ceai si somn,ca nu e greu, ei zic ca potzi bea linistit 1l de bere cu alcool 5-6% pe zi si asa e, nu se duce in lapte garantat.
Monica
Ursulina
-de acord cu ce ai scrfis, Raisa e o dulce cum ti-am spus ieri si mai asteptam pozici si cu tine, nu numai cu tati![]()
Giova si Irina
-multumesc pt ganduri legate de bunicu, se pare ca tata se descurca deocamdata si l-a mai stabilizat cu mincarea, ca tot la pat este,speram sa reziste pina pe 18 mai cand ajungem in tzara.
Anda- a crescut baiatul mami si e frumos foc
Cu cine te incuscrezi sau il lasi sa faca curte la mai multe fete?Punem de intalneala la inceputl lui iunie, ce zici?
Cuscra-
asa maninca si Emma, cam 140 in general si niciodata sub 120ml, nu degeaba s-au ales ei![]()
RAlu, Diana,Jeanina, Bombo, Florinini,Dana Ene, Mira, AnaM, Andiaro, Nicoleta, Daniela,Canda

si numai bien la bebelasi, s nu aiba clici si sa avetzi o zi frumoasa!
Despre noi- avem al 5 sapt intre 58,5-59cm, deci am crescut in 2 sapt 3,5 cm sigur si mai treb sa aflam si greutate, de colicii intre ora 11.30-1 noapte anu putem scapa deocamdata de fapt a fost mai bien azi nopate dar tot maraita a stattreaza 1h si a trebuit sa fim in camera, desi ea statea singura in patutz si maraia, in rest papa la orele standard si somnic de voie. AM uitat sa va zic ca ieri am facut o achizitie super buna pt ea- patutz portabil, care se poate folosi si pe post de tzarc=playground, adica pui pe bee acolo cand deja merge de-a busiela cu jucariile si iti faci linistita treaba ca stii ca nu se poate lovi, lam gasit la reduceri, 49cad, e super fain. Eu vreau sa iau patutzul in romania, ca se stringe ca o sacosa lunga si e usor de deplasat cu el si apoi il folosesc ca tzarc sau patutz cand mergem in deplasari, ca eu pe bebe in pat cu noi nu il pun, e o regula de la care nu ne abatem![]()
AM fugit sa ma mai mulg 1 tura, ca apoi treb sa ii dau sa pape si sa mai mergem in alt mal, ca treb sa imi caut ceva de imbracat pt botez si mici cadouri de dus in romania si pt mama sipt cand merg eu, dc tot mai sunt cateva reduceri.
O zi faina va dorim!
Denisa
Denisa
');si
Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
utocatalina spune:
Am fost si eu afar dar numai 30 de minute, batea un vint tare de tot si cum Bia este racita am venit repede in casa...Canda Filip are un pat meserias rau, iar in poza cu "poate am ochi albastrii " seamana cu Bia...la fel mi se pare si Angelos in unele poze...mai fetelor mie toti mi se pare ca seamana intre ei, indiferent ca sunt baieti sau fete...si majoritatea apar roscati in poza, cred ca am capiat!Irina nu ma supar eu pentru atita lucru...poate ca si eu am fost luata de val si dupa ce vizionam pozele uitam sa scriu, mea culpa!Pe viitor o sa fiu mai atenta
Monica, Maraki si Denisa
Ma uit la poze, mai citesc si revin.
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!