Mamici de mai-iunie 2006 (38)
Raspunsuri - Pagina 12
amiss_zip spune:
Salut fetelor
!
Avem si noi o mica mare intrebare...daca pot spune asa ![]()
Maine avem al 3-lea control din aceasta sarcina la ginecolog. Primul a fost la 5 sapt, al 2-lea la 13 s si acum avem 22s. Am citit o groaza de lucruri aici pe forum legat de ce teste, ce ecografii, ce consultatii vi s-au facut sau vi s-au recomandat. Problema este ca noua ni s-a recomandat pana acum sa luam fier si acid folic, si sa facem triplu test si 3D si atat! Nu ni s-a facut nici un control pe masa (ni s-a facut doar 2 eco) sau nu ni s-a recomandat alte teste sa facem.
Intrebarea este urmatoarea in urmatoarele saptamani exista niste teste pe care trebuie sa le facem in mod obligatoriu? (asta in conditiile in care pana acum totul a fost ok la noi...e prima sarcina si nu am avut nici un fel de probleme).
Cat de des trebuie sa mergem de acum la control? O data pe luna ne-am propus noi.
Si pentru ca maine avem programare dupa atata timp...puteti sa imi dati si mie o listuta cu ce intrebari ar trebui sa ii pun dl doctor??![]()
Nu stiu ce sa ii spun...si la control nu stiu ce sa il intreb
asa ca tac... si el zice ca astfel totul e ok si ne trimite acasa.
Ar trebui sa ii sugeram sa facem anumite teste ...daca el nu ni le recomanda?
Asteptam raspunsurile voastre!

carminabulina spune:
Am si eu 2 intrebari. Prima este pt. inaioana: ai spus ca tu iei jum. de pastila efervescenta de vitamina C. Eu iau o pastila din aia de vit. C de la Sicovit, dina aia acra si o
...tin in gura pana se topeste. Este bine sau trebuie musai din aia efervescenta.
Si a doua intrebare : fetelor voi puteti sa tineti pipi cand stranutati sau cand tusiti. Eu acum dupa raceala am ramas cu o tuse care nu m-ar deranja daca nu ar fi si aceste scapari. Deci: scapati sau nu scapati
? Dar sincer, fara jene inutile.
[poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
COSMMYR spune:
Sunt o mamica de iulie-august 2006 si am vrea sa ma ajutati si pe mine pt ca am o mare dilema : de ce tigarile mentolate sunt mai rele decat cele normale?
PUPICI!!!!!!!!!!
COSMINA
19 SAPT
neda spune:
Inaioana
Da, era de fapt vorba de circumcizie
.Ei , ce sa-i faci , graba mare.
Se practica aici si chiar in nr mare.
Neda 24+
carminabulina spune:
Doarme toata lumea
? Pai de-aia la ora 6 dimineata sunteti aici calare pe net, ca va culcati odata cu gainile
. Dar mai bine asa decat ca mine...bandaunesc prin casa noaptea. Inainte cand nu aveam somn mai coseam si eu un goblen, acum insa nu mai am pozitie de cusut iar de citit nu mai am rabdare, simt tot timpul nevoia sa fac ceva care sa implice miscare...
[poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
dolcebaby spune:
Buna dimineata !
Carmina draga...
eu personal am insomnii acum in sapt 30 ce sa fac ??? Bine ca nici inainte nu am fost vreo somnoroasa...si vad ca tu esti cu o saptamina inaintea mea ai DPN pe 14 mai eu am pe 8 mai, dar vad ca nu m-a trecut si pe mine nimeni pe listuta voastra.
Amiss_zip probabil dr iti va recomanda acum sa mergi la eco la morfologie fetala, pe mine m-a trimis la Diagnosis la dr. Iosup.
Si cu intrebaririle la dr.... eu sa stii ca tot ce am vrut sa stiu am aflat aici pe DC de la fete, Succes azi la dr.!
Si eu merg azi la dr. sa imi iau prenatalul si sa ii arat ce bubite mi-au iest pe miini, pe spate si acum cred ca si pe piciore, bubite care ma maninca de nu mai pot... Nu imi explic de la ce... am mai multe variante, una ar fi ca iau un tratament cu Gynipral + no-spa (am avut o brida pe placenta care s-a rupt si am avut dureri de burtik), alta ca ma ung cu ulei de bebe Jhonson's si am citit eu pe aici pe undeva ca a mai fost o graviduta care s-a umplut de bubite mincacioase de la acest ulei.
Va pup si va doresc o zi frumoasa !
dolcebaby
virgi spune:
Amiss Zip - In plus de ceea ce ai amintit tu...eu voi mai face testul de diabet gestational..saptamana viitoare la 27+ w. Din saptamana 28 pana in sapt. 36 ma voi prezenta la control de 2 ori pe luna, iar apoi o data pe sapt. In rest absolut nimic.
inaioana spune:
Carmina, cica pastilele efervescente se asimileaza mai bine. Evident ca daca topesti pastila in gura, banuiesc ca e acelasi luru. totusi e vorba de cantitate. Pastila mea are 1000mg vit C, e bine sa iei min. 500mg/zi (cel putin asa mi-a zis mie dr) asa ca pastila ta de Sicovit are numai 100 sau 200mg deci cred ca cel putin ar trebui sa iei vreo 2-3.
Cat despre pipi, apuca-te de exercitii Kegel. Eu am patit asta o singura data cand eram gravi cu Katja cam prin 8 luni si m-a facut Traian sa rad ingrozitor de tare de nu ma mai puteam opri. si eram in masina, imi venea pipi oricum asa ca am scapat putin. Dar atunci s-a intamplat singura data (PS Eu nu fac exercitii Kegel pt ca mi se par prea complicate
) Totusi trebuie avut in vedere ca eu fac pipi de 284 de ori pe zi oricum...![]()
Lasa ca o sa-ti aduc eu sambata o carte despre sarcina care o sa-ti placa si o sa-ti rezolve si dilemele astea.
Amiss, nu-ti face griji inutile. Nu e nevoie sa ti se faca tuseu mai ales daca totul e ok. In strainatate chiar nici un dr nu zgandare pe acolo pana la sfarsitul sarcinii. E un lucru bun daca nu iti face, inseamna ca e un medic la curent cu tendintele. Nu stiu ce intrebari sa-ti zic sa ii pui dr dar tu stabilesti ce te-ar nelinisti. Daca nu ai nici o problema si nu te nelinisteste nimic...nu il intreba.Mult succes!
Dolcebaby, te va trece Ama (caci numai ea poate) la listuta cand va avea timp (ca ea e si studenta, are o gramada de treburi!), dar nu-ti face griji pentru ca esti prietena noastra indiferent ca esti pe lista sau nu.
Cat despre insomnii...e normal sa le ai, chiar se vor accentua pe viitor. Asta e...
Ioana
28 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
florypop spune:
Neatza fetele!
Sa stiti ca va citesc dar sunt cu moralul la pamant de cand am aflat de AndreeaC.
Noi suntem bine, miercuri pe 1 martie mergem la control. Pana atunci stam cuminti si jucam fotbal.
Pupici,
Flory
22+ si
Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png