The best of aug-sept-oct 2004 (106)
Raspunsuri - Pagina 9
timea spune:
Salutare!
Merci de incurajari...eu sunt destul de optimista si pozitiva..numai ca ultimele vesti m-au facut sa-mi pierd o cantitate considerabila:(
Mara mi-a fost bolnavioara... adica a facut o pmneumonie, a avut un tratament cu un antibiotic de 5 zile care cica actionieaza 10, n-a functionat, am trecut pe altul si acum pare tare bine, e vesela, fara febra. Oricum si cand a avut boala nu parea un copil bolnav, un pic mai maraita, cu febra dar nici un alt semn. Acum am mai descoperit si o maseluta, am ajuns la a III-a. Eu stiu ca de la dinti n-au voie sa faca mai mult de 38 febra asa ca daca depaseste trebuie sa va ingrijorati.
Cu masa avem si noi de furca, dimineata nu imi mananca aproape nimic, pediatra m-a sfatuit sa ii tai laptele de dimineata, am micsorat cthe antitatea, de la 220 la 100... a inceput sa mai bage cate ceva in gura dar tot simbolic... Mananca in continuu fructe, probabil ca ar trebuii sa le mai raresc, mananca un ciorba la pranz pe la 11.30, doarme apoi 1.30-2.30 ore( adoarme cu sticluta de 220 de lapte) si cand se trezeste iarasi fructe pe la 5-6 ii strecor 2-3 linguri de mncare. La culcare la 8 iarasi lapte... si asa am terminat cu mancatul.
Intrebarea mea la voi este : ati inceput cu spalatul pe dinti? Mara isi baga periuta ei in gura cand ne spalam noi si suge pasta, mai o baga in apa si suge apa, dar n-are legatura cu scopul dorit...la voi cum este?
Cam asta despre noi, va doresc numai bine, la copii sanatate, la burtici la fel si optimism la maxim:)
Timea si Mara 10 sept. 2004 si bb2 DPN 9 feb.2006
http://community.webshots.com/user/timea2004
aissa spune:
Salut! Mi s-a bulit placa de retea, acum functionez cu una a unui vecin ca nu puteam dormi la noapte daca stateam 24 de ore fara net.
Aniela cum sunteti? Uf, febra, nu vreau sa ma gandesc.
Aseara si Ale parca avea o trompeta in nas, a sforait dar nu e infundata, nu pot sa explic cum se aude, numai in somn. Ma dusesem cu gandul si ca si-ar fi bagat ceva pe nas dar nu cred, ca numai in somn se aude si oricum i-am tot bagat si ser si spray si daca era blocata nara cred c aimi dadeam seama.
Acum a mea fata se culca pe mocheta, e rupta de somn....
Lorena sanatate puiului!
Timea nastere usoara! De spalat pe dinti: atunci cand nu adoarme imediat dupa laptele de seara, ii mai dau periuta sau o frec eu, dar cam rar, mi-e jena, recunosc ca gresesc, dar mi-e mila de ea si de mine. Daca ii sare somnul mai dureaza cam 2-3 ore pana adoarme...si oricum nu adoarme decat dupa supliment de lapte asa ca ma intorc de unde am plecat....
Va pup, incerc sa revin, daca nu apuc azi sper maine.
Cristina si
Ale (30.09.2004)
herra spune:
Cristia - pai eu amestec cruditatile cu...iaurt; si sucul il fac din fructe+legume (morcov) sau sfecla rosie; si le bag pe toate la blender.
Timea - da, il spal in fiecare seara, cu periuta-degetar de la Nenedent.
oare ar trebui spalat si dimineata?
multumesc pentru raspunsurile cu vaccinul!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68270&whichpage=1" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
Cristina &
Vlad
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59172" target="_blank">cel mai iubit dintre pamanteni are ... 
pufymic spune:
Timea si eu il spal pe bazuc in fiecare seara pe dinti cu periuta-degetar de la Nenedent....iar el molfaie periuta normala de la Farlin....in ultimul timp cam face figuri, dar nu-l bag in seama, il tin bine si-l spal
!
Pupici!
Ioana
(10+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
danyce spune:
Buna seara fetelor,
Noi am avut azi parte de plimbari si de tunsori cu peripetii
.Dupa un interviu la primarie pt cetatenie, mi-am zis ca n-ar strica sa ne coafam (a se citi a ne si tunde un pic), mai ales ca nu cred sa ajungem prea repede prin zona aceea.Mda, zis si facut, dar:1)coafezei i-a fost mila de buclele Almei si a refuzat sa-i taie bretonul, asa ca ne-am ales doar cu varfurile taiate (trebuia sa fie si mami multumita,nu?
)
2)normal ca mademoiselle nu a stat cuminte, ca data trecuta, in masinuta si a trebuit sa fac pe mascariciul timp de 5 minute
3)cand m-a spalat tanti pe cap, Alma s-a apucat de plans si a vrut sa o ia la bataie (a reusit doar sa o traga bine de pantaloni si sa o ciupeasca destul de tare de fata cand a fost luata in brate)
4)zbenguici smecherici a aterizat la mine in brate cand am fost tunsa si pt a se asigura ca mami a ei nu pateste nimic, dar si pt a sari la gatul lui mami sa deschida capsele mantiei pe care cadea parul.Rezultatul?Amandoua am fost pline de par pe haine.Dar coafezele prezente la operatiune au zis ca de multa vreme nu s-au mai distrat asa
In alta ordine de idei, Alma papa la micul dejun asa:painica cu unt+gem, painica cu unt+piept de pui pe grill feliat, painica cu paté,cu branza topita, ou fiert (jumatate), cascaval, branzeturi.Micul dejun il ia pe la 8.30-9.00 cand se trezeste si tot atunci bea si o canita de laptic (noi nu am mai folosit sticlutele de vreo 3 luni).Noi luam cina dupa sistemul olandez, adica pe la 18,tot atunci servim mancare calda + desert (iaurt/budinca/prajitura).La pranz se papa aici tot painica cu ceva sau ceva rapid si usor, dar eu mai fac cate o ciorbita/supica, omleta, clatita cu cascaval, etc.Almei ii place foarte mult iaurtul de baut cu fructe, asa ca si din asta serveste zilnic, pe langa laptic/sucuri de fructe/apa. Inainte de culcare bea uneori iar laptic, dar nu e obligatoriu (asa a zis si pediatra noastra ultima data).Important e sa consume suficiente lactate,nu neaparat o cantitate anume de lapte.
A propos de spalatul pe dinti, si eu ma razboiesc cu ea in fiecare seara, dar nu ma las pana nu reusesc,chit ca trebuie sa ma maimutaresc in oglinda pt asta.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
daniver31 spune:
timea nastere usoaraaaaaaaaaaaaa!!iti tinem pumnii si suntem alaturi de tine.pupici.
de spalat pe dintisori....este un adevarat circ dar reusim ceva ceva...cand mananca pasta(este speciala ptr copii) cand arunca periuta ca nu il las pe el sa se spele....
la micul dejun....almette,branzica dulce,depinde...uneori la noi micul dejun este pranzul(rusine sa ne fie!!!)ca ne trezim amandoi pe la 11 30.....si trecem direct la supa sau pilaf (ca astea ii plac in ultimul timp).si astea i le fac!laptic papa de la mami ...inca!Nu este nici cel mai slab nici cel mai gras...este cam burtos...dar...sanatos sa fie!
sanatate si multi ,multi pupici de la noi la pitici bolnaviori.
va pupam dulce pe toti ...si burticile!
Oana,Nae si Danny(17 10 2004)
andora spune:
Sara buna mamicilor!
Intru si eu noaptea ca sa nu ma dezmint. Socrella ma acapareaza-n rest ![]()
Timeaaaa NASTERE USOARA, RAPIDA SI SANATATE voua si surioarei! Si dam na-na daca mai ai ganduri negre.. ai incercat sa bei niste ceiucuri "declansatoare de contractii"? Poate se hotaraste bebitu' mic sa iasa de la caldurica 

Ania of ce bine ca trece febra. Chiar citeam pe DC un subiect despre febra asta de 2-3 zile aparent fara motive. si care trece asa cum a venit si nu e insotita de nici un alt simptom.... n=o mai doresc nici unui bebica!!! Pup Inu scump 
![]()
Danyce vreau poze cu voi "aranjate"
Cand pozeaza Alma pt tabloul acela? Ai zis ca dupa ce o "tunzi" 
Despre spalat pe dinti - de obicei o spal eu dimineata si seara dar mai si uit
. Si de multe ori nu gasesc nici periuta fiindca d-soara cand o spal pe fata si manute confisca si periuta si o cara in diverse colturi ale casei de n-o mai gasesc. Neigienic, neordonat, rusinos
. Macar daca s-ar freca cu ea dar o roadeee..... dintii astia 
Cu mancatul - hehe, laptic pe la 6-7-8, micul dejun pe la 9-10 (paine cu unt/chiftelute/carne fiarta/branza topita/branza oi/vaci etc si rosii) , apoi vreo gustare cand se cere (mar/portocala/iaurt/biscuiti), iesit afara, cand e prea franta la intoarcere (13-14) impingem pranzul spre ora de sculare (care variaza intre 13.30 si 17
) (care pranz = supica cu paine/legume+carne /mamaliga+branza/smantana/iaurt etc), apoi 18-19 gustare (comparabila cu cea d-inainte de pranz) si seara (20-21) mancare iar in toata regula (de obicei vrea iar carne cu paine, legume, mancarici etc). Iar in toate dorinta d-soarei ramane porunca. Observatie: vara mananca mult mai regulat decat iarna. Cred ca si fiindca sta afara muuult si activ.
La capitolul culinar adaugam preferintele deosebite pt: carnita gatita in orice fel (mai ales snitele sau fiarta), mar intreg si mic
, portocala, branza de oi, masline, rosii, cartofi prajiti
, mancarea celorlalti. Dupa o perioiada in care nu mai manca aproape deloc fructe si legume, azi a casapit un mar jumate, 2 rosii, multe masline plus mancarea obisnuita. Trai neneaca.
La capitolul lingvistic adaugam "puiiiii"(porumbeii care papa pe pervaz), "maiii"(mare), "baiii"(baie), "tzintz" (5). Bravo bebeilor (Stefan si Alesio imi vin in minte acum) care repeta benevol mereu cuvinte auzite 
Cu sanatatea - si noi "fosaim" noaptea... Eu m-am trezit infundata si vai de mine si asa am ramas. Slava Domnului ne descurcam. Varilixul nu l-am facut si chiar nu stiu ce sa fac.
Acasa la noi... e aglomeratie mare, socrella sta mai mult in pat, gogo tb pazita ca se duce mereu la ea sa se joace si tb sa n-o traga de drene, tb pusa si sculata masa si bucatarit mereu. Luni sper ca i le scoate daca nu mai curg... pana atunci ne distram in efectiv marit
Relizarea e ca am reusit sa studiez si eu locul unde intra drenele fara sa lesin
Am innebunit...
Va pup, iertare pt lungime, dar nu stiu cand mai intru.... pupic dulce si SANATATE TUTUROR!!!!
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea 

andora spune:
Uitam: pupic special pt Cali si Pufy!
Ionella - am citit povestea
si..... iti doresc ca Adi sa realizeze ce frumoasa poate fi viata voastra in trei si sa nu mai auzim niciodata decat de fericire si iubire muulta multa multa!!!!

A, si Gogo ca si Alexutu' statea asta toamna la grajdul vacutei si tot "muu" o striga. Cand ragea insa se dadea inapoi un pas doi... la voi cum se striga la vaca sa se intoarca-n partea cealalta? La soacra la tara se zice "harta" si Gogo era faascinata, "ata" de zor la saraca vaca... mda. cred ca n-am ce vorbi ![]()
Pupici!!!!!!!!!
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea 

andora spune:
Mamalina (Madalina) LA MULTI ANI CU SANATATE!!! 

anamari spune:
Lia- la 16 luni(aproape) avea 9.500 si 72 cm....
Liam si el bine-mai are putin si o ajunge![]()
sanatoasa, vesela-ia-u iesit 2 maselute-noi asteptam incisivii 7si 8-asa ca avem 6 dinti+ doua masele. mananca bine daca nu ii ies dintii-adica doua mese pe zi-pediatra zice ca asa e ok-a luat cam 1 kg de la un an, asa ca sa nu-mi fac griji...
a inceput sa-si mai dea si drumul la "ciripit" -spune "up"-sus, "done"-gata, "that"-aceea, ba chiar a incercat si "milk" si bottle" de vreo 2-3 ori(pe langa mama, dada, banana, brother, no, baba), azi chiar ma intreba"that?" si arata cu degetul. asa ca mi s-a luat o piatra de pe inima...
timeaa-da si a mea mananca fructe in prostie.
nastere usoara
spalat pe dinti-seara si mananca pasta. da nu singura -o las sa roada periuta dupa ce termin. oricum nu pot sa spun ca e spalat ca la carte, dar ne straduim...
pufy-ce face burtica?
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! être l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.