Mamici de martie-aprilie 2006 (48)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

IleanaMarius, la moasa mergi la helsestasjon.
Dupa nastere vei merge cu bb la control gratis timp de 2 ani la aceeasi helsestasjon.
Moasa face urmatoarele:
-iti verifica urina sa vada daca ai infectie( asa ca treb sa aduci cu tine prima urina de dimineata. Cumperi de la farmacie borcanele speciale - prøveglass- ,iti iei urina la prima ora si pina ajungi la moasa o pastrezi intr-un loc rece.)
- iti verifica tensiunea
-iti masoara burta
-iti asculta inima la bb si-i masoara pulsul.
- iti verifica pozitia in care se afla bb.
Apoi ei ii poti adresa toate intrebarile posibile si imposibile despre sarcina, care te framinta.
Nu-ti face probleme ca nu stii ce sa intrebi. Te va intreba ea de una ,de alta.
Ca tot se apropie nasterea ,poti intreba despre travaliu, contractii, ruperea apei etc.

Nu uita sa iei cu tine helsekort for gravide.

Bafta.

ile 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

danaita - puiut, nu te supara ... desi sa stii ca si eu m-am tot gandit la Andreea si la cat de nedrept a fost totul ...
cred ca singurul lucru pe care il putem face este sa ne rugam la Dumnezeu sa aiba grija de Mariuca si sa ii dea lui Tudor putere sa depaseasca momentul. Mai mult ... nu cred ca are rost sa iti faci griji, Tudor a explicat clar ca doctorii au facut totul, dar stii cum e: daca Dumnezeu a hotarat ceva ....
Fii tare si mai ales fii optimista. Nu gandi negativ. E trist ce s-a intamplat, dar asa ceva nu se intampla in fiecare zi. Tu vei naste un copil sanatos si veti pleca impreuna acasa.

Despre Andreea, cred ca e frumos sa ne amintim mereu. Sa ii pastram amintirea vie, de dragul sentimentelor ei ramase necunoscute, de dragul copilasului, de dragul iubirii de mama care nu mai e ... de dragul ei.
Iar atunci cand ne vom ruga la Dumnezeu pentru copii nostri, ar fi frumos sa ne rugam si pentru Mariuca.

Dar tu, in calitate de viitoare mamica, gandeste-te cu drag la copilasul tau, la ce veti face dupa nastere, la cum va fi viata voastra, la tot ce urmeaza sa fie FRUMOS!!!

Acest mesaj e valabil pentru toate fetele care inca plang ...

Adar si Maia va pupa dulce si va doresc sa nu treceti niciodata prin clipe grele ...

Noi va iubim pe toate la maxim si abia asteptam sa povestim cum cresc bebeii.

adar si bebelina MAIA
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

Salutare fetele!!!
FELICITARI CAMELIADA PT BEBE TUDOR BOGDAN!! SA VA TRAIASCA, SA FEI SANATOS SI NOROCOS!! IAR TIE ITI DORESC SA TE REFACI CAT MAI REPEDE!!

AMELUTA si eu ma tot dau ba cu vaselina de la Johnsons,ba cu Vaseline intensive Care,ba cu ulei de masline, ba cu Simulcium g3 (crema speciala contra vergeturilor pt gravide) si totusi pe burtik pe parti mi-au aparut vergeturi rosii. Nici nu-mi vine sa ma uit in oglinda!!Dar sper sa se mai retraga dupa nastere.Deja am rugat-o pe sora mea sa-mi cumpere creme contra vergeturilor si dupa nastere.Cred ca totusi tine de pielea fiecareia.Totusi da-te cu o creme hidratanta ca nu are ce rau sa-ti faca.

Fetele, cum stati cu bagajelul pt spital? Eu m-am apucat de el dar nu l-am terminat ca nu mai stiu ce sa mai pun in el...mai ales pt bebe.
In rest suntem bine si noi.Sapt asta vom face analiza urinei si electrocardiograma pt bebe.
Va pupicesc pe toate si aveti grija de voi si de bebei!!
Poli 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

Salutare fetele!!!
FELICITARI CAMELIADA PT BEBE TUDOR BOGDAN!! SA VA TRAIASCA, SA FIE SANATOS SI NOROCOS!! IAR TIE ITI DORESC SA TE REFACI CAT MAI REPEDE!!

AMELUTA si eu ma tot dau ba cu vaselina de la Johnsons,ba cu Vaseline intensive Care,ba cu ulei de masline, ba cu Simulcium g3 (crema speciala contra vergeturilor pt gravide) si totusi pe burtik pe parti mi-au aparut vergeturi rosii. Nici nu-mi vine sa ma uit in oglinda!!Dar sper sa se mai retraga dupa nastere.Deja am rugat-o pe sora mea sa-mi cumpere creme contra vergeturilor si dupa nastere.Cred ca totusi tine de pielea fiecareia.Totusi da-te cu o crema hidratanta ca nu are ce rau sa-ti faca.

Fetele, cum stati cu bagajelul pt spital? Eu m-am apucat de el dar nu l-am terminat ca nu mai stiu ce sa mai pun in el...mai ales pt bebe.
In rest suntem bine si noi.Sapt asta vom face analiza urinei si electrocardiograma pt bebe.
Va pupicesc pe toate si aveti grija de voi si de bebei!!
Poli 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

Ileana_marius,
bebelina mea a avut icter si a stat o zi la fototerapie si apoi a fost ok. Stiu ca de obicei trece cu fototerapie si nu e nevoie de alte interventii.

Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Mai fetelor bebe asta al meu e fenomenal...am o papusa care canta (apare si in pozele din album) si din cand in cand ii mai pun lu' bb sa ii cante...cica sa il linistesc, asa ca o mama iubitoare ce sunt (care de fapt nu mai putea de stomac la cate capete luase pana atunci) si nu va zic fetelor ca imi trage un picior, un fund, ceva... ma apuca strans de un nerv de am crezut ca am paralizat de picioarul stang..am azvarlit papusa cat colo si singurul lucru pe care l-am mai putut face , pe langa sudorile reci, a fost sa dau din buze ca un peste pe uscat...si asa m-a gasit al meu sotz iubitor in mijlocul camerei vanata la fatza de a crezut ca nasc...
aventuri, aventuri...o sa revin imediat cu activitatile zilei de azi a catrinutzei care nu sunt departe de ceea ce in termeni populari se numeste zargheala.

un puiutz de moldovean

burtici burticoase si alte poze mumoase...noutatzi noi

catrinutza gravidutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_Hawk spune:

Pupoaie la toate gravidutele si proaspetelor mamici !
CAMELIADA felicitari tie si proaspatului tatic pentru bebe TUDOR BOGDAN...ce-mi place numele lui...parca ar fi nume de voievod...sa va traiasca sa fie sanatos si sa aiba parte de o viata frumosa si plina numai de bucurii....va pe toti trei!
Delia21...curaj mamiko...mai ai oleaca!!!
Lauriciule io dorm de indoi patu` si cand citesc ca voi aveti insomnii parca ma simt vinovata si incep sa cred ca ceva nu-i in ordine cu mine...dar oricum sarcina mea este mai mititica decat a ta cu doo saptamni juma si ma gandesc ca probabil la 35+ o sa ajung si io in aceeasi situatiune...de vreo 3 zile vad ca am si eu sporadic arsuri...asta inseamna ca beba mea nu o sa fie chiar Sinead O`Connor ..
Acu va las ca fug iar cu trebi!!!!Zmuahhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

Io32+ cu beba_mica

beba_mica a noastra...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pispirica spune:

SERJ, DOUBLEMOM, CAT, MARIANA, LORIANA SI CAMELIADA FELICITARI SA VA TRAIASCA BEBELINII, SA VA BUCURATI DE EI, SA FIE SANATOSI, CUMINTI SI MANCACIOSI, IAR VOI SA VA REFACETI CAT MAI REPEDE!

Pup proaspetele mamici si bebelusii lor.

Cateva vorbulite despre mine acum.

Miercuri seara m-am internat de urgenta in spital cu contractii foarte puternice. Durerile au inceout mircuri dimineata, insa nu semanau cu contractiile pe care le aveam de obicei, asa ca am zis ca se misca bebelina mai ciudat si de aia ma doare burtica si abia merg. daca mergeam mai aplecata de spate nu mai simteam atat de tare.
Seara cand am ajuns acasa, sotul meu a insistat sa-l sun pe doctor si bine am facut ca am sunat.

Cand i-am descris durerile m-a poftit imediat la spital. Am avut noroc ca era de garda. La spital m-au monitorizat, mi-au luat tensiunea si au inceput sa susoteasca pe langa mine si nu prea intelegeam ce mi se intampla.

M-au dus direct in sala de nasteri. Mi s-a ridicat parul pe mine ca de altfel si tensiunea care era 15 cu 10. A aparut intre timp si medicul neonatolog. Se pare ca o chemasera pentru ca dumnealor pe acolo se cam asteptau ca eu sa nasc in noaptea aia. A venit si medicul meu si m-au urcat pe masa de consultatii.

Concluzia: desi am contractii foarte puternice colul este inca lung si inchis, asa incat mi-au pus o perfuzie cu Gynipral, un medicament pentru prevenirea avorturilor spontane si a nesterilor premature. Mi-a cam fost rau de la perfuzia asta, care desi curgea foarte incet, mi-a dat stari de tahicardie.

Joi, nu mi-au dat drumul acasa, pentru ca inca mai aveam contractii, ca m-au monitorizat intr-una. N-am inchis un ochi toata noaptea, mi-a venit sa plang intr-una, am mai si plans, asta e.

Ma uitam la mamicile care asteptau sa nasca, toate ajunse la termen, sau chiar depasite unele si se tot rugau sa nasca mai repede, iar bebelina mea sa grabea sa iasa afara la numai 33 de saptamani. Neonatoloaga m-a intrebat ce sex are bebe, pentru ca apoi sa aflu ca se zice ca fetitelel nascute prematur sunt mult mai luptatoare decat baieteii, iar medicul meu a tinut sa ma linisteasca si sa-mi spuna, ca in caz de ceva, sa stau linistita ca sunt pe maini bune.

Recunosc ca nu ma asteptam ca intreg personalul sa fie atat de atent, toate asistentele, moasele, infirmierele si medicii, s-au comportat extraordinar, mi-au vorbit frumos si linistitor si m-au asigurat ca orice ar fi, va fi bine.

Si chiar a fost ca pana vineri s-au mai linistit contractiile si m-am externat. Dar iau in continuare Gynipral, acum sub forma de pastilute si tot ma mai ametetste, asa incat am decis sa-l iau seara inainte de culcare. Si stau mai mult in pat. Daca merg mai mult sau fac un efort mai mare mi se intareste burtica si am o senzatie de disconfort.

Deci cam pana la final de sarcina si ma rog ca finalul sa fie cat mai departe, adica cel putin peste 1 luna, voi sta la pat.

O sa incerc sa mai intru sa va mai dau vesti despre mine, asta si daca nenorocirea asta de internet merge mai bine.

Tina ti-am dat mesaj din spital, dar banuiesc ca nu l-ai primit, ca altfel mi-ai fi scris ceva, nu?

Cam asta e povestea ultimei mele saptamani. Va pup pe toate si sa auzim numai e bine. Si daca va doare rau burtica dati o fuga pana la medic ca nu strica niciodata.

_
Anamaria 34+ &
Bamboocica Piscotica

Pispirica's album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Pai asa acum am promis, revin cu activitatile super extra mega de azi....
tin sa va anunt ca in sfarsit mi-a venit mintea la loc...sa fim serioase...si m-am apucat si eu de bagajel (pe naiba bagajel ca zici ca ma mut la spital) si am spalat hainutzele lu' bebeshnely...
si ca sa vedeti ca am avut o zi ocupata, sa va spun ca am pandit si un ritual de cotarceala la pisici...respectiv pisica proprietate personala din curte careia i se facea curte de catre doi motani...cam nesimtiti cei drept pt ca saraca fata se adapostea de ei in casa si ei, pedofilii,

fara jena, fara sa tina cont ca sunt si eu pe acolo...cantitate neglijabila (cred ca si astora li s-a parut ca am burta mica)...sa o violeze pe saraca fata sub ochii mei...nu ca ei i-ar fi displacut....fufa minora...
si ca sa nu ma plictisesc am fost si infirmier veterinar pt bezmetica de javreta din curte care s-a taiat la o laba...si imaginati-va sa pansezi un animal de vreo 50 - 60 de kile cu bazdaci pe el...imaginati-va o gravida si o femeie in varsta gramada peste fiara, incercand sa panseze animalu'...

asa ca ...fetelor iata o reteta de succes impotriva plictiselii...

37+ si ii dam inaite cu curaj si cu virtute

un puiutz de moldovean

burtici burticoase si alte poze mumoase...noutatzi noi

catrinutza gravidutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

ile77 tot ceea ce ai scris ca face moasa, le face si dr. de familie, mai putin pozitia in care se afla bb (dar asta am vazut la eco). Am acea fisa pe care sunt trecute toate astea. Ma gandeam daca ea poate sa imi estimeze o data a nasteri (nu cea calendaristica). La eco nu mi-a spus si eu am uitat sa intreb, desi pt. asta m-am dus. As mai vrea sa stiu cum functioneaza sistemul aici, daca imi face si control ginecologic, cand este momentul sa merg la spital, ce trebuie sa am la mine, sa imi spune daca pot naste natural...mai sunt si altele, dar nu imi vin acum in minte.
Am intrebat dr. de moasa si nu mi s-a parut ca ar fi necesara din raspunsul ei si nu mi-a zis nimic de helsestasjon. A zis ca daca vreau sa vad o moasa pot merge la una tot de acolo (Omnia).
Ce este helsekort for gravide?
Merci mult.
dea0277 si nepotul meu tot fototerapie face, dar are deja o sapt. Ma bucur ca bebelina ta s-a refacut asa repede.

Ileana 32+
Poze cu noi
Ghindoaca

Mergi la inceput