Mamici de iulie - august 2006 (22)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

quote:
Originally posted by dana_oprea

merci,emiliapop pt raspuns! si mie mi s-a parut draguta dr mogos. pana acum eu am fost de 2 ori. prima data cand am fost la control eu nu m-am cantarit pe cantarul de acolo si am spus greutatea care o aveam cand m-am cantarit acasa (70kg)-asa am fost eu mai plinuta (am 1.68m inaltime);cand am fost a doua oara la control, cu o seara inainte m-am cantarit acasa si aveam 72kg, numai ca pe cantarul lor aveam 75kg. nici nu-ti imaginezi ce m-a certat si ce prost m-am simtit. mi-a zis ca daca ma mai ingras asa la ea sa nu mai ma duc. apoi i-am explicat ca prima data nu ma cantarisem pe acelasi cantar. mi-a fost tare rusine. am inteles ca este cam obsedata cu greutatea.
mie mi-a dat sa iau prima data acid folic, vit e, magne B6 si calciu +D3; acum mi-a zis sa mai iau numai magne b6 si materna cu seleniu;
pe 6 aprilie sunt programata la eco la dr hergelegiu. tu cand te duci?
poate data viitoare cand ne programam ne nimerim amandoua odata. cand ai DPN-ul, 4 august? suntem pe aprope.
iti doresc sarcina usoara in continuare. eu pana cum ma simt super, fara nici un pic de rau. plus ca am mult de lucru la serviciu si nu ma simt chiar asas obosita. bb a fost tare cuminte.
te pupam.

Buna Dana,

Eu la inceput aveam 55 de kg si la ultima vizita acum 2 saptamani aveam 58 de Kg la 1.67 si n-a comentat nimic . Mi-a spus doar prima data sa nu ma ingras mai mult de 1.5 Kg/luna. Acum am 60 de Kg!!! :D] Te pomenesti ca imi tine si mie teorie !?!
Eu am primit acelasi tratament cu vitamine si am ramas acum la Materna cu seleniu si magneB6 exact ca tine.
Tu cand te-ai programat la Herghelegiu, de ai obtinut data asta de 6 aprilie? Eu am programare abia pe 19 aprilie la el.

Pai tu pe ce data vrei sa te programezi la Dr. Mogos? Si cand dai telefon la AlMedica?
Tu vrei sa nasti la Polizu nu? Si eu dar cand am vazut ce s-a intamplat pe acolo ?!?
Si eu ma simt relativ bine acum, ma mai doare una alta din cand in cand.

Mai vorbim,

Emilia 16+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 25miky spune:

Buna , COSMMYR -multumesc pentru informatie ,cred ca am facut testul !Cornelia_Laura ,din cate mi-a explicat doctorul nu trebuie sa ne facem probleme acum -ci in luna a 6 ,tin minte cand am fost la control in saptamana 17 ,doctorul a fost impresionat ca il simnt pe bebe ,a zis ca deobicei gravidutele il simnt 100% dupa 20 de saptamani ,am avut aceiasi reactie ,bebe nu misca in fiecare zi ,acum la 20 de saptamani nu pot sa dorm ,o sa fie bine !o sa vezi! p.s: care imi spune si mie cum se face tochitura ? stiti voi ,aia cu ou ,si mamaliguta... nu mai zic ca va fac pofta,dar daca stiti...va rogggg !+20

miky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by 25miky
...sa rugam moderatorul sa ne puna pe listuta cu bebei-baietei

Nu moderatorul face modificarile pe listuta. Si tu erai trecuta in lista de sus cu baiete. Intr-adevar am uitat sa te trec in cea de jos, dar oricum...

14+
Mai am 6 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

este primul meu mesaj pe acest forum. nu stiu de ce dar am emotii. mai ales cand vad cate mamici scriu. nu am intrat pe nici un alt forum si cred ca o sa fiu mai inceata. am 30 de ani si sunt la prima mea sarcina. orice sfat pe care l-am citit mi se pare foarte folositor. o sa fiu cat mai nult prezenta. toate sunteti foarte simpatice.

Consi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

la mine DPN este 3 august si peste 2 saptamanai sunt programata la eco. sper sa aflu si sexul copilului pentru ca de curiozitate nu mai pot sa dorm noaptea. in primele 2 luni am luat magnerot si acid folic. o perioada am luat utrogestan, gravibinon si elevit, acum sunt in sapt. 16 si iau numai elevit. voi mai luati si altceva?

Consi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

MAMANATI EU INCA NU AM FACUT NICI O DOZARE DE ANTICORPI; MERGEM MIERCURI PRIMA DATA? SI O SA VEDEM DUPA ACEEA CE TREBUIE SA FACEM; tu cat de des mergi la control? si in ce constau dozarile de anticorpi? pentru ca mie o doamna de la Institutul de Hematologie mi-a zis ca dozarile de anticorpi consta in recoltarea sangelui si obtinerea rezultatului.
eu credeam ca iti fac totusi o injectie ceva...

mamanati fi optimista. daca ai vreun dubiu mergi la doctor sa faci o ecografie bebeului. dar nu e prea devreme sa simti miscarile? eu abia simt ceva foooarte vag si rar si am 17+
dar probabil nu e la toata lumea la fel.

quote:
Originally posted by mamanati

Buna fetelor,
Sper ca sunteti bine, ca eu nu prea. Sunt foarte trista... Si pe linga toate, parca nu-l mai aud pe bebe in burtic!
Cristina_ana, adela_pop, de cite ori v-a spus medicul ca tre sa faceti dozarile de anticorpi? Eu le fac la fiecare vizita. SI va mai intreb ceva, la 28 sapt. o sa va faceti vaccinul? Aici gasiti info despre incompatebilitate RH si solutii:
http://www.eva.ro/sanatate/articol181.html

Hai ca va pupacesc pe toate, multa sanatate!

Nati si bubu 15+

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna seara, (adica sper ca la voi cel putin a fost buna)
Toata dupa amiaza m-a intepat si m-a durut burtica. Am stat pina acum culcata si am luat o no-spa. Abia acum mi-a trecut.
Cosmina, felicitari pentru voinic!!!
Fetelor, hai ca eu astept sa inceapa sirul fetelor si apoi merg si eu la eco.(glumesc)
A.cicel, hai nu mai fi suparata. Miky nu stia. Noi toate apreciem ca faci o treaba foarte buna si ce e important la timp. Mai intra pe la noi sa ne zici cum mai merg pregatirile. Emotii (pozitive)?
Miky, referitor la dozari de anticorpi? Se refera numai la mamele care au RH negativ (ce banal, doar 15% din populatie au rh negativ) iar partenerii lor RH pozitiv. Daca e si cazul tau scrie-mi, dar vezi ca e un site care l-am postat pentru Adela si Cristina, la mesajele de pagina precedenta paremi-se.
SI sa fii tu sanatoasa, si sa ai gemene ca ne descurcam noi de nasi. Apropos, in ce stat locuiti?
Cornelia_laura, noi avem 16 sapt+ si am aceeasi problema. Chiar ma plingeam la mamici de mart/apr'05 ca nu=l mai simt pe bebe. Parca incepusem sa-l simp de pe la 13+ si apoi tot mai rar. La 14sapt. la eco a spus medicul ca e super miscator bebe, dar nu-l mai simt, sau foarte rar. Parca nici eu nu-mi aduc aminte sa fi fost asa in sarcina trecuta. Si cind mai citesc ca la II sarcina incepi sa simti miscarile mai devreme... nu stiu ce sa mai cred. DAr zic si eu ca Miky, o sa fie bine, ca altfel nu poate fi.
Fetelor va doresc noapte buna si visuri placute.

Nati si bubu 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Fetelor de mult am vrut sa va intreb ceva si tot uitam. La noi fiecare graviduta are la ea un carnet medical perinatal (de culoare roz sau bleau) in care inscie toate masurile, analizele ... gravidei. Gravida trebuie sa-l aiba la sine la nastere. Voi aveti asa ceva?
Adelapop, nu stiu cum e in Romania, dar aici dozarile de anticorpi se dau la fiecare vizita la medic (din cele obligatorii), deci cam de vre-o 6. Imi recolteaza singe din vana, cam vre-o 5 ml, poate 10, pentru a verifica titru de anticorpi(existenta si cantitatea sau absenta lor). Dar iti mai spun, daca esti la prima sarcina, nu ai avut nici un chiuretaj sau transfuzie de singe nu ar trebui sa apara anticorpi. Eu anul trecut eram la prima sarcina si nu am avut anticorpi in singe, dar oricum am facut dozarile ca la noi e obligatoriu. Important e sa ai grija ca sa-ti faca vaccinul anti-D in cel mult 72 ore dupa nastere. El e necesar ca sa nu apara anticorpi in urmatoarea ta sarcina. Unele medici recomanda sa-l faci si la 28 sapt. Daca ai intrebari trimitemi un PM si iti raspuns cu mare placere. Nu vreau sa ma insir aici ca multe dintre mamici nu sunt interesate de asta.

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

fetele, ce inseamna tuseu vaginal ?

mi-am luat si eu de cateva zile Materna, in sfarsit, dar o sa iau cate una la 2 zile...ca vad ca de mancat nu mai am probleme chiar asa mari...doar carnita mananc cam rar...

pupi,
miti 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Buna!

25miky si COSMMYR, felicitari pentru baietei!
huacin, eu inca nu l-am simtit pe bb, dar de-abia astept. Ai dreptate, mai bine evitam discutiile astea ca si mie mi-a fost rau cand am citit ce s-a intamplat si am adormit plangand in noaptea aia si cu o mie de ganduri negre, offff...
Consi, bun venit si sarcina usoara!

Eu n-am vesti, de-abia pe 2 martie sunt programata la control, asa ca mai dureaza.

O saptamana buna si fara dureri de burtica!

Claudia (14+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput