Ajutati-ma va rog...eu demon, el inger sau invers?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Originally posted by IEPU

Ina, draga mea,
eu as zice sa nu mergi mai departe cu X pana nu va separati.
Daca te hotarasti sa divortezi incearca sa faci in asa fel incat sa va separati mai intai. Nu stiu cat timp mai poti rabda si cat mai e de lucru la casa noua, dar poate fi o idee ca dupa ce o fi gata "sa-ti placa asa de tare incat sa propui sa va mutati impreuna acolo". Poate asa il urnesti...
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)

Asta am si vrut, de aceea si vinovatia si mila care nu-mi dau pace ... Ma simt ca o diabolica ... planific totul cu mare grija.
Din pacate lucrurile merg incet si greu, apartamentul lui este in faza de geamuri, usi, indreptat peretii si pregatit pt. zugravit.

Eu ii grabesc pe baieti, iar el ii tempereaza ... ca simte ceva sau nu... dar am impresia ca nu se mai termina.
Apoi mobilarea, aranjarea si ... mai departe cum vrea: eu ma gindeam sa incercam cu o pauza ... dar mai vedem...

Cu X ... astept, cred ca si el la fel... nu vrem sa grabim lucrurile si mai ales sa facem rau ... Cred ca voi avea nevoie si de o perioada de singuratate.
Din pacate bine nu-mi e ... si cine stie cind imi va fi.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by She

quote:
Originally posted by ina78

Intrebarea asta mi-am pus-o si eu, cine este mai puternic?cel care duce crucea sau cel care pleaca si lasa in urma tot?
Mult timp, ani de zile nu am stiut sa raspund exact, exemplul cel mai bun al meu a fost propria-mi sora care era nefericita, casatori doua decenii.La polul opus eu, care nu indur , fata de ea, cine stie ce.Limita mea as spune ca este mai mica decit a ei.dar limita mea m-a ferit de a face lucruri mai oribile:sa fac un barbat nefericit, sa il insel..sa urlu de dimineata pina seara.Si nu sint bolnava nici cu nervii si nici cei de linga mine.Sora mea da, este marcata pe toata viata.
si tot asa...

E bine ca ai puterea exemplului si unde si cu cine sa compari. Eu fac doar presupuneri, vad din exterior.
Nu reusesc sa-mi fac o parere daca femeile puternice sint cele care merg mai departe indiferent cum sau cele care reusesc sa se rupa.

Probabil voi afla pe propria mea piele. Voi ce credeti?

Mentalitatea romanilor, cel putin, e destul de invechita si multi stau la colt gata sa arunce cu pietre sau sa condamne, ei insisi stind intr-o stare de hibernare si acceptare neconditionata a existentei lor.

Poate bat cimpii ... dar incerc sa-mi inteleg in primul rind sotul... lui tocmai de asta ii este frica. De ce si cum va gindi lumea. Prefera sa se certe cu mine, sa ne condamnam reciproc, sa fie nefericit, decit sa infrunte lumea, sa ceara si sa lupte pt. fericirea lui.

Eu vad cu nu am puterea lui ... sau lipsa lui de ambitie (nu stiu inca exact) ... vad ca am alta atitudine ... si incerc sa vad daca e buna sau nu, de condamnat sau de admirat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Nu reusesc sa-mi fac o parere daca femeile puternice sint cele care merg mai departe indiferent cum sau cele care reusesc sa se rupa.

Probabil voi afla pe propria mea piele. Voi ce credeti?

Mentalitatea romanilor, cel putin, e destul de invechita si multi stau la colt gata sa arunce cu pietre sau sa condamne, ei insisi stind intr-o stare de hibernare si acceptare neconditionata a existentei lor.

Ina,

cred ca un om puternic este cel care stie ce vrea si lupta sa-si atinga scopul. Indiferent care ar fi acela.

nu scopul defineste puterea.

Elise

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

quote:

Ina,
cred ca un om puternic este cel care stie ce vrea si lupta sa-si atinga scopul. Indiferent care ar fi acela.
nu scopul defineste puterea.
Elise

Elise, dar nu ai observat ca multi ajung sa-si doreasca doar ce pot face? Nu stiu citi lupta cum si cu ce pot pentru a-si atinge scopurile.
Scopul scuza mijloacele ... este o vorba pe care o auzim dar o vedem destul de rar pusa in practica... Am mai spus, ma simt ingrata, murdara numai pentru ca fac tot ceea ce pot pentru a obtine ce vreau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Ina,

daca imi spui mie asta, eu n-am sa fiu niciodata de acord, pentru ca nu sint genul resemnat.
Daca as sti ca vreau un anume barbat, pe ala il vreau si asta e!
Poate sa se puna toata lumea in cap - nu ma intereseaza!

Asa a fost si povestea mea cu barbatu-meu, asa este inca...
Crezi ca a fost cineva de acord cu noi?
Iti spun eu: avem prieten, el avea prietena, familiile pregateau "deznodamintul" - ne-am vazut, ne-am placut, din noaptea aia lucrurile s-au intors la 180 de grade.
si daca il luam de mana si plecam in lume cu hainele de pe noi, tot cu el si fi ramas.
Cu tot oprobiul public si toate problemele derivate.
Si nu m-am simtit nici o clipa murdara.

asa ca... ce sfat pot sa-ti dau eu?

Elise

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

Ina,
daca imi spui mie asta, eu n-am sa fiu niciodata de acord, pentru ca nu sint genul resemnat.
Daca as sti ca vreau un anume barbat, pe ala il vreau si asta e!
Poate sa se puna toata lumea in cap - nu ma intereseaza!
asa ca... ce sfat pot sa-ti dau eu?
Elise

Poate ca ... exista si oameni care stiu ce vor si fac ce pot sa obtina acel lucru...
Ca nu sintem cu nimic vinovati daca facem rau incercind sa obtinem ce dorim???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Recunosc, nu am o solutie clara la problema ta insa iti pot spune ce as face eu.
Eu m-as arunca (focaliza) pe ceea ce am de facut cu concretete: renovarea acelui apartament.

M-as folosi de ocazie sa ma rup intrucitva de starile mele ce tin de sentiment, facind cite un pas mic si sigur, ocupindu-mi mintea cu detalii tehnice, preturi, termene de executie.
Cu alte cuvinte as incerca sa trec in planul doi, rezolvarile ce tin de inefabil.

Fiind in zodia taurului, concentrarea pe "materialism" mai degraba decit pe "idealism" nu ar trebui (teoretic) sa-ti fie straina.
Asta daca tot veni vorba despre zodii... la un moment dat.

Chiar daca, dupa ce se vor termina preocuparile materialiste ramii tot cu dileme, cel putin vei obtine o perioada de relaxare a creierului iar asta nu e putin lucru.
Sint situatii in care deturnarea atentiei iti poate limpezi mintea.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Sunt perfect de acort cu Elise, am citit ce a scris despre sotul ei la subiectul cu "barbatii, dragii de ei" si am zambit. Ma bucur ca mai exista oameni ca noi, ca mine si ca sotul meu, care si-au gasit jumatatea. Pacat ca sunt totusi asa de putini, cred eu...

Asa am simtit si eu: ce daca aveam 10 ani de casnicie, un copil si neam de neamu' meu nu divortase? Ce daca el are cu 6 ani mai putin ca mine? Am stiut pur si simplu ca EL este si as merge dupa el pana la capatul pamantului pe jos. Mi-a dat pe CD filmul lui preferat "What dreams may come" cu Robin Williams si am ramas siderata, ca daca-mi taia cineva o mana in momentul ala jur ca nu curgea picatura de sange.

Intalnirea providentiala cu jumatatea ta este asa o revelatie incat parerea restului lumii nici macar nu se mai aude in simfonia din sufletul tau.

Ce-ar fi sa vedeti sau sa revedeti filmul ala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
Originally posted by IEPU

Sunt perfect de acort cu Elise, am citit ce a scris despre sotul ei la subiectul cu "barbatii, dragii de ei" si am zambit. Ma bucur ca mai exista oameni ca noi, ca mine si ca sotul meu, care si-au gasit jumatatea. Pacat ca sunt totusi asa de putini, cred eu...

Asa am simtit si eu: ce daca aveam 10 ani de casnicie, un copil si neam de neamu' meu nu divortase? Ce daca el are cu 6 ani mai putin ca mine? Am stiut pur si simplu ca EL este si as merge dupa el pana la capatul pamantului pe jos. Mi-a dat pe CD filmul lui preferat "What dreams may come" cu Robin Williams si am ramas siderata, ca daca-mi taia cineva o mana in momentul ala jur ca nu curgea picatura de sange.

Intalnirea providentiala cu jumatatea ta este asa o revelatie incat parerea restului lumii nici macar nu se mai aude in simfonia din sufletul tau.

Ce-ar fi sa vedeti sau sa revedeti filmul ala...

off-topic: iepu, am vazut filmul ala acum cativa ani, imprumutat de cineva. tot caut in ultima vreme un cd cu el, vreau neaparat sa am filmul asta in casa. esti cumva din bucuresti, crezi ca putem face cumva sa imi dai si mie o copie?

nunta mea

Mergi la inceput

Ai cumva impresia ca daca nu ma ocup eu de apartament se ocupa altcineva?
Probabil asa ar face alt sot... al meu... ma suna si cind trebuie sa "respire", iar daca are o sarcina sau ceva de facut sa nu-ti inchipui ca va lua vre-o decizie fara sa ma consulte sau fara sa vad si eu.

Cit despre cumparat materiale sau dus una alta ... tot eu, el nu "prea" conduce si decit sa folosim taxi-ul ... merg eu cu masina.

Cum ar spune chiar el: "vezi tuy", "vorbeste tu, negociezi mai bine", "calculeaza tu, te descurci mai bine cu cifrele" ... si alte d-astea... care la inceput flatau, acum obosesc.

Asa ca ... ma ocup.... dar seara tot in acelasi pat revin, tot la teoriile lui ajung... tot "cu raceala" mea ramin...

Mergi la inceput