Ajutati-ma va rog...eu demon, el inger sau invers?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aussiemaria spune:

quote:
Originally posted by ina78

Cred ca sotul meu nu se va schimba dupa casnicie, poate doar sa aiba norocul de a gasi o femeie la fel de stearsa si modesta ca el, sa-si duca "zilele" iubindu-se si atita tot, stind si "adulmecind" ceea ce au.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

stii care-i culmea? cand mi-am parasit fostul sot, dupa o lunga perioada de 'doliu' cum s-a mai scris pe aici, dupa ce am trecut prin mila, scarba, dispret, iarasi mila, vinovatie .... am avut un calvar ingrozitor cu el cateva luni. nu voia sa admita ca s-a terminat, a trecut de la o extrema la alta - 'ma omor daca nu vii inapoi' / 'te omor - decat sa nu fii cu mine, mai bine nu esti cu nimeni', bineinteles nefinalizate. si asa de vinovata ma simteam, nu ca l-am parasit, ci ca nu l-am putut face sa inteleaga, ca eu am facut next step iar el a ramas acolo, blocat, ca nu-l pot ajuta sa se ridice si sa mearga mai departe. am fost la psiholog sa-l intreb cum sa fac sa fie bine pt toata lumea. si ala mi-a zis ca pe romaneste (desi nu era roman): sa tai coada cainelui de la radacina, ca mai mult rau ii fac. si altul, cu care a stat chiar fostul sot de vorba, i-a spus ca are nevoie sa aiba el grija de cineva. si sa-si ia un caine, o pisica ceva, sa vada cum e!!! nu glumesc! asta dupa ce eu ii spusesem ca are nevoie de o femeie care sa fie ea dependenta de el, ca sa poata sa se maturizeze si sa creasca el insusi.
din pacate n-a nimerit asa o femeie nici la a doua incercare. si cred ca nici nu cauta. dimpotriva!!! unora le place sa se victimizeze ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aussiemaria spune:

quote:
Te invidiez pentru ca ai avut puterea de a spune STOP si de a pleca. Din pacate eu nu prea am unde sa plec, cel mai indicat ar fi sa plece el, si asta pt. ca locuim in apartamentul meu.

de-aia ti-am zis sa te concentrezi pe solutii - trimite niste oameni sa stea de vorba cu el, cauta avocat, discuta cu el partaj .... nu sta cu mana in san sa se hotarasca el ca nu o va face. te santajeaza sentimental, profita chiar si de faptul ca ti-e mila de el, doar doar te-o intoarce din drum. unii ar zice scopul scuza mijloacele si apropo de cat de fair este sa te sfatuim intr-o anumita directie, eu cred sincer ca asa cum pari din posturile tale este o femeie care nu poate iubi un barbat asa cum apare el din descrierile tale.
nu lasa pe maine ce poti face azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Originally posted by aussiemaria

quote:

de-aia ti-am zis sa te concentrezi pe solutii - trimite niste oameni sa stea de vorba cu el, cauta avocat, discuta cu el partaj .... nu sta cu mana in san sa se hotarasca el ca nu o va face. te santajeaza sentimental, profita chiar si de faptul ca ti-e mila de el, doar doar te-o intoarce din drum.

Da, draga mea cu solutiile stau mai rau. Noi nu prea avem ce partaj sa facem si nici de ce sa ne adresam unui avocat. daca am fi civilizati cred ca am divorta in citeva min. Si asta pt. ca nu avem bunuri comune si nici mare lucru de impartit. Ar trebui doar sa-si ia de la noi citeva "catrafuse" si sa plece acasa.

De aceea ma si intreb daca nu cumva ii si convine mai mult sa traga de timp decit sa se reintoarca la parintii lui.

Dar am trecut la planul doi, are si el un apartament dar neamenajat si ma scutur bine de bani acum sa-l fac locuibil, ca apoi sa aiba un imbold ... poate i-o fi mai usor sa plece.

Am inceput sa gindesc "draceste" dar am momente cind ma exaspereaza, ca sa nu spun ca mi-ar pune lesa daca ar putea.

Nu cred ca va ceda prea usor, dar am inceput si eu sa fac scenarii si sa pun planuri in aplicare. Cred ca asa face si el. Am ajuns sa vad la el materialism, chiar si putin snobism...

Cred ca lipsa iubirii, se transforma in ura si n-as fi vreut ... dar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

as spune ca deja te transformi poate in sotul tau?
Uite, aici intervin diferentele, vezi subiectul lui Elise:Mie acum imi vine sa spun ca tu de fapt ai alte motive pt care mai stai linga el, numai de tine stiute, caci altfel, la felul cum NU simti fata de el si la cum evolueaza treburile..nu inteleg deloc DE CE?
Tot din motive materiale?
El macar sustine ca mai vrea sa incercati si ca inca te mai iubeste.Tu nu il mai iubesti.Atunci, ar fi corect, dupa cum gindesti tu, sa se creada ca de fapt avantaj oarecare material cintareste la tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

Cum iti revii dupa divort? Cum stii ca persoana noua din viata ta nu va fi la fel ca cel pe care l-ai parasit?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by helga

Cum iti revii dupa divort? Cum stii ca persoana noua din viata ta nu va fi la fel ca cel pe care l-ai parasit?

helga

Doua persoane nu sint niciodata la fel. Exista riscul insa sa ii vedem pe toti la fel dupa niste esecuri. Sau sa repetam de citeva ori aceeasi monstra in alegeri si atunci nu se intimpla mare lucru.

Si as mai zice ca nu stii niciodata totul.Adevarata "fatza" a celor de linga noi ca si a noastra proprie apare cind deja s-a terminat totul.Atunci stii care cu care a semanat:)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by She

Mie acum imi vine sa spun ca tu de fapt ai alte motive pt care mai stai linga el, numai de tine stiute, caci altfel, la felul cum NU simti fata de el si la cum evolueaza treburile..nu inteleg deloc DE CE?
Atunci, ar fi corect, dupa cum gindesti tu, sa se creada ca de fapt avantaj oarecare material cintareste la tine?
si tot asa...

Draga mea ... nu am nici un interes. Daca ar fi dupa mine miine as spune stop. Dar nu pot pentru ca sintem in casa mea.
Nu am vrut sa fiu prea brutala sa-i pun bagajele la usa sau sa -i spun de X.

Avantaje materiale ... crede-ma ca nu am de nici un fel... de cistigat cistig mai bine ca el, provin dintr-o fam. cu posibilit. materiale mai .. bune, masina este a mea... deci din acest punct de vedere nu as simti nici o diferenta.

Alte motive: compasiunea, mila, frica de necunoscut ... nu stiu, dar stiu ca sint in sufletul meu decisa, i-am spus si lui asta ... dar inca mai imi da termene...mai asteptam, mai speram...

Mergi la inceput

Am ramas dateoare cu un raspuns mai vechi: eu - taur, sotul meu: sagetator, X - gemeni.

Scuze, dar am uitat.
Multumesc mult.

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by She

Mie acum imi vine sa spun ca tu de fapt ai alte motive pt care mai stai linga el, numai de tine stiute, caci altfel, la felul cum NU simti fata de el si la cum evolueaza treburile..nu inteleg deloc DE CE?
Atunci, ar fi corect, dupa cum gindesti tu, sa se creada ca de fapt avantaj oarecare material cintareste la tine?

Draga mea ... nu am nici un interes. Daca ar fi dupa mine miine as spune stop. Dar nu pot pentru ca sintem in casa mea.

Avantaje materiale ... crede-ma ca nu am de nici un fel... de cistigat cistig mai bine ca el, provin dintr-o fam. cu posibilit. materiale mai .. bune, masina este a mea... deci din acest punct de vedere nu as simti nici o diferenta.

Alte motive: compasiunea, mila, frica de necunoscut ... nu stiu, dar stiu ca sint in sufletul meu decisa, i-am spus si lui asta ... dar inca mai imi da termene...mai asteptam, mai speram...

Ina, era numai o alta fata, poate ca si el, sotul tau, are aceleasi indoilei privitoare la motivul pt care ramii linga el contrar faptului ca dragostea nu mai exista. Eu la asta m-am referit.
In ce priveste mila, este cea mai periculoasa plasa in care femeile cad, am cunoscut si eu asa ceva, poate ca este mai grea de rezolvat decit orice altceva intr-un cuplu si deci personal te inteleg.
Crezi ca exista vre-un barbat-femeie pe lume care sa-si doreasca ca partenerul sa stea alaturi numai din mila si compasiune?
Termenele lui sint poate o sursa de control daca nu mai iubesti, zic eu ca are mai putina importanta motivul lui, principal este sa te simti tu in pace cu decizia ta.

Nici eu nu a sputea ramine linga cineva pe care nu-l iubesc, si mai ales, care sa fie posesiv. Si ai spus bine undeva, fereste-te sa nu se transforme totul in ura.Ura este sentimentul ce coplesteste pe cel ce o poarta, nicidecum pe cel asupra caruia este indreptata.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by She

quote:

quote:
Originally posted by She

Ina, era numai o alta fata, poate ca si el, sotul tau, are aceleasi indoilei privitoare la motivul pt care ramii linga el contrar faptului ca dragostea nu mai exista.
si tot asa...

Incep sa cred ca orice sentiment sau stare as nutri eu, in adincul sufletului sau o transforma intr-o urma de iubire. Se agata de orice.

Si mai cred ca sint barbati care de dragul situatiei sau a statutului prefera orice situatie. Daca ai stii ce teama vede in a spune rudelor sau prietenilor ca e posibil sa divortam. Chiar si familiei lui a ascuns acesty fapt.

Nu conteaza ce simtim noi, ce vrem sau cum evolueaza, pentru el sint importante parerile celorlalti, a reactilor lor si mai ales a schimbarilor ce ar putea surveni in viata lui.

Ca de ... sintem statici, nu ne plac schimbarile( EL), ar trebui sa faca ceva, sa ia decizii... :(

Mergi la inceput