Mamici de ianuarie-februarie 2006 (138)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

ANDIAROO,NASTERE USOARA SI BEBEIC SANATOS SI VOINIC
TANTI,SI EU sunt de parere sa-l pui des pe bebe la san si sa faci inainte de alaptat dusuri cu apa calduta,sa vezi ce incepe lapticul sa curga
TEOLINDA,LUI nICOLAS,ca a scapat d febra si doarme toata noaptea.poate se molipseste si dani al meu.
ANDA,mama mama ce explozii pe la voi pe acolo!dar bine ca a facut kaki,banuiesc ca s-a mai linistit
CATA,chiar vroiam sa zic ca ne lipsesti.si tu cand colo recuperezi la greu,ce bine,asa dispar tensiunile.Biei
MARAKI,am vazut ca iar m-ai intrebat de bubite.a scapat de cea mai mare parte,dar ii mai ies,cred ca si de la laptic,dar il dau cu nidoflor.acum am vazut ieri ca s-a iritat la fundulet,sper sa-i treaca cu crema de aia cu oxid de zinc.ce mai face "geamanul"angelos?mama si pe beeb
BEE,TU CAT ceai baby calm ii dai pe zi,si cum il faci de concentrat?imi pare bine ca bebelina a inceput sa depuna lapticul,isi face rezerve
IRINA,nu mai zici nik?pai ce-i cu tine de lipsesti la raport?sper ca mario e bine
GIOVA,cumva crema de fata e cu corticosteroizi?daca da ai grija sa-i dai in strat subtirel,ca noua ne-a ars fatzuca in doua zile
MONICA,URSULINA,MARCH,DENISA,JGMULTI LA BEBEI
DANI A FOST IERI F CUMINTE,DAR AZI NOAPTE A RECUPERAT.BIETUL de el se chinuia sa doarma,dar ce se mai foia in somn,si se tanguia cand tragea cate o basinica.si cum patutul e lipit de patul nostru va dat seama ca nici eu nu am dormit.mai ales ca s-a trezit sa pape la 1.00,apoi la 3.00,apoi la 5.30.in concluzie sunt,mai ales ca dimineata a continuat la fel de marait.de abea acum a reusit sa doarma nitzel...si ma cam gandesc ca se termina bonnisanul si nu am mai cerut din tara.sa vad poate gasesc pe la astia ceva naturist..
in legatura cu ,si noi ne-am inarmat cu prezervative si vaselina pura(pt lubrifiere )si am comis-o de 3ori,dar ce mai doareeeeeeee...parca zici ca m-au cusut aia de tot.CM Nu mi-a venit nici mie,si sper sa nu vina prea curand,cu toate ca-mi apar cosuri si mi se ingrasa repede parul,de ma spal la cap la doua zile.
hai ca m-am lungit ca o placinta

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Teolinda am trecut datele si am vazut ca sunti frati pana la capat. Eu am sa mai il cantaresc si maine cand face 2 luni sa vad ca docotrita a zis ca mai ia pana maine .Sa vedem .
Fetele la mine nu a mers cu supozitorul deci nu cred ca e o regula garantata . La mine ames de fiecare data cu termometrul . Bine ca nu am mai avut nevoie dar a mers.
Hai ca revin ca am un pic de treaba si in plus nu am telefonul sa o sun pe Ana sa vad care e treaba. Dar intr_o ora o sa il am si revin cu vesti.
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Pai GIO fa si tu intr-o seara proba... nu pune tarate si vezi daca e eficienta crema. In alta seara pune tarate si nu folosi crema... Si pana la urma vei constata ca or fi eficiente impreuna.

Eu nu ii pun nimic ca ba apar... ba dispar. Nu-l mai zapacesc cu o gramada de chest

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput

http://www.youtube.com/p.swf?video_id=kKGxaol4qws&eurl=&iurl=ht
Fetele ia uitati_va aici si sa nu faceti la fel cu copiii vostri.
Irina

Mergi la inceput

Scuze pt mesajul anterior care s-a terminat cam brusc... Am apasat pe taste aiurea.

Fetele care ziceau ca au probleme cu ochisorii... ca mi-am mai adus si eu aminte din urma... eu i-am pus lui Nicolas Tobrex picaturi , cate 1pic de 3ori pe zi timp de 7 zile si i-a trecut. Eu l-am adus de la spital cu ochisorul curgand si se lipea rau cand dormea. Ii faceam si masaj la baza ochisorului. Dar si varianta cu lapticul in ochisor am auzit-o de la bunica dupa ce il facusem bine cu Tobrexul.
In schimb am o prietena care i-a pus si laptic si Tobrex si degeaba. Se pare insa ca odata cu cresterea bebeilor le creste capsorul si se largeste si canalul lacrimar si ca le trece pana la urma. Ideea e ca inainte de 6 luni nu se face nici o interventie chirurgicala in acest sens... tocmai pt ca se asteapta cresterea bebelului si rezolvarea de la sine.

MIRELA - iti doresc sa se molipseasca Dani de la Nicolas cu somnicul.

IRINA - stii ca si eu la 2 zile dupa ce a implinit 2 luni cand l-am cantarit eu avea 6kg... Acum poate a gresit Robert cand la cantarit atunci seara la 2 luni. Sincer nici nu mai conteaza cu 200gr in sus si in jos. Bine ca e sanatos si ca are colacei pe el. Succes cu tabelul sa il scoti la capat!

Mergi la inceput

Hai mai IRINA. Ca mie mi s-a facut mila de bietul copilas cum plangea. S-a speriat rau mititelul.

Mergi la inceput

Liliana tie ti_a fost mila eu am ras sa lesin.Mai sa imi trezesc gogosarul. Eu am zis sa il cantaresc pt ca docotora l_a cantarit pe o antichitate de cantar si zicea ca normal ar fi cam eronat un pic. Si vreau sa il cantaresc maine ca sa am eu asa estimativ la fix 2 luni cat are cu toate ca e relativ ca 100 in plus sau in minus nu conteaza. De acum incolo sa vedem ca am inteles ca nu o sa mai ia asa de mult. Dar e bine siasa.
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinel2005 spune:

Fetelor

Eu am fost ieri la ultimul control la medicul ginecologic si am discutat despre ... contraceptie in perioada alaptarii.
Metoda calendarului este exclusa in aceasta perioada.
Variantele ar fi: prezervativul sau pilulele anticonceptionale Exlutan (singura care merge in perioada alaptarii).
Si mi-a mai spus un mijloc contraceptiv destul de interesant pentru perioada alaptarii, anume: daca nu a venit CM si daca bebe nu a sarit nici o masa, alaptarea confera protectie 100%. Repet, alaptarea nu prin ea insasi, ci cu conditia sa nu fi revenit inca CM si sa fi alaptat la fiecare masa a bebeului. Mie mi-e frica sa o folosesc pentru ca e cam echivoca chestia cu saritul mesei; acum inca e OK fiindca Ilinca papa cam la 3 ore, insa atunci cind isi va reduce mesele, o sa ma incurc.
Asa ca eu o sa incep sa iau Exlutan. Am avut incredere in doctorita mea pe tot parcursul sarcinii si a fost OK, nu vad de ce nu as avea si acum. Cu atit mai mult cu cit vad ca si altor mamicutze v-a recomandat medicul aceleasi pilule.
A, si ar mai fi o metoda... abstinenta

Monica, tu am inteles ca ai inceput sa iei. Spune-mi si mie de cind incepe efectul contraceptiv raportat la momentul in care incepi sa iei Exlutanul. Instantaneu sau dupa citeva zile, timp in care trebuie o metoda suplimentara de protectie.

Mirela, mie pentru situatia uscaciunii vaginale mi-a recomandat ovule Ovestin sau Colpotrophin, cite unul pe zi timp de 7 zile, apoi doua pe saptamina. Astfel se rezolva lubrefierea.

Noi cu colicile avem zile mai bune, zile mai proaste. Dupa ce Sab simplexul nu ne-a prea fost de folos, am trecut pe Bonnisan care ne face mai bine. Posibil insa sa fie si o intimplare.

T Ioana, mi se pare ca tu cautai miresuca pentru feciorul tau. Ia vezi la pozici daca ti-e pe plac printesica mea.

Irinel si bebe Ilinca Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Bee si Teolinda am inteles cum e cu lactuloza..nici nu mi-o pot imagina pe Bia neiesita de 2 zile...cred ca ar fi jale la ea...eu acum vreo sapt. am papat mar cind nu iesea si a mers atunci pe moment la urmatorea masa iesise afara...Monica Bia are colici in timp ce papa..rare sunt mesele la care sa nu se screme si sa nu apuce si arunce tita tin cauza scremuturilor..dar nu am ce face...saracuta se stringe si fringe, dar suge,...acum de ex. a papat numai 70 si iar se screme...de fapt noi ne scremem si vaitam cam toata ziua..Teolinda sanatate lui Nicolas....uff..fir-ar sa fie de febra...sa treaca o data..mie tot timpul mi se pare ca Bia frige si ii iau tempt...cind colo 37.1 sau 37.2...dar fiind mai calda de cit mine se pare ca ma stresez aiurea...mi-e frica si mie sa nu cumva sa raceasca ca mama mereu imi zice ca ies afara cind nu trebuie cu ea..adica umiditate, bate vintul..nu stiu frate de unde le scoate...dupa ea ar trebui sa ies numai pe soare si cum nu e in fiecare zi, mai bine sa ies deloc..uff..prapastioasa mai e! Mirela daca 2 prestari se pot numi trageri la greu, mi se face pielea gaina...eu sper sa ajungem la mai multe, ca doar l-am pus pe Dan sa ia prezervative si lubrifiant, desi ultima data a mers f. bine si fara lubrifiant...dar just in case..Pina la urma vad ca oricum m-ai depasit la nr. de prestari, dar nu se pune daca a durut..te-a durut cu tot cu lubrifiant? De fapt cui i-a venit cm si alapteaza? Nu ma refer la alimentatie mixta..Imm cui i-a venit cm ? Giova si Bia are bubite mici pe fata din alea de la caldura si transpiratie...eu ii fac baie in ceaiuri de la plafar si vad ca tot i-au aparut ca o doare burta, transpira si se freaca tot timpul cu mainile cu minusi pe fata...nu-i dau cu nimik pentru moment...doar la baita generala o spal si pe fata cu ceaiurile alea..oricum bubite o a le tot apara, dar nu avem ce face..ma bucur ca au mers taratele si crema..eu o spal cu tarite de la nastere si dupa cum vezi, tot i-au aparut, pe linga ochisori si obraz..! A ...apropo de ochisori..si pe Bia a tras-o curentul sapt. trecuta si intai i-am dat cu laptic in ochi ca nu aveam altceva in casa si a 2-a zi am luat Betabioptal parca-i zice si i-am pus cite o picatura la 6 ore timp. de 1 zi si umpic..a trecut imediat! Am auzit ca si Tobrexul e bun!Giova si Ellard cu intarziere La multi ani..eu nu am avut calc, deci scuze pentru intariziere...tot ce va doriti sa devina realitate!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

IRINA pai in prima faza mi-a venit si mie sa rad dar cand l-am vazut pe pusti cum plangea... m-am emotionat.
Asa este.. de-acum nu vor mai lua prea mult in greutate dar sa speram ca vor fi sanatosi si vor creste armonios.

Mergi la inceput