Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 7
mamica noiembrie-decembri spune:
Pisi poate pui totusi o poza si cu tine ca sa punem un chip alaturi de semnatura, sa stim si noi cu cine stam de vorba, ce zici? 
Am inteles reticentza de a-ti face poza publica, dar o poti trimite la contul nostru comun, ii dai un mail cristinei si se rezolva.
pischi2003 spune:
Ina, e grozava Rachelina ta. Si ce frumos ii sta aliniata printre bebelusi de varsta ei.
Sa nu uit, La multi ani Felicia, Madau, Ancaloredana si Adriana 

.
Madau m-ai dat pe spate cu omida galagioasa. Ziceai ca e de la miniblu? Mai zi-mi te rog detalii: marime, pret. Poate ii iau si fetei mele asa ceva si uita sa-si suga degetelele.![]()
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
joy04 spune:
MADAU, ANCA LOREDANA, FELICIA, sa va traiasca bb-ii si sa va bucurati de ei.
MARIA ALEXIA cu mese la 4 ore ,mai inteleg. Bine ca-ti revii cu lapticul.Si sa ai grija ca f repede se poate pierde.
210g este f bine …si cam asa este, in jur de 2 saptamani creste nevoia de papa si automat pana raspunde organismul cererii…oferta este cam slaba. Dar iti vei revenii.
Super poza cu degetelele. hihihi
Mai am citit si eu acum din urma si iara incepeti cu “eu am spus tie nu-ti convine’..????
PISI, eu te inteleg cand spui ca ai vazut “diverse cercetari” dar asta nu inseamna ca statisticile sunt TOTAL eronate. Sa fim sinceri, exista marja de eroare in sondaje si asa se intampla si in cartile pt cresterea copilasilor, adica sunt pareri ale unei personae care sunt fondate pe niste cercatari, pe statistici si automat pe experienta in domenieu.
Chiar daca tie nu ti se potriveste una din situatiile descries – sau chiar mai multe, sau toate- asta nu inseamna ca sunt basme. Dar nici nu inseamna ca tot ce scrie e litera de lege.
Si bine ati spus ca fiecare dintre noi isi cunoaste cel mai bine puiutul si stie exact de ce are nevoie.
Dar nu strica sa auzi si parerile altora, sa citesti si sa te informezi. Ba eu as zice ca este indicat, mai ales sa primesti sfaturi de la personae care au trecut prin experiente asemanatoare.
Ii tin partea Laviniei in legatura cu citatele si sfaturile pe care le da, pt ca are un experienta cu kk-teii si mai ales ca eu am tot cerut sfatul - parerea ei si al celor care pot ajuta cu ceva.
Si chiar sit u…aid at niste sfaturi si idei pe care eu le-am pus in practica…de ex faza cu ragaitul, cand al meu pitic nu prea reusea sa ragaie – din cauza ca este de rang inalt zic eu, nu din topor ca masa’ si tasu’ - si mi-a mers f bine…sau faza cu stransul biberonului prea mult – cum faceam eu – si se ducea naibii sistemul anticolici…
Asa ca sunteti binevenite cu sfaturi si pareri.
DORDIA, chiar vroiam sa te intreb daca ai vb cu dr de bubita…poate o fi zgariat..da iti dadeai seama de asta…nu stiu ce poate fi.
MANDY, nu-I prea devreme cu dintisorii????
SIMINAF, e si normal sa fii obosita daca mergi si la job….
MEEMS, asteptam poze noi...
O sa dau citare la niste chestii pe care le-am citit intr-o carticica de utile pt mamici, darn u stiu daca chiar acum am timp. O chestie mica tot zic si anume ca nu conteaza ce mananci, daca bei multe lichide, sau dormi ziua laptele nu este influentat de nimic din toate astea. ??????? Chiar asa o fi? Ca eu as zice ca nu, tinand cont de ce am patit si ca numai cu mancare si odihna mi-am revenit cat de cat…
FUG FUGUTA la treaba.
PUPICI
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Ina draga, cica e bine sa lasi bebeii sa doarma cit simt ei nevoia. Cind le e foame, se trezesc singurei. Asta de la pediatru citire.
Eu cica dormeam aproape toata ziua pina pe la 8 luni. Dormeam si mincam. Si am fost un copil f. cuminte, cresteam vazind cu okii...Si apoi am fost cuminte, asta pot sa spun ca tin si eu minte. Rezultate la invatatura la nivel olimpic, deci nu cred ca mi-a daunat somnul ala de bebe.
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Simina

m-ai salvat!!!!Pai cat pe ce sa ma apuce disperarea din cauza lui fii-mea asta mica pt ca am impresia ca doarme prea mult si o sa ajunga o prostovanca fiindca n-are cand sa invete ceva ca ea doarme!. E ca ta'su: daca o pui in pat si o lasi in pace, se culca!
Dar voba lui Buluci pe care o
: daca iese un geniu ca tine, sunt super-multumita! A, si cuminte, ca sor-sa care a debutat pe asta lume cu functia de bb-insomniac-scotator-de-unt-din-parintei nici acum nu pot sa o laud ca fiind prea cuminte si ea insasi se caracterizeaza ca fiind "nazdravana".pisi

Gandacel imi pare rau dar eu nu stiu nimica de varsatura cu aspect de kk, nu mi s-a intamplat, n-am auzit si nici n-am citit nimic despre asta.
maria-Alexia probabil ca parerea mea o banuiesti asa ca nu prea ar avea rost sa ti-o zic. Io totusi nu ma pot abtine asa ca am sa-ti pun pe tapet 3 argumente acilea:
1. Si Nati s-a trezit pana pe la 2 luni zi si noapte cam la 2.5-3h sa manance. Norocul meu era ca intre aceste intervale, cu exceptia unuia singur, in miezul zilei, dormea.
2. A luat 210 g in ultima saptamana ceea ce f bine, deci tu ai lapte suficient.
3. Un coleg de-al meu si nevasta-sa: vorbesc cu ei pe la 1 luna jumate (varsta lui bb) Aaa, am lapte suficient, chiar mult dar seara ii mai bagam pe gat si un biberon cu formula ca sa doarma bine noaptea.
Vorbesc cu ei pe la 3 luni: suntem pe formula, pe la 2 luni s-a dus laptele!
Daca pana si PISI, care e tare relaxata privind laptele praf te sfatuieste sa nu... iti dai seama!
E un mecanism care se autointretine: Cristian suge cat are nevoie => organismul tau se straduieste sa produca atata lapte cat se cere. Daca tu, prin bibe asta fortat tulburi mecanismul - risti sa-l strici. Plus ca eu una, dupa ce Nati a inceput sa-si ia o pauza mai lunga noaptea am inceput sa am probleme cu lapticul.
Solutii: dormi ziua, cand doarme el, noaptea nu-l baga in seama prea mult, incearca noaptea sa-l legeni pe picioare in timp ce tu te uiti la televizorul dat mut (asta ca sa ai rabdare sa-l legeni, sa nu fii nerabdatoare si nervoasa) Am mai aplicat si de-astea cu Nati, a avut si ea momente cand dupa masa de la 5 nu se mai culca!
Dordia 5900 a avut si Natalia la 3 luni si drita a zis ca e f bine. iar Stefan e luuung! Da-i inainte ca e bine!

Joy am uitat sa-ti zic atunci dar mi-am amintit acum: ziceai ca mama sau soacra ta vor sa-si faca mobila de bucatarie pe comanda. Noi am facut mobila din camera Silviei si biblioteca pe comanda la Sipro: www.sipro.ro Suntem f multumiti: design-ul il discuti cu o arhitecta cei care monteaza o fac cu grija si daca nu-ti convine ceva se dau peste cap si se rezolva. primesti factura si chitanta deci e perfect legal dar din cauza asta un pic mai scump decat la "mesteri anonimi". Cu un mester de-asta anonim recomandat puternic ne-am facut bucataria si dormitorul si am fost nemultumiti: fara chitanta (of course), una am discutat, alta s-a realizat plus montat pe ici pe colo prost si neprofesionist.
Cora chiar ca parca ai mai slabit de cand cu Andrei! ce lungmetraj, kilometraj! Vezi ca ti-am rotit o poza in album. (era invers)
Azi i-am admirat pe [red]Cristian al Mariei si Andrei -ardeiasp/red]

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
lavi02 spune:
Joy pe asta am citit-o si eu, ca -- chiar si atunci cand mama are o nutritie proasta, compozitia laptelui nu este afectata. Dar pe de alta parte in toate cartile se recomanda ca mananci consistent si cu un plus de vreo 500 calorii luate din lactate, carne, legume, etc, nu din fainoase/dulciuri.
Eu cred ca ei vor sa spuna ca si mamele subnutrite pot da lapte - ceea ce pare adevarat - vezi tiganci pe strada care numai bine hranite nu arata si care alapteaza copiii pana pe la 2 ani; dar bineinteles ca nu e recomandabil, probabil corpul scoate tot ce poate pt lapte si saraceste organismul mamei.
Multumesc
pt ca ti-ai exprimat parerea in legatura cu citatele, cartile, etc. Inseamna ca nu scriu chiar in gol cate un citat din carte, mai exista cel putin 1 persoana interesata: tu. Si eu constat ca de multe ori cartile se contrazic, tocmai de-asta ma uit in mai multe. Si pe mine ma intereseaza cand citati voi cate ceva din Mama si copilul de Capraru ed noua pt ca eu n-am mai cumparat si cartea asta din moment ce o am deja pe cea veche plus mama si pruncul plus manualul de pediatrie, plus colectia rev Mami.
De exemplu in privinta bananei am citit in unele surse ca poate fi data de la 3-4 luni iar in altele ca poate da alergii deci e bine sa fie data dupa 1 an.
Problema cu alimentele potential alergene e asa: chiar daca copilul tau nu face alergie la alimentul respectiv, daca ii tot supui organismul la alergeni, poate sa devina alergic atunci cand mai creste: la praf, polen, etc. Asa ca eu am ales ca ma tin orbeste de chestia cu alergenii, ca e groaznic sa fii alergic la tot felul atunci cand esti mai marisor.
Gandacel spune:
Lavi02 si Pisi, multam ca ati incercat sa ma ajutati. Explicatia cu sfincterele mi-am gasit-o singura, i-am impartasit-o doctorei si ea m-a aprobat... Asa ca nu e chiar o opinie medicala. Am citit insa ca se intampla astfel de lucruri in obstructia intestinala si cum al meu se kk la greu, iar peste noapte nu face decat pipilica, am tras singura concluzia ca pana are scaun prima data in ziua respectiva, e poate intestinul prea plin.
Joy04, eu sunt in favoarea a ce ai citit tu, anume ca laptele nu este produs daca mananci, bei, dormi... Am experimentat eu. Laptele este produs daca esti echilibrata, in conditii de stres scade productia si nu putin, chiar simtitor! Si sa nu te iei dupa faptul ca azi ai fost linistita, ca efectul ai sa-l vezi putin mai tarziu, cand se acumuleaza mai multe sau cand ai tu o rezistenta mai scazuta la stres. In schimb, e chestie de nuanta, as spune. Adica normal ca e important cat si ce mananci si bei, sau cat dormi, asta pentru ca si lucrurile astea contribuie la o stare de echilibru, ba mai mult, eu cred ca influenteaza CALITATEA si consistenta laptelui (nu insa si cantitatea!).
pisi-si-boscu spune:
Mamico de noiembrie, ideea e ca nu imi face placere sa ma vad in poze in primul rand ca sunt cat un frigider - la propriu - si in al doilea rand ca am ales sa ma laud cu cat de frumusica e progenitura: deci nu am reticente in legatura cu publicitatea forumului. Daca vrei NEAPARAT sa ma vezi, o sa-ti trimit o poza pe privat, asta asa, sa nu fii suparata.
Lavi, normal ca
. Eu sunt de parere ca polemicile nu trebuie sa creeze suparari. Cat despre subiectul "lapte praf" sa stii ca sunt, intradevar relaxata. Eu am alaptat exclusiv pana pe la 2 luni, dupa care am introdus, nevoita, formula. Ma relaxeaza ideea ca a supt suficient pentru imunizare, etc. si mai ales ca a ramas la fel de afectuos si de atasat de sanul meu ca si cum ar fi fost "conectat" la supt pana la 1 an.
Stii cu ce nu sunt eu de acord? Cu alaptatul exclusiv pana la varste mari. Are mama o colega de serviciu care o alapteaza la 1 an si cateva luni. O striga prin casa TZITZI ! si sa vezi faze din tramvai... Ideea mea e ca din lapte nu isi va putea lua necesarul de vitamine, minerale, etc. si cam in jur de 4-5 luni deja incep sa dea mugurasii de dinti.
Apropo de dinti, Mandy, s-ar putea sa ai dreptate si bbl tau sa fie candidat la Calgel. Va roade multa vreme diverse, si mai ales sa vezi balutze ! Uite-te in guritza lui jos ( de obicei aceia ies mai repede si vezi daca nu e putin de tot inflamat ( ca si cum s-ar vedea prin gingie forma dintisorului.
Joy, imi pare rau ca ai citit in diagonala ceea ce am scris. Dar in fond ai dreptate. Eu nu am vrut sa subliniez faptul ca ceea ce e scris in carti nu se potriveste ( eu cel putin as spune ca am avut un copil usor introdus in tipare ) ci exact ce ai spus chiar tu, citez "Si bine ati spus ca fiecare dintre noi isi cunoaste cel mai bine puiutul si stie exact de ce are nevoie.
Dar nu strica sa auzi si parerile altora, sa citesti si sa te informezi. Ba eu as zice ca este indicat, mai ales sa primesti sfaturi de la persoane care au trecut prin experiente asemanatoare"
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
Gandacel spune:
Lavi02, Pisi zice ca esti femeie matura! Dar de ce tot insisti ca pe celelate femei de pe forum nu le intereseaza ce spui? Abia am spus ca ma intereseaza, chiar foarte mult, si ca parerile tale au deja o mare greutate printre noi si sa ai multa grija ca ai o responsabilitate mare! Cred ca sunt cateva care vor sari in sus ca le-ai exclus fara sa vrei din cercul celor care te apreciaza. Nu e Joy singura ta prietena aici. Si noi suntem! Trebuie sa-ti amintesc eu ca prietenii nu sunt cei care sunt mereu de acord cu tine, ci sunt cei care iti spun parerea lor sincera?
mandyksch spune:
Dordia, Ina, Joy, Pisi, eu banuiesc ca ar fi primul dintisor. Roade ce apuca in mana si nu suge, se vede clar diferenta. Baleste extraordinar de mult de ex. cand mergem afara ar trebui sa-i pun babetica caci toate hainele si le face varza, in casa ii sterg non-stop gurita. E agitat, nu prea vrea sa manance. M-am uitat in gurita si mi se pare inflamata gingia de jos. Dar nu sunt 100% sigura.
Am dat cautare pe Net si am gasit ca exista posibilitatea sa apara atat de repede. Acum asteptam si probabil o sa cumpar Calgel sa am acasa pt. siguranta.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
lavi02 spune:
Gandacel
deja ne lungim si subiectul nu are sens. Eu stiu ca am O GRAMADA de prietene pe aici si vreau sa le dau la toate un 
pisi despre alaptatul peste 1 an.. nu stiu ce sa zic la modul general. Alaptatul exclusiv e bun pana la 5-6 luni dupa care e bine sa incepi diversificarea si pe la 9 luni-1 an sa ajungi la 2 mese de lapte (de san eventual - dimineata si seara) si 3 mese diversificate.
Daca bebeul nu vrea altceva sa manance decat san - cam nasol!
Acuma recent eu am auzit 3 cazuri de bebici alaptati pana la 1 an jumate, dar toti dormau in pat cu mama lor si sugeau noaptea de cate ori aveau chef, uneori mama nici nu se trezea. Poate asa se explica faptul ca mama inca avea lapte(sanii erau stimulati non-stop). Dar eu una, cel putin pt MINE, nu sunt de acord cu sistemul asta ci: copilul doarme in patul lui, de preferat in camera separata si mama si tata dorm impreuna in camera lor daca exista destule camere in locuinta.
Asa ca eu n-as fi chiar impotriva laptelui de mama si dupa 1 an, teoretic vorbind, dar practic nu cred ca dureaza prea mult lactatia, cel putin in cazul meu n-o sa dureze, daca o sa ii dau doar de 2 ori pe zi.
Asa ca eu sunt impacata cu intarcat intre 8-9 luni si 1 an. Cel putin pt mine asa cred ca e cel mai bine. Ceea ce-mi doresc e sa AM lapte pana atunci.
Pana la 1 an se da formula, dupa 1 an poti sa-i dai lapte de vaca, deci alaptat dupa 1 an ... nu e tocmai necesar. Acuma.. cine are si vrea... nu e nici rau.