Mamici de ianuarie - februarie 2006 (137)
Raspunsuri - Pagina 13
teolinda spune:
IRINA - zici ca fratelo s-a agitat aseara? Mda... sa vezi ce ma asteapta si pe mine in noaptea asta. Nu ii fac baie.. ca cica nu am voie.. si o sa fie de-ajuns ca Nicolas sa fie ofuscat pe chestia asta. Daca nu ii fac vreo seara baie e de jale.. sper sa il fi cumintit vaccinul
.De la 37,5 incepem sa punem supozitor in mod "normal"... dar la vaccin ... cum am spus... bagam preventiv de toate cate ne-a zis dr. Nici afara nu l-am scos... ca nu e voie
.. mai ales ca ieri noapte a facut puiul ala mic de febra... nici ieri nu a iesit.. pana maine uita ce e aia plimbare afara
.
ASTERY - fii curajoasa ca ai ditamai flacaul... si totul va fi bine. Stai linistita si ai grija de laptic sa il faci baban pe Razvanel. Eu l-am scos afara pe Nicolas cam pe la 1 luna..; dar era mai frig. Daca nu e sub -5grade poti sa il scoti pe bebe afara... cu carutul ca in brate te va cocosa. Poti sa il ti treptat cate 15-30 min si apoi si mai mult. Eu deja il tin pe Nicolas uneori si cate o ora si jumatate daca e si un pic de soare.
MARAKI - groaznic ce ti s-a intamplat. Mergi si tu la biserica si vb cu preotul... poate iti citeste ceva pe-acolo.Sau da un acatist ceva iar seara roaga-te la Doamne Doamne de toate cele.
Pupicei si ingerasului.
URSULINA- te cred.. e de jale cu preotii din Bucuresti. Daca mai vrei si la o biserica mai cu renume.... au pus-o nasii copilului.Te pomenesti ca nici nu o boteaza doar pe Raisa ci cu 3-4-7 sau cati copii da Dumnezeu in ziua aia sa se boteze
.
La Manastire la Caldarusani taxa era 800.000 acum un an... iar restul nu il impune nimeni acolo... daca vrei sau nu sa dai. Acolo insa... ma refer ca obicei de zona... cica tatal copilului plateste botezul nu nasul. Evident ca noi in calitate de nasi am platit de fiecare data.... dar parintele mi-a zis ca asa e acolo...
IOANA - esti mortala... mereu iti faci procese de constiinta ca nu esti o mama buna pt Razvanel.
Stai calma...se mai intampla si mici accidente uneori.
Fetele cu hernia obilicala... si eu citisem ca banuti si pansamentele nu au efect... si chiar am vazut asta la o finuta de-a mea care a avut asa ceva. I-au tot pus leucoplast... de facuse rani acolo la pielicica de atata lipit si pana la urma pe la 2 ani au operat-o.
Dar acum este bine. Sa va ajute Dzeu sa se rezolve totul cat mai repede.
A... nu va zic ca a trebuit sa il tin eu pe Nicolas la vaccin
. L-am tinut de picioruse.. nu va zic ce forta avea ca simteam ca il scap si incepe sa dea cu vre-un picior si mai patim si alte complicatii
. Si cand a inceput sa planga... imi venea sa plang si eu cu el.. dar m-am abtinut sa nu ma creada Dr. labila 
Iar nu mai stiu ce trebuia sa mai raspund
.
Mai revin...
TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
teolinda spune:
Revin![]()
Mi-a zis dr ca de luni sa ii dau lui Nicolas : Calciu Pharco - 5ml/zi - 10zile si Vitamina C 2,5ml/zi- 5zile.
Voi ce dati bebenacilor?
IRINA tu ce-i dai lui fratelo?
Giova spune:
Felicitari Acina pt. bebe Razvanel!!!!
Refacere rapida si mult laptic!!!
Monica asta e, asa am patit aseara, sper ca azi avem mai mult noroc.
Irina sunt rea si nu vreau sa-ti dau si tie lapte. Poate asa se uita Di la Marco, ca e mai aproape de ea. si vara la strand......

.
AStery eu l-am scos pe Marco intre 2-3 sapt. nu mai stiu exact. Sper ca ti-ai mai revenit, ca de nu....
Marco al meu a fost fff cuminte azi noapte.A papat la 9 pe urma la 1.30 si la 6.30 dim. nu a avut colici, dar azi e marait. nu a prea facut kk.
eu am fost de dim. la primarie, mi-am rezolvat cu alocatia, dosarul pt. indemnizatie trebuie sa-l depun numai cand termin concediul, am fost in oras cu mama si bebe, i-am lasat la un centru comercial, am fugit la dentist si i-am luat la intoarcere.
Acum mai respir si eu putin, cat se mai joaca mama cu el.
Sper sa reusesc sa pun niste poze pe contul comun. va anunt eu.
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!
maraki spune:
inca traiesc![]()
![]()
![]()
Nu am mai avut nici o faza horror![]()
In clipa asta nu pot sa ma concentrez, am cam uitat ce ati postat
maine o sa sune si Giorgos la policlinica sa vedem cand ne programam pt. primul vaccin.Cred ca cel mult sapt. asta mai am lapte, aseara m-am muls dupa vreo 15-16 ore si am scos doar 50 ml
Tatiana tu stai foarte mult timp sa te mulgi, mie mi-au spus din spital sa nu depasesc 10 min. iar in ultima vreme stau cam 7-8 min. ca nu mai am rabdare si vad ca nu mai scot nimic.Astazi am scos un film foto, o sa scanez doua poze unde sant cu Angelo, paltonul sta pe mine aiurea rau de tot, in oglinda nu ma vedeam asa
trebuie sa slabesc la greu
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
teolinda spune:
Mai intru si eu putin...
Vad ca papanasul se comporta bine dupa vaccin... doarme si papa..si iarasi doarme
. Iar intepaturile nu s-au inrosit.. i-au facut bine compresele. Ba chiar a facut si kk
.
Fetelor ca vorbeati de CM... mie nu mi-a venit inca... Fetelor care alaptati exclusiv... voua v-a venit? Nu ca mi-ar fi dor de el... ca pe 29 martie se face 1 an de la ultimul "fluviu rosu"... si taaaare bine e fara
.
Mamicilor de baietei... voi ii decalotati? Ca azi s-a uitat dr. la Nicolas si a zis ca il pot decalota la baita... ca nu se prea decaloteaza usor
.. dar o sa-l bag pe sot sa faca operatiunea asta ca el se pricepe mai bine
.
Cam bate vantul pe-aici....Ma duc sa bag un iaurt ZU-ZU ... sa creasca productia de ZU-ZU laptic pt bebic
.
maraki spune:
Teolinda eu nu il decalotez deloc, moasa mi-a spus ca la 6 luni o sa faca dr. Stau si ma gandesc ca nu este bine sa astept pana atunci, stiu ca la Robert decalotam si il spalam la baita fara probleme.Cred ca incep sa incerc si la Angelo.Ma bucur ca Nicolas a reusit sa faca kaki, noi astazi am facut cu termometru, mi-a fost mila de bebu sa il mai las pt. ca nu facuse de sambata.
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
teolinda spune:
Mie mi-a zis dr sa nu ii fac cu termometrul si nici cu supozitor pt kaki .. ci sa ii dau 1ml lactuloza de 3 ori pe zi... sa invete sa faca singurel. Si de luna viitoare cand vom trece pe sucute de fructe o sa se rezolve si problema asta oricum.
Despre decalotare.. a incercat ea si a vazut ca o sa "mearga" greu dar ca trebuie... ca s-a adunat un punct alb acolo si dam in altele. Deci ... am unda verde sa trag de putza![]()
Giova spune:
Teolinda nici eu nu-l decalotez. toti dr. care l-au vazut mi-au zis sa nu. asa ca eu ascult. Ma bucur ca e cuminte Nicolas si ca a facut kk.
acum urla al meu, saracul nu a facut de dim.kk.
Maraki ma bucur ca esti ok. asteptam poze.
Am pus ceva poze in photo de pe contul comun.
Maine mai pun restul.
acum ma pregatesc de alaptat si sa mergem la o cina. sper sa gasim locuri libere.
la toate!!!
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!
marchplayer spune:
Distractie placuta Giova!
Janina m-ai facut sa rad, auzi tu, sa stearga copilul cu
geaca!
Eu cred ca te inteleg foarte bine, mie imi vine foarte greu sa spal bebelina, trebuiesc indeplinite atat de multe sarcini intr-un timp record si parca nu fac nimic bine, simt ca ar trebui sa ma stradui mai mult. Parca au aparut prea multe "mici probleme". Ma streseaza chestia asta cu hernia ombilicala, si cand ma gandesc ca numai din cauza celui care a taiat buricul prea scurt! Sper sa nu ajungem la operatie oricum dr nu a pomenit de asa ceva dar m-am oripilat de ce am citit pe net! Oricum la cat de stresata as fi cand ma duc si privesc fata ma linistesc dintr-o data!
daniela si Ioana Alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos
irinel2005 spune:
Hop si eu pe aici.
De citit va citesc in fiecare zi, cu scrisul e mai greu insa.
Teolinda, noi luam inca de la externare Calciu Pharco 1 lingurita 3 zile pe saptamina, Vigantol Oil 3 picaturi pe zi si o pastiluta de Zymaflor pe zi.
Eu alaptez exclusiv si nu mi-a venit inca CM.
Astery, noi avem deja 5 saptamini jumate si mai sintem usor galbiori, iar albul ochilor nu e chiar alb cum ar trebui sa fie. La controlul de o luna, am intrebat medicul ce se intimpla si mi-a spus sa nu ma impacientez ca e din cauza hormonilor din laptele matern si ca s-ar putea sa dureze toata perioada alaptarii.
Afara noi am iesit prima data cind aveam 6 zile, dar am stat doar vreo 10-15 minute, iar apoi de la doua saptamini iesim frecvent, cu "otomobilul" si stam ca o ora-o ora jumate.
Daniela, si la noi exista risc de luxatie congenitala de sold si trebuie sa purtam doi pampersi (asta inca de la nastere). Pina la o luna din primul ii si faceam un fel de rulou si peste el puneam al doilea, ca sa stea cracanici. De la controlul de o luna nu mai facem ruloul, insa tot doi pampersi trebuie sa purtam pina pe la 4-5 luni. Saraca de ea, mi-e o mila cind o vad cum isi intinde piciorusele atunci cind o schimb sau la baita, in general cind ii dau jos scutecele.
Nu stiu pentru ce o dai tu pe Ioana in gurita cu glicerina boraxata. Stiu insa ca medicii pediatri nu o mai recomanda; mie cel putin mi-au interzis trei medici, independent unul de altul: medicul neonatolog, medicul de familie si medicul pediatru. Mi-au spus sa folosesc glicerina simpla (puiul meu are din cind in cind limbuta incarcata), iar daca nu sa i-o curat cu ceai de musetel si bicarbonat si sa ma dau si eu pe mameloane ca cica e o ciupercutza si sa nu facem ping-pong cu ea. Problema e ca am gasit foarte greu glicerina simpla (de fapt, mi-a adus-o fratele meu de la Cluj, unde abia a gasit la una din multele farmacii unde a cautat), ca cica nu se mai face.
Irinel si bebe
Ilinca Ioana