Bebelusi de mai-iunie 2005 (60)
Raspunsuri - Pagina 6
Margott spune:
Gabitza in Rahova, mai!
Cer intariri ca nu am aparat acum sa fac o poza.
Florentina ajuta-ma tu cu o poza daca esti prin preajma.
http://community.webshots.com/user/arcultro
corni spune:
Loreen, tiramisu ma intereseaza in mod deosebit dar cand ai tu timp si chef sa scrii reteta ,nu neaparat acum.Multumesc.
loreen spune:
Olga de ce n-ai zis nimic mama draga ca te sorcoveam noi pana la aniversarea urmatoare...
LA MULTI ANI cu sanatate,nopti linistite zile insorite si....mutare usoara...
Margott nu cred ca face din cauza rontaitului ci pur si simplu ca-i place ce are in gura...insa mie deloc...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
mstroie spune:
Iaca zapada in Berceni City http://pg.photos.yahoo.com/ph/mstroie/detail?.dir=b89f&.dnm=1861re2.jpg&.src=ph si http://pg.photos.yahoo.com/ph/mstroie/detail?.dir=b89f&.dnm=bb7cre2.jpg&.src=ph
Mari si DAVID
monu spune:
fetelor, multumim pt urarile de insanatosire. fetitza nu prea e in apele ei pt ca geme in somn si doarme frate de la ora 14.00. de mult nu a mai dormit asa de mult. nu sunt incantata ca ii dau antibiotic mai ales ca asta e a 2-a tura, prima fiind in ianuarie. nu as fi fost de acord sa o ia daca eea o simpla raceala dar e pe nurofen de ceva zile si raceala nu a trecut mai mult se pare ca are ganglionii de la urechi umflati putin. ca dr a zis ca nu are otita ci e putin otica - nu stiu ce e aia-. in ceea ce priveste curentul pe sub usile noastre se face simtit destul de tare mai ales in sufragerie unde caloriferul nu face fatza. asa ca ne apucam sa punem ce gasim pe jos. merci pt ideea cu sulurile.
oricum ma simt naspa. nici o mama nu isi doreste sa aiba un bb bolnav. eu sunt obsedata sa nu faca febra sau sa raceasca si sa dea in complicatii pt ca eu cand eram mica am avut astm bronsic si era sa dau coltul. cum sa fac sa ii cresc imunitatea? e bun la ceva imuno baby?elisor, pupici biancai si sa auzim vesti bune.
afara intr-adevar ninge de zici ca vine iarna grea. in ritmul asta maine nu mai iesim din casa decat cu masinile alea inexistente de dezapezit.![]()
loreen
vreau si eu retetele. pleaseee
pupiic si sa auzim de bine
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana
gusta spune:
Fetelor acum am venit de la medic.O explicatie prea logica la ce are nu am primit .Dar cer e ca daca nu da inapoi in cateva saptamani ajungem la chirurg.Ca cica ar fi hormonal dar la ea nu prea se poate ca eu am alaptat-o numai 2 luni si in timpul asta nu am luat anticonceptionale.Si ei debea acuma ia aparut.Deci sunt fleasca toata.Era singurul lucru care ne lipsea.
Olga la multi ani.
Ma duc ca de cand am plecat de la medic am inceput sa pling pe strada noroc ca a venit tati dupa noi ca cred ca numai ajungeam acasa.Si diseara trebuie sa merg la scoala.
NU stiu daca am scris ca un om normal ca numai normala numai sunt.
Marinica mamica de Marutica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos
loreen spune:
Gusta mama fii linistita nu te mai stresa...of...las ca poate scapa Marutul mic fara cutit...trebuie sa se retraga de la natura sau ti-a dat ceva pentru asta?! HAi capul sus...sa nu te rascoleasca ulcerul de suparare.
CANNELONI
- 2 cutii de branza Ricotta,adica urda insa difera consistenta si gustul fata de cea romaneasca;
- 150 gr. Gorgonzola;
- 150 gr. Parmesan ras- eu am luat de la Napolact
- Spanac cca 200gr-am luat din cel congelat si am pus 12 cuburi
- 50 gr nuci
- O cutie de cannelloni Barilla
- Unt
- 2-3 linguri de faina
- 1l lapte
- Sare,piper,nucsoara
Am facut un sos din cca o lingura de unt topit peste care am pus faina si laptele amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.Apoi am adaugat sare piper si nucsoara.L-am lasat pe foc mic pana s-a ingrosat.Textura sosului trebuie sa fie una mai subtire,de genul unei smantani mai subtiri.
Apoi am topit gorgonzola la bain-marie peste care am pus restul felurilor de branza,mai putin jumatate din cantitatea de parmesan,plus spanacul si nucile tocate marunt.Am amestecat totul pana s-a facut o pasta peste care am adaugat vreo 6-7 linguri din sosul facut anterior.Cu pasta obtinuta am umplut fiecare cannelon .
Cand am terminat am uns o tava cu unt,am pus cateva linguri de sos si am uniformizat peste care am pus cannelloni unul langa altul.In tava care o am au incaput doua randuri de cannelloni.Peste ei am turnat restul de sos si presarat restul de parmesan si le-am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-a format crusta aurie…
Se mai pot umple cu compozitia de lasagna si sunt bestiali...
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Mercedes spune:
Salutare fetelor!!!!
sunt convinsa ca m ati uitat dar eu in schimb nu, drept urmare sunt aici si va citesc
N am prea inteles prea bine ce se intampla cu bebelusii lui Elisor Gusta,oricum va doresc sa aveti rabdare si sa nu va stresati
Ziceai la un moment dat Gusta de ceva criza hormonala a fetitei .... nu stiu daca iti aduci aminte v am povestit la un moment dat ca Bianca mea a avut o criza genitala(hormonala) a fost tratata cu antibiotic dar nu a fost de ajuns .... am ajuns la chirurg si totul s a terminat cu bine. Crede ma am vazut totul negru in fata mea dar cu ajutorul lui dumnezeu s a terminat cu bine.
Nu stiu ce probleme aveti incredere ca va fi ok
Olga - rabdare si tie si... bafta la mutat
loreen spune:
Mercedes mama draga nu v-a uitat nimeni nici pe tine nici pe Biencuta mica...aici suntem si oricand sunteti bine venite...
Eu am incercat sa fac o tentaiva de adunare a mamicilor prin prezenta insa multe dintre noi nu au raspuns...
Hai sa va bag si tiramisu pe teava...si dupa aia ma duc sa kilaresc drosofila ca m-a supt azi la propriu,adica vine langa mine isi baga degetul in gura plus o bucata din mine,bluza,pantaloni ce-i vine si suge...iar daca nu ma simt incepe cu dintii si atunci innebunesc...pot sa-i scot dintii sa-i pun deoparte si sa-i dau mai tarziu cand intelege sa nu-i mai scarsneasca?!
TIRAMISU…
Am folosit
- o punga mare de 400gr piscoturi SAVOIARDI,produsi de Bonomi…insa cred ca Baloco sunt cei mai buni;
- niste cafea facuta la filtru fara zahar;
- o cutie de mascarpone de oricare,dar nu romaneasca…eu am luat Exquisa;
- 2 plicuri de frisca de la dr.Oetker;
- 4 oua;
- 6 linguri de zahar ;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- Cacao.
Am separate albusurile de galbenusuri.
Apoi am frecat galbenusurile cu zaharul(se poate pune zahar mai putin ca este frisca destul de dulce) pana s-a topit zaharul.Va recomand mixerul pentru a mai avea putere sa tineti lingurita in mana sa puteti manca.
Crema rezultata am amestecat-o cu mascarpone si am pus-o in frigider.
Am batut albusurile spuma si cand erau tapene am adaugat cele doua plicuri de frisca fara sa le dizolv in prealabil.Apoi am amestecat cele doua crème rezulate,cu lingurita incet pana s-au incorporate.
Am luat apoi piscoturile si le-am trecut prin cafeaua facuta in prealabil si racita ca san u se flescaie piscotii…Si uite asa un strat subtire de crema direct pe farfurie,apoi piscoturi inmuiate,crema,piscoturi,crema,piscoturi,crema si cacao cernuta prin strecuratoare…
Apoi puneti produsul rezultat in frigider…daca va lasa sufletul lasati-l pana a doua zi la frigider pentru a se inmuia piscoturile,daca nu puteti da iama-n el dupa cateva ore…
Pofta buna!
si Delia 26.04.05