Bebelusi de mai-iunie 2005 (60)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

loreen-oau ce de retete ... ar trebui sa fac si eu ceva praji( miai dat o idee acum cu tiramisu) dar ma gandesc de o suta de ori sa fac sau nu -nu de alta dar si eu si baietelul suntem fani dulciuri si sincer mai ales mie nu mi lipseste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

gata! am schimbat semnatura.
loreen cand ai timp ne dai si reteta pt tort?

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galinarodica spune:

Oga La multi ani!
Uite ca sa nu fii trista iti facem si o petrecere surpriza . Cu papica buna cu flori si muzica. Hai zambeste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Hello,

chiar nu am reusit sa tin pasul cu toate azi[bangRodica eu stau in berceni dar pana la vara numai. Unde stai tu? Si mai e cine? Mari.

Pozele mele

Mergi la inceput

Cloreta noi stam pe Racovitza, a 2 a statie de la spitalul de nebuni. Dar sa nu zici ca nu o scoti pe bebitza din casa, noi azi am iesit pe la 18.00 afara ca mai devreme cand ningea faceam nani. Si ne-a placut foarte tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Gata, am culcat ratusca. Mamicile care au bebelusi in per. anxietatii de despartire, CUM FACETI FATA? Ema este tot mai disperata dupa mine. Si cand fac pipi tre' sa tin usa deschisa ca sa ma vada. Se tanguieste toata ziua, iar daca plec din camera da din picioare in premergator de mi-o ia inainte. Si urla, bineinteles. Cu dormitul nu mai am scapare. Ea care pana acum se intorcea cu fundu' la mine ca sa doarma, acum se catara pe mine ca sa nu plec. Stie ca daca adoarme o pun la ea in pat. Si uite asa bag si eu somn obligatoriu. E cu mainile mereu dupa mine, daca o ia altcineva in brate isi suceste capul in toate partile dupa mine. Daca spal vasele sau gatesc vine sistematic la picioarele mele si ma trage de pantaloni. Daca stau langa ea pe covor in timpce ea se joaca, la 2 min vine si-si baga nasul in mine si:"mmmmmmmm" apoi pleaca si iar revine. E coplesitor, minunat, dar si f obositor.

Ninge si la noi. Abia ce am culcat-o si s-a pus un strat argintiu. Ninge des si frumos!

Azi am intrebat pe toti cei ce ne cunosc familia cu cine seamana copilu'. Lucru cert ca ratusca nu are nimic evident nici de la mine, nici de la sotul meu. E un amestec reusit de trasaturi de la familiile noastre, dar clar nu seamana izbitor cu nimeni.

doua papusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Reteta de tort este a lui Mikka...ati uitat cand ati balit pe tastatura acum cateva saptamani?!

Tort de zahar ars

Totul e sa ai oale potrivite, ca se face la bain-marine. Adica: iti trebuie 2 oale, una de 3-4 l, in care pui compozitia, s-o numim oala 1, si una mai mare, in care pui oala 1 si niste apa, ca sa se coaca la cuptor la foc foarte mic, sa nu se taie compozitia. Si iti mai trebuie o tava ceva mai inalta, pentru ca in mod normal lasa si zeama de la zaharul ars, sa nu se scurga in afara. Explic mai incolo.
Deci: e nevoie de 2-3 pungi de piscoturi de tiramisu, acelea gen Balocco, vreo 6-7 mere ionatane (sunt mai bune pt ca nu-s fainoase, se mentin tari), curatate si taiate felii subtiri, de 0.5 cm. In oala 1 topesti o cana si jumatate de zahar si intinzi zaharul topit pe marginea oalei cat de sus se poate, ca la crema de zahar ars. In oala pui un strat de piscoturi, unul de mere etc, iar ultimul trebuie sa fie de piscoturi. Trebuie sa mai ramina zahar ars pe marginea oalei macar de un deget.
Separat se face copozitia de zahar ars, din 12 oua frecate cu 12 linguri de zahar, 1.5 l lapte si o ligura de faina. Se toarna peste piscoturi si gata compozitia.
Acuma, oala 1, cea cu compozitia, se asaza intr-o oala mai mare, in care se pune apa dar nu chiar pina sus pt ca ar da afara, ci trebuie sa mai ramina loc cam 2 degete. Se da la cuptor la foc foaaaarte mic, unde sta cam 3 ore. Cind se rumenesc piscoturile de deasupra si se desprinde de pe margini, este gata. Cind este cald inca, se rastoarna in tava mai inalta, cam cum o am eu, pt ca mai ramine si sirop si sa nu se scurga in afara. Se lasa sa se raceasca si se pun deasupra muuuulte fructe: kiwi, ananas, portocale, capsune, orice ai. Se orneaza cu frisca din belsug (preferabil naturala, gasiti smantana speciala la Carrefour sau Dorna rosie) si gataaaaa!!!
E superdelicios, cu crema aia, cu zeama si cu frisca, mneammm!

Asta e reteta care a scris-o Mikka...

Eu nu am facut la baiemarin si am pus oala direct in cuptor la foc mic si am stat 3 ore...apoi am lasat-o sa se raceasca de tot si am rasturnat continut-l pe tava...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

bree da aici numai bebei frumusei. Cloreta tot stam prin zona poate ne-ncuscrim ca e faina prunca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Adina nu vom scapa in curand de maimute...este intr-adevar minunat sa vezi cum te cauta peste tot si de urmaresc insa devin obositoare...si la mine ce-i mai rau este ca daca are toane nu sta nu cu nimeni doar cu mine si atunci ma apuca toti dracii...
De dormit ce sa-ti spun pana azi,ceea ce nu-i un obicei,cand venea ora de somn nu dormea cu nimeni,si trebuia sa ma retrag in dormitor si ma dadeam in balansoar pana adormea tun dupa care o puneam in patut...Azi nu stiu cum de a acceptat sa sarim peste balansoar si direct in patut.Ce-i drept am mai stat cu ea si am mangaiat-o insa fara proteste...
Nu-mi pare rau deloc...ma deranjeaza un pic mamosenia ei si mai tare indiferenta celor din casa ca ma exploateaza la maxim...cand le revine sarcina sa stea cu ea stau efectiv fara a se juca sau altceva si normal ca Delia trage la mine si ma calareste pana numai poate...

Elisor spuneai ca azi afli o alta opinie...este altceva...te-ai mai linistit?!Nu trebuie neaparat sa spui ce s-a intamplat,noi inteleg si oricum suntem alaturi de voi...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Cloreeeeta!!!! M-au lasat cu gura cascata pozele voastre.Nu stiu cum de mi-au scapat pana acum! Superba fiica ta!!!

Ridicarea la perete.(4poze)

Mergi la inceput